Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 bu soru 30 yıl öncesinin bilim ve tekniğinden.o zaman bilen çıkmamıştı.. elimizde kibrit çöplerinden romen rakamlarıyla yazılmış bir matematik işlemi var. sadece bir kibrit çöpünü sayısal bir simge yapacak şekilde oynatarak bu eşitliği sağlayabilirmisiniz.denklik yapmıyacaksınız yada büyüktür işareti yapmıyacaksınız.eşitliği saglayacaksınız.kesir işaretideyapmayacaksınız.cevap sayılarla ilgili.bulan arkadaşı şimdikten tebrik ediyorum. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Bakalım bakalım..Yaw kesir yapmayacaksınız demişsin ama ben yaptım valla..Olmasa da yarın bakarız artık. Olmuştur umarım.. Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 bence olmamış. soruda kesir işareti de yapmayacaksınız demiş. neyse ben biraz düşünim. bakalım başka bişi bulabilcemmi? Alıntı
Φ MouSTaPHa Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 birkaç cevap buldum ama mantıksız... XXII deki I lerden birini alıp otekinin ustune yapistirinca XXI/III=VII esitligi saglaniyor. ya da XXII/II =/= VII seklinde ir esitsizlik bulunabiliyor. ama iki cevap da mantiksiz. Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2006 alttaki kibrit çöpünü pi işareti yapacak şekilde diğer ikisinin üst ucuna birleştiriyoruz. 22/7=pi ise 22/pi=7 dir Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 eşitliğin sağındaki tek kibrit çopünü alır,paydanın ustune xx ile iki arasına eksi olarak koyarızz.20-2/3=6 oluyoo Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 sayısal simge demişsin ya ordann Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2006 20 eksi 2 bölü 3 eşittir 6 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.