Φ kralx Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Yamyam yazımı iyi oku. Dünya et üretiminden bahsediyoruz. Türkiye değil.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Arkadaşım bunun olmasını ben de isterim. Daha önce de belirttiğim gibi benim rahatsız olduğum nokta hayvanlara kurban esnasında yapılan işkencelerdir. bu konunun hepimizi rahatsız ettiğini daha önceden anlamıştık. Sen bu işin organize bir şekilde yapılabileceğine inanıyor musun? Kapasite bellidir, talep belli. tabiyki inanıyorum. hatta aksinin imkansız olduğunu belirtiyorum. Devletten bu durum için yatırım yapmasını beklersen hata edersin. Sırf kurban bayramları için ehliyetli adam mı yetiştirsin, yoksa kurban kesimi için gerekli yer ayarlamaları, teknik teçhizat mı ayarlasın? Belki belli bazı merkezlerse sınırlı olarak bu iş yapılabilir ancak bunun herkesi kapsayacak şekilde, organize olarak yapılabilmesi çok zordur. Her geçen gün nüfus artacağından bu sorunlarda büyüyecektir. Ve maalesef din adına yapılan bu vahşet devam edecektir. işte asıl sorun burda başlıyor. burası Türkiye. en basit çözümleri bile cahilliğimiz ile, yönetimdeki bozukluklar ile bir türlü beceremiyoruz ve organize edemiyoruz. bunuda en iyi deprem sırasında yaşamış olduğumuz rezillikten anlıyoruz. evet yamyam burda bir nebze haklı çıkıyorsun, ama bu çözüm olamaz anlamına gelmiyor. peki burda müslümanların suçu ne, kurban kesilmesi neden yanlış? eğer düzgün bir sistemimiz olduğu taktirde kurban kesme ibadeti çok güzel bir ibadettir diye kabul ediyorsan benim için hiçbir sorun yok. Ayrıca şuna da bir göz atın lütfen.... "Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için kesilen hayvanlar olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allâh’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlas ve takva olduğunun bizzat ayetin nazmında yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır. " Eminim ki bir çok arkadaşım bu ibadetin fakirlerin et et ihtiyacını temin etmek için Tanrı tarafından konulan bir zorunluluk olduğunu düşünüyor. Halbuki Tanrı burada kendisi için sizden kan akıtmanızı istiyor. Bunun için ilkel bir ibadet diyoruz. Hangi çağda yaşıyoruz arkadaşlar ? Tamam sosyal açıdan sonuçları olumlu. Ancak bu iş olmuyor, olamıyor. Durdurun artık bu vahşeti. Artık nasıl yaparsınız bilmiyorum. İslam ulemaları bu konuya da bir kılıf uydursunlar artık. evet bu bir ibadettir ve ibadette Allah için yapılmalıdır. aksi düşünülebilirmi? eğer allah için değil insanlar yesin diye böle birşey olsa zaten bu normal bir günde kesilen bir hayvandan farkı olmazdı. Ama Allah benim için kesin ve etlerini dağıtın demiş, onlar benim sakın kimse yemesin dememiş. allaha yapılan her ibadette olduğu gibi bundada asıl amaç dışında birçok fayda vardır. ama sen Bu Allah için kesiliyor diye onun faydalarını inkar edemezsin. ayrıca böle bir ibadet neden ilkel olsun. sonuçta bir koyunu kesmek normal birşey değilmi? sürekli olarak kesiyoruz zaten. bunu allah için kesince ilkellikmi oluyor.?? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 bu konunun hepimizi rahatsız ettiğini daha önceden anlamıştık. tabiyki inanıyorum. hatta aksinin imkansız olduğunu belirtiyorum. işte asıl sorun burda başlıyor. burası Türkiye. en basit çözümleri bile cahilliğimiz ile, yönetimdeki bozukluklar ile bir türlü beceremiyoruz ve organize edemiyoruz. bunuda en iyi deprem sırasında yaşamış olduğumuz rezillikten anlıyoruz. evet yamyam burda bir nebze haklı çıkıyorsun, ama bu çözüm olamaz anlamına gelmiyor. peki burda müslümanların suçu ne, kurban kesilmesi neden yanlış? eğer düzgün bir sistemimiz olduğu taktirde kurban kesme ibadeti çok güzel bir ibadettir diye kabul ediyorsan benim için hiçbir sorun yok. ama sen Bu Allah için kesiliyor diye onun faydalarını inkar edemezsin. ayrıca böle bir ibadet neden ilkel olsun. sonuçta bir koyunu kesmek normal birşey değilmi? sürekli olarak kesiyoruz zaten. bunu allah için kesince ilkellikmi oluyor.?? Daha önce de söylemiştim. Sosyal sonuçları açısından fayda sağladığından kuşkum yok. Bu iş iyi bir şekilde organize edilebilir de herkes için ideal bir kurban kesimi yapılabilir ise buna da bir itirazım yok. İsteyen istediği gibi kurban ibadetini yerine getirir. Beni anladığınızı biliyorum. "....peki burda müslümanların suçu ne" sorusunu sormuşsun. Ben de sana işkence yapılan o masum hayvanların günahı ne? Bunu onlara yapmaya hakkınız var mı? diye soruyorum. Bir an için kendini o hayvanların yerine koymaya çalış. Düşüncesi bile insanı ürpertiyorken maalesef bunları o hayvanlar yaşıyorlar. Neden ? İnsanların dini inançları için. Benim istediğim, "ideal bir şekilde kesim imkanı olanlar bu işi yapsın olmayanlar yapmasın" diyeceğim ama din buna da müsaade etmiyor. Farz kılınmış çünkü. İnsanlar mecbur yapacak. Biz de bu vahşet görüntülerini insanlığın birer yüz karası olarak izleyeceğiz. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Daha önce de söylemiştim. Sosyal sonuçları açısından fayda sağladığından kuşkum yok. Bu iş iyi bir şekilde organize edilebilir de herkes için ideal bir kurban kesimi yapılabilir ise buna da bir itirazım yok. İsteyen istediği gibi kurban ibadetini yerine getirir. ne güzel.. "....peki burda müslümanların suçu ne" sorusunu sormuşsun. Ben de sana işkence yapılan o masum hayvanların günahı ne? Bunu onlara yapmaya hakkınız var mı? diye soruyorum. genelleme yapıyorsun. hakkınız derken bütün müslümanları bir tutuyorsun. bilinçli olanla olmayanı, cahil olanla olmayanı. hiçbir bilinçli ve kültürlü müslüman o şekilde kurban kesmez. ben kesmem onu belirtiyim. ama benim aklım varsa bu ibadetimi makul bir şekilde mutlaka gerçekleştirmenin bir yolunu bulurum. Bir an için kendini o hayvanların yerine koymaya çalış. Düşüncesi bile insanı ürpertiyorken maalesef bunları o hayvanlar yaşıyorlar. Neden ? İnsanların dini inançları için. Benim istediğim, "ideal bir şekilde kesim imkanı olanlar bu işi yapsın olmayanlar yapmasın" diyeceğim ama din buna da müsaade etmiyor. Farz kılınmış çünkü. İnsanlar mecbur yapacak. Biz de bu vahşet görüntülerini insanlığın birer yüz karası olarak izleyeceğiz. trafik kazası geçirmiş ve arabanın içerisinde sıkışmış bir kazazedeyi halkımızın nasıl kurtarmaya çalıştığını ve o yaralı insanı kurtaralım diye nasıl işkence yaptıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. işte bu senin bahsettiğin sorunla aynı sorun. burda kimi suçlaman gerekiyor ise kurban vahşetindede aynı şeyi suçlaman gerekiyor. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Bana mazeret üretiyorsunuz. Adam kendisine farz kılındığı için bu kurbanı kesecek. "İnsanlarımız bilinçsiz diyorsunuz." Bu iş islamiyet adına yapılıyor. O zaman din adına biri çıksın da bu insanları bilinçlendirsin. Din de bu vahşet etiketinden kurtulsun (Avrupa da "müslümanların yaptığı vahşet" diye her kurban bayramında haberler yayınlanıyor) , hayvanlar da işkenceden kurtulsun, biz de (özellikle çocuklar) bu vahşet görüntülerini izlemekten kurtulalım. Bunu din kendisi düzeltmesi lazım. Her şeyi devletten beklemeyin yahu. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yamyam bu, iletini destekliyorum. Gerçi imamlarımız camilerde gereken bilgiyi veriyorlar ama. Sanırım bu mesele imamlarla halledilecek bir mesele değil. Daha kapsamlı bilinçlendirme yöntemine gidilmesi gerekir.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Bana mazeret üretiyorsunuz. Adam kendisine farz kılındığı için bu kurbanı kesecek. "İnsanlarımız bilinçsiz diyorsunuz." Bu iş islamiyet adına yapılıyor. O zaman din adına biri çıksın da bu insanları bilinçlendirsin. Din de bu vahşet etiketinden kurtulsun (Avrupa da "müslümanların yaptığı vahşet" diye her kurban bayramında haberler yayınlanıyor) , hayvanlar da işkenceden kurtulsun, biz de (özellikle çocuklar) bu vahşet görüntülerini izlemekten kurtulalım. Bunu din kendisi düzeltmesi lazım. Her şeyi devletten beklemeyin yahu. devletten birşey beklemiyelimmi. nasıl yani ? bölesine büyük bir organizasyon için nasıl olurda devletten birşey beklemeyiz. sen gene ateist gözüyle bakıyorsun olaya. sana göre; din bunu emretmiş devleti neden uğraştırıyonuz, kendiniz çözün, sizin dininizden devlete ne... sen bu şekilde düşünüyorsun ve yanlış yapıyorsun. burası müslüman bir ülke bunu hepimiz biliyoruz, kurban kesme ibadeti de müslümanlar için vazgeçilmez bir ibadet, bunuda iyi biliyoruz, kurban işleminin düzgün birşekilde yapıldığı taktirde hiçbir sakıncası olmadığına ve faydalı olduğunada burda hepberaber karar verdik, buda doğru.. eeee geriye ne kalıyor. halkımızı bu konuda bilinçlendirmek ve iyi organize edilmiş bir sistem kurmak. eee müslüman bir ülkede az önce belirttiğim özelliklerde bir ibadetin organizasyonu içinde mutlaka devletin birşeyler yapması lazm. ama demiyorumki bizde oturup devletin birşeyler yapmasını beliyelim. hayır asla, ben şahsen elimden geleni yapıcam. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Orucun dinsel yönü olduğu gibi, sosyal yönüde vardır. Devletin düzenleme yapma yetkisi ve hakkı vardır.. Daha derli toplu ve daha düzgün kurban kesme mekanları ouşturabilir, halkı bir çok konuda bilinçlendirebilir.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 devletten birşey beklemiyelimmi. nasıl yani ? bölesine büyük bir organizasyon için nasıl olurda devletten birşey beklemeyiz. sen gene ateist gözüyle bakıyorsun olaya. sana göre; din bunu emretmiş devleti neden uğraştırıyonuz, kendiniz çözün, sizin dininizden devlete ne... sen bu şekilde düşünüyorsun ve yanlış yapıyorsun. burası müslüman bir ülke bunu hepimiz biliyoruz, kurban kesme ibadeti de müslümanlar için vazgeçilmez bir ibadet, bunuda iyi biliyoruz, kurban işleminin düzgün birşekilde yapıldığı taktirde hiçbir sakıncası olmadığına ve faydalı olduğunada burda hepberaber karar verdik, buda doğru.. eeee geriye ne kalıyor. halkımızı bu konuda bilinçlendirmek ve iyi organize edilmiş bir sistem kurmak. eee müslüman bir ülkede az önce belirttiğim özelliklerde bir ibadetin organizasyonu içinde mutlaka devletin birşeyler yapması lazm. ama demiyorumki bizde oturup devletin birşeyler yapmasını beliyelim. hayır asla, ben şahsen elimden geleni yapıcam. Ben sana devletin (belediyelerin) bu konuda ne yapabileceğini söyliyeyim. Belli bazı kesim bölgeleri oluşturulacak. Buralara kesim için ehliyetli vatandaşlar konulacak. Belki bazı kesimevleriyle anlaşılacak vs.vs. Emin ol ki tüm bunlara rağmen bazı vatandaşlarımız yine de çeşitli sebeplerle(kesimin islami şartlara uygunluğu konsunda tereddüt, kurbanlığını bu noktalara ulaştırma konusundaki zorluklar, adamsendecilik, ben bu işi hallederimcilik, izdiham yaşama,kuyruk çilesi endişesi vs.vs) buralara gitmeyeceklerdir. O yüzden bu iş çok zor. Bir şekilde vatandaşın anladığı dilden bu iş anlatılacak. "Eğer ehilsen kurbanı kes, değilsen ve ehil birini bulamıyorsan kesme" bu kadar basit. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Kurban kesmekte dikkat edilecek hususlar.. 1- Besmeleyle kesilmesi... 2- Kolayca ve hızlı kesilmesi. 3- Vekalet edildiyse, vekalet edenin, vekalet edilenden bir söz alması... Bunların dışındakileri yazdık zaten.. Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 eee ben bunu daha önceden zaten söylemiştim. o şekilde keseceksen kesme. ben kesmem. kesenide uyarırım. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Banamı dedin.. Sanırım araya girdim.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 yok sana söylemedim. yav kral merak ediyorum, dikkatimi çektide son sözü senmi söylemek istiyorsun hep bunda bir sakınca gördüğümden deil ama bana öle gibi geldi de Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Ne alaka, bütün iletilere cevap verme kapasitem ve vaktim olduğu için yazıyorum.. Yoksa senin öyle bir kaygınmı var.. var ki dile getirdin...))) Neyse ayzabildiğin kadar yaz ama boş yazma... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 öle bir kaygım yok.. esafurullah. aksine verdiğin cevaplar çok hoşuma gidiyor. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 eee ben bunu daha önceden zaten söylemiştim. o şekilde keseceksen kesme. ben kesmem. kesenide uyarırım. Biz de bunu istiyoruz da, sağdan soldan uyarılarla bu iş olmuyor. Bizim bazı bilinçsiz vatandaşlarımız bildiklerini okuyorlar. O yüzden diyoruzki bu iş bir fetva vs ile çözülsün. Yani din adamları bu işi çözsünler. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Ne fetvası ya..?? Zaten din yukardaki yazılanları emretmiş.. Olan şeyin fetfasımı olur.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Ne fetvası ya..?? Zaten din yukardaki yazılanları emretmiş.. Olan şeyin fetfasımı olur.. Yahu arkadaşım söylediklerim açık değil mi? Bak kaç tane mesaj yazdım bu konuda, zaten bildiğimiz manzaraları hatırlamanız için link verdim. Ortada bir gerçek var. Her sene kurban bayramlarında bir vahşet yaşanıyor. VE BU VAHŞET DİN ADINA YAPILIYOR. Artık birileri çıksın da bu konuda bir şeyler yapsın diyoruz. Bu bir şeyler yapacak oların da din adamları olmasını istiyoruz. Neden? Çünkü bu vahşeti yapanlar DİN ADINA YAPIYORLAR. Daha neye, ne için muhalefet ediyorsun. Söyle de bilelim. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Ne gibi bir fetfa versinler istiyorsun yazarmısın..)) Senin dediklerini bizde diyoruz zaten.. Ama fetfa konusunda takıldık.. Fetfayı kim verecek, ne gibi fetfa istersin...? Yoksa asıl istediğin fetfa; "Kurban kesmeye gerek yok, yerine para verilse de olur"..mu..?? Yani dine cepe almış bir kişi olarak bu konuda ne gibi bir fetfa istediğini merak ettim arkadaşım.. Tansiyonuna da dikat et beyin kanaması geçirme.. hiddet yok.. ok.. Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Ne gibi bir fetfa versinler istiyorsun yazarmısın..)) Senin dediklerini bizde diyoruz zaten.. Ama fetfa konusunda takıldık.. Fetfayı kim verecek, ne gibi fetfa istersin...? Yoksa asıl istediğin fetfa; "Kurban kesmeye gerek yok, yerine para verilse de olur"..mu..?? Yani dine cepe almış bir kişi olarak bu konuda ne gibi bir fetfa istediğini merak ettim arkadaşım.. Tansiyonuna da dikat et beyin kanaması geçirme.. hiddet yok.. ok.. Saygılar-sevgiler... Sayın kralx; senin işlerin biraz yoğun galiba, bir algılama sorunun var sanırım. İstersen yazdıklarımı sakin bir kafayla bir ara oku da ondan sonra tekrar konuşalım. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Benim kafam çok sakin.. Ama karşımda yanar döner bir fikir tablosu var.. Bu yüzden kafam biraz karışık olabilir.. Ne biliyim.. Mesala ateist biri bana namaz kılmayı öğretiyor..)) Ne alaka ise... Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Benim kafam çok sakin.. Ama karşımda yanar döner bir fikir tablosu var.. Bu yüzden kafam biraz karışık olabilir.. Ne biliyim.. Mesala ateist biri bana namaz kılmayı öğretiyor..)) Ne alaka ise... Saygılar-Sevgiler.. E yuh yani..... Sen şimdi bana diyorsun ki "Arkadaş ben ibadetimi yaparım. Yaparken de bu hayvanlara işkence de yapabilirim.Bu benim ibadetimdir sen bana karışamazsın. (Zaten bu hayvanlar da benim için yaratılmışlardı.) Bir ateist bana ibadetimi nasıl yapacağım hakkında fikir veremez" Bu mudur? Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 E yuh yani..... Sen şimdi bana diyorsun ki "Arkadaş ben ibadetimi yaparım. Yaparken de bu hayvanlara işkence de yapabilirim.Bu benim ibadetimdir sen bana karışamazsın. (Zaten bu hayvanlar da benim için yaratılmışlardı.) Bir ateist bana ibadetimi nasıl yapacağım hakkında fikir veremez" Bu mudur? hannibal lecter kardeş işte dayatma buna derler şeriat bir gelsin sen gör dayatmaları ama gelmeyecek son camiinin son tuğlası son imamın kafasına düşünceye kadar mücadelemizden vaz geçmiyeceğiz Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 yav bu konu tam bir sonuca bağlanacak ama bir türlü bağlanamıyor. gördüğüm kadarıyla yamyam arkadaşım bu konuda bir uzlaşmaya varmayı içine sindiremiyor. yani konuyu en başa götürdü götürecek. eminim kurban ın sosyal faydalarını kabul etiği içinde içi içini yiyordur. güzel kardeşim daha ne uzatıyorsun. illa dine bir hata bulmaya çalışıyorsun. ben camiye gidiyorum ve camilerde zaten sürekli olarak bu konulardan bahsediliyor ama anlamayan anlamıyor işte. türk milleti bunu sürekli yapıyor dine bağlama bunu lütfen. sonuçta düzgün birşekilde gerçekleştirilen bir kurban ibadetinin senin için bir sakıncası yoksa tamam aynı fikirdeyiz demektir.. uzatma lütfen. dikkat edersen konuyu uzatan sensin. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 yav bu konu tam bir sonuca bağlanacak ama bir türlü bağlanamıyor. gördüğüm kadarıyla yamyam arkadaşım bu konuda bir uzlaşmaya varmayı içine sindiremiyor. yani konuyu en başa götürdü götürecek. eminim kurban ın sosyal faydalarını kabul etiği içinde içi içini yiyordur. güzel kardeşim daha ne uzatıyorsun. illa dine bir hata bulmaya çalışıyorsun. ben camiye gidiyorum ve camilerde zaten sürekli olarak bu konulardan bahsediliyor ama anlamayan anlamıyor işte. türk milleti bunu sürekli yapıyor dine bağlama bunu lütfen. sonuçta düzgün birşekilde gerçekleştirilen bir kurban ibadetinin senin için bir sakıncası yoksa tamam aynı fikirdeyiz demektir.. uzatma lütfen. dikkat edersen konuyu uzatan sensin. Anlaşıldı.... TÜRK MİLLETİ ADAM OLMAZ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.