Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar, kurban konusu derin ve ince bir konu olduğu için burada takip etmeyi uygun gördüm. Her yıl kurban bayramlarında yaşananlar malumunuz. Türkiye'de 70 milyon insan yaşıyor ve her yıl milyonlarca hayvan kurban ediliyor. Kurban Bayramı 4 gün olmasına rağmen kesimler ilk 3 gün yapılıyor. Bununda %70-80 i ilk gün kesiliyor. Özellikle metropollerde ideal bir kurban kesimi yapılması mümkün değildir. Zira bunun için ne uygun bir yer, ne de ehliyetli insan sayısı yeterli değildir. Durum böyle olunca da ehliyetsiz ve beceriksiz kişilerce kesim işlemi yapılmakta ve biz de bunun sonuçlarını her Kurban Bayramında haberlerde izlemekteyiz. Bizler ateistler olarak kurban ibadetinin en eski ve ilkel ibadet şekli olduğunu bilmekte ve hala günümüzde bu ibadetin gerçekleştirilmesini garipsemekteyiz. Ancak inançlı arkadaşlar için dinleri gereği bir zorunluluk olan bu ibadet maalesef kötü sonuçlar vermektedir.

Bazı inançlı arkadaşlarımız kesim şekillerinden kaynaklanan sorunlar olduğunu kabul etmekle birlikte, bunlar için belediyelerden çözüm beklemektedir. Ancak dediğim gibi özellikle metropollerde belediyelerin de yapabilecekleri pek fazla bir şey yoktur. En fazla bir kaç kesim noktası gösterebilirler o kadar. Bu da sorunun çözümü için yetersizdir. Bence artık bu konuda bir şeyler yapılmalı. Nüfus arttıkça bu sorun katlanarak büyüyecek. Evet sonuçları itibariyle faydalı gibi görünen bir gelenk olabilir. Ancak artık bu hayvanlara bu kadar eziyet etmeyelim. Kurban parası ile erzak alınıp ihtiyaç sahiplerine de dağıtabilirsiniz. Nedir bu kan akıtma azmi. Bırakalım artık bu vandalist geleneği. İnançlı arkadaşlarımın bu konudaki samimi görüşlerini bekliyorum.

• Cevaplar 52
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Popüler Olduğu Günler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

evet ben bir müslüman olarak bu konu hakkında birşeyler yapılması gerektiği düşüncesine katılıyorum. gene bir müslüman olarak bu koşullarda kurban kesemiyeceğimizi ve kesilmemesi gerektiğini belirtiyorum. kendi adıma bağlı olduğum belediyeye uzun ve açıklayıcı bir dilekçe ile başvurarak gereken hassasiyetin gösterilmediğini ve müslümanlığın şartlarına uygun bir zemin hazırlanması gerektiğini belirtecem. ve bütün müslüman kardeşlerime sesleniyorum. lütfen tepkinizi gösterin. bizim dinimizi rezil eden ve insanlığa yakışmayan bu görüntüler karşısında lütfen sessiz kalmayalım. hepinizden en azından bu konu ile ilgili belediyenize bir mail atmanızı rica ediyorum.

senin gırtlağına bıçağı dayasınlar bak nasıl çekiyorsun ve ya çekmiyorsun görürsün istersen bir dene yada deneme bir toplu iğneyi al parmağının ucuna batır sen ne diyorsuun yahu doğru bir şekilde kesiliyorsa bu nasıl bir cümle

keskin bir cisimle sen biyerini hiç kesmedinmi. kesilir kesilmez hemen acımı hissediyorsun. hayır hissetmezsin. hatta baya keskin bir cisimse baya bir süre sonra acımaya başlar. düzgün bir şekilde kesilen kurbanın tek hamlede şah damarı kesilir. daha hayvan acıyı hisedemeden beynindeki kan boşalmaya başlar ve şuurunu kaybeder. hiçbirşey hissetmez.

sayın arman benim cüzdanımdan tut ayakkabıma kadar herşeyim sentetik deridir deri mont hayatta giymem

eğer bunu hayvanları sevdiğin için yapıyorsan seni herzaman desteklerim. yaptığın yanlış birşey değildir.hernekadar ihtiyacın kadarını öldürmek günah değilsede allah mümkün olduğu kadar bundan kaçının demiştir. zira allah senin gibi davrananları sever.

kurbanları allah için kesiyorsunuz o çocuklarda allah için seyredip alnına allah için kan sürülecek malum ya kurban bayramı kesme işini bayramla çoşkuyla kutluyorsunuz bayram ne demek?bir ülkenin çoşkusudur sizlerde maşallah çoşkuyla kutlayıp körfezleri kan gölüne çeviriyorsunuz memleketi açık hava mezbaasına döndürüyorsunuz

haaaaa. benim yazdıklarımdan işine geleni cevapla işine geleni görmemezlikten gel. nasılda güzel tartışıyorsun.. o dediğin şeylerin doğru şeyler olmadığını belirttim. eğer gerçekten islamiyeti biliyor olsaydın söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu anlardın.

