Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Harun yahyanın kim olduğunu bilen varmı.

Başını Adnan Oktar'ın (Nam-ı diğer Adnan Hoca... Hani şu "motorcu" olan...Adnan Hoca ve "motorları") çektiği bir grup. BAV (Bilim Araştırma Vakfı) diye bir vakıfları var. Bilimsel gerçekleri saptırarak evrim teorisine saldırmalarıyla tanınıyorlar.

Adnan Oktar hakkında daha fazla bilgi için Bknz : http://19.org/index.php?id=66,193,0,0,1,0

• Cevaplar 123
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Helal olsun valla çok bilgilisin, ben neye üzülüyorum biliyormusun yam_yam keşke ist. terbiyesi almasaydım belki bende köşeyi dönerdim diğe düşünüyorum ara sıra meğerse biz ne kerizmişiz.

Gönderi tarihi:

sayın yam yam verdiğiniz site adresi kime ait biliyormusunuz zaten sizden de bu beklerindi kardeş ben ham bilgi istiyorum taraflı değil sen bizi enayimi sanıyorsun HY bilimi çarpıtıyormuş delil olarak gösterdiği siteye bakın hele....

Gönderi tarihi:

sayın yam yam verdiğiniz site adresi kime ait biliyormusunuz zaten sizden de bu beklerindi kardeş ben ham bilgi istiyorum taraflı değil sen bizi enayimi sanıyorsun HY bilimi çarpıtıyormuş delil olarak gösterdiği siteye bakın hele....

Ben HY hakkındaki fikirlerimi o siteden almadım. Sadece fikir için o siteyi verdim o kadar.

Sahtekar olduğunu medya herkese duyurmuştu zaten. Unuttun mu? Adnan Hoca ve "Motorları" nı...

Gönderi tarihi:

Başını Adnan Oktar'ın (Nam-ı diğer Adnan Hoca... Hani şu "motorcu" olan...Adnan Hoca ve "motorları") çektiği bir grup. BAV (Bilim Araştırma Vakfı) diye bir vakıfları var. Bilimsel gerçekleri saptırarak evrim teorisine saldırmalarıyla tanınıyorlar.

Adnan Oktar hakkında daha fazla bilgi için Bknz : http://19.org/index.php?id=66,193,0,0,1,0

adnan oktar evrime saldırıyor diye sizde ona hakaret ediyorsunuz. aranızdaki farkı nasıl tesbit edecez..

Gönderi tarihi:

şöyle bir cümle geçti okuduğum yazılardan birinde: YA HAK DİN İSLAMİYET DEĞİLSE. aslına bakarsanız sadece tek bir din var o da İslamiyet. diğerleri de islamiyetin gelişim aşamaları. dinlerin geliştiği döneme bakarsanız toplumlar hep bir felaketler içerisindeymiş. özlerinde aynı hepsi.yani sosyal sorumluluklar, terbiye, insanların birbirleriyle olan ilişkileri hep aynı. ve hepsinde Allah birdir deniyor. eğer hepsinde aynı temel ifadeler varsa dinlerin en gelişmiş hali İslamiyet olmasın. bir arkadaşın Hak dinin İslamiyet olduğu konusunda şüphesi olmuş. peki ona göre hak din hangisi. Yada ateistlikmi. bunlar hiç düşünmezmi insan neden ölür. pilimi biter. görevimi sonlandı. ışınlanma vaktimi geldi. neden. yada neden gömülür. madem inandıkları bişey yok öldükleri gibi kalsınlar. yada milyonlarca insan neye inandığını bilmiyorda bu birkaç sivri beyinmi gerçeği buldu. madem oluşan farklı bir hak din var buda islamiyetin doğrultusunda oluşacaktır. dinlerde keskin dönüşler yoktur. gelişimler vardır. aksi bir yapboz oyununa döner. ası görülmemiştir. ancak islamiyette yasaktır. açıklamasıda şöyledir:

