Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 19 yıl . Katılımcılardan biri olan Cengiz Çandar isimli kişi, aynen şunları söyledi: “Ben kötümser değilim. Türkiye’de, AKP Hükümeti de dahil, hiçbir hükümet, AB sürecini durduramaz, bu süreçten geri adım atamaz. Bunu göze alamaz. Buna gücü yetmez. Aynı şekilde, Türkiye’deki dinamik güçler de (sanırım TSK’yı kastediyordu), eğer dayak yemek istemiyorlarsa, bu süreci durdurmaya yeltenmezler.” Ne demek bu... Hemen cevaplayalım... Şu demek... Kimse ona, “dinamik güçlere, eğer AB sürecine engel olmaya kalkarlarsa, kim dayat atacak? Dinamik güçlere dayak atmak ne demek? Dayak atmaktan kastınız ne?” diye sorma gereği bile duymuyordu. Herkes, ne denmek istendiğini çok iyi anlıyordu. Emperyal güçler, Türkiye’nin, Batının dümen suyundan çıkmasına asla izin vermezlerdi. Batının karar verme mekanizmalarının kararı buydu. Emperyalizmin yerli sözcülerinin dile getirdiği şey, bu karardı. Kırk Katır Mı, Yoksa, Satırları Paket Mi İstersiniz?... Bu durumda umarım birilerinin söyleyebilecek birşeyleri vardır... Dost sevgilerimle... .
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 19 yıl Ben bunda şaşılacak bir taraf göremedim... Ben bazıları bazı mevzulara hayret edince klasik repliğimi söylüyorum... ''Burası Türkiye... ''
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.