Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2014 10 yıl Co-Admin Mısır Şurubunun sağlığımıza etkileri nelerdir? Şeker ile mısır şurubu arasındaki farklar neler? Hangi gıdalarda mısır şurubu var? Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Yurt Gazetesi’nde yayınlanan yazısında şunları yazmış: Kolada, meyve suyunda, gazozda, çikolatada, tatlıda, kekte, pastada, dondurmada kısacası yüzlerce üründe bu mısırdan elde edilen şeker kullanılıyor. Ben mısır şurubu kullanmıyorum demeyin, nişasta bazlı şeker, fruktoz şekeri olarak da gıdaların içeriğinde görebileceğiniz mısır şurubu satın aldığınız pek çok üründe bulunuyor. Çay şekeri olan sakaroz, bir molekül glikoz ve bir molekül früktozdan oluşur. Glikoz/früktoz oranı % 50 % 50’dir. Mısır şurubunda ise bu oran % 80/ %20 ile früktoz lehine kayar. Früktoz ise tüm şekerler arasında en hızlı yağa dönüşenidir, böylece kan trigliserit düzeyini çok yükseltir. Bu da kalp hastalıklarını arttırır. İnsülin ve leptin salgılanmadığından früktozdan zengin beslenme tokluk yaratmayarak hızlı kilo alımına ve buna bağlı beslenmeden kaynaklanan hastalıklara yol açar. Mısır şurubu içeren besinler bir türlü tokluk hissi vermez. Şişelerce kola da içseniz bir türlü tokluk duygusu oluşmaz. Amerika’da neden obezite yani aşırı şişmanlığın hızla arttığını, kalp hastaları oranının neden çok yüksek olduğunu daha iyi anlıyoruz. Ne yazık ki küresel güçlerin zorlaması ile Türkiye’yi de aynı yola sokuyorlar.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.