Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bu sitede pek atayist yok galiba bende aport durumun da bekliyorum kapışmak için, allah niye bu kadar çok din çıkarmış fikri olan varmı.

• Cevaplar 123
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Allah insanları özgür iradeleriyle başbaşa bırakmıştır..

Ve değişik dinler göndermiştir aslında değişik değil; hukuk, muamelat ibated bakımından hemene hemen aynı dinler..

Tabiki insanoğlu herzamanki gibi nankörlük yapacakya..

İşte gene nankörlüğünü yapıyor ve Allahın dinini yalanlıyor, kitabını değiştirmeye kalkıyor, peygamberini taşlıyor yada öldürmeye kalkıyor..

Bundan sonra Allah o milleti ya helak ediyor yada kaderlerine terkediyor..

Belli bir süre sonra insanlığa bir şans daha veriyor tabi bu merhameti gerğidir..

Onlara yeni bir din yada yeni bir peygamber gönderiyor..

Yoksa dünya rezaletler içinde kaybolup gidecek...

İslam dini son din, son şans, son kapıdır....

Saygılar..

Gönderi tarihi:

ve ayrıca hiçliğin içindeki hepliği bularak kendimizi tanımalıyız önemli olan allh varmı yokmu değil içimizdeki ego törpülenmedikçe ne maddi nede manevi huzuru bulabiliriz din kurallarının ötesine geçmeliyiz allah yok demiyorum ama bana dinler garip geliyor iyilik güzellik değilmi hepsinin ortak görüşü ... dinler dönemi bitmeli HAKİKİ İNSANLIK DÖNEMİ başlamalı

Gönderi tarihi:

Ne alaka...??

Sanki din insanlık dışı bir şeyimi öğretiyor..

İnsanlar insanlığı dinlerden öğrenmedilermi..

Eğer yeryüzünde dinler olmasaydı bugün sen ben burada yazışamazdık, neslin devamı mümkün olmazdı..

Kavga, döğüş, savaş, vicdansızlık, hırsızlık, eşkıyalık..

Dinlere rağmen bunlar gene var ama, toplumun büyük bir çoğunluğu, Allahtan korkuyor. Buradaki yapılan her hareketin hesabının verilecek olduğunu biliyor ve adımlarına dikkat ediyor..

Yoksa bende bilirim bir sote yerde paralı birinin boğazına bıçağı dayayıp parasını almayı, sende bilirsin..

Ölen ölsün babane dersin vicdan olmadıktan sonra..

Şunu unutmaki lala sana bu vicdan dinden geçmiştir, bizzat sana geçmemişsede anene, babana atalarına geçmiştir ve bir şekilde dinle bağ kurduğunuz yerler vardır..

Eğer Allah var diyorsan Allahın dinine de inanacaksın..

Bunun dışında bir inanç yoktur..

Hem allah var diyin hemsde dinler kafanızı karıştırsın..

Bütün semavi dinler hak dindir..

Ama islam dini dışındaki bütün dinler,n aslı orjinalitesi kalmamıştır, kitapları tahrif edilmiştir.

İslam ve Kuran'ı Kerim kıyamete kadar korunacak ve hakim olacaktır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

allah çıkarmamış ki insanlar çıkarmış dinleri

Bu yeni bir söz değil. Ebucehil de öyle söylemişti. Kur'an için Hz.Muhammed'in uydurmasıdır, demişti. Ama ne hikmetse 1400 senedir başka biri böyle bir şey uyduramadı.

Akıl için, Tanrı'nın reddi ıspatından çok zordur. Ve mümkün değildir. İnsandaki analama kabiliyeti de dinin reddini imkansız kılar. Din sadece insanlar içindir, anlama ve anlatma kabiliyeti de sadece insana mahsusutur.

Allah insanlara bir şey anlatmak istemeseydi, insanlara anlama ve anlatmayı öğretmezdi. Çünkü bu kabiliyet bütün varlıklar içerisinde sadece insanda vardır.

Gönderi tarihi:

Kıralx: ne dediğini farkındamısım

İşte gene nankörlüğünü yapıyor ve Allahın dinini yalanlıyor, kitabını değiştirmeye kalkıyor, peygamberini taşlıyor yada öldürmeye kalkıyor..

Bu din hırıstiyanlık, temeli kaynağı kesin olarak bilinmediği halde almış yürümüş nüfuzu en çok olan din isa dan bahsediyorum her ne kadar yavudiler yapsada bu bir peyganber gücü kudreti dayandığı evrenin en güçlü allahı var arkasında bu nasıl oluyor kıral.

Gönderi tarihi:

Hıristiyanlığın temeli kaynağı nasıl bilinmiyormuş..?

Hıristiyanlık Hz İsa ile gönderilen kutsal dinlerdendir ve hak dindir..

Hz İsadan sonra yavaş yavaş diğer dinler gibi unutulmuş ve aslından saptırılmıştır..

Teslis inancı gibi bozuk inançlar türemiştir..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Olmaz genç adam, hakiki incil isadan 400 sene evvel yazılmış gene oralarda yakın bir zamanda bir mağrada bulundu ve vatikan el koydu, hakiki incille isadan sonra yazılan 4 incil kitabı badaşmamaktadır, vatikanın bu incili açıklamayacağını da beyan edmişdir. kendini med adiyorsun ve bilgilisin... ya karşındakiler

Gönderi tarihi:

Ah ah kıral hürmet edmelisin bilen arkadaşlara, isa dan sonra incili havarileri yazmadımı. İsanın zamanında incil kitabı vamı idi yanlız söyledikleri konu idi, ve bahseddiğm incildende kimsenin haberi olmadığı kayıtlardanda belli fakat bu günden takriben 20 sene içinde gene kudüs zannedersem bir mağrada bulunan kitab incilin kök kelimelerini içerdiği için vatikan devreye girip el koydu bu olayı dünya duydu siz kaçırdınız herhalde.

Gönderi tarihi:

Lena anlamıyormusun...

Ben diyorumkii..

Hz İsadan önce incil inermi..

Bir peygambere kitap o peygamber gelmedenmi gelir...))

Sonradan çıkan dört incili biliyorum..

Ne demek istediğini anlamış değilim..

Kafanı bi sallarmısın..??

Saygılar..

Gönderi tarihi:

İsanın bilgileri bu merkezde idi fakat gene belirteyim isadan evvelki bu bulunan incil hakkında hiç bir kayıt bulunmamıştır, isanın söyledikleri bu merkezde. Sonra isanın billğu çağından 33 yaşına kadar gene resmi kayıt bulunmamaktadır kimi marangoz kimi astıronot kimi piramitlerde eyitim almış diye spıkolosyonlar üredilmiştir gerçek tam bilinmemektedir. Devam isa her ne şekilde kurtulmuşsa mezarı keşmirdedir araştırmacılar izini bulup boy rotgen makinalarınla gelip el değirmeden boy rotgenini çekmek için pakistan hükümetinden devletler arası politik baskıyla bile muhaffak olamamıştır bu olay 3 defa denenmiştir. kıralcığım.

Gönderi tarihi:

Not verenin kimliğine bağlı..

İster on ver ister sıfır ver, ikisinede itibar etmem.

Ben Allaha inanıyorum ve müslümanım..

İtikadım gereği Hz İsanın öldürülmediğine ve bilemediğimiz bir şekilde çekildiğine inanıyorum..

Senin foruma geldiğin günden buyana inandığın o kuramsal şeylere ne demeli..))

Neyse lena, senle ben farklı inançların elemanıyız..

Sen yoluna ben yoluma..

Ne sen beni dinimden çevirirsin, nede ben seni..

Önce kitapmı iner, peygambermi iner sorusuna bile takılanlardansın..

Ne diyim ben daha..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kıralx: Benim kimseyle şahsi din problemim yok senin dininden çevirmek demek benim dinim vazgeçilmez islama çevirmek olur, sen islamın kariyerlerindensin zaten. Bu bilgi alış verişi bunu anlıyamıyormusun ki haşin davranışlarda bulunuyorsun. Ben hep büğük insanlarla arkadaşlık yaptım bana verilen kitaplar sabit fikirlerden ayrımam için devamlı uyarılarda bulundular bize top oynarken bile kulaklarınızdan çeken bağzı yobazlardan kadınlar kurtarırdı bizi gerekçesi peyganberlerin kafasını kesip top oynıyan gevurlardı biz böyle büğüdük böyle kalmamı istermiydin kıral yorum senin keselim bunu artık dünya bilgilerimiz ayrı bir hatırlatma yapayım belki ihtiyacın olur bir bilgi küpürü için 1500 kitap okudum.

Gönderi tarihi:

İyide lena hala senin nasıl bir inançta olduğunu çözemedim.

Bazen uzaylılardan bahsedip onlara inanıyorsun..

Hz isanın Dinimizde sabit olmasına rağmen, Allah tarafından yeryüzünden çekildiğine inanmıyorusn.

Hem müslümanım diyorsun, hem akaidi bilgilere ters düşüyorsun..

Ne gibi bir bilgi arıyorsun..

Hedef ne amaç ne lena..

Kusura bakma kırdıysam..

Kafası kesilen ve kafalarıyla top oynanan peygamberler değildi..

Peygamberimizin torunları Hz Hüseyin ve Hz Hasandı..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kıral ben aksi mizaclı bir kerekter yapım yok kırılacağımıda aklından geçirme bir daha hatırlatayım her ne pahasına olursa olsun bu cumhuriyeti ve dinini korumakla mükellefim. Her dinin veçilesi akidesi araştırılmaya açıktır, biz burda bunu yapıyoruz, (hiç bir din akli fenni mantiki olmadıkça o din din değildir) der atatürk.

Hedef ve amac gibi fikirlerim yok beni yanlış algılıyorsun hiç bir kuruluşlada ilgim yok benim ahım gitmiş vahım kalmış kızlarımın dürtüsünle bildiklerim benimle kaybulup gitmemesi için bilgisayara geçirmemi istekleri doğrultusunda bu işe giriştim, özel dosyama aklıma gelenleri kayıt eddiğim gibide sizlerlede çekişmek zevk aldığım bir konu inkar edemem.

Gönderi tarihi:

Sevgili lena, zalmehmedin, din felsefesi bölümündeki yazdığı o uzun yazıyı okurmusun..

Ayrıca bu yazdığın son yazı senin değil gibi.. Belki fikirler senindir ama, heralde kızlarından biri yazdı...)) yanıldımmı...?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kıralx: uzun ve sıkıcı olur böyle bir yazıyı ben yazsaydım 3-4 bölüm ard arda yazardım insanın pisikolijisi bunu okurdu nerde bu kapasiteli düşünce okuyanda % 2 olur işte fark ve bilim

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.