incilde domuz eti yemenin sakıncDomuz etinin Kuran indirildiği dönemde yenmesinin sağlığa zararlı pek çok yönleri olduğu gibi, bugün de yenmesinin sağlığa zararlı olan çeşitli yönleri vardır. Bir kere domuz, her ne kadar temiz çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok fazla miktarlarda antikor üretir. Yine domuzun vücudunda diğer hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir. Doğal olarak bu yüksek dozdaki antikorlar ve büyüme hormonu dolaşım yoluyla domuzun kas dokusuna da geçerek birikir. Bunun yanı sıra domuz eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir. Bunların sonucunda tüm bu aşırı düzeydeki antikorlar, hormonlar, kolesterol ve lipidlerle yüklü olan domuz etinin insan sağlığı açısından önemli bir tehdit olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Bunların dışında domuz etindeki sağlığa zararlı maddelerden biri de "trişin" mikrobudur. İnsan vücuduna girdiğinde doğrudan kalp kaslarına yerleşerek ölümcül tehlike oluşturan trişin mikrobuna domuz etinde sıklıkla rastlanmaktadır. Günümüz teknolojisiyle trişinli domuzları teknik olarak tespit etmek mümkünse de önceki asırlarda böyle bir yöntem bilinmiyordu. Bu nedenle domuz eti yiyen herkes için trişin mikrobunu kapma ve ölümle karşı karşıya kalma riski vardı.

Görüldüğü gibi tüm bu sebepler domuz etinin Müslümanlara yasaklanmasının hikmetlerinden bazılarını göstermektedir. Her koşulda sağlığa zararlı etkilerini sürdüren, denetimsiz üretiminde ise ölümcül bile olabilen domuz etinin yenmesi yasaklanarak böyle bir tehlikeye karşı en başından köklü ve keskin bir önlem alınmıştır.

bu bilimsel bir alıntı. yani insanlığın devamı için gerekli olan işler bir sonraki dinde belirtilmiştir. bunun dışında bir de sosyal görevler kadın erkek davranışları vardır. mesela kapalılık konusunda şu hiç düşünülmedimi: islamiyette bir kapanma konusu var ve bu bir gerçek. ama neden sadece islamiyete özgümü hayır. diğer dinlere de bakarsak kendini ibadetine adamış bayanlar mesela rahibeler tamamiyle kapalı demekki gerçekten var. ve bakacak olursa onların kuralları islamiyetin kurallarından daha da katı.

aslında islamiyetin ne büyük bir nimet olduğunu anlasa bu birkaç irili ufaklı bağrışan beyincikler kendilerini bu karanlık yoldan kurtaracak. ancak görünen o ki onlar geç kalınmış hayatlar. onlar için yapılabilecek hiç bir şey yok. neyapacağız onlara yaokmuş gibi davaranacağız. çünkü onlar gerçektende yoklar ve olmadılar.

Gönderi tarihi:

Görüldüğü gibi tüm bu sebepler domuz etinin Müslümanlara yasaklanmasının hikmetlerinden bazılarını göstermektedir. Her koşulda sağlığa zararlı etkilerini sürdüren, denetimsiz üretiminde ise ölümcül bile olabilen domuz etinin yenmesi yasaklanarak böyle bir tehlikeye karşı en başından köklü ve keskin bir önlem alınmıştır.

Allah allah öteki dinlerde neden yasaklanmamış, allah unutdumu demek istiyorsun, şu domuz hakkındaki ayeti bir yazsana şuraya bizde öyrenelim.

Gönderi tarihi:

Allah allah öteki dinlerde neden yasaklanmamış, allah unutdumu demek istiyorsun, şu domuz hakkındaki ayeti bir yazsana şuraya bizde öyrenelim.

Musevilikte de haram. Hıristiyanlıkta ise İncil derlenirken atlanmış olmalı...

Gönderi tarihi:

Peki Harunyahyanın darwinizmi çökerten matematiksel ve bilimsel bulgularına, tespitlerine neden reddiyeler yazılmıyor..

Yada yazılıyorsa ling verebilirmisin..

Sana birde şunu söyleyelim, şahısların motorunu, motorculuğunu özel yaşamını boşver..

Sen harunyahyanın, evrim teorisini çürütmeye dair yazılarının ne kadarını okudun..

Bana şunu okudum ve bilimsel olarak bu yanlıştır diyebileceğin bir mısrasını göster..

Harun yahyanın kim olduğunu biliyorum ve onun yazılarını okumam dersen safdillik olur..

O zaman bizim yazılarımızı da okuma, bizde senin yazılarını okumayalım..

Hiç bir kimse karşıt görüşün yazısını okumasın...

HY bilmi saptırıyor diyenler belki ateristlerdir, eğer bu diyenler tarafsız ve ateis değillerse bilmin neresinde saptırma yapmış yazmışlarmı..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Peki Harunyahyanın darwinizmi çökerten matematiksel ve bilimsel bulgularına, tespitlerine neden reddiyeler yazılmıyor..

Sana birde şunu söyleyelim, şahısların motorunu, motorculuğunu özel yaşamını boşver..

Sen harunyahyanın, evrim teorisini çürütmeye dair yazılarının ne kadarını okudun..

Bana şunu okudum ve bilimsel olarak bu yanlıştır diyebileceğin bir mısrasını göster..

Harun yahyanın kim olduğunu biliyorum ve onun yazılarını okumam dersen safdillik olur..

HY bilmi saptırıyor diyenler belki ateristlerdir, eğer bu diyenler tarafsız ve ateis değillerse bilmin neresinde saptırma yapmış yazmışlarmı..

Saygılar..

Harun Yahyâ'nın kitaplarından bazılarını okuduğumu daha önce de bir iletimde yazmıştım. Karşıt görüşün yazılarını okumak başkadır, saptırılmış bilimsel gerçekler üzerine safsatalar başkadır. Bu adamı daha nasıl savunabiliyorsunuz anlayamıyorum. Adam resmen kendine bir tarikat kurmuş. Genç ve güzel kızları, zengin erkekleri tarikata çekmiş, bunlardan faydalanmış ve bu tarikatın tüm çarpık ilişkileri medya tarafından ifşa edilmiştir. Dini kendi menfaatleri için kullandığı açıkça belli olan birini savunmaya çalışmak size bir şey kazandırmaz. Zaten bu adamın ne olduğu bellidir. Ayrıca reddiyeler için TÜBA 'nın açıklamalarını okumanız yeterlidir. Ayrıca yargıya intikal eden bir olaydan örnekte sunmuştum sizlere.

Arkadaşlar dininizi savunma çabalarınızı anlayışla karşılayabilirim. Ama böyle bir adamı savunma çabanız sizlere yakışmıyor.

adnan oktar evrime saldırıyor diye sizde ona hakaret ediyorsunuz. aranızdaki farkı nasıl tesbit edecez..

Senin tespit yeteneğine kalmış :D:D:D

Gönderi tarihi:
şöyle bir cümle geçti okuduğum yazılardan birinde: YA HAK DİN İSLAMİYET DEĞİLSE. aslına bakarsanız sadece tek bir din var o da İslamiyet. diğerleri de islamiyetin gelişim aşamaları. dinlerin geliştiği döneme bakarsanız toplumlar hep bir felaketler içerisindeymiş. özlerinde aynı hepsi.yani sosyal sorumluluklar, terbiye, insanların birbirleriyle olan ilişkileri hep aynı. ve hepsinde Allah birdir deniyor. eğer hepsinde aynı temel ifadeler varsa dinlerin en gelişmiş hali İslamiyet olmasın. bir arkadaşın Hak dinin İslamiyet olduğu konusunda şüphesi olmuş. peki ona göre hak din hangisi. Yada ateistlikmi. bunlar hiç düşünmezmi insan neden ölür. pilimi biter. görevimi sonlandı. ışınlanma vaktimi geldi. neden. yada neden gömülür. madem inandıkları bişey yok öldükleri gibi kalsınlar. yada milyonlarca insan neye inandığını bilmiyorda bu birkaç sivri beyinmi gerçeği buldu. madem oluşan farklı bir hak din var buda islamiyetin doğrultusunda oluşacaktır. dinlerde keskin dönüşler yoktur. gelişimler vardır. aksi bir yapboz oyununa döner. ası görülmemiştir. ancak islamiyette yasaktır. açıklamasıda şöyledir

incilde domuz eti yemenin sakıncDomuz etinin Kuran indirildiği dönemde yenmesinin sağlığa zararlı pek çok yönleri olduğu gibi, bugün de yenmesinin sağlığa zararlı olan çeşitli yönleri vardır.....................

ben o cümleyi hak din araması yaptıgım için falan değil sadece düşünce mantıgını ortaya koymak için yazdım ama sen farklı algılamışsın anlaşılan...

ayrıca domuz etinin yasaklanmasını da mucizeymiş gibi görmene de şaşırdım...domuz etinin zararları diye yazdığın şeylerin hepsi -kolestrol,lipid,parazit- sığır eti içinde mevcut...örneğin trişin mikrobu dediğin trichinella spiralis sadece domuzda değil diğer kasaplık hayvanlara da yerleşebilir...hatta cysticercus bovis isimli parazit sadece sığırlara yerleşir (sadece domuza ve sadece koyuna yerleşen parazitler de vardır). senin mantığınla hareket edersek önceki asırlarda bu parazitleri tesbit etmekte mümkün olmadığından koyun ve sığır etinin de yasaklanması gerekmez miydi...

Gönderi tarihi:

Yamyam konuyu başka yöne çekme be arkadaş..

Gel etme şuraya kopy-pastemi yaparsın kendi mükemmel ilmindenmi yazarsın..

