Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
2/144. Biz senin, yüzünün habire göge dogru çevrildigini elbette görüyoruz. Hoslanacagın bir kıbleye seni elbette döndürecegiz. Artık yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. Nerede olsanız yüzünüzü Mescid-i Haram yönüne döndürün. Kendilerine kitap verilenler,onun, Rablerinden bir gerçek oldugunu çok iyi bilirler. Allah onların yapıp ettiklerinden habersiz degildir.

2/115. Dogu da batı da yalnız Allah'ındır. O halde nereye dönerseniz orada Allah'ın yüzü vardır. Allah Vâsi'dir, varlıgı sürekli genisletip büyütür; Alîm'dir, her seyi en iyi biçimde bilir.

Sayın Saklıgerçek..

İki ayettede farklı olgudan bahsediliyor..

Birinde kıbleye yönelmekten bahsediliyor..

Diğerinde de Allah'ın iradesinden kudretinden bahsediliyor..

Yani o Allah ki, doğu batı güney kuzey hasılı bütün evren onundur..

Yeterki sen o na yönel kulluk et..

Not: Bakınız arkadaşlar şurada tartışıyoruz güzel güzel dimi..

Lütfen bakın Muhammed karıştırmış, Muhammed şaşırmış gibi İslam Peygamberine böyle isnatlar bizleri çok üzüyor..

Bir önceki topicdede bu konuyla ilgili bişeyler yazdım..

Lütfen bakın bu konudaki hassasiyetimizi anlayın artık..

Hadi bana dogmacı gerici :)(ne demekse bunlar) sözlerinize alıştım ama lütfen Peygambere karşı ne hissederseniz edin ama lütfen hakaret içeren sözler yazmayın..

Gerçekleri bilseydiniz bunları yazmazdınız şaşırmak kiiim Peygamber kim..

Eğer bu dünya varsa, sen varsan, ben varsam, canlılar varsa o var diye var..

Allah(c.c)..

"Sen olmasan alemleri yaratmazdım" buyuruyor..

Saygılar..

• Cevaplar 134
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Acaba yolda yürürken burnunun önünü göremeyen ve en yakın bir gezegene güç bela henüz ulaşabilmiş bir kuvvtele cennete gideceğinizi sanmanız, kaldıki Allah dedikten ve cenneti kabul ettikten sonra sorulacak soruları sorarak , ''kafirlerin teknoloji''kullanarak oraya varacaklarını söylemeniz, mantık seviyenizi yansıtmıyor mu?

Valla "cennet şimdi var" diyen sensin. Ben de, cennet şimdi varsa, ve oradan buraya bişey gelebiliyorsa, buradan da oraya, teorik olarak, birşey gidebilir diyorum.

Tekrar, tekrar oku ne yazdığımı. Senin şimdi cennet var demen, seni cennete seyahat mümkündür sonucuna götürür.

Halbuki bu sorunun cevabı biz kafirler için basittir :

Cennet var mı yok mu bilmiyoruz. En azından şimdi yoktur diyebiliyoruz. Sonra olup olmayacağını da kimse bilemez. Semitik dinlere göre olacaktır. Semitik dinlere inanmayanlara göre olmayacaktır.

Cennet şimdi var ve Hacer-ül Esved ordan elmiştir diyerek, kendini komik duruma düşüreceğine, sana daha iyi bir yol öneriyorum: Hacer-ül Esved cennetten gelme değildir. Basit bir meteorittir. İnsanlar onu cennetten gelmiş sanarak, kutsal kabul etmektedirler. Yani Hacer-ül Esved putperet kaynaklıdır demek seni de inancını da kurtarır.

Hem Allah diyeceksiniz,sonra kalkıp cennete kafirler teknolojiyle ulaşırlar diyeceksiniz! Bende sizin mantığınıza bakarak ''alay'' ediyorum.

Valla bunu biz demiyoruz, Hacer-ül Esved'in putperest kökenini kabul etmemek için, Cennet şimdi vardır iddiasını ortaya atarak, cennete seyahat etmek mümkündür sonucuna varmayı gerektiren mantık senin mantığın.

Zuhahahaaa :D

Bak bu cevabını çok beğendim. İnsan gerçekle karşılaşıp, onu kabul etmek istemeyince, çaresizlik içinde yapabileceği tek şey budur, onu yapmışsın.

MATRIX ÇÖZÜLECEK!!!

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Allah(c.c)..

Bizim kabul etmediğimiz Allah, bu Allah:

Birilerine torpil geçen, Hz