Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bu yazımı da bir anlama çabası olarak görülmesini temenni ediyorum. Zira geriye dönüp baktığımda tümümüzün hep aynı zaviyeden değerlendirdiği bu meseleye başka açılardan da bakabileceğimizi görüyorum. Önce meseleyi bildiğimiz kadarı ile / bize bildirildiği kadarı ile tahattür edelim /

4 Temmuz 2003 yılında Türkiye’nin güneyinde görev yapmakta olan ( burada bilhassa şu hususu herkesin kafasına çakması şarttır, ne tarihte ne günümüzde Kuzay Irak diye bir coğrafi bölge yoktur, olmamıştır ve ben yaşadığım sürece en azından benim beynimde olmayacaktır, tıpkı orta Asya gibi, tıpkı orta doğu gibi, bütün bu tabirler emperyalistlerin bilhassa Abede’nin tabirleridir… Oysa ki Irak tarihten günümüze iki kısma ayrılır, Irak-ı acem ve Irak-ı arap.. Orta Asya diye tüttürülen terane Türkistan’dır ve doğu ve batı olmak üzere iki kısma ayrılır. Böyle uzar gider.. ) Türk istihbarat birimlerinin karargahı Abede’li askerler ve peşmerge denen Siyoncuların finanse ettiği çapulcular tarafından sarılmıştır. Türk askerleri Abde’li yetkililere teslim olmuştur, teslimat sırasında başları çuvallanmıştır, ( Menderes rahmetliyi de Yurdumun bürokrasisi asmadan evvel çuvallamıştı.. ). Nihayetinde olay fazla büyümeden diplomatik yoldan halledilmiş, hadise kansız bir şekilde atlatılmıştır..

Nedenleri ;

1. Abede’nin Türk istihbaratını bölgede istememesi, Türk istihbaratına gözdağı vermek istemesi olabilir bunlar ihtimal dahilindedir ve kuvvetlidir.

2. Son olarak bir komplo teorisi yapalım, geçenlerde Telekom çalışanlarına bilgi veren iki Türk mucidinin anlattığına göre bu mucitler başka istihbari örgütlerce çözülemeyen bir haberleşme ağı kurmuştur, burada da denenmektedir, ve abde bu şifreyi çözmek için bu harekatı düzenlemiş ve fakat çözmeye muvaffak olamadan diplomatik yollardan bu icat geri alınmıştır. ( adamlar anlatırken gayet ciddilerdi ben de bu yüzden inanmadım zira bu ülkede ne kadar ciddi iş varsa ondan korkacaksın, Futbol, mankenler kadar ciddiye alınan başka bir şey var mı ? )

Neticeleri ;

Şimdi buraya kadar tamam hepimizin az çok bildiği bunlar, peki bize sevgili basın bu hadiseyi nasıl yansıttı ?

1. Hesabını verecekler !!!!

2. Türk ordusu, Türk halkı bunun hesabını soracaktır..!!

3. Kimse Türk askerine çuval geçirebilemez. ( Ama Türk başbakanına çuval geçirmek ve onu idam etmek serbesttir, eee onu halk setçiye, onu milletin efendisi olan ama efendi efendi köyünde oturmayan Türk köylüsü seçti ya !!!! o yüzden asmak serbesttir..Çuvallamak da )

Ve böylece Kamu oyunda zaten sevilmeyen amerikanın imajı daha da kötüleşti, zaten adamlar katil, katilin neyini sevecen ki ( amma bu katil Soldan bir sinemacıysa çok sevilir bu ülkede , ve hatta tapılır ).

Aklımı karıştıran şu ; Bu tür hadiseler hergün sürekli olmaktadır en nihayetinde başka bir ülke toprağında istihbari çalışma yapıyorsun , ölmek var dönmek yok, peki neden bu olay bu kadar abartıldı, halk neden galeyana getirilmeye çalışıldı, Çuval intikamını almaya bu halk mı gidecek oraya ????

