Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan beklenen elektrik kesintisi açıklaması Elektrik Mühendisleri Odası’ndan geldi

elektrik-kesintisi-300x165.jpgTürkiye genelindeki elektrik kesintileri ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan açıklayıcı ve ikna edici bir açıklama gün boyunca yapılamazken, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan (EMO) yazılı bir bilgilendirme açıklaması geldi. EMO yönetimi, elektrik kesintilerinin iletim sisteminin çökmesi nedeniyle olduğunu duyurdu.

Kesinti sorununun dağıtım sistemlerini değil, iletim sistemlerini ilgilendirdiğini belirten EMO şöyle dedi:

Tarifede yapılan değişiklikle faturadaki diğer kalemlerde artış yapılırken, iletim bedelinde düşüş gerçekleştirilmiştir. Kamuya ait olan iletim ağları için tahsil edilen bedelden yapılan indirim, faturadaki diğer kalemlerde yapılan artışla dağıtım şirketlerine aktarılmıştır. Dolayısıyla iletim sistemlerinde bakım ve rehabilitasyon eksiklikleri nedeniyle büyük çaplı bir arıza meydana gelmiş olabilir.

Santrallerin devreye girmemesi nedeniyle tüm enterkonnekte sisteminin etkilenmiş olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, bu açığın diğer santrallerden karşılanamaması ve TEİAŞ’ın yük artırma yöntemiyle oluşan açığı yönetip planlı elektrik kesintileri yapılmaması nedeniyle de arıza yaşanmış olabileceği ifade edildi.

2006 yılında da kimi özel santrallerin devreye girmesi nedeniyle 13 ilde 6 saati aşan elektrik kesintileri yaşandığını hatırlatan elektrik mühendisleri, Türkiye’de nükleer santrallerin kurulmasında enerji açığı gerekçesinin ileri sürülmesine tepki gösterdi ve şöyle devam etti:

Türkiye’nin enterkonnekte sisteminin Avrupa’da bile zaman zaman sorunlara neden olduğu son 2-3 yıldır bilinmektedir. Nitekim geçtiğimiz günlerde de Avrupa enterkonnekte sisteminden anlık olarak Türkiye’nin çıktığı bilgisi vardır. Avrupa enterkonnekte sisteminde Türkiye’nin frekans bozukluğuna yol açmış olması nedeniyle sistemin kesintiye uğramış olması da yaşanan elektrik kesintisinin nedenlerinden biri olabilir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.