Syn. azizamca belliki sen islamiyet hakkında doğru düzgün bir araştırma yapmadan ve bilgi sahibi olmadan çevrendeki müslümanlara bakarak islamiyeti yanlış tanımış ve ondan nefret etmişsin. ki bu konuda doğru düzgün araştırmamış olman dışında hiçte haksız değilsin. ve senin gibi birçok insan var. ayrıyetten benim tanıdığım ve sırf bu yüzden islamiyetten nefret eden insanlar var. küçükken o kadar çok abartılarak zorlanmış ve yanlış yönlendirilmişlerki müslümanlıktan nefret etmişler. onlara bunu yapanların vay haline. unutmayınki müslümanlığın ne güzel bir din olduğunu Atatürk bile belirtmiştir.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar itiraz ettiğim konu ehliyetliler tarafından kesilen hayvanlar değildir. Ehliyetsiz ve beceriksiz kişilerce yapılan kesimlerdir. Bunlarda istisnai durumlar değil elverişsiz koşullar nedeniyle sık yaşanan durumlardır. Televizyonlarda gösterilenler sadece bir kaç vak'a , gösterilmeyenleri sen düşün artık. Ve bunların önüne geçilmesi de mümkün değildir. Şimdi bu durumu göz önüne alarak kurban ibadetini bir sorgulayalım istiyor ve bu noktada inançlı arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.

Gönderi tarihi:
keskin bir cisimle sen biyerini hiç kesmedinmi. kesilir kesilmez hemen acımı hissediyorsun. hayır hissetmezsin. hatta baya keskin bir cisimse baya bir süre sonra acımaya başlar. düzgün bir şekilde kesilen kurbanın tek hamlede şah damarı kesilir. daha hayvan acıyı hisedemeden beynindeki kan boşalmaya başlar ve şuurunu kaybeder. hiçbirşey hissetmez.

BAK ARKADAŞ ÜÇ GÜN ÖNCE KESKİN BİR BIÇAKLA YANLIŞLIKLA PARMAĞIMIN UCUNU KESTİM İLK SÖYLEDİĞİM CÜMLE AH! OLDU VE ACI VE YANMA HİSSETTİM YANİ MUTLAKA ACI ÇEKİYOR HA EHLİYETSİZLER DAHA ÇOK ÇEKTİRİYOR

zira allah senin gibi davrananları sever.

DOĞA SEVER ALLAH DEĞİL BAK AMERİKAYI KASIRGALARLA DOĞA NE KADAR GÜZEL SEVİYOR

Syn. azizamca belliki sen islamiyet hakkında doğru düzgün bir araştırma yapmadan ve bilgi sahibi olmadan çevrendeki müslümanlara bakarak islamiyeti yanlış tanımış ve ondan nefret etmişsin.
Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar. Bir başka iletide bu konuda birşeyler yazmıştım..

Orada kesilen kurbanın acı duyup duymadığı hakkında bir bilgimiz varmı..

Kim bilir belki de acı duymuyordur..

Orada bizim imtihanımız söz konusudur..

Evet ilk planda akla gelen, bizim imtihanımız için neden bir başka canlının canı yansın..

Alahın bunu böyle yapmadığına eminim..

Ya, o hayvana acı çektirmiyor fakat bizlere acı çekiyormuş gibi gösteriyor..

Yada, o hayvan acı çekiyorsa bile, başka bir şekilde ödüllendiriliyor..

Birde şu varki..

Et bir besindir.. Ve bu besin kaynağından faydalanmamız gerekiyor..

Bu durumda bir hayvan keseceğiz.. Unutmayın ki insan hem etcil hem otculdur..

Denge buna göredir.. Bitkileri koparıp yiyeceğiz, hayvanları da kesip yiyeceğiz..

Bütün canlıların bir avı vardır..

Ne yani diğer canlılarıdamı yargılayalım, başka hayvanları öldürüyorlar diye..??

Bir aslanın karşısına geçin ona diyinki neden sen güzelim ceylanları öldürüp yiyorsun..

Eminim, senimi öldüreyim diyip atlayacaktır sana..))

Ama bak biz öyle yapmıyoruz, seni öldürmüyoruz..

Çünkü insan eti yenmez..))

Şaka bir tarafa.. Bu ucuz suçlamaları geçin...

Kurban bayramlarında bir günde kesilen hayvan sayısı..

15- 20 büyük et-balık şirlketlerinin 10 günde kestiği hayvanlar kadar bile değildir..

Geçtiki milyonlarca kasap var yeryüzünde..

Birde bu şirketler ve kasaplar bedava bir tadımlık et vermezler.

Ama Kurban bayramındaki amaç ve dayanışma gereği; Sene boyunca birkaç kez et yiyebilmiş, fakir fukara, et bayramı yapıyor ve kendisine verilen etleri üç-dört ay saklayıp yiyebiliyor..

Gene siyasal, gene din düşmanlığı, gene cevaplanmış sorular, gene cevaplamalar...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar. Bir başka iletide bu konuda birşeyler yazmıştım..

Orada kesilen kurbanın acı duyup duymadığı hakkında bir bilgimiz varmı..

Kim bilir belki de acı duymuyordur..

Orada bizim imtihanımız söz konusudur..

Evet ilk planda akla gelen, bizim imtihanımız için neden bir başka canlının canı yansın..

Alahın bunu böyle yapmadığına eminim..

Ya, o hayvana acı çektirmiyor fakat bizlere acı çekiyormuş gibi gösteriyor..

Yada, o hayvan acı çekiyorsa bile, başka bir şekilde ödüllendiriliyor..

Birde şu varki..

Et bir besindir.. Ve bu besin kaynağından faydalanmamız gerekiyor..

Bu durumda bir hayvan keseceğiz.. Unutmayın ki insan hem etcil hem otculdur..

Denge buna göredir.. Bitkileri koparıp yiyeceğiz, hayvanları da kesip yiyeceğiz..