Ama Harunyahyayının yazılarına, özellikle yaratılış ve evrim teorisiyle ilgili yazılarına, anti tez yaz..

Lütfen..

Yazamazsan, iddianda tutarsız olduğunu düşüneceğim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

DELETERİOUS bunu iyice oku !!!!

"Eshedü en la ilahe illallah ve eshedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh"

Okuduğuna göre sende artık bizdensin,ruhun şeytana satılmış olsa bile,Şeytanın nefret ettiği bu cümleyi söylemen efendin şeytanı çıldırttı,şimdi kendini ona affetirmen gerekecek.

"Sehadet ederim ki, Allah’tan baska tanri yoktur ve yine sehadet ederim ki Hz.Hz.Muhammed O'nun kulu ve elçisidir"

:lol::lol::lol:

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İman çok zor, iman ettikten sonra ise onu elinde tutmak çok zor!

Nefsini dizginlemek demek, hangimiz bunu tam yapıyoruz ki?

Evrimin olmadığını anlatmak için islamiyeti tam anlamıyla yaşamalıyızki, görsünler gerçek olan neymiş, ne kadar güzelmiş, Allah (c.c.) ne güzel şeyler vermiş!O zaman gene anlamazlarsa onlar düşünsün sen elinden geleni yapmış olucan, ama önce kendimiz gerçek islamiyeti yaşamalıyız sonra insanlara anlatmalıyız!...

Saygılar!....

Gönderi tarihi:

Saygılar..

harun yahyanın yani adnan oktarın bir tane matematiksel bulgusunu yazsana sen buraya :) :):)

bir tane ya adnan oktara ait matematiksel bulgu yaz. bırak evrimi çürütmeyi bir tane matematiksel bulgusunu yaz ben onada razıyım :D

Gönderi tarihi:

yahu arkadaşlar aramızda hala motorcu adnanla adnan oktarı karıştıranlar var. bilip bilmeden konuşma diye buna denir. işte...:):D medyada bize bunu göstermiş ha... bizim aklımız yoktu medya ne dirse biz salata gibi yiriz. o odadan çıkartılan adamın kim olduğunu iyice gözlemleyin... aceba hangi patron böyle birşey yaptı hangi materyalistin kıçına inğe battıki rahatsız oldu....

darwinin formülü: darwinin evrim teorisine göre canlıların yapı taşlarından olan karbon, fosfor, azot, potasyum gibi elementler volkanik küllerden ve minerallerinde karışımıyla belirsiz bir ısı ve basınç altında neminde etkisiyle ilk canlı hücreyi oluşturdu: tabii bu olay yüz milyonlarca yıl önce oldu, canlılık bu hücrenin çoğalmasıyla türemesiyle değişti gelişti... peki aynı deney geçtiğimiz yıllarda tekrar tüm faktörler eklenerek yapıldı neden canlı oluşmadı... üstelik dünyanın en hassas laboratuarlarında yapıldı binlerce kez... başarı sağlanamadı.

kaldı ki darwin bu teoriyi 140 sene evvel ortaya attı elektron mikroskopları o zaman icat edilmedi bu alanda ilerlemeyi yanılmıyorsam 1900lü yıllarda mendelin icadıyla dayanak buldu ve ilerledi... darwin nasıl bildi bu ilerlemeyi hangi bilimsel veriye dayandı. bakıyorumda darwinin hiçbir fikrinde eleştiri ve yok olma olmadı.

kaldı ki günümüzde bile bilim adamları... istedikleri tüm elemetnleri alsınlar istedikleri süre istediklerini uygulasınlar bir tane canlı hücre yapamazlar. can ancak allahın izniyle başka bir candan türer. mayoz bölünmede mitoz bölünmede bu şekilde olur yanı etkiyi açığa çıkaracak olan bir anaç canlı lazım...

arkidiş matematik bulgularını bırak, müslüman bilim adamları var yamatematiğin kitabını yazan adamlar bile bunların tesadüf olamayacağını belirtip allaha inanmışlar. yolu bulmuşlar niye amerikada ibni sinanın kitapları okutuluyor. ispanyada ve avrupanın bir çok yerinde ali kuşcunun kitaplarından faydalanılıyor... darwin daha tezini tamamlayamamış bile. teori.. adamlar kanun yapmış beee... misirliler geometride tıpta uçmuşlar ama ahiret inancı var...

yoksa onlarda evrimini tamamlayamamış homo habilis lermiydi :D:D:D

Gönderi tarihi:

HY, denilen kişi villasına yapılan operasyonla motorcu lakabı alan adnan oktarla aynı kişidir. sen neden bahsediyrosun ya :)

Gönderi tarihi:

motorcu adnan dediğiniz zat bir sapık tarikatının kurucusudur. bu zatla adnan oktarın alakası yoktur. basının ve birtakım cevrenin çıkarları için bu kompla bu adama düzenlenmiştir. çünkü adamın güvenilirliğini kırmak için. kısmen başarılı olmuşlardır. ben olayı baskını yapan ekiplerin arasında bulunan bir memur akrabamdan biliyorum...

Gönderi tarihi:

gerçekten yuh yani. teleştan ne yapacağınızı şaşırmışsınız. yani biz bilmiyoruz sanki prof adnan oktarın o dediğin sapık olduğunu. yok o adama komplo kurulmuştur. :) yok akrabası oeprasyondaki memurmuşta oradan biliyormuş

yani aylarca yaklanan o sapık tarikat liderinin ne zaman ünviersiteye girdiği ne zaman ünvan aldığı. hangi kitapalr ıyazdığı ortadaydı. neymiş o aslında o değilmiş. sizinki artık zavallılık durumuna gelmiş. bir sapığı savunabilmek için elli tane takla atıyorsunuz. ondan sonrada kalkıp o konuda bu konuda ahkam bravo :)

http://www.harunyahya.org/sss/sss_yazar01.htm

al bak bakalım kimmiş HY adnan oktar. o yakalanan tarikaty lideri mi değilm i kendi resmi sitesinden oku. bak resimlerine

komploymuşta bilmemneymişte. :)

Gönderi tarihi:

yahu arkadaş yannış link mi verdin adamın tarikatından bahsetmiyor ki ya benim okuma yazmam yok yada ben pes diyorum bu kadar çarpıtılmaz... hayat hikayesini çarpıta çarpıta adamı por...cu yaptın ya...

hem sen bırak elalemin motorunu benim yukarda verdiğim sorulara cevap ver...

Gönderi tarihi:

adamın ne tarikatından bahsedecek. o resimde gördüğün kişi değil mi gizli kameraya yaklanan. vilalsında mankenelerle p..rno partide basılan. savunduğunuz adamın rezaletleri çıkınca komplo öyle mi. dedim ya zavallılık

merdi kıpti secaat arzederken sirkatin söylermiş :)

sorualrına cevap mı vereyim. sen kendin veriyorsun cevapalrı her satırında kendinel çelişiyorsun.

mısırlılar elekton mikroskoplar varken mi "geometride ve tıpta uçmuşlar" dı. hem onların geometri ve tıptaki başarılarından bahsediyorsun. hangi elektron ölçüm gözlem cihazları vardı demek ki o cihazlar yokkende bilimsel doğrular bulunulabiliyor. mısırlılar 365 günlük takvimi bulduklarında teleskop mu vardı? geoemtride ve tıpta uçarlerken hangi ahiret inançalrı vardı. güneşe taptıkları zamanlardı. apollo ve isis e.

doğada olduğu varsayıaln bir oalyı sen deney ortamında aynen aynı şartları yaratabildin he :) havadaki gaz oranlarını biliyordun aynısını oluşturdun

bu şartların deney ortamında yaratılaibldiğine inanıyorsan git önce bu fikrinin patentini al :)

önce kendisiyle çelişmeyen bir mesaj yaz ki cevap verebilelim

Gönderi tarihi:

HY konusu beni ilgilendirmez senin dediklerin beni değiştirmez gizli kameraymışda neymiş. adamın benzerini bulduklarndan haberin yok. böyle karalamalar asla ve asla onları zayıflatmaz. konumuz o değil geçelim onu... sen yazdıklarımı yanlış anlamışsın. mısırlılar ileriydi derken genleri inceleyecek kadar değil. zaten onlardan sonrada bu kadar ilerleme yapan olmamış. kaldı ki onların o kadar ilerde olduklarını varsayalım onlar neden böyle bir teori atmamışlar ortaya... haaa... biz bilemeyiz belkide attılar tarihe gömüldü değil mi...

sende başladın yine çarpıtmalara...

o deneyi ben yapmadım amerikada evrim teorisinin başlangıc delilini güçlendirmek için yapmışlar ama sonuç istedikleri gibi olmamış...

Gönderi tarihi:

piramitlere bakarak mısırlıların bayağı ilerde oldukları doğru... biliyorsun adamlar pramitin içine su koydukları zaman su bozulmuyo ne enteresan değil mi süt üç hafta sonra güzellik kremine dönüşüyor. pramitlerin taşlarını nereden getirdikleri belli değil... adamlar çalışmış yaaavvvv yat mamış bizim gibi...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.