Halka Hitabe ya da tavsiyeler

1. Şayet birileri seni gaza getirir de kendilerinin yapamadığını sana yaptırmak için seni Irak’a yollarsa yanına mutlaka bir adet Gençliğe hitabe al, yolda okursun. Mutlaka bir adet nutuk al, ama yeni Türkçesinden al, ata’nın yazdığı gibisinden değil, Orijinalini anlayamazsın, gerçi sadeleştirilmişini de anlayamıyorsun ama neyse !!!

2. Yanına bidon , leğen, filan al, mazot doldurur satarsın burada.

3. Her neyse halk burada yaptığın saygısızlıkları orada yapma sakın gözünü açtığında zebanilerle karşılaşabilirisin….

4. Çok demokratiksin ya ey halk Irak’a demokrasiyi ancak sen götürüsün, dil devrimi, harf devrimi filan yap gitmişken oraya, elalem medeniyet görsün, sen de onların babaannelerini ve anne annelerini görürsün..

5. Kendine iyi bak ey halk

bozan

Gönderi tarihi:

basımıza cuvalı gecırdıler ne yapalım hıc tepkı gostermeyelımmı basımıza cuval gecırenlerı alkıslayalımmı bu sekıldemı davranalım?

3. Her neyse halk burada yaptığın saygısızlıkları orada yapma sakın gözünü açtığında zebanilerle karşılaşabilirisin…. demıssınız.halk burada ne tur saygısızlıklar yaptı acıklarmısınz?

konuyla pek bır alakası yok ama merakımdan soruyorum Ataturkcu bır ınsanmısınız?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

sizin atatrükçülüğü ne olarak gördüğünüzü bilmeden size yanıt veremem, öncelikler Atatürkçülüğün ne olduğunu anlatmanız icap eder. Ama şimdilik ne olmadığımı yazmakla iktifa ediyorum, Geri Zekalı değilim.

bozan

Gönderi tarihi:

basımıza cuvalı gecırdıler ne yapalım hıc tepkı gostermeyelımmı basımıza cuval gecırenlerı alkıslayalımmı bu sekıldemı davranalım?

hadi ne yapabileceksen yap.

film çevir yapılanları anlatan belki yüzüklerin efendisinden daha fazla izlenir. yada kara şahin düştü kadar üzülmeni sağlasın savaşta yaşananlara.

öyle bir marka oluştur ki günde 6 milyon şişe satsın. ve adı dünyanın en çok bilinen kelimesi olsun.

öyle bir şirket kur ki yıllık geliri 350 milyar dolar olsun. ve hala senede %7 büyüsün.

öyle zenginlerin olsunki servetinin %80 ini bu bin dolar değil 35 milyar dolarını bağışlasın.

önce yazılım sektörünün en güçlüsü olan bir adam olmalı. dünyanın en zengini olmalı. servetinin büyük kısmını afrikaya yardım için harcamış olmalı. ve sonraki amacı dünyanın en zengin adamı ünvanını korumak ve geliştirmek değil de dünyanın en büyük yardım kuruluşunu kurmak olmalı.

hadi yap.

ve sen ******* senin yazdıklarında hoşuma gitmedi. sana cevap verirdim ama zamanım yok. anlarsın boş değilim. hem sorunun cevabını nerden bilelim?

Gönderi tarihi:

sayın bozan belki de ilk kez bir yazınıza böyle bir yorum yapacağım... sevgili meslektaşım, mükemmel bir tespit yapmışsınız... tebrik ediyorum, bir sonraki cümleyi tahmin ederek okudum yazınızı :clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ve sen ....... senin yazdıklarında hoşuma gitmedi. sana cevap verirdim ama zamanım yok. anlarsın boş değilim. hem sorunun cevabını nerden bilelim?

Sevgili ramell. inan çok üzüldüm yazdıklarımız hoşuna gitmemesine, ve hatta tessürümden kahroldum bile diyebilirim. Ve şöyle bir karar aldım bundan yazı yazmadan çnce sana bir soracağım şayet hoşuna gidiyorsa yazacağım gitmiyorsa sileceğim, böylece hem sen hoşnut olursun hem de ben azab-ı vicdana düçar olmam.

Anlamadım yazdıklarından epey boş olduğun görünüyor, neyse bu beni ilgilendirmez. *** birisin ya da dolu...

bozan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.