Bütün canlıların bir avı vardır..

Ne yani diğer canlılarıdamı yargılayalım, başka hayvanları öldürüyorlar diye..??

Bir aslanın karşısına geçin ona diyinki neden sen güzelim ceylanları öldürüp yiyorsun..

Eminim, senimi öldüreyim diyip atlayacaktır sana..))

Ama bak biz öyle yapmıyoruz, seni öldürmüyoruz..

Çünkü insan eti yenmez..))

Şaka bir tarafa.. Bu ucuz suçlamaları geçin...

Kurban bayramlarında bir günde kesilen hayvan sayısı..

15- 20 büyük et-balık şirlketlerinin 10 günde kestiği hayvanlar kadar bile değildir..

Geçtiki milyonlarca kasap var yeryüzünde..

Birde bu şirketler ve kasaplar bedava bir tadımlık et vermezler.

Ama Kurban bayramındaki amaç ve dayanışma gereği; Sene boyunca birkaç kez et yiyebilmiş, fakir fukara, et bayramı yapıyor ve kendisine verilen etleri üç-dört ay saklayıp yiyebiliyor..

Gene siyasal, gene din düşmanlığı, gene cevaplanmış sorular, gene cevaplamalar...

Saygılar...

Sayın kralx, öncelikle belirtmeliyim ki bu foruma ilk katıldığım günlerdeki makul tartışmacı kişiliğinizden çok uzaksınız.

Biz burada doğal bir dengeden bahsetmiyoruz. İdeal bir kesim için bir itirazımın olmadığını baştan belirtmiştim. İdeal bir kesimin olamayacağını da...Bunu sen de biliyorsun. Yoksa konuyu saptırmaya mı çalışıyorsun? Hayvanlara yapılan eziyetler, senin için "ucuz birer suçlama" ise, senin de fokları kürkü için kafasına odunlarla vurarak, ya da kürkleri için hayvanları yere çarpa çarpa öldürenlerden bir farkın olmadığını düşüneceğim.

İnsanların eziyet ettiği ve birer figüran olarak gördüğünüz hayvanların acı çekmedikleri iddiası, koskoca bir YALAN dan başka bir şey değildir. Bu sizin kendi suçluluk duygunuzu bastırmak için uydurduğunuz bir saçmalık.

"15- 20 büyük et-balık şirlketlerinin 10 günde kestiği hayvanlar kadar bile değildir.." iddianız abesle iştigalden başka bir şey değildir.Ya bile bile yalan söylüyorsunuz, ya da durumun farkında değilsiniz. Sence Türkiye'de kaç tane kasap var ve bunlar ihtiyacın ne kadarını karşılıyor?

Neden günümüzde ideal bir kurban kesimi yapılamayacağı gerçeğini kabul etmiyorsunuz. Yoksa sizin bununla ilgili bir planlamanız var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız? Neden herkes Kurban Bayramlarında yaşananlardan rahatsız da, sizler bu konudan rahatsız değilsiniz? Yoksa görmezlikten mi geliyorsunuz? Dininiz vicdanınızı mı köreltti?

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar itiraz ettiğim konu ehliyetliler tarafından kesilen hayvanlar değildir..

yani düzgün bir şekilde bir müslümanın kurban kesmesinin senin açından hiçbir sakıncası yok. bunu kabul ediyorsan benim açımdan bir sorun yok.

Bunlarda istisnai durumlar değil elverişsiz koşullar nedeniyle sık yaşanan durumlardır. Televizyonlarda gösterilenler sadece bir kaç vak'a , gösterilmeyenleri sen düşün artık. Ve bunların önüne geçilmesi de mümkün değildir.

neden mümkün olmasın. pek tabiyki mümkündür. zaten birçok insanın ( çoğunun demiyorum) kurban kesmek için uygun mekanları vardır. uygun mekanları olmayanların birçoğuda uygun bir mekan bulabilir. bulmayanlar içinde özel kesim yerleri hazırlanabilir. mesela biz en son kestiğimiz kurbanı ormanlık bir araziye götürüp orda kesmiştik. ayrıyetten kurbanı asıl kesmesi gereken kişi kurban sahibidir, eğer kendisi kesemiyorsa kesmesini bilen birisine kestirmelidir, öle birisi yoksa kesmemelidir. illa ilk gün kesecek diye birşey yok. üç gün mühlet verilmiştir. bence sistemli birşekilde yapılan kurban bayramı organizasyonu ile hiçbir sorun çıkmaz ve ehliyetli insan sıkıntısıda çekilmez. sonuçta ehliyet sahibi bir insan bir günde birçok kurbanı kesebilir ve bu sayı üç günde baya bir artar. insanların bir kısmınında kendisinin kestiği düşünülürse, büyük bir kısmınında kesmediği düşünülürse bence hiçte imkansız değil. tek yapılması gereken insanlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesidir.

Gönderi tarihi:

KURBAN..

Ben Yıllardır ..

Babamı kaybettiğimiz..annemin en büyük çocuğu olmam dolayısıyla her kurban bayramında Konyaya giderim.kurban keserim..

İnanan biri olmadığım halde Geleneksel yönü ve kültür nedeniyle bu törene katılırım..

Şimdi kendi düşündüklerimi aktarayım..

kesilen kurbanlar..hac ta kesilenler gibi..boşa gitmiş olmuyor..yani biz türkler..kesilen eti en iyi şekilde değerlendiriyoruz..

Kesilen canlının etini.. bir şekilde kışlık yiyecek haline getiriyoruz ve değerlendiriyoruz..

