Φ çoban Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 evet arkadaşlar yıl 2100 olunca bu foruma yazı yazanların hiç biri burda olmayacak, yıl 2100 olunca amerikan buştuda da olmayacak yıl 2100 olunca ıraktaki amerikan askerlerinin tümü ölmüş olacak yıl 2100 olunca bugünkü israil askerlerinin hiç biri olmayacak ölende öldürende sonuçta yıl 2100 de ölüdür. öldürmek için sebeb kendisinin sağ kalması ise kendiside sağ kalmıyor.her nefis ölümü tatacaktır hükmüyle öldürende ölümü tatmakta işkence yapanda ölümü tatmakta o halde insanların bu zulumleri hiç karşılıksız olur mu? YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 İnsanlar bir anlasa zaten... Hepimiz sanki dünyaya çivi çakmışız , hiç ölmeyeceğiz edasıyla geziyoruz sokaklarda... Bana hiç birşey olmaz diyerek... Zaten ölümün gün gelip bizide bulacagını hakkıyla idrak etsek , hiç böyle olur muydu? NİSÂ SÛRESİ (78) Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır. Onlara bir iyilik gelirse, "Bu, Allah'tandır" derler. Onlara bir kötülük gelirse, "Bu, senin yüzündendir" derler. (Ey Muhammed!) De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar! Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 İnsanlar bir anlasa zaten... Hepimiz sanki dünyaya çivi çakmışız , hiç ölmeyeceğiz edasıyla geziyoruz sokaklarda... Bana hiç birşey olmaz diyerek... Zaten ölümün gün gelip bizide bulacagını hakkıyla idrak etsek , hiç böyle olur muydu? NİSÂ SÛRESİ (78) Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır. Onlara bir iyilik gelirse, "Bu, Allah'tandır" derler. Onlara bir kötülük gelirse, "Bu, senin yüzündendir" derler. (Ey Muhammed!) De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar! teşekürler berceste kardeş görüşlerini sunduğun için.ayrıca hatırıma geldi bu konu ile ilgili olarak kur an da ashabı kehf den bahseder yüzyıllarca bir mağarada uyutuldularda uyumadan önce ki zalimlerin uyandıktan sonra o zalimlerden ortada hiç kimse kalmamış. bu konun filmini yapmışlar çokta etkileyici olmuş tavsiye ederim. firaset nette bu filmi izleyebilirsin allaha emanet ol Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 ben tşk ederim... ashab-ı kehf filmini izlemiştim...fakat nette izleyebileceğimi bilmiyordum... tşk... İnş.. asırlar sonra biz ashabı kehf misali geri gelemesekte bizden sonra ki nesiller zalimler olmadan temiz bir hayat sürerler... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Çok anlamlı bir başlık teşekkürler arkadaşım.. Dünya zevk ve sefası nefsimizi öyle bir sarmışki.. Ne ölene gönülümüz var nede ölmeye.. Oysa asıl ait olduğumuz yer orasıdır, dünya müslüman için bir gurbettir.. Neden gidenleri bırakmak istemeyiz, bırakın gitsin ait olduğu yere, biraz ayrılık acısı biraz hasret biraz alışakanlığın verdiği şaşkınlık ve biraz göz yaşı.. Ve kendinizide ölmek için hazırlayın, ölüm bizler için bir korku bir gerilim karesi değil, bir özlem bir vuslat olmalıdır... Çünki sonsuzluğun yanında 70-80 yıllık bir ömrün hiç kıymeti ve kıyası yoktur.. Belkide canından çok sevfiğin insalar senden önce gidecekler, onlara kavuşmayı istemmezmisin....? Bakın Necip Fazıl ne güzel özetlemiş.. Ölüm güzel şeydir, odur perde arkasından haber.. Hiç güzel olmasa ölürmüydü PEYGAMBER.. Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 yeni bushlar yeni amerikan israil askerleri olacak ve onlar daha dişli olacak Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Çok anlamlı bir başlık teşekkürler arkadaşım.. Dünya zevk ve sefası nefsimizi öyle bir sarmışki.. Ne ölene gönülümüz var nede ölmeye.. Oysa asıl ait olduğumuz yer orasıdır, dünya müslüman için bir gurbettir.. Neden gidenleri bırakmak istemeyiz, bırakın gitsin ait olduğu yere, biraz ayrılık acısı biraz hasret biraz alışakanlığın verdiği şaşkınlık ve biraz göz yaşı.. Ve kendinizide ölmek için hazırlayın, ölüm bizler için bir korku bir gerilim karesi değil, bir özlem bir vuslat olmalıdır... Çünki sonsuzluğun yanında 70-80 yıllık bir ömrün hiç kıymeti ve kıyası yoktur.. Belkide canından çok sevfiğin insalar senden önce gidecekler, onlara kavuşmayı istemmezmisin....? Bakın Necip Fazıl ne güzel özetlemiş.. Ölüm güzel şeydir, odur perde arkasından haber.. Hiç güzel olmasa ölürmüydü PEYGAMBER.. Saygılar-sevgiler.. kardeşim allah razı olsun bir hadisi şerifti galiba, bir hikmetli söz işitmek bir saat ilim meclisinde oturmaktan hayırlıdır diye.acizane bir kardeşiniz olarak işittiğim öğrendiğim güzel ve hikmetli bulduğum şeyleri siz kardeşlerimle paylaşmak istiyorum. Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 yeni bushlar yeni amerikan israil askerleri olacak ve onlar daha dişli olacak elbette olacak belki bunlardan daha zalim belki bunlardan az bu kıyamete kadar olacak ama şu varki dünyanın en sevimsiz adamı tabi bize göre ariel şaron bak şu ne halde ölümünü durdurabilecek mi ondan sonra şu an var olan ariel şaronun görevini alan 2100 de oda ölmüş olacak ardından gelende ama bak bunların hepsi bir yerde toplanıyor.hepsi kabirde toplanıyor. bu forumun bi yerlerinde okumuştum güzel söz müslümanın yitiğidir nerde bulsa almalıdır bende aldım şöyle yazıyor orda nasıl yargılarsan o şekilde yargılanacaksın.ariel şaronada yaptığının karşılığı elbet hazırlandı allah bunu vadetti zalimler için yaşasın cehennem Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 zalimler için yaşasın cehennem Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Sizlere katılıyorum arkadaslar Bu Dünyanın kimseye hayrı yok! Ne yazık ki öbür Dünyasını düşünmeden gezene! Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 331, 9. Cibril (a.s.) Bana dedi ki: "Ya Muhammed (s.a.s.) dilediğin kadar yaşa, öleceksin. İstediğini sev nihayet ondan ayrılacaksın. İstediğini yap, nihayet onun hesabını vereceksin." Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 yaw arkadaşlar dikkat ettimde henüz bu başlığın içeriğine daha kimse muhalefet etmemiş bugün salı hadi fatihe sohbete.... ----ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM------- Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 yaw arkadaşlar dikkat ettimde henüz bu başlığın içeriğine daha kimse muhalefet etmemiş bugün salı hadi fatihe sohbete.... ----ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM------- bir hikmetli söz işitmek bir saat ilim meclisinde oturmaktan hayırlıdır halil kardeşim insanın hayatında bir hikmetli söz işitir hayatı baştan aşağı değişir.sanki biri gitmiş,biri gelmiş gibi.Allah kendisinden ebedi razı olsun. imam gazaliyi,imam gazali yapan kardeşinin sohbetinde işittiği bir şiirdir.bu başlıktaki içeriğe kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum ,görüldüğü gibi ne yaparsan yap dünya elde durmuyor kimse sahip olamıyor.ama dünya uğruna ne zulümler yaşanıyor.zulüm sonrası dünyaya kim sahip olmuş ki, hani kim kaldı.bu başlıkla, başda kendi nefsim olmak üzere belki okuyanlar olarak bir ders çıkartırız. Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 halil kardeşim insanın hayatında bir hikmetli söz işitir hayatı baştan aşağı değişir.sanki biri gitmiş,biri gelmiş gibi.Allah kendisinden ebedi razı olsun. imam gazaliyi,imam gazali yapan kardeşinin sohbetinde işittiği bir şiirdir.bu başlıktaki içeriğe kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum ,görüldüğü gibi ne yaparsan yap dünya elde durmuyor kimse sahip olamıyor.ama dünya uğruna ne zulümler yaşanıyor.zulüm sonrası dünyaya kim sahip olmuş ki, hani kim kaldı.bu başlıkla, başda kendi nefsim olmak üzere belki okuyanlar olarak bir ders çıkartırız. söylediklerine katılıyorum bu başlığa muhalefet etmemeleri hoşuma gitti itikat cambazları ile uğraşmaktan bi hal olduk evet hikmetli söz güzeldir kimin ne olacağı sıratta belli olur..dedeme hal hatır sorarken nasılsın diye daha belli değil der herşey sıratta belli olacak..bu yüzden son nefese kadar ehli-sünnet itikatından inşallah taviz yok... ---SAÇLARIM KADAR BAŞIM OLSA HAK YOLUNA OLSUN FEDA---- Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 brahim Ethem -Kuddise Sırruh-: Hicrî ikinci asırda yaşayan İbrahim Ethem -kuddise sırruh- Hazretleri Belh şehrinde dünyaya geldi. Başlangıçta Belh sultanı idi. Bir gece sarayında yatarken damın üzerinde bir gürültü duydu. “Kim var damda?” diye bağırdı. Bir ses: “Yabancı değil, develerimi kaybettim de onları arıyorum!” diyordu. Kızgın bir şekilde: “Ey insan! Kaybolan develeri sarayın damında mı arıyorsun?” diye sordu. Yine aynı ses, bu defa şöyle diyordu: “Ey ******! Sen de Allah’ı atlas yataklar içinde mi arıyorsun?” İbrahim Ethem -kuddise sırruh- Hazretlerinin içine bir ateş düştü, hemen adamlarını çağırdı, her tarafı arattı, hiç kimseyi bulamadılar. Sabaha kadar uyuyamadı. Sabah divan kuruldu, erkân ile memleket meselelerini görüşüyorlardı. İçeriye birdenbire heybetli bir adam girdi, tahtın yanına kadar geldi. Onunla şöyle konuştular: -Ne istiyorsun, sen kimsin? -Yolcuyum, bu handa konaklamak istiyorum. -Çekil git! Burası han mı? Benim sarayımdır! -Senden evvel burada kim vardı? -Babam. -Ya ondan evvel, ondan evvel?.. -Dedelerim. -Onlar ne oldular? -Öldüler. -İşte benim dediğim. Birinin göçüp öbürünün konduğu yer han değil de nedir? Ve o heybetli adam hızla geriye dönüp divan odasından çıktı. İbrahim Ethem -kuddise sırruh- Hazretleri hızla peşinden koştu, fakat nereye baktıysa bulamadı. Can sıkıntısıyla bir gün de maiyyetiyle beraber ava gitmişti. Bir avın izini takip ederken onlardan ayrıldı. Tam avını vuracağı sırada gaiplerden bir ses duydu. “Ey İbrahim! Vallahi sen bu işler için yaratılmadın!” diyordu. Bu ses üç kere tekrarlandı. Bu üç hadise arka arkaya gelince içi titredi, intibaha geldi. Artık ne saray, ne taht, ne de mal mülk! Bir çobana rastgeldi. Çobanın yünden yapılmış kepeneği ile kendi elbisesini değiştirdi ve memleketinden ayrıldı. Nasuh bir tevbe ile tevbe etti. Memleketini, dostlarını, her şeyini terk ettikten sonra diyar diyar gezdi. Helâl kazanç ve nefsini tezkiye için dağlardan sırtıyla odun toplayıp pazarlarda sattı. Hamamlarda müslümanların kirlerini yıkayacak kadar