Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Bütün intihar sebepleri dinle ilgilidir demedim.. Ruh bunalımı çekenlerin, inanmayanlar arasında daha fazla olduğunu ifade ettim.. İntiharın ana sebebi ise, ruh bozukluğudur.. Ön planda, ekonomi, aşk, aldatılmak..vs..vs gibi sebepler olsa bile.. Bu sebepleri çekecek, yüklenecek olgunlukta sağlam bir ruha sahip olamama ana sebeptir.. Sanırım anşlaşıldı.. Saygılar.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 vs.vs.vs. Bunların hangisi ateizm ile ilgilidir söyler misiniz? Hala hiç utanmadan yalan söylemeye devam edecek misiniz? Aç google' ı "intihar etti" kelimelerini gir. Karşına çıkan intihar haberlerine bir bak. bunlar ateizmle ilgili olsa ne olur olmasa ne olur güzel kardeşim. dinle ilgili olsa ne olur olmasa ne olur. şimdi sen neyi ispatladığını sanıyorsun şurda iki üç tane intahar haberi linki vererek. hangi akla mantığa dayanarak iki üç habere göre bakın ateizmmin intaharla alakası yok veya inançlılar daha az intahar etmiyo diyebiliyorsun anlamıyorum. şöle bir mantıklı düşün, bu verdiğin linkler neyi ispatlar sence. birde arada yalan söylemeye falan gibi birşeyler yazmışsın neye dayanarak yazıyorsun bunu. bu gösterdiğin delilllere dayanarakmı. vah vah vah... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 bunlar ateizmle ilgili olsa ne olur olmasa ne olur güzel kardeşim. dinle ilgili olsa ne olur olmasa ne olur. şimdi sen neyi ispatladığını sanıyorsun şurda iki üç tane intahar haberi linki vererek. hangi akla mantığa dayanarak iki üç habere göre bakın ateizmmin intaharla alakası yok veya inançlılar daha az intahar etmiyo diyebiliyorsun anlamıyorum. şöle bir mantıklı düşün, bu verdiğin linkler neyi ispatlar sence. birde arada yalan söylemeye falan gibi birşeyler yazmışsın neye dayanarak yazıyorsun bunu. bu gösterdiğin delilllere dayanarakmı. vah vah vah... KARDEŞİM BENİ APTAL MI SANIYORSUNUZ. BU KADARDA MI CAHİLCE KONUŞULUR YAHU Utanmadan "intihar edenlerin büyük çoğunluğu ateisttir" diyorsunuz. Hiç bir dayanağı olmayan saçma sapan bir iddia. İddianız çürütülünce de sanki mesnetsiz iddialarda bulunan ben mişim gibi yazılar yazıyorsunuz. ÖNCE TARTIŞMANIN GENEL KURALLARINI ÖĞRENİN Alıntı
Φ magdenli Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Bir çok yazı mevcutmuş.... Kendi inancı doğrultusunda saptırılan yazılar. Neye dayanarak yazıyorlar bunları. Bir istatistik yapılmış mı? Bunlar mesnetsiz yazılar. Ben sana gerçeği göstereyim. Sana sadece Türkiye'den örnek vereceğim Türkiye'nin %97 si müslüman diyorsunuz. Gazetelerde, tv bültenlerinde çıkan intihar, cinnet haberlerine bakın hangisinde neden olarak inançsızlığı görüyorsunuz. Gerçek sepeplerin ne olduğunu sizler de biliyorsunuz, bizlerde. Ama ben yine de yazacağım 1. Sebep : Maddi sıkıntılar 2. Sebep : Duygusal sebepler (Aşkına karşılık verilmemesi vs) 3. Sebep : Aileden çeşitli sebeplerle baskı yapılması sonucu 4. Sebep : İdeolojik sebepler (İntihar eylemleri) Elimde bir istatiksel veri yok. Yani sıralama hepinizin de bildiği gibi gazetelerde, tv bültenlerinde gördüğümüz intihar haberlerinde sepeb sıklığına göre tarafımdan yapıldı. Hadi bu sebepleri inkar edin bakalım. Ya da bunlarla ateizm arasında bir bağ kurun. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İstanbul'daki çeşitli kolejlerde okuyan öğrenciler içinde bulundukları ruh halini 'herkesten önce Avrupalılaşmak' olarak anlatıyorlar. Kendilerinin Türkiye'de Fransız, Alman ve Amerikan ekolünde yetiştirildiklerini söyleyen K.Ö. en büyük handikaplarının kendilerinin tek tip ve sıradan olmadığını düşünmek olarak belirtiyor: "Kolejli öğrencilerin çok büyük kısmı ateist. Hepimizin üzerinde melankoli var. Bu toplumdan bir şey olmayacağını anlıyor ve beklentilerimizi öldürüyoruz. Bazılarımız da kendini. Bizim sorunumuz sistem. Herşeyi tüketiyoruz. Tüketecek birşey kalmadığında kendimizi tüketiyoruz." Alman Lisesi'nden O. daha önce intihar eden Ceylan'ın sistemden rahatsız olduğunu söylüyor. Ceylan, O.'ya "sistem var ve sana batmıyor. Keşke daha aptal olsaydım ve aptal gibi yaşayabilseydim'' diyor. O devam ediyor: Bizim okulda intihar imajı diye birşey var... Okuldaki mutsuzluklar bizim psikolojimizi etkiliyor. Okulda 800 kişi varsa 500'ünde sapkın düşünce var. Okul bizim ruhsal durumlarımızı dikkate almıyor. Bizim sorunumuz zeki olmak ve yanlışları görmek. Zeki olmak rahatsızlığı beraberinde getiriyor.'' Galatasaray Lisesi'nden A.K. intiharların sosyal bir akım olduğunu ve devam edeceğini savunuyor. Yine aynı okuldan B. de intiharların süreceği kanaatinde. Saint Benoit'ten İ., hocaların kendilerine ulaşamadıklarını, mesela kendisinin bir kompozisyon ödevinde ölümle ilgili şeyler yazdığını o zaman hocanın bunu sorgulamadığınıı söyleyerek öğrencilerin verdiği sinyallerin alınamadığına dikkat çekiyor. Öğrencilerin hiçbirisi okulda intiharı teşvik eden, yönlendiren herhangi bir grubun olduğunu söylemiyor. Ama hepsi intihara götürebilecek bir atmosferden bahsediyorlar. Çözüm için de psikolojik öz güveni artırıcı bir eğitim sisteminin kurulmasını şart görüyorlar. Bu kolejli çocukları tanıyan bir eğitimci ise, bazı çocukların yönlendirildiğini hissettiğini, ortada intihar değil cinayet olduğunu, ancak hiçbir şey ele geçirilemediğini söylüyor. Polis yöntemleriyle intihar olaylarının arkasındaki gücün çözülemeyeceğini ileri süren eğitimci, gençlerin bir yerden bir şekilde etkilendiklerini, yanlış modeller etrafında bir grup dinamiği oluşturulduğunu ve bu işlere kalkışıdığını belirtiyor.. Satanistlerin kim olduğunun ortaya çıkartılması gerektiğini savunan eğitimci bu işi MİT'in araştırmasını istiyor.. (Hürriyet 27 Ocak 2002) -------------------------------------------------------------- 1. Sebep : Müslüman geçim sıkıntısı diye bişey düşünmez çünkü bilirki rızkı Allah tarafından tayin edilmiştir. 2. Sebep : Müslüman Allah'ı sever Allah' ta müslümanı sever aşkına daima ebediyyen karşılık görür fani olan şeylere aşık olup kendini heder etmez.... 3. Sebep : Müslümanın ailesi kendisi için kutsaldır aile içinde saygı edep haya terbiye vardır bilirki çocuğuna iyi terbiye verebilirse ve ya annesine babasına iyi davranabilirse mükafatını hem bu dünyada hem ahirettte fazlasıyla görür.. 4. Sebep : Müslüman İntihar etmenin en büyük suçlardan olduğunu bilir. Zaten o yaşantısıyla bu yoldan uzak olur... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Yamyam gerekli cevabı bir önceki iletimde yazdım, tekrar etmicem. Oku lütfen.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.