Onun dışında ..fakirlerin gördüğü fazla bir yarar yok çünkü..yıllardır gördüğüm şey.. etin en yaramaz kısımlarının bir kaç kişiye dağıtılması..

Çoğunlukla çocuğu olan herkes böyle birşeyden çocuğu mahrum kalmasın diye kurban kesmeye gayret ediyor..

Toplum anlayşı değişti.. herkes bi şekilde kesme imkanı olmasa bile kesiyor çünkü..sonuçta..daha sonra yemek üzere korumaya alıyor etini ve uzunca bir süre yiyebiliyor..

Yani tüketilen et miktarı kurban bayramı nedeniyle fazla değişmiyor.. belki yılda 10 kilo et alabilen ..kurban nedeniyle 30 kilo almış ve tüketmiş oluyor..tüketim biraz fazlalaşıyor..ama bu zaten bir insanın normal koşullarda tüketeceği miktar oluyor..

Bu konuya dini yönden bakmayıp ..kültürel yönden bakıyorum..

her ne kadar olumsuz şartlarda kesimler olsa bile .. bu geleneğin .olumlu etkileri nedeniyle sürmesi taraftarıyım..

saygılar..

Gönderi tarihi:

YAZDIKLARININ HEPSİNİN ALTINA TEK BİR CÜMLE HARİÇ İMZAMI ATARIM SEZAR ...

Onun dışında ..fakirlerin gördüğü fazla bir yarar yok çünkü..yıllardır gördüğüm şey.. etin en yaramaz kısımlarının bir kaç kişiye dağıtılması..

BEN BUGÜNE KADAR ETİN İYİSİNİ ALAYIM KÖTÜSÜNÜ DAĞITAYIM MANTIĞIYLA HAREKET EDEN KİMSEYİ GÖRMEDİM...EĞRİ OTURUP DOGRU KONUŞMAK LAZIM..İNANIP İNANMAMAK BAŞKA ŞEY..AMA ŞU BİR GERÇEK; KURBAN BAYRAMINDA SOFRASINA ET GİRMEMİŞ İNSANLAR BU FIRSATI BULUYOLAR...

Gönderi tarihi:

BEN BUGÜNE KADAR ETİN İYİSİNİ ALAYIM KÖTÜSÜNÜ DAĞITAYIM MANTIĞIYLA HAREKET EDEN KİMSEYİ GÖRMEDİM...EĞRİ OTURUP DOGRU KONUŞMAK LAZIM..İNANIP İNANMAMAK BAŞKA ŞEY..AMA ŞU BİR GERÇEK; KURBAN BAYRAMINDA SOFRASINA ET GİRMEMİŞ İNSANLAR BU FIRSATI BULUYOLAR...

Amaç eğer fakirlerin et yemesi ise bu daha kolay bir şekilde yapılabilir. Eti satın alır götürürsün bir fakire olur biter. Sizce ben tanrıdan daha mı akıllıyım? Ama amaç kan akıtmak. Biz ateistler bunu anlayabiliyoruz. En eski ibadet şekli olan kurbanı da islam diğer eski ibadet şekilleri gibi kendi bünyesine dahil etmiştir.

Tamam sonuç itibariyle sosyal açıdan faydalıdır. Ama "yok illa biz eti satın almayacağız ibadetimiz gereği hayvanı kendimiz keseceğiz ya da birine kestireceğiz" dediğiniz zaman iş değişiyor. Bu sefer olumsuz sonuçlar çıkıyor ortaya. Ve bu olumsuzlukların önlenmesi de çok çok çok zor.Bilmem anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:

bu olumsuz sonuçların nedeni cahil ve bilinçsiz halkımız. bu suçu hiçbir şekilde islamiyete yükleyemeyiz.

Kime atalım peki suçu. Hz.Muhammed döneminde bu işlem kolaydı. Nüfus azdı ve zaten hayvancılık ile uğraşıldığından hayvan kesebilen kişi sayısı da fazlaydı. Ama artık bu işler öyle kolay değil. Hayvan kesebilecek kişi sayısı nüfusa oranla çok az. Şehirleşme yaygınlaştığından kesim yapılabilecek alanlar da az.

10 yıl sonra daha da azalacak. O zaman ne olacak peki?

Gönderi tarihi:

daha öncede belirttiğim gibi eğitim şart :) bunun için iyibir organizasyon ve bilinçlendirme yeterli olacaktır. yeni nesil eskisine nazaran daha bilinçli birşekilde geliyor bence. bence bu kurban olayı daha da düzene girmeye başlıyacak. ileriside düşünülerek bunun önleminin alınmasının gerektiği çok doğru. olmaz diye birşey yok. sonuçta günümüzde bile birçok güvenilir kuruluşa vekalet verilmesi yolu ile kurban görevi yerine getiriliyor ve bu çok büyük ve güzel bir çözüm. ihtiyaçlar doğrultusunda birçok çözüm yolu bulunabilir. ama yeterki şu cehaletten kurtulalım. hangi aklı mantığı olan kültürlü bir insan gidipte sokakta caddeleri kana bulayarak hayvanları öldürür. ister müslüman olsun ister olmasın bunu hiçbirkimse yapmaz. bunun yapılması doğrumudur değilmidir diye kurana bakmaya gerek yoktur. allah akıl vermiş fikir vermiş. cahil olmayalım lütfen.