nefsini alçalttı. Daha sonra Mekke-i Mükerreme’ye gitti. Orada Süfyân-ı Sevrî -kuddise sırruh- ve Fudayl bin İyaz -kuddise sırruh- gibi zâtlarla görüştü, sohbetlerde bulundu. Bir mürşidin rehberliğinde Allah yolunda mesafeler katetti. Oradan Şam’a geçti, vefatına kadar orada kaldı ve elinin emeği ile geçindi. Bir sultan iken, ulvî hayata nâil olmak için, dünya sultanlığından vazgeçti, Allah-u Teâlâ’yı tercih etti. Birisi ona kabul etmesi ricasıyla bin altın takdim etmişti. Buyurdu ki: “En hakir bir şeyle adımızı dervişlik kütüğünden kazımak mı istiyorsun?” Bir gün hamama gitmişti. Çıkarken para istediler. “Param yok.” dedi. “Paran yoksa hamama niye girdin?” dediklerinde vecde geldi ve bayıldı. Kendisine gelince, niçin bu hâle büründüğünü sorduklarında: “Boş el ile şeytan evine koymuyorlar, Rahman evine amelsiz nasıl girebiliriz?” cevabını verdi. İşte süflî hayatı bırakıp ulvî hayatı tercih edenlerin âkıbeti budur. Dikkat edilirse büyük zâtlar hep böyle büyük imtihanlardan geçtiler. iki kapılı bir han bu hana nerden geldik,ve bu handan nereye gidiliyor? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2006 Eline yüreğine sağlık yağmur.. İbret vesikası olarak okumak gerekir.. Sultanlıktan saraylardan nerelere.. Ama hepsi Allah için.. Alıntı
Φ çoban Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Ebu Musa'nın (r.a.) anlattığına göre: Allah Resulü (a.s.): "Şüphesiz Aziz ve Celil Allah zalime mühlet verir. Ama bir de onu yakalarsa bırakmaz" buyurdu. Sonra da: Rabbin, zulmeden memleketlerin halkını yakaladığı zaman böyle yakalar; yakalaması da şiddetli ve elimdir.Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [sadece Arapça]: 4680 Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Ebu Musa'nın (r.a.) anlattığına göre: Allah Resulü (a.s.): "Şüphesiz Aziz ve Celil Allah zalime mühlet verir. Ama bir de onu yakalarsa bırakmaz" buyurdu. Sonra da: Rabbin, zulmeden memleketlerin halkını yakaladığı zaman böyle yakalar; yakalaması da şiddetli ve elimdir.Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [sadece Arapça]: 4680 Firavunun Rüyası Firavun birgün rüyasında görüyor ki, Beyt-ul Mukaddes´ten yükselen bir ateş Mısırlıların evlerini sarmış bütün Gibtilerin evlerini yakıyor ama İsrailoğulları’nın evlerine birşey yapmıyor.Rüya tabircileri, Beyt-ul Mukaddes´ten bir kişinin çıkıp Mısır’ı helak edeceğini ve Firavunların hükümetini yerle bir edeceği yorumunu yaptılar. Bazı kahinler ise, İsrailoğulları’ndan bir çocuğun dünyaya gelip, Firavun’un saltanatını yıkacağını söylediler. firavun kendi saltanatı elden gitmesin diye yeni doğan tüm erkek çocuklarını kestirir. kestirdi de ne oldu şimdi firavun nerde firavunun tahdı nerde ülkesi nerde hükmettiği insanlar nerde hepsi bitti. şimdi ki amerikan askerleri israil askerlerine şaşıyorum hayatlarını ne ile bitiriyorlar bunların hepsi ***** niye ***** üniversite imtihanında üç yanlış bir doğruyu götürür ama dünya hayatına gelince bir yanlış adamı götürür öldünmü dünya hayatına bir daha ebedi olarak dönüş yok. dönüşün yoksa nasıl olsa terkedeceğin bir yer için bunca zulumü yapmak niye. dünya bir han olduğuna göre han da hancının olduğuna göre han için ölmek yada öldürmek aptallıktan başka nedir. madem ölüm bir defa gelecek neden allah için olmasın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.