Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 1- Sarımsak ve Soğan Sarımsak ve soğan içermiş olduğu antiseptik ve bağışıklık sistemini güçlendiren bileşenler sayesinde hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur. Ayrıca sarımsağın sinüs açıcı özelliği mevcuttur.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 2- Tavuk Suyu Çorba Büyükannelerimiz haklı… Nezleyi yenmek için tavuk suyu çorbasından etkin başka bir gıda yok.. Tavuk suyu çorba vücudumuzun virüsleri yenmesi için ihtiyacı olan sıvıyı sağlamanın yanı sıra mukus inceltici etkisi ile burun tıkanıklığının geçmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı önleyici etkisi ile soğuk algınlığı belirtilerini azaltır.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 3- Turunçgiller Turunçgiller yüksek miktarda C vitamini içermektedirler. C vitamini soğuk algınlığı belirtilerini azaltmaktadır. 1000-8000 mg C vitamini %23 oranında soğuk algınlığını azaltmaktadır. Turunçgiller dışında C vitamini yüksek olan gıdalar; papaya, tatlı patates, domates, brokoli, bürüksel lahanası, kırmızı biberdir.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 4- Yoğurt Çalışmalar her gün düşük yağ içeriğine sahip bir kâse yoğurt tüketmenin soğuk algınlığına yakalanma riskini %25 oranında azalttığını göstermiştir. Yoğurtta bulunan Lactobacillus reuteri bakterisi virüslerin üremesini engelleyerek vücudu korumaktadır.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 5- Probiyotik Özellikle probiyotik bakterilerce zenginleştirilmiş yoğurt tüketimi bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 6- Otlar Kekik, biberiye, mercanköşk, adaçayı, ıhlamur gibi bitkiler bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Soğuk algınlığı ve grip için adaçayı ve ıhlamur bol bol tüketilmelidir.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 7- Sıcak çay Sıcak çay özellikle grip ve soğuk algınlığında mukusu inceltmesi ve vücudun sıvı ihtiyacını karşılaması sebebiyle son derece faydalıdır. Ayrıca hem yeşil hem de siyah çay içermiş olduğu flavonoidler ile antioksidant özellik göstererek vücudu korumaktadır.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 8- Zencefil Zencefil soğuk algınlığı ve gribin tedavisinde bir numaralı gıdadır. Boğazdaki yanmayı geçirmesinin yanı sıra içermiş olduğu seskiterpenler ile soğuk algınlığı virüslerini hedef almaktadır. Ayrıca öksürüğün geçmesine, ağrının azalmasına ve ateşin düşmesine yardımcı olur.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 9- Bal Bal boğazı kaplayarak boğaz ağrılarının geçmesini sağlar. Antioksidan ve antimikrobiyal etkisi ile virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı savaşır.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 10- Karabiber Karabiber her ne kadar bizi hapşırtsa da nezle ile savaşan en iyi baharattır. Karabiberde bulunan piperinin ateş düşürücü ve ağrı azaltıcı etkisi vardır.
Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2015 10 yıl Yazar 11- Mantar: Mantar enfeksiyonla savaşan sitokin hücresi üretimini arttırır. İçermiş olduğu polisakkaritler ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve griple savaşan en etkin mantarlar, shitake, maitake ve reishidir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.