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ YAM YAM’A SAYGILI USLUBUNDAN DOLAYI ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM. TABİ KURBAN MEVZUUNUN İKİ BOYUTU VAR. BİRİNCİSİ KURBAN HADİSESİNİN DİNİ GEREKLİLİĞİ. İKİNCİSİ İSE BU HADİSENİN TATBİKİ.

DİNİ DURUMUNU ŞU ŞEKİLDE KENDİMCE ÖZETLEYEBİLİRİM ; DİN HERŞEYDEN ÖNCE BİR GELENEKTİR. KUTSAL KİTAPLAR BİRBİRLERİNİ TAMAMLAYICI, DOĞRULAYICI NİTELİKTE OLDUKLARINI SÖYLERLER, PEYGAMBERLER DE ÖYLE. SEZAR 1 ARKADAŞIMIZIN BELİRTTİĞİ GİBİ KURBAN HADİSESİ DİNİ BİR İBADET OLMASINA RAĞMEN, GELENEKLİ BİR HALE GELMİŞTİR, BU YÖNÜ İLE DE UYGULANMAKTADIR. BEN YAM YAM ARKADAŞIMIN ‘ ESKİ VE İLKEL’ BİR İBADET YORUMUNA KATILMAK İSTEMİYORUM. BURADA SANIRIM MEVZUYA BAKIŞ ZAVİYEMİZDE FARKLILIKLAR VAR. ŞUDUR ; BU İBADET ESKİ BİR İBADETTİR. MAMAFİH İBADETLERİN TÜMÜ ESKİDİR, BU ONLARIN ÖZELLİĞİDİR LAKİN MENFİ MANADA DEĞİL. BR ŞEYİN ESKİ, KÖKLÜ, TEMELLİ OLMASI MANASINDA, BEN BÖYLE ANLIYORUM. ESKİ HERŞEYDEN ÖNCE BİR SANATTIR, ÖNEMLİDİR, ZORDUR, AMA GEÇİCİ DEĞİL KALICI OLANDIR. BU YÜZDEN ‘İLKEL’ NİTELEMESİNİ ‘İLK VE TEMEL ‘ OLAN OLARAK ALGILIYORUM. KURBANIN ÇOK KÖTÜ ÖRNEKLERİ VARDIR, FAKAT İSLAM KURBANININ NİTELİK VE AMAÇ AÇISINDAN BUNLARDAN ÇOK FARKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. BİR ÖRNEK ; CEHENNEM ; FİLİSTİN YAKINLARINDA BİR VADİ ADIDIR ‘HENNÜM’. Cİ HENNÜM YANİ HENNÜM VADİSİ. BURADA YAŞAYAN İNSANLAR TANRILARINA BİR SUNU, KURBAN OLSUN İÇİN, İNSANLARI KESİP BU VADİYE ATARLAR SONRA DA BUNLARI YAKARLARMIŞ. BU KÖKENDEN GELİŞEN KELİME SONRALARI KUARN İLE BİRLİKTE AHİRETTEKİ CEHENNEM ANLAMINI KAZANMIŞTIR. BÖYLE BİR İBADETİ HİÇ BİR AKILLI KİŞİ TASVİP EDEMEZ. BU YANLIŞTIR.

İSLAM’A GELİNCE ‘KURBAN’ YAKINLAŞMA VESİLESİ ANLAMINDADIR ALLAH’A. BURADA KURAN İKİ ÖNEMLİ HUSUS ÜZERİNDE DURUR. BİRİNCİSİ KESİLEN KURBANLIĞIN ‘ALLAH’ADINA KESİLMESİ HUSUSUDUR. ÇÜN Kİ BİLGİSİZ İNSANLAR KİŞİLER VE BAZI RUHANİLER ADINA KURBAN KESMEYİ ADET HALİNE GETİRMİŞLERDİ. BURADA DÜZENLEME BUDUR.

DİĞER HUSUS DA ŞÖYLE ANLATILIR ‘Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır ‘ . BURADA DA VURGU NİYET ÜZERİNEDİR, ET’E YA DA KAN’A DEĞİL.

HADİSENİN TATBİKİNE GELİNCE ; ÇÖZÜM YOLU ÇOKTUR ; BEN BÜYÜKŞEHİRLERDE ÇÖZÜM YOLU BULUNAMAZ DÜŞÜNCESİNE DE KATILMIYORUM YAM YAM ARKADAŞIN. İSTANBUL’DA NELER OLMADI Kİ ; ZENGİN BİR ADAM SARIYER’DE ORMANLIK ALANA RUHSATSIZ ÜNİVERSİTE AÇTI. BERİKİ BEŞİKTAŞIN GÖBEĞİNE RUSATSIZ METROPOL DİKTİ. OLUR. BİZ RUHSATLI SAĞLIKLI ÇÖZÜMLER BULABİLİRİZ. BENİM BURADA DÜŞÜNDÜĞÜM ÇÖZÜM ŞUDUR. BELLİ NOKTALARDA EHİL KİŞİLER TARAFINDAN BİRER TANE SEMBOLİK KURBAN KESİLİR. DİĞER KURBAN KESMEK İSTEYENLER GEREKLİ YERLERE PARASINI YATIRIR. KURBANLAR TESİSLERDE KESİLİR VE HERKESİN EVİNE ETLERİ GÖNDERİLİR. BU GÜZEL BİR ÇÖZÜM OLMAYABİLİR. AMA BÜYÜK ŞEHİRLERDE UYGULANABİLİR.

