Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl ateistlere soruyorum.....(hiç ummasamda)sizlerden samimi cevaplar bekliyorum.... Hz.Ali'ye bir inançsız bir kişi geliyor ve; ''Sen hayatını hep Allah rızası istikametinde sürdürüyorsun..Ama bir düşün ya Allah yoksa..Ya cennet , cehennem yoksa ve senin yaptıkların boşa giderse '' diyor.... Hz.Ali ise buna karşılık (sırf inat ve benlik duygusunu tatmin için inanmayan insanlar hariç)imana getirecek bir söz söylüyor...Diyor ki; ''Eğer dediğin gibi Allah ,cennet ve cehennem yoksa ben hiç birşey kaybetmem...AMA YA VARSA???
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl Bu soruya şu andaki ateistlerin hiçbiri samimi bir cevap vermez çünkü herkes kendi egosunun peşinden sürüklenmekte ve tartışmalarda amaç anlamaya çalışmak ya da bir yerlere varabilmek değil karşındakini ezmek olduğu için bu sorunada binbir sivri dilli cevaplar geleceğine kalıbımı basarım arkadaşım...
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Aslında sana kesinlikle katılıyorum Arman.... Ama İns..Sadace bir an olsun benlik duygularından sıyrılıp , objektif bir şekilde olaya bakarlar.... Ve bizi utandırırlar:)Umarım....
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl Yazar İslam dinine karşı tavırları öyle saygısız ve öyle ön yargılılar ki ; E. AYDIN'IN GÖZÜ O KADAR DİN DÜŞMANLIĞI İLE KÖR OLMUŞ Kİ" YERYÜZÜNÜ SİZE DÖŞEK KILDIK..." ( YANİ SİZİN EMRİNİZE AMADE KILDIK ) AYETİNİ " BAKIN DÖŞEK DÜZ YERE KURULUR , KUR'AN 'DA YERİN DÜZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR (!) " DİYE YORUMLAYABİLMEKTEDİR ATEİSTLER MÜSLÜMAN ALİMLERİN YAZDIĞI KİTAPLARDAN ALINTILAR YAPARAK İSLAM'A SALDIRMAYA ÇALIŞIRKEN , OBJEKTİF OLDUKLARINI İDDİA EDEN ATEİSTLER, AYNI KİTAPLARDA VAR OLAN ,BAŞKA YERLERDEKİ İDDİALARINA CEVAPLARI İSE GÖRMEMEZLİKTEN GELİP , KİTAPLARINA AKTARMAMAKTADIRLAR...! ARKADAŞLAR ATEİST YA HER SEFERİNDE ALLAH (CC) ADI GEÇİNCE " Allah'ın-varsa eğer- ve onun peygamberi olduğunu iddia eden Hz.Muhammed'in..." DİYE YAZARAK SEVİYESİZ VE EDEPSİZLİKLERİNİ İFŞA EDEBİLMEKTEDİRLER - HADİ BİR KERE YAZDIN ,...AMA AYNI SAYFADA DEFALARCA DURMADAN BU TÜR TEKRARLAMALAR , İÇLERİNDE İSLAM'A KARŞI VAR OLAN NEFRET VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN DIŞA YANSIMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY İFADE ETMEMEKTEDİR! Arkadaşlar lütfen olaylara biraz daha objektif ve ön yargısız yaklaşın....
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl çok haklısın berceste tesbitlerinden ve ifade üslubundan ötürü seni tebrik ediyor bu iletiyi gönderdiğin için teşekkür ediyorum... söyleyecek söz bırakmamışsın bize...
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl Aslında sana kesinlikle katılıyorum Arman.... Ama İns..Sadace bir an olsun benlik duygularından sıyrılıp , objektif bir şekilde olaya bakarlar.... Ve bizi utandırırlar:)Umarım.... kardeşlerim allahın olduğundan bizim şüphemiz yok ama olan kardeşlerimizi uyandırıp şeytanın elinden kurtarmazsak onların cezalandırılmasını izlemekle yetineceğiz bakın kimse kimsenin sonsuz sefalet içinde kıvranmasını istemez allah bunu emrediyor. başı boş olmayı sevseydi allah bize dini öğretmez peygamber göndermez di bütün cabamız insanlığa birşeyler öğretmek doğru yolda yürümelerini hakikatleri bilmelerini sağlamaktır. ne ilimle nede akılla ters düşmek bizim işimiz değil... biz bildiririz hüküm allahındır. bende akılcı cevaplar verebileceklerini sanmıyorum ama bu bizim yapmamız gereken bir vazife...
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl Arkadaşlar anlamıyormusunuz.. Ateistler zaten kendileri söylüyor.. Diyorlarki; biz Allah yok demiyoruz, onu inkar ediyoruz.. Aslında çok komik ve çelişkili bir cümle ama, heralde şöyle demek istiyorlar; biz Allahın hükmünü ve ona ibatet etmeyi, onun tasarrufunu kabul etmiyoruz... Yani Allah var ama biz ona baş kaldırıyoruz gibi birşey... Kendilerini bir ifade edebilseler tam anlaşılacak ama, ondan bile mahrumlar... Saygılar...
