Φ berceste Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Huzur ne parada pulda.... ne şan şöhrette... peki nerede??? Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 MUHAKKAK Kİ HUZUR İSLAMDADIR... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Sana katılıyorum... Ama galiba bunu ancak İslamı yaşayanlar anlayabilir..... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Sana katılıyorum... Ama galiba bunu ancak İslamı yaşayanlar anlayabilir..... Yoooo.. Ben çok huzurluyum. İslamla , ya da herhangi bir tanrı inancıyla da yakından uzaktan alakam yok.. DUYURULUR.... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 umarım öyledir..... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 umarım öyledir..... Emin olabilirsin... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Huzur Allaha teslim olmadadır.. Nefislerin zevklerde sınırı yoktur.. En eğlenceli yada en zevkli bir iş yapsanız, hemen sonra geçip gittiği görürsünüz.. Saygılar.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Huzur Allaha teslim olmadadır.. Nefislerin zevklerde sınırı yoktur.. En eğlenceli yada en zevkli bir iş yapsanız, hemen sonra geçip gittiği görürsünüz.. Çok doğru bir tespit .... Bence onlar zevk ve eğlence ile huzuru karıştırıyorlar... Muhakkak hakiki huzur İslamdadır... Zaten anlamıyorum başlangıcı ve sonu belli olmayan bir yolun yolcusuyken (onların ideolojisine göre) nasıl huzur duyar ki insan..... Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 ateistler sadece bu şekilde egolarını tatmin etmektedirler neden ateizmin yaygın olduğu ülkelerde intihar olayları çok oluyor. çünkü artık ulaşılacak son noktaya varınca bir beklenti kalmayınca ne yapacağını bilemeyip bu endişelerden kurtulmak istiyor ve kendine kıyıyor. yazık değil mi? düşünün ki allah bahar geldiğinde dünyaya nasıl hayat veriyorsa bizide o şekide ahirette diriltecektir. yüce mevla bizim için yani inananlar için içinde altından ırmaklar akan cennetler yaratmıştır. ve insan orada rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayacaktır... Alıntı
Φ magdenli Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 huzur kendin ile barışık olmandadır...kendini bilmektedir... bir dostumuz güzel belirtmiş...... Nefsini bilen kişi duygu-düşünce-davranışları üzerine düşünen, farkına varan kişidir. Böylesi bir farkındalıkla kişi olumsuz yönlerini-hırsını, öfkesini, saldırganlığını, şehvete sürükleyen içindeki fücur (kötülük) eğiliminin daha kolay farkına varıp değiştirmek için gayret gösterir. Kendini bilen kişi, işe ruhunu bilmekle başlayacağından ruhani âlemi ve bu âleme ait değerleri ve bu değerlerin bakiliğini bilir. Yine bu farkındalıkla maddî âlemin geçici taleplerini de anlamış olur. Ruhanî âlemin değerlerinin bakiliğine talip olmak isteyen insan maddî âlemin faniliklerine, kendi dürtüsel taleplerine aldanmayıp hedefini yüksek tutarak yaratılmışların en şereflisi olma hakikatini daha kolay deneyimleyecektir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Huzur aklın ötesinde işleyen şuhud alemiyle ilgili birşeydir... Akılla huzurlu olunmaz.. Huzuru getiren, tetikleyen sebeplere sarılmak lazımdır.. Bunun en başında Allah'a teslimiyet gelir.. Arkasından doğayla barışık olmak, çevremizdeki her türlü canlıya merhamet nazarıyla bakmak gerekir.. Sövene gül atmak, anlayışsızları idare etmek, insanlara beşer şaşar gözüyle bakım, hatalarını görmezden gelmek.. Aç'ın karnını doyurmak, yolda kalmışa kapımızı açmak, ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermek, gülmek..vs..vs.. Bütün bunlar gerçek manada huzura ermemize sebeptir.. Saygılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Tamam arkadaşlar anlaşıldı.... Huzur da, ahlakta, insan olmakta islamın tekelindedir. Müslüman olmayanlar huzurlu değildir, ahlaksızdır, hatta insan bile değillerdir. Eğitim şart...... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Bence değildir.. Yada huzurlu olduklarını zannediyorlar.. Gerçek huzuru bilmediklerinden içinde bulundukları geçici zevk ve sefayı huzur sanıyorlar.. Oysa her gece neler düşündüklerini, nasıl bir çıkmazda olduklarını biliyoruz, okuyoruz, görüyoruz.. Huzur islamdadır.. İntihar edenler yüzdesinde ateistler başı çekiyor.. Neden...?? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Bence değildir.. Yada huzurlu olduklarını zannediyorlar.. Gerçek huzuru bilmediklerinden içinde bulundukları geçici zevk ve sefayı huzur sanıyorlar.. Oysa her gece neler düşündüklerini, nasıl bir çıkmazda olduklarını biliyoruz, okuyoruz, görüyoruz.. Huzur islamdadır.. İntihar edenler yüzdesinde ateistler başı çekiyor.. Neden...?? Kralx başkaları hakkında ahkam kesmeyi bırak artık. Meydanı boş mu sanıyorsun? Asılsız iddialar ve söylemlerle bir yere varamazsın. "İntihar edenler yüzdesinde ateistler başı çekiyor.." Bu sözün üzerine görelim bakalım gerçek neymiş. Bu görüş senin inanmak ya da millete yutturmak istediğin bir yanılmaca mı yoksa gerçek mi? Elindeki istatiksel verileri (eğer varsa) kaynaklarıyla birlikte bekliyorum. Aslında ben öyle bir verinin olmadığından eminim. Maksat başkaları bu yutturmacalara kanmasın. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 "Vicdanında inancı bir kenara bırakan kişilerin yaşamında niçin intihar, sapıklık, cinnet gibi bozuklukların, ya da trajik ve dramatik durumların daha çok ortaya çıktığı izah edilememiştir." (diyanet.gov.tr.) Bu yazılara benzer bir çok yazı mevcuttur.. Bu konuda herhangi bir anketin varlığından bahsetmedim. Belkide vardır da.. Ama bu konu bilinen bir gerçektir. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 "Vicdanında inancı bir kenara bırakan kişilerin yaşamında niçin intihar, sapıklık, cinnet gibi bozuklukların, ya da trajik ve dramatik durumların daha çok ortaya çıktığı izah edilememiştir." (diyanet.gov.tr.) Bu yazılara benzer bir çok yazı mevcuttur.. Bu konuda herhangi bir anketin varlığından bahsetmedim. Belkide vardır da.. Ama bu konu bilinen bir gerçektir. Saygılar.. Bir çok yazı mevcutmuş.... Kendi inancı doğrultusunda saptırılan yazılar. Neye dayanarak yazıyorlar bunları. Bir istatistik yapılmış mı? Bunlar mesnetsiz yazılar. Ben sana gerçeği göstereyim. Sana sadece Türkiye'den örnek vereceğim Türkiye'nin %97 si müslüman diyorsunuz. Gazetelerde, tv bültenlerinde çıkan intihar, cinnet haberlerine bakın hangisinde neden olarak inançsızlığı görüyorsunuz. Gerçek sepeplerin ne olduğunu sizler de biliyorsunuz, bizlerde. Ama ben yine de yazacağım 1. Sebep : Maddi sıkıntılar 2. Sebep : Duygusal sebepler (Aşkına karşılık verilmemesi vs) 3. Sebep : Aileden çeşitli sebeplerle baskı yapılması sonucu 4. Sebep : İdeolojik sebepler (İntihar eylemleri) Elimde bir istatiksel veri yok. Yani sıralama hepinizin de bildiği gibi gazetelerde, tv bültenlerinde gördüğümüz intihar haberlerinde sepeb sıklığına göre tarafımdan yapıldı. Hadi bu sebepleri inkar edin bakalım. Ya da bunlarla ateizm arasında bir bağ kurun. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 İntiharın sebeplerini biliyoruz o yazdıklarınla da sınırlı değil.. Ama biz bir ruh bunalımından yani intiharı tetikleyici unsurdan bahsettik. Manevi ihtiyaçlarını gideremeyen, manevi huzurdan yoksun kişilerin sonu genelde buhrandır, bunalımdır.. Malesef inançsızlarda yada kültür ezikliği çekenlerde, farklı dinler arasında çelişenlerde daha sık görülür.. Müslümanlarda görülmez demedim...!! Sagyılar Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 İntiharın sebeplerini biliyoruz o yazdıklarınla da sınırlı değil.. Ama biz bir ruh bunalımından yani intiharı tetikleyici unsurdan bahsettik. Manevi ihtiyaçlarını gideremeyen, manevi huzurdan yoksun kişilerin sonu genelde buhrandır, bunalımdır.. Malesef inançsızlarda yada kültür ezikliği çekenlerde, farklı dinler arasında çelişenlerde daha sık görülür.. Müslümanlarda görülmez demedim...!! Sagyılar Hala uyduruyorsun be kralx, yeter ama.... Bıktım bu saçmalıklarından, mesnetsiz iddialarından. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Hala uyduruyorsun bıktım demekle bana anti tezinimi savundun..)) Bu tarz sözcükler malesef platformdan kaçıştır.. Aksi fikrin varsa yaz.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Hala uyduruyorsun bıktım demekle bana anti tezinimi savundun..)) Bu tarz sözcükler malesef platformdan kaçıştır.. Aksi fikrin varsa yaz.. Saygılar.. Kralx, unutuyorsun galiba. Ortaya bir iddia atan sensin. İntihar vakalarının ateistlerde daha sık görüldüğünü yazmışsın. Bu iddianın kaynağını da diyanetin yazmış olduğu bir yorumdan almışsın. Sana bunun gerçek olmadığını nedenleriyle birlikte söyledim. İddialarının gerçeği yansıtmadığını bildiğin halde, hala anlamsızca bu iddianda ısrar ediyorsun, hala sanki cevap verilmemiş gibi, ya da bu sayılanların ateizmle bir alakası varmış gibi yorum yapıyorsun. 1- İntihar derecesine varacak kadar maddi sıkıntılara düşenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden ? 2- Duygusal sebeplerle intihar edenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden? 3- Ailesinden intihara sürükleyecek kadar baskı görenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden? 4- İdeolojik sebeplerle intihar edenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 1- İntihar derecesine varacak kadar maddi sıkıntılara düşenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden ? 2- Duygusal sebeplerle intihar edenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden? 3- Ailesinden intihara sürükleyecek kadar baskı görenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden? 4- İdeolojik sebeplerle intihar edenlerin %50 sinden fazlası ateist midir? Neden? inançlı insanların daha sağlam bir psikolojiye,ruh sağlığına ve karaktere sahip olduklarından haberin yok galiba. inançlı insanlarda intahar eder ama inançsızlar kadar kolay değil. sen şimdi nerden çıkarıyorsunuz bunları. uydurmayın kafanızdan. çarpıtmayın gerçekleri diyerek bu konuda da bilgisiz olduğun halde yorum yaptığını göster. de bakiim. de bikere. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 inançlı insanların daha sağlam bir psikolojiye,ruh sağlığına ve karaktere sahip olduklarından haberin yok galiba. inançlı insanlarda intahar eder ama inançsızlar kadar kolay değil. sen şimdi nerden çıkarıyorsunuz bunları. uydurmayın kafanızdan. çarpıtmayın gerçekleri diyerek bu konuda da bilgisiz olduğun halde yorum yaptığını göster. de bakiim. de bikere. Ceviz haddini bil... Beni bilgisizlikle suçlayacak en son kişi sensin. Elinizde istatiksel veri varsa getirin. Eğer yoksa herkesin bildiği gerçekleri abuk subuk gerekçelerle saptırmayın. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 bak güzel kardeşim benim... google de psikoloji sitesi diye arattırdığımız zaman ilk çıkan sitenin soru cevap bölümüne soralım. dine olan inancın insanlar üzerindeki psikolojik etkileri nelerdir acaba diye. cevap gelincede burda link ini yayınlıyalım. hadi bakalım kim haklı kim haksız görelim. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 bak güzel kardeşim benim... google de psikoloji sitesi diye arattırdığımız zaman ilk çıkan sitenin soru cevap bölümüne soralım. dine olan inancın insanlar üzerindeki psikolojik etkileri nelerdir acaba diye. cevap gelincede burda link ini yayınlıyalım. hadi bakalım kim haklı kim haksız görelim. Masada "Kendinize iyi bakın, Allah'ın selameti üzerinizde olsun" yazılıbir intihar notu bulundu. http://www.sabah.com.tr/2005/09/04/gun101.html Üniversiteyi kazanamayan iki genç intihar etti http://www.zaman.com.tr/?hn=206297&bl=haberler&trh=20050831 Ağabeyi ölen 2 kız kardeş, intihar etti http://www.zaman.com.tr/?hn=209013&bl=haberler&trh=20050910 İnönü Üniversitesi öğrencisi Sibel Güler, ailesinin sevdiği gence karşı çıkması üzerine intihar etti. Ölüm haberini alan sevgilisi de intihar teşebbüsünde bulundu http://arsiv.hurriyetim.com.tr/hur/turk/99.../olay/02ola.htm Cinnet getiren kuyumcu eşini öldürdü, oğlunu vurup intihar etti http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=...66&Categoryid=1 Kocası kovunca intihar etti http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?tarih=2001-06-27 vs.vs.vs. Bunların hangisi ateizm ile ilgilidir söyler misiniz? Hala hiç utanmadan yalan söylemeye devam edecek misiniz? Aç google' ı "intihar etti" kelimelerini gir. Karşına çıkan intihar haberlerine bir bak. Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Masada "Kendinize iyi bakın, Allah'ın selameti üzerinizde olsun" yazılıbir intihar notu bulundu. http://www.sabah.com.tr/2005/09/04/gun101.html Üniversiteyi kazanamayan iki genç intihar etti http://www.zaman.com.tr/?hn=206297&bl=haberler&trh=20050831 Ağabeyi ölen 2 kız kardeş, intihar etti http://www.zaman.com.tr/?hn=209013&bl=haberler&trh=20050910 İnönü Üniversitesi öğrencisi Sibel Güler, ailesinin sevdiği gence karşı çıkması üzerine intihar etti. Ölüm haberini alan sevgilisi de intihar teşebbüsünde bulundu http://arsiv.hurriyetim.com.tr/hur/turk/99.../olay/02ola.htm Cinnet getiren kuyumcu eşini öldürdü, oğlunu vurup intihar etti http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=...66&Categoryid=1 Kocası kovunca intihar etti http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?tarih=2001-06-27 vs.vs.vs. Bunların hangisi ateizm ile ilgilidir söyler misiniz? Hala hiç utanmadan yalan söylemeye devam edecek misiniz? Aç google' ı "intihar etti" kelimelerini gir. Karşına çıkan intihar haberlerine bir bak. dinde yapılması uygun olan ve yapılması uygun olmayan davranışlar var. bu niye böyle çünkü insan sahip olduğu vasıfları itibariyle gücü dahilinde her şeyi yapma kudretine sahiptir. müslümanda insan olduğuna göre intihara da baş vurmuş ve gerçekleştirmiş olabilir. bunu sırf dine bağlamak yanlış. ülkede ekonomik sorunlar var. ondandır olanların çoğu. iddianızı güçlendirmek için din kaynaklı intiharların istatistiğini getirmeniz lazım. örnek : dinden bunaldığı için felan kişi fean yerde intihar etti gibi... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.