SON OLARAK BENCE ESKİLİK ÖNEMLİDİR, İLKLİK DE ÖYLE. DAHA KÖKLÜ VE SAĞLAM OLMAYI BİLDİRİR. SEVGİYLE KAL.

Gönderi tarihi:

benimde gördüğüm şey olmasa..yazmazdım zaten..

verecek birileri olması açısından ..kestiğimiz halde( çünkü herkes kesiyor kurban orada.. zengin yoksul farketmeden)

ben etin belli bir bölgesini severim..bizm kestiğimizde kalmamıştı 4 gün..anneme dedimki..gelenlerden baksan..

annem söyle dedi..

bakmaya gerek yok oğlum..

herkes en kendine yaramayacak bölgelerini pay olarak dağıtıyor...

bunu sonraki bayramlarda kendim de gördüm..

saygılar..

Gönderi tarihi:

Kime atalım peki suçu. Hz.Hz.Muhammed döneminde bu işlem kolaydı. Nüfus azdı ve zaten hayvancılık ile uğraşıldığından hayvan kesebilen kişi sayısı da fazlaydı. Ama artık bu işler öyle kolay değil. Hayvan kesebilecek kişi sayısı nüfusa oranla çok az. Şehirleşme yaygınlaştığından kesim yapılabilecek alanlar da az.

10 yıl sonra daha da azalacak. O zaman ne olacak peki?

SAYIN CANUĞURUN GÜZEL BİR SÖZÜ VAR DİNLER AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN BULUNDUĞU ORTAMA AYAK UYDURMASI LAZIM SONUÇTA DİNLERDE EVRİMLEŞİYOR ET FABRİKASINA İNTERNETLE BAŞVURU YAPACALSIN SONRA DAĞITILACAK İSİMLERİN ADRESİ VE KURBANIN HANGİ PARÇASI OLDUĞUNU VERECEKSİN TABİİ KENDİNE KALAN PAYDA EN GÜZEL YER OLACAK POSTUDA HANGİ KURUMA VERECEĞİNİ YAZACAKSIN EE SON OLARAKTA KREDİ KARTI NUMARANI OLDUDA BİTTİ MAŞALLAH

Gönderi tarihi:

Yamyam dayanaksız mesnetsiz yazılar yazıyorsun...

15-20 büyük şirket dünya genelindeki şirketlerdir..

Türkiyede de başı çeken etbalık kurumudur..

Günde kaç hayvan kesiliyor araştırdınmı...??

Senin amacın kurbanın makul kesimi falan değil..

Sonuçtan sebebe gidip,

kurban kesmemek gerektiği kanaatine varmadır..

Yada bu kanaate yönlendirmedir...

Fikirlerinizi biliyoruz ya.., bilmesek hadi neyse...

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

SAYIN CANUĞURUN GÜZEL BİR SÖZÜ VAR DİNLER AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN BULUNDUĞU ORTAMA AYAK UYDURMASI LAZIM SONUÇTA DİNLERDE EVRİMLEŞİYOR ET FABRİKASINA İNTERNETLE BAŞVURU YAPACALSIN SONRA DAĞITILACAK İSİMLERİN ADRESİ VE KURBANIN HANGİ PARÇASI OLDUĞUNU VERECEKSİN TABİİ KENDİNE KALAN PAYDA EN GÜZEL YER OLACAK POSTUDA HANGİ KURUMA VERECEĞİNİ YAZACAKSIN EE SON OLARAKTA KREDİ KARTI NUMARANI OLDUDA BİTTİ MAŞALLAH

sence bu islamiyetin ortama ayak uydurması ve evrimleşmesi anlamınamı geliyor. kurban ın kabul olması için gereken şartlar vardır. o şartlara uyulduktan sonra gerisini nasıl istersen yap, gerisi hakkında hiçbir şekil ve şart belirtilmemiştir. mantıklı olalım lütfen.

Gönderi tarihi:

Yamyam dayanaksız mesnetsiz yazılar yazıyorsun...

15-20 büyük şirket dünya genelindeki şirketlerdir..

Türkiyede de başı çeken etbalık kurumudur..

Günde kaç hayvan kesiliyor araştırdınmı...??

Senin amacın kurbanın makul kesimi falan değil..

Sonuçtan sebebe gidip,

kurban kesmemek gerektiği kanaatine varmadır..

Yada bu kanaate yönlendirmedir...

Fikirlerinizi biliyoruz ya.., bilmesek hadi neyse...

Saygılar-Sevgiler..

Bakalım yazdıklarım ne kadar mesnetsizmiş....

"Benzer durum büyükbaş hayvan için de geçerli.

Çetinkaya'nın aktardığına göre, büyükbaş hayvan işleyecek bir tesisin kurulmasında günlük kesim miktarı için getirilen zorunluluk ise üç haneli rakamlara ulaşıyor"

kaynak : http://www.sabah.com.tr/2004/08/31/yaz01-50-110.html

Burada bir tesisin kurulabilmesi için günlük kesim miktarının 3 haneli rakamlara ulaşması gerektiğinden bahsediliyor. Yani en az 100 adet. Hadi biz büyük firmalar için 200 adet diyelim. Küçükbaş hayvanlar için de 1.000 adet olsun. Şimdi hesabını yapalım 15 firma günde 1.000 adetten 15.000 adet yapar. 3 gün için 45.000 adet. Buyrun rakamlar ortada. Türkiyede ise 3 günde kesilen kurban sayısı yaklaşık 8-10 milyon adet.

Türkiye'de sadece 10-15 firma 10 günde 8-10 milyon hayvan kesse bir-iki ay içinde memlekette hayvan kalmaz.

Lütfen karşınızdakini itham ederken biraz mantıklı düşünün

Gönderi tarihi:

Daha öncede söylemiştim yine belirtiyim amaç kurban kesiliş şekillerinin ıslah edilmesi ise bunda zaten hemen hepimiz hemfikiriz ama bu amacın ardına saklanan asıl niyet müslümanlar kurban kesmesin se şu da kesindir ki bu niyet sonuna kadar niyet olarak kalır asla hiç bir müslüman kurban kesmekten vazgeçmez boşa kürek çekmeyelim girdapa yakalanmayalım...

Gönderi tarihi:

Buyrun....Memleketimden Kurban manzaraları.

Eline bıçağı geçiren sokağa çıkınca...

Kurban Bayramı'ndan günler önce başlayan çevreye saygılı, hayvanlara merhametli Kurban Bayramı uyarıları yine lafta kaldı. Otoyol kenarlarındaki

kan revan manzaraları azalsa da hijyenik olmayan ortamlarda, 'acemi kasapların elinde' hayvana hiçbir kural gözetilmeksizin eziyet çektirilen kesimler objektiflere yakalandı.

Şirinevler'de dört-beş kişinin zaptettiği hayvanlar, canlı olarak önce urganla boyunlarından ve ayaklarından bağlandı. Bazı hayvanlar gözleri bağlanmadan kesildi.

Tokat'ta bir kamyonetin arkasına bağlanarak kesim yerine götürülmek istenen iki danadan biri kayarak düşünce, metrelerce yerlerde sürüklendi.

Kayseri'de sahiplerinin elinden kaçan boğanın kesimi, tam bir vahşete sahne oldu. Bir gecekonduda kıstırılan boğayı, yoldan geçen kasap iki arka ayağına bıçak atıp sinirlerini keserek, güçsüz bıraktı. Kanlar içindeki hayvan kırılan iki ayağının üstünde direnirken, yarım saatlik mücadele ardından güçlükle kesilebildi.

Aksaray'da sahibi İsmail Akça'nın elinden kurtulan kurbanlık danaya yapılmadık işkence kalmadı. İki saat boyunca sokaklarda kovalanan dana, belediye görevlilerinin attığı uyuşturucu iğnelere rağmen kaçınca, ayaklarına av tüfeğiyle ateş edilerek durduruldu. Yakalandığı yerde kör bıçakla kesilemeyen dana, boğazının yarısı kesilmiş halde yeniden ayağa kalkıp kaçmaya çalıştı. Van'da birçok kişi direnen kurbanlık hayvanları sürükleyerek kesim yerlerine götürdü.

Antalya'da Yeni Emek Mahallesi'nde toplu kesim merkezine gitmek yerine buldukları bir dozerin kepçesine bağladıkları üç koyunu kesenler, tepki topladı. Meltem Mahallesi'nde kesilen kurbanlar ise basketbol potalarında yüzüldü. Bazı pota direkleri, ağırlığı kaldıramayınca yan yattı. Çevreyolu'nda Gazi Bulvarı'nda sahiplerinin elinden kaçan keçi ve koyunlar, trafikte tehlikeli anlar yaşattı.

--------------------------------------------------------------------------------

Kurban kesiminde üç ölü, 2 bin 500 yaralı Kurban kesimi sırasında üç kişi hayatını yitirdi. Kütahya'da dana kesen 51 yaşındaki işçi emeklisi Ahmet Ali Kazak, bıçağın elinden kayması sonucu atardamarını kesti. Kazak, hastaneye kaldırılırken kan kaybından öldü. Rize'de de bayramlarda kasaplık yapan 46 yaşındaki Ömer Hut, kurban etini parçalarken kalp krizi geçirdi. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden emekli üç çocuk babası Hut, SSK Rize Bölge Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Üç yıldır amatör kesim yapan 27 yaşındaki Yasin Özarslan, Zonguldak'ın Kozlu Beldesi İhsaniye Mahallesi'nde kurban kesmeye hazırlandığı sırada fenalaşarak yere yığıldı. Özarslan'ın kaldırıldığı hastanede kalp krizi nedeniyle hayatını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan dün ilk belirlemelere göre, yurt genelinde 2 bin 500'ü aşkın 'acemi kasap' kişi hastanelere başvurdu. İstanbul'da el, kol ve bacak kesikleri veya kurbanlık hayvanların darbesi sonucu ortopedik travma ve kafa travması geçiren 214 kişi başvurdu. Ankara'da kurban kesimi sırasında 107 kişi, dikkatsizlik ve acemilik sonucu yaralandı. Antalya'da, kurban keserken kan kokusu sindiği için köpekler tarafından ısırılan 16 kişiye, kuduz ve tetanos aşısı yapıldı.

Kaynak : http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=140939

Daha öncede söylemiştim yine belirtiyim amaç kurban kesiliş şekillerinin ıslah edilmesi ise bunda zaten hemen hepimiz hemfikiriz ama bu amacın ardına saklanan asıl niyet müslümanlar kurban kesmesin se şu da kesindir ki bu niyet sonuna kadar niyet olarak kalır asla hiç bir müslüman kurban kesmekten vazgeçmez boşa kürek çekmeyelim girdapa yakalanmayalım...

Evet....O yüzden de yukarıdaki haberleri her yıl izleyeceğiz. Sonra da bize "barbar" diyenlere küfür edeceğiz..

Gönderi tarihi:

Burada bir tesisin kurulabilmesi için günlük kesim miktarının 3 haneli rakamlara ulaşması gerektiğinden bahsediliyor. Yani en az 100 adet. Hadi biz büyük firmalar için 200 adet diyelim. Küçükbaş hayvanlar için de 1.000 adet olsun. Şimdi hesabını yapalım 15 firma günde 1.000 adetten 15.000 adet yapar. 3 gün için 45.000 adet. Buyrun rakamlar ortada. Türkiyede ise 3 günde kesilen kurban sayısı yaklaşık 8-10 milyon adet.

Türkiye'de sadece 10-15 firma 10 günde 8-10 milyon hayvan kesse bir-iki ay içinde memlekette hayvan kalmaz.

ama dikkate almadığın diğer bir şey herkesin buna ihtiyaç duymadığı. yani sen herkesin bu tarz tesisleri kullanması durumunu düşünüyorsun. kasaplara kestirenler var, kendisi kesenler var, anlayanlara kestirenler var. çözüm yolu mutlaka bulunur. bulunmaması imkansız birşey. yeterki yanlışı görüp bunu düzeltmek için düşünelim.

Gönderi tarihi:

ama dikkate almadığın diğer bir şey herkesin buna ihtiyaç duymadığı. yani sen herkesin bu tarz tesisleri kullanması durumunu düşünüyorsun. kasaplara kestirenler var, kendisi kesenler var, anlayanlara kestirenler var. çözüm yolu mutlaka bulunur. bulunmaması imkansız birşey. yeterki yanlışı görüp bunu düzeltmek için düşünelim.

21 numaralı mesajımda vermiş olduğum linke bakarsanız eğer bu tür bir organizasyonun nasıl hüsranla sonuçlandığını ayrıntıları ile görebilirsiniz

Not : Bu arada kesilen kurban sayısı olarak vermiş olduğum 8-10 milyon rakamı sanırım biraz abartılı oldu. kesin bir rakama ulaşabilirsem burada vereceğim. Yine de bir kaç milyondan aşağı olduğunu sanmıyorum.

Gönderi tarihi:

21 numaralı mesajımda vermiş olduğum linke bakarsanız eğer bu tür bir organizasyonun nasıl hüsranla sonuçlandığını ayrıntıları ile görebilirsiniz

Not : Bu arada kesilen kurban sayısı olarak vermiş olduğum 8-10 milyon rakamı sanırım biraz abartılı oldu. kesin bir rakama ulaşabilirsem burada vereceğim. Yine de bir kaç milyondan aşağı olduğunu sanmıyorum.

dürüstlüğün için teşekürler.

vermiş olduğun link e bakarak bu konuda bir çözüm imkansız diyorsan bence yanılıyorsun. sonuçta orda organizasyon bozukluğu var (türkiyede hangi organizasyon doğru düzgün yapılıyorki). tahminlerin üzerinde talep olmuş. halbuki ne kadar talep olacağı saptanıp ona göre bir sistem kurulmalıydı. çözümü yok diyorsan bence çok yanlış düşünüyorsun.. hangi çağda yaşıyouz. nasıl çözüm olmaz. imkansız.

Gönderi tarihi:

dürüstlüğün için teşekürler.

vermiş olduğun link e bakarak bu konuda bir çözüm imkansız diyorsan bence yanılıyorsun. sonuçta orda organizasyon bozukluğu var (türkiyede hangi organizasyon doğru düzgün yapılıyorki). tahminlerin üzerinde talep olmuş. halbuki ne kadar talep olacağı saptanıp ona göre bir sistem kurulmalıydı. çözümü yok diyorsan bence çok yanlış düşünüyorsun.. hangi çağda yaşıyouz. nasıl çözüm olmaz. imkansız.

Arkadaşım bunun olmasını ben de isterim. Daha önce de belirttiğim gibi benim rahatsız olduğum nokta hayvanlara kurban esnasında yapılan işkencelerdir. Sen bu işin organize bir şekilde yapılabileceğine inanıyor musun? Kapasite bellidir, talep belli. Devletten bu durum için yatırım yapmasını beklersen hata edersin.

Sırf kurban bayramları için ehliyetli adam mı yetiştirsin, yoksa kurban kesimi için gerekli yer ayarlamaları, teknik teçhizat mı ayarlasın? Belki belli bazı merkezlerse sınırlı olarak bu iş yapılabilir ancak bunun herkesi kapsayacak şekilde, organize olarak yapılabilmesi çok zordur. Her geçen gün nüfus artacağından bu sorunlarda büyüyecektir. Ve maalesef din adına yapılan bu vahşet devam edecektir.

Ayrıca şuna da bir göz atın lütfen....

"Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için kesilen hayvanlar olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allâh’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlas ve takva olduğunun bizzat ayetin nazmında yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır. "

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/sorular.asp?id=133

Eminim ki bir çok arkadaşım bu ibadetin fakirlerin et et ihtiyacını temin etmek için Tanrı tarafından konulan bir zorunluluk olduğunu düşünüyor. Halbuki Tanrı burada kendisi için sizden kan akıtmanızı istiyor. Bunun için ilkel bir ibadet diyoruz. Hangi çağda yaşıyoruz arkadaşlar ? Tamam sosyal açıdan sonuçları olumlu. Ancak bu iş olmuyor, olamıyor. Durdurun artık bu vahşeti. Artık nasıl yaparsınız bilmiyorum. İslam ulemaları bu konuya da bir kılıf uydursunlar artık.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.