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 19 yıl Arkadaşlar bir süre sonra neyi farkettim biliyormusunuz. Burada kimsenin kimseyi etkileyecek durumu söz konusu değildir. İki aydır karınca kaderince birşeyler yazmaya çalıştık.. Gün ışığı gibi apaçık olan bilgiler, bir kelimeyle reddedildi.. Anladımki amaç başka.. Amaç her iki tarafında inandıkları şeylere sımsıkı sarılıp, karşı tarafı alaya almak yada karşı taraf doğruda söylese onu reddetmektir.. Yani; yensende yenilsende senleyiz mantığıdır.. Saygılar-sevgiler...
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Nedense bu bölüme asıl cevap vermesi gereken arkadaşlardan hiç cevap gelmedi!!!! Galiba yine verecek cevapları yok.....
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Ya budistlerin inancı doğruysa... Bence siz onlara inanın. Yok yok en iyisi zerdüştlere ya da ne bileyim hindulara. Ya onların inançları doğruysa... Hadi canım sizde....
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Yazar yam yam ben sna ne diyeyim yaa Yine soruya soruyla cevap...
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl ...AMA YA VARSA??? SİZ BU MANTIKLA MI İNANIYORSUNUZ...'BELKİ VAR BELKİ YOK AMA BEN YİNE DE KENDİMİ GARANTİYE ALAYIM, NASILSA YOK ÇIKSA DA BİŞEY KAYBETMEYECEĞİM' Mİ DİYOSUNUZ...YANİ KAFALARDA ŞÜPHE OLSA DA, OLSUN OLSUN BİZ YİNE DE İNANALIM, NASILSA ZARAR GELMEZ Mİ DİYOSUNUZ...YAM YAM IN DEDİĞİ ÇOK DOĞRU...ATEİSTLERE; SÖYLEDİKLERİNİZİN TERSİ ÇIKMA İHTİMALİNİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ DERKEN; SİZ HİÇ KENDİ İNANÇLARINIZIN AKSİNİN ÇIKMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ...TAMAM ALLAH YOKSA BİŞEY KAYBETMEZSİNİZ AMA YA ALLAH VAR AMA GERÇEK DİN, HAK DİN İSLAMİYET DEĞİLSE...
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Bizim bu mantıkla inanmadığımızı sizde gayet iyi biliyorsunuz!! Yani bu kadar olur illa ki karsı çıkacaksınız yaa şimdi de mevzu ya diğer dinler doğruysa Ki HAK DİN İSLAMDIR.... Bunu tartışabiliriz... Ama daha ziyade sunu düşünün dediğiniz gibi bir şey kaybetmeyiz ama ya bizimdediğimiz doğruysa siz ne yapacaksınız????? cevap bekliyorum....
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl BAK BEN HAK DİN İSLAMDIR DEĞİLDİR, ALLAH VARDIR YOKTUR DEMİYORUM...MANTIK HATASI YAPIYORSUNUZ DİYORUM... SİZ NASIL Kİ İNANMADIĞINIZ BİR DİNİN DOĞRU OLMA İHTİMALİ ÜZERİNE DÜŞÜNMÜYORSUNUZ, BİR ATEİSTTEN DE İNANMADIĞI BİR YARATICININ DOĞRU OLMA İHTİMALİ ÜZERİNE DÜŞÜNMESİNİ BEKLEMEYEMEZSİNİZ...YANİ HZ.ALİ DE BANA GÖRE MANTIK HATASI YAPMIŞTIR...BU OLAYI BİR ÇOK DEFA DİNLEDİM, ANLATTILAR...HEP AKLIMA AYNI ŞEY TAKILIR, YA VARSA MANTIĞIYLA İNANMAK, NE KADAR HALİS Bİ İMAN GETİRİR İNSANA...
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Yazar GALiba anlamıyorsunuz.... Kaç kere tekrarlamam lazım acaba?.. YA varsa mantığı ile inanan yok ortalık ta ....VE hiç te bulamazsınız!! Ayrıca,diğer dinler hak değil benim dinim hak derken de bu ihtimali düşünmemiş değilim elbette... Düşündüm ve diğer dinleri araştırdım..Ama incil de ve avratte bir çok çelişkiler ve mantığa uymayan sözler okudum...(ki bu çelişkiden dolayı islama geçen de çoktur..Ama inananlara da sonuna kadar saygı duyuyorum..) Yani körü körüne önüne gelen dine yada nüfus cüzdanında islam yazıyor diye İSLAM dinine inanıyor değilim Elh...Ve kimsenin öyle olduğunu da sanmıyorum.... Ve sunuda söyleyebilirim ki,ben İslam dinini seçtiğim zaman da Ya Allah yoksa diye düşündüm... Ama mantığım asla ve asla bunu kabul etmedi.... Körü körüne araştırmadan soruşturmadan bir şeye inanamak yada kendi inandığı inanç hariç diğerlereine ön yargılı bakmak bence kör cahilliktir.. Herkesin ilk önce butun inançları objektif bir şekilde araştırması gerektiğine inanırım.. Ve bende sonunda islamı seçtim...
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl DOĞRU TERCİHİ YAPTIN BİR İNSAN İSLAM ÜZERE YETİŞTİRİLSEDE İNSANLIĞINDAN DOLAYI ARAŞTIRMAK OKUMAK İSTER. BAK SENDE ARAŞTIRMIŞSIN. VE DİĞER DİNLERDEKİ ÇELİŞKİLERİ GÖRÜR BU DİNİN NASIL HASSAS DENGELERDE OLDUĞUNU ANLIYOR İNSAN BENDE BARNABAS İNCİLİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ OKUMUŞTUM... ZATEN KAİNATİ İNCELEYEN İNSAN ALLAHIN VARLIĞINI BULUBİLİR. BUNLAR AKLI SELİM İSANLAR İÇİN GEÇERLİ ALLAHI BULAN İNSAN DOĞRULARI BULUR ZATEN
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Kesinlikle sana katılıyorum... Ama merak ediyorum Allah'ı inkar edenler ne denli bunun üzerinde okudular ve araştırdılar acaba??.... Rabbim herkesi doğru yola sevketsin inş..
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl GALiba anlamıyorsunuz.... Kaç kere tekrarlamam lazım acaba?.. YA varsa mantığı ile inanan yok ortalık ta ....VE hiç te bulamazsınız!! Ayrıca,diğer dinler hak değil benim dinim hak derken de bu ihtimali düşünmemiş değilim elbette... Düşündüm ve diğer dinleri araştırdım..Ama incil de ve avratte bir çok çelişkiler ve mantığa uymayan sözler okudum...(ki bu çelişkiden dolayı islama geçen de çoktur..Ama inananlara da sonuna kadar saygı duyuyorum..) Yani körü körüne önüne gelen dine yada nüfus cüzdanında islam yazıyor diye İSLAM dinine inanıyor değilim Elh...Ve kimsenin öyle olduğunu da sanmıyorum.... Ve sunuda söyleyebilirim ki,ben İslam dinini seçtiğim zaman da Ya Allah yoksa diye düşündüm... Ama mantığım asla ve asla bunu kabul etmedi.... Körü körüne araştırmadan soruşturmadan bir şeye inanamak yada kendi inandığı inanç hariç diğerlereine ön yargılı bakmak bence kör cahilliktir.. Herkesin ilk önce butun inançları objektif bir şekilde araştırması gerektiğine inanırım.. Ve bende sonunda islamı seçtim... Ben ise senin tam tersin... Müslüman olarak yetiştirildim. Ufak yaşlardan itibaren beynimi zehirlediler. Ne zaman dini sorgulamaya, araştırmaya başladım. Anladım ki saçmalıktan başka bir şey değil. Ve beynimdeki zincirleri kırdım.
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Dinde seni tatmin etmeyip Ateizm de tatmin olduğun şey nedir ve nelerdir yam yam?? Anlatabilirmisin??
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Dinde seni tatmin etmeyip Ateizm de tatmin olduğun şey nedir ve nelerdir yam yam?? Anlatabilirmisin?? Aslında güzel bir soru, tebrik ederim. Bu çok uzun bir konu ancak böyle güzel bir soruya zaman ayırabilirim sanırım... En kısa sürede cevabını yazmaya çalışacağım.
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 19 yıl Bende bakliyorum.. İnşallah mantıklı bir cevap verir... Yani anlamamız açısından...
Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Aslında güzel bir soru, tebrik ederim. Bu çok uzun bir konu ancak böyle güzel bir soruya zaman ayırabilirim sanırım... En kısa sürede cevabını yazmaya çalışacağım. Yam yam seni göremiyorum...Gözlerim yollarda kaldı vallaha... Ne oldu? Yoksa hala cevabı bulmadın mı?? Yada yine Kuran'ı eline aldın yanlış yorumlayabileceğin ayetler mi arıyorsun.... Ama kısa süre sonra gelen cevap daha gercekçi olur du emin ol.. Selametle...
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2005 19 yıl Allaha çok şükür en küçük bir şüphem yok. Hiçbir ayetini bana anti delil olarak getiremez.. Çünkü Kura'ı Kerimde gerçeklere ters en küçük bir ibare bulamazsın.. Saygılar.
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2005 19 yıl Yazar Allaha çok şükür en küçük bir şüphem yok. Hiçbir ayetini bana anti delil olarak getiremez.. Çünkü Kura'ı Kerimde gerçeklere ters en küçük bir ibare bulamazsın.. Elbette.... Fakat gerçeklerden kaçan arkadaşların taktiği bu.... Ne yapalım... Allah bizlere sabır versin
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.