Φ kralx Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2005 O yazıyı okudun ve bu soruyumu soruyorsun...)) Neyse... İlk insan babasız ve anasız yaratılmıştır.. Adem Aleyhisselamdır... Başka...?? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Kıral gene çuvalladın niyemi, habil kabili öldürdü bir anne ve baba oğul var nasıl çoğaldık 4 kan gurubu var ahlak var allah vermemişmi bunları akraba evliliği sakat çocuklar. Birde bana soruyorsun bu dünyadanmısın diye şayanı hayretsin kıral. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 hakiki incil isadan 400 sene evvel yazılmış gene oralarda yakın bir zamanda bir mağrada bulundu ve vatikan el koydu, yani sen diyorsunki incil Hz. İsa dan önce yazılmış yani Hz. İsa ya inememiştir. zaten ondan öncede vardı diyorsun. peki bunun kesin kanıtları varmı. benimde bildiğim kadarıyla isa nın mezarı falan bulunamamıştır. İncil isadan önce inmedi peki neden isadan sonra yazıldı ?. bu ne demek şimdi anlamadım. İncilin Hz. İsa dan sonra yazılması kadar normal bişey varmı? Hz. İsa dan önce yazıldı diyordun galiba yukarda. açıklama yapman gereken yerleri açıklamadan geçmişsin ve ortaya saçma birşeyler çıkmış bence. yoksa bunu karşındaki insanın, söylediklerini anlayamayacak seviyede olduğunu göstermek içinmi yaptın. daha doğrusu öylemi göstermeye çalıştın yoksa kendini daha iyi hissetmek içinmi. lütfen söylediklerini biraz açıklarmısın. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Valla ben araştırmacıların yazılarını aktarıyorum, isanın çarmığa gerilme olayından bir sene sonra japonyada isanın aynı sözlerini söyliyen biri çıkar ikide arkadaşı vardır 3 sene orda ikamet eder ve keşmire döner, japonyada hağla o günden kalma küçük bir hırıstiyan topluluğu var. Keşmirdede aynı sözleri söyliyen zatı saraydan duyarlar zamanın pirensi ayağına kadar gider söylediklerini kendi kulağınla dinler ve emir verir bu zatın söyledikleri kötü bir şey değil dilediği kadar kalabilir sarayında devamlı yardım etmesini sağlar, 25 sene sonra ölür pirensin emriyle kapalı bir lehit mezar yapılır ve kıyamete kadar açılmıycak emrini verir mesele böyle. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 evet bu yaptığın açıklama tamamiyle "hakiki incil isadan 400 sene evvel yazılmış gene oralarda yakın bir zamanda bir mağrada bulundu ve vatikan el koydu," ve " İncil isadan önce inmedi peki neden isadan sonra yazıldı ?." cümlelerini açıklıyor. çok teşekürler sen araştırmacıların yazdıklarını aktarıyorsun bizde Allah ın yazdırdıklarını aktarıyoruz. ne güzel japonyada doğru ve mantıklı söyleyene saygı göstermişler. tamamda bunu neden yazdın. dur aklıma gelmişken şunu paylaşıyım mı dedin? benim yukarda demek istediğim sen İncilin Hz. İsa ya indirilmediğinimi idda ediyorsun. ondan önce yazılmış diyorsun çünkü. bende bu söylediklerin gerçekten sağlam kanıtlara dayanıyormu diyorum. iyice araştırdınmı. incille ilgili bazı yazıların bulunduğunu ve bunların şuanki incillerle çelişkili olduğunu biliyorum ama bunun incilden önce yazıldığına dair bişey duymadım. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 İsanın yaşadığı dönemde bir kitab olmadığını tüm hırıstiyan ağlemi bilir, incil isadan sonra havariler tarafından yazıldığınıda bütün dünya bilir siz kitabın isaya indiğinden bahsediyorsunuz, İsadan evvelki incil saklanmış bunun hakkında tarihde bir kayıt olmadığınıda belirtmiştim, bulunan bu incilin vatikanda olduğunu bir çok arşiflerden bulursun. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 İsanın yaşadığı dönemde bir kitab olmadığını tüm hırıstiyan ağlemi bilir, incil isadan sonra havariler tarafından yazıldığınıda bütün dünya bilir evt bunları bizde biliyoruz. siz kitabın isaya indiğinden bahsediyorsunuz, İsadan evvelki incil saklanmış galiba az önce incilin isadan sonra havarileri tarafından yazıldığını söyledin. şimdide isadan önceki incil diyorsun. incil derken incir den bahsetmiyoruz demi? isadan önceki sonraki ondan bi önceki bi sonraki falan. böyle bir incil varsa eğer bu incil isaya indirilmemiştir. ama isa nın havarileri tarafından yazıldı ve bunu bütün dünya biliyor. ama isadan önce varmış zaten. açıklamalarınla bizi aydınlattığın için saol. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Yam yam sana ,seni nelerin islamdan uzaklaştırdıklarını ve çelişkiye soktuğunu sormuştum...Hatırlıyormusun??Sende cevaben deöiştin ki , Aslında güzel bir soru, tebrik ederim. Bu çok uzun bir konu ancak böyle güzel bir soruya zaman ayırabilirim sanırım... En kısa sürede cevabını yazmaya çalışacağım. Cevabını bekliyorum..Hatırlatırım... Selametle Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Adem ve Havva'nın yaratılışları bilimle çelişir mi? Hz. Adem ve Havva’nın yaratılışları bilimle değil materyalist felsefe ile çelişir. Fakat materyalizmi bilim olarak sunma gayreti içerisinde olanlar bilimi öne sürerek bu ilk yaratılışı eleştirme gafleti içerisine düşmüşlerdir. Bunu bilimle karşlılaştırıp “şurası bilimle çelişiyor, burası bilimle çelişmiyor” diye kritik yapmak bilimi ve yaratılışı bilmemek demektir. Çünkü bilim sebepler dairesinde gerçekleşen ve algılanan olayları inceler. Kur'an-ı Kerim'e göre Hz. Âdem'in yaratılışının diğer insanlarınki gibi olmadığı bildirilir. "Allah nezdinde (yaratılış bakımından) İsa'nın durumu Âdem'e benzer. Allah, onu topraktan yarattı; sonra ona 'ol!' dedi ve oluverdi." (Âl-i İmran: 3/59) Bu ayet, bu iki peygamberin yaratılışlarındaki olağan üstü duruma işaret eder. Hz Adem ve Havva'nın yaratılışı sebepler dairesinin dışında şimdiki anlayışa göre mucize niteliğindeki bir hadisedir. Mesela Kuran'da meleklerin Adem’e secde etmesi ve şeytanın secde etmemesi hadisesi var. Şimdi biri çıkıp, “hadi bu olayı bilimsel olarak bir inceleyelim” dese bilimi de yaratılışı da anlamadığı ortaya çıkacaktır. Bu da öyle bir hadisedir. Malesef bu yaklaşım bilime çok zarar vermiştir. Bilim materyalizmin oyuncağı haline getirilmiştir. Bilimin görevi algılananları çözmek iken beş duyu ile algılanmayan alana ait bilim adına materyalist felsefeler üretilmektedir. Aşağıda bu tür yanlışlara birkaç misal verilmiştir. Yanlış kıyasa bir misal; “”(Kuran'a göre ilk insan Adem, bügünkü insandan farksızdır. Konusabilir, zekidir, düşünme kapasitesi, bilinci ve yetenekleri bizlerle aynıdır. Bilim'se, insanlar'ın zeka, konuşma, bilinç vs gibi yeteneklerinin zaman içinde evrimleştiğini, ilk insanlarda Beyin hacminin daha düşük olduğunu, Beyin kabuğu'nun gelişmemiş olduğunu, konuşma'nın olmadığını, renkli görmediklerini, ayrıca fiziken daha değişik olduklarını söyler.)”” Yanlış kıyasa diğer bir misal; “”(Kuran'a göre ilk insanlar uzun yaşamıştır. Adem 930 yıl, Nuh 950 yıl,vs vs. Bilim'e göre ise, ilk insanların ömrü tam tersine günümüzdekinden kısa olup, evrim sürecinde giderek uzamaktadır. Romalılarda bile ortalama ömür 40 yıl civarındadır.)”” Yanlış kıyasa başka bir misal; “”(Kuran'a göre, Adem'in çocuklarından Habil, Kabil'i öldürür ve gömer. Yani ölü gömmek, ilk insanlardan beri vardır. Bilim'e göre, insanlar ölü gömme bilincine elli bin yıl önce erişti. Milyonlarca yıldır, ölüler gömülse idi, mezarlik olmayan bir karış yer kalmazdı.)”” -Evrimi bilim olarak sunma+mantıksız yaklaşım (100 senelik mezarların bile çoğu yok olurken) Bu da bir başka yanlış kıyas; (Kuran'a göre 'Allah, koyun, keçi, deve, at, eşek, sığır yaratmıştır'. Yani bu hayvanlar ilk ortaya çıktıklarından beri aynıdırlar. Ve ilk insanlarla aynı anda yaratılmışlardır. Bilim'e göre bu hayvanlar başka türlerden evrimleşmiş, ve insan tarafından evcillestirilerek, muhtelif seçmelerle (çiftleştirme, eleme vs) bugünkü konumlarına gelmişlerdir. İlk insanların devrinde bu tip hayvanlar yoktur, bunların yabanıl ataları vardır, ve bahsedilen evcil türler sadece 10.000 senedir vardır) Vs. Vs.. Bu misallerde; 1)Hem teoriyi bilim kabul etme hatası, 2)Bilimin alanına girmeyen duyusal olarak ispatlanamayacak bir konunun duyusal alanla karşılaştırılmaya çalışılması hatası, 3)Mantık hatası, bulunmaktadır. Bu hatalar devam ettiği sürece Hz. Adem'in yaratılışının kavranamayacağı açık bir gerçektir. Hz Adem ile Havva'nın yaratılışı İslami kaynaklarda bulunmaktadır. Bu olayın bilimle çelişmediği, çelişemeyeceği bilinmelidir. Algılanamayan bir konu hiçbir zaman bilimsel gerçek olamaz. Hakkında spekülatif teoriler üretildiğinde ise felsefelerin etkisinden kurtulamaz. (yorumsuz) Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Adem ve Havva'nın yaratılışları bilimle çelişir mi? Hz Adem ile Havva'nın yaratılışı İslami kaynaklarda bulunmaktadır. Bu olayın bilimle çelişmediği, çelişemeyeceği bilinmelidir. Algılanamayan bir konu hiçbir zaman bilimsel gerçek olamaz. Hakkında spekülatif teoriler üretildiğinde ise felsefelerin etkisinden kurtulamaz. (yorumsuz) Saygılar.. Bilim adem konusunu bilimsel olarak araştıramaz, ancak kendi doğrularına ulaşabilir. Bilimin kendi doğruları içinde bazı konular dini inançlarla çelişiyorsa, bilim bunu umursamaz. Zira bilim rotasını dine göre belirleyemez. Ancak din buna engel olmak isteyecektir. (Bkz.Kopernik gibi bilim adamlarının yaşadıkları, evrim teorisi hakkında asılsız iddialar) Zira inanılabilirliği buna bağlıdır. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Dinde seni tatmin etmeyip Ateizm de tatmin olduğun şey nedir ve nelerdir yam yam?? Anlatabilirmisin?? nerde bu devlet ,nerde bu millet Yamyamcım cevap verecekmisin acaba? evet demiştin ben senin sözüne güvendim bekliyorum ama hala cevap gelmedi ????? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 üstüne gitme öncelikle biraz araştırma yapsın Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Yam yam sana ,seni nelerin islamdan uzaklaştırdıklarını ve çelişkiye soktuğunu sormuştum...Hatırlıyormusun??Sende cevaben deöiştin ki , Cevabını bekliyorum..Hatırlatırım... Selametle Sen benden neredeyse bir otobiyografi istiyorsun... Sana bu konunun uzun olduğunu söylemiştim. Ailem dinine bağlı insanlardır. (Asla bağnaz değiller) Dolayısıyla beni de "iyi bir müslüman" olarak yetiştirmeye çalıştılar. Daha ilkokul yıllarımdan itibaren yaz tatillerinde camiye Kur'an kurslarına gönderildim. 5 vakit namaz kılar, ibadetlerimi tam olarak yerine getirmeye çalışırdım. Bu 18 yaşıma kadar böyle devam etti. Ancak daha sonra çocukluktan itibaren kafama takılan ve ailem ya da çevremdekiler tarafından "böyle sorular olmaz, günahtır" ya da "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz" diye geçiştirilen sorulara yanıtlar aramaya, dini sorgulamaya başladım. Kur'an'ı bu defa türkçe okumaya başladım. Ve okudukça Kur'an'ın bize anlatıldığı gibi bir tanrı kelamı olamayacığana karar verdim. Daha sonra çeşitli yayınlar okudum. Bunların içinde Diyanet yayınlarından hadis kitapları da, HY'ya ait kitaplar da, Turan Dursun'a ait kitaplarda vardı. Bunun sonunda da dinlerin insan uydurması olduğu fikri baskın çıkmaya başladı. Konunun derinliklerine daldıkça bu fikrim güçlendikçe güçlendi. Detayları burada, yazdığım iletilerde görebilirsin berceste. Umarım senin için tatminkar bir yazı olmuştur. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Anlıyorum yam yam ama öncelikle seni dinden uzaklaştıran şey belki de ailenin baskıcı tavırları oldu...Yanii dinde sorgulama olmaz deyişleri..Halbuki islamda Akaid diye bir ilim vardır..Ve bu ilim sadec Allah'ın varlığını ve bu gibi soruları sorgular ve mantıkla ve bilimle tamamen bağdaştırır... Belki de bizler biraz tatmin edemiyoruz seni kendi adıma konuşayım ama biraz da sende belki eskiden bazı olayların etkisiyle vs..önyargılısın... Aslında önyarını atıp bu meselelere daha temiz bir zihin ile (yani önyargısız)bakarsan bence düşüncelerin değişir diye düşünüyorum... Sen belki bizlerin inançlarına inanmıyorsun ama ben gerçekten senin için üzülüyorum çünkü biliyorum ki Benim dinim gerçek veRabbim şüphesiz ki var... Aslında ben her insanın kalbinin derinliklerinde bir yerlerde Allah'ın varlığını kabul ettiğini düşünüyorum ve bazı kişilerde gerçekten böyledir...Sende biraz önyargını at ve göreceksin ki kalbinin derinliklerinde yüzüstune çıkarmak istemesen de birşeyler var.... Hiç akaid kitapları okudun mu ?? Bence senin için çok uygun kitaplar... Umarım yazdılarımı yanlış anlamazsın.... Selametle... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Anlıyorum yam yam ama öncelikle seni dinden uzaklaştıran şey belki de ailenin baskıcı tavırları oldu...Yanii dinde sorgulama olmaz deyişleri..Halbuki islamda Akaid diye bir ilim vardır..Ve bu ilim sadec Allah'ın varlığını ve bu gibi soruları sorgular ve mantıkla ve bilimle tamamen bağdaştırır... Belki de bizler biraz tatmin edemiyoruz seni kendi adıma konuşayım ama biraz da sende belki eskiden bazı olayların etkisiyle vs..önyargılısın... Aslında önyarını atıp bu meselelere daha temiz bir zihin ile (yani önyargısız)bakarsan bence düşüncelerin değişir diye düşünüyorum... Sen belki bizlerin inançlarına inanmıyorsun ama ben gerçekten senin için üzülüyorum çünkü biliyorum ki Benim dinim gerçek veRabbim şüphesiz ki var... Aslında ben her insanın kalbinin derinliklerinde bir yerlerde Allah'ın varlığını kabul ettiğini düşünüyorum ve bazı kişilerde gerçekten böyledir...Sende biraz önyargını at ve göreceksin ki kalbinin derinliklerinde yüzüstune çıkarmak istemesen de birşeyler var.... Hiç akaid kitapları okudun mu ?? Bence senin için çok uygun kitaplar... Umarım yazdılarımı yanlış anlamazsın.... Selametle... Siz benim için de o akaid kitaplarını okumuşsunuz. Savunduğum fikirler için ortaya attığım iddialara da akaid kitaplarından yanıtlar getirin lütfen. Böylece bilgiyi dengelemiş oluruz değil mi? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Siz benim için de o akaid kitaplarını okumuşsunuz. Savunduğum fikirler için ortaya attığım iddialara da akaid kitaplarından yanıtlar getirin lütfen. Böylece bilgiyi dengelemiş oluruz değil mi? evet böylece senin bilgisizliğini dengelemiş oluruz değilmi? bence sen doğru düzgün bir bilgiye sahip olmadan, yüzeysel bilgilerinle sonuçlara varıyorsun. şunu itiraf etmen gerekir ki her şekilde inkar etmeye çalışıyorsun. halbuki böğlesine önemli bir konuda mümkün olduğunca objektif bakmak gerekir. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 evet böylece senin bilgisizliğini dengelemiş oluruz değilmi? bence sen doğru düzgün bir bilgiye sahip olmadan, yüzeysel bilgilerinle sonuçlara varıyorsun. şunu itiraf etmen gerekir ki her şekilde inkar etmeye çalışıyorsun. halbuki böğlesine önemli bir konuda mümkün olduğunca objektif bakmak gerekir. Şundan emin ol ki konulara sizden daha objektif şekilde yaklaşıyorum. İddia ettiğim konulara her defasında bir kaynak , bir dayanak getiriyorum. Bazılarının yaptığı gibi mesnetsiz iddialarda bulunmuyorum. Lütfen yakaladığınız yerde bilgisizliğimi yüzüme vurun. Abuk sabuk konuşmayın Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Bilim adem konusunu bilimsel olarak araştıramaz, ancak kendi doğrularına ulaşabilir. Bilimin kendi doğruları içinde bazı konular dini inançlarla çelişiyorsa, bilim bunu umursamaz. Zira bilim rotasını dine göre belirleyemez. Ancak din buna engel olmak isteyecektir. (Bkz.Kopernik gibi bilim adamlarının yaşadıkları, evrim teorisi hakkında asılsız iddialar) Zira inanılabilirliği buna bağlıdır. Evet bilim beş duyuya bağlı araştırma faaliyetidir.. Bilim ayrıca bulgulardan istifade eder.. Fakat ilk insaların büyük beyinli oldukları ve günümüz insanları gibi konuşamadıkları, düşünemedikleri kanısına nasıl varıyorlar.. Bir kafatası fosilinden, o kafatasının sahibinin düşünmediği konuşamadığı sonucuna nasıl varılır.. Güvendiğin bilim bir çok ideolejiye kölelik yapmıştır.. Evrim teorisinin ateizme kölelik yapması gibi.. Aslında bilmin söyledikleride ideolojik kapsam dahilinde kabul ediliyor yada reddediliyor.. Örneğin bilimsel olarak Allahın mutlak var olduğu yada Kuran'ı Kerim'in Allahın sözü olduğu ıspatlansa, (aslında ıspatlanıyor, ama senin görebileceğin şekilde değil, yada sen göremiyorsun) sen gene inkar edeceksin.. Bilim diye diye dilinde tüy bitti ama bilim böyle birşeyi karşına dikse bilimi de reddedeceksin.. O açıdan burada olay bilim değil inançtır.. İnanmadığın şey her ne pahasına olursa olsun yoktur.. Darwin öyle dememişmiydi.. "Yolda yürürken bir meryem ana heykelinin size el salladığını görürseniz, sakın doğa üstü birşey aramayın, çok düşük bir ihtimaldir fakat, belki o sırada heykelin bir kolundaki atomlar, diğer koluna yoğunlaşma eğilimi göstermişlerdir.. Ben başka şey demiyorum arkadaş.. Senin dinin sana , benim dinim bana... Saygılar.. Alıntı
Φ MonumenT Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 SİZ BU MANTIKLA MI İNANIYORSUNUZ...'BELKİ VAR BELKİ YOK AMA BEN YİNE DE KENDİMİ GARANTİYE ALAYIM, NASILSA YOK ÇIKSA DA BİŞEY KAYBETMEYECEĞİM' Mİ DİYOSUNUZ...YANİ KAFALARDA ŞÜPHE OLSA DA, OLSUN OLSUN BİZ YİNE DE İNANALIM, NASILSA ZARAR GELMEZ Mİ DİYOSUNUZ...YAM YAM IN DEDİĞİ ÇOK DOĞRU...ATEİSTLERE; SÖYLEDİKLERİNİZİN TERSİ ÇIKMA İHTİMALİNİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ DERKEN; SİZ HİÇ KENDİ İNANÇLARINIZIN AKSİNİN ÇIKMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ...TAMAM ALLAH YOKSA BİŞEY KAYBETMEZSİNİZ AMA YA ALLAH VAR AMA GERÇEK DİN, HAK DİN İSLAMİYET DEĞİLSE... YOK ARKADAŞ YOK. BİZ O SENİN DEDİĞİN GİBİ YA TUTARSA HESABINA GÖRE İNANMIYORUZ İSLAMİYETE. HZ. ALİNİN İNANMAYAN BİRİNE SORDUĞU SORULARA VERİLEBİLECEK EN GÜZEL CEVABIYDI O. ŞUNU BİLMELİSİN Kİ O BELİRTTİĞİN ALLAH(CC) YOKLUĞUNU DÜŞÜNECEK İRADE İÇİNE HİÇ DÜŞMEDİM. ÇÜNKÜ SENİ BENİ YARATAN VE ŞU ANDA BU FORUMDA BİRBİRİMİZE CEVAP VERMEMİZİ SAĞLAYAN GÜÇ ANCAK ONUN GİBİ YÜCE BİR KUVVETİN ELİNDEN GELİR. ALLAH VAR ANCAK HAK DİN İSLAMİYET DEĞİLSE DİYORSUN... SENİN BU SÖYLEDİĞİN ALLAHIN VARLIĞI GİBİ BÜYÜK BİR MUHTEŞEMLİĞİ DÜNYA ÜZERİNDE İSLAMİYETTEN BAŞKA AÇIKLAYABİLECEK BAŞKA BİR DİN VAR MI SORUYORUM SANA... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Evet bilim beş duyuya bağlı araştırma faaliyetidir.. Bilim ayrıca bulgulardan istifade eder.. Fakat ilk insaların büyük beyinli oldukları ve günümüz insanları gibi konuşamadıkları, düşünemedikleri kanısına nasıl varıyorlar.. Bir kafatası fosilinden, o kafatasının sahibinin düşünmediği konuşamadığı sonucuna nasıl varılır.. Güvendiğin bilim bir çok ideolejiye kölelik yapmıştır.. Evrim teorisinin ateizme kölelik yapması gibi.. Aslında bilmin söyledikleride ideolojik kapsam dahilinde kabul ediliyor yada reddediliyor.. Örneğin bilimsel olarak Allahın mutlak var olduğu yada Kuran'ı Kerim'in Allahın sözü olduğu ıspatlansa, (aslında ıspatlanıyor, ama senin görebileceğin şekilde değil, yada sen göremiyorsun) sen gene inkar edeceksin.. Bilim diye diye dilinde tüy bitti ama bilim böyle birşeyi karşına dikse bilimi de reddedeceksin.. O açıdan burada olay bilim değil inançtır.. İnanmadığın şey her ne pahasına olursa olsun yoktur.. Darwin öyle dememişmiydi.. "Yolda yürürken bir meryem ana heykelinin size el salladığını görürseniz, sakın doğa üstü birşey aramayın, çok düşük bir ihtimaldir fakat, belki o sırada heykelin bir kolundaki atomlar, diğer koluna yoğunlaşma eğilimi göstermişlerdir.. Ben başka şey demiyorum arkadaş.. Senin dinin sana , benim dinim bana... Saygılar.. O dediğin şeyleri şu an kendiniz yapıyorsunuz. İnançlarınız doğrultusunda bilime sırt çeviriyorsunuz. Burada "evrim teorisi çürütüldü" diye bas bas bağırdınız, alaya aldınız. "Ben bu konuda cahil kalmışım, bu konuyu atlamışım, bana bilimsel bir kaynak verin de göreyim" dedim herkes çil yavrusu gibi dağıldı. Şimdi söyle bakalım; kim objektif, kim bilimden yana, kim önyargısız ? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 sana kaynak gösterdik ben ona inanmam dedin. Prf. Flew dedik (burda önemli olan Prf.Flew in dini görüşleri değil evrim teorisi hakkındaki görüşleri) onun inancından bana ne dedin. sen kaynak beğenmiyorsan biz napalım. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Arkadaşlar sizi bilmem ama bence bu konuların artık ustune gitmenin pek gereği yok.... Hep aynı diyaloglar çıkıyor karşımıza...Sonuç ise sadece birbirimizi kırıyoruz..Fikir alış-verişi karşımızda ki cevabını verdiği zaman ardından o kişinin yazdığını düşünmeden tartmadan bir anda ezici bir uslup ile cevap yazmaksa ben bunda yokum... Elimize bieşey geçmez bn anladım ki sadece karsımdakini nasıl sıkıstırabilirim vs..gibi düşünceler var ve bu zihniyetle yazılıyor by forumlarda....İşte o zaman biz buna fikir alış-verişi diyemeyiz.. Bunun da bize bir faydası olmaz... Yani bu konularda yazışmanın pek anlamı kalmadı... Selametle Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 O dediğin şeyleri şu an kendiniz yapıyorsunuz. İnançlarınız doğrultusunda bilime sırt çeviriyorsunuz. Burada "evrim teorisi çürütüldü" diye bas bas bağırdınız, alaya aldınız. "Ben bu konuda cahil kalmışım, bu konuyu atlamışım, bana bilimsel bir kaynak verin de göreyim" dedim herkes çil yavrusu gibi dağıldı. Şimdi söyle bakalım; kim objektif, kim bilimden yana, kim önyargısız ? Yamyam bana "bu konuda cahil kalmışım bu konuyla ilgili bir kaynak gösterin" demedin.. Desen çok kaynak göstereceğiz. Ama gene aynı şeyleri düşünüyorsan.. Elinin altında internet var, arama motorlarından istifade edip, istediğin bilgiye ulaşabilirsin.. Bizlerin fikirleri seni açmıyorsa kaynakta verelim.. Yeterki iste.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Yamyam bana "bu konuda cahil kalmışım bu konuyla ilgili bir kaynak gösterin" demedin.. Desen çok kaynak göstereceğiz. Ama gene aynı şeyleri düşünüyorsan.. Elinin altında internet var, arama motorlarından istifade edip, istediğin bilgiye ulaşabilirsin.. Bizlerin fikirleri seni açmıyorsa kaynakta verelim.. Yeterki iste.. Saygılar.. Bunu daha önce de söylemiştim. Ben günlük gazeteleri, tv bültenlerini olabildiğince takip etmeye çalışan biriyim. Ayrıca coğrafya ile ilgili bir derginin de abonesiyim. Bu güne kadar evrim teorisinin çürütüldüğüne dair tek bir bilimsel makale görmedim (HY ve Bav grubu dışında). Google dan "evrim teorisi" yazıp arattırdım. Tamı tamına 58 sayfa link çıktı. İnanki hepsine baktım. Yok. Bu konuda HY dışında tek bir bilimsel (HY'nın bilimsel gerçekleri çarpıttığı pek çok defa ifşa edildi), objektif makale yok. İnanmıyorsan sen de dene. Çok basit... Tek yapacağın Google dan "evrim teorisi" yazıp arattırman... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Harun yahyanın kim olduğunu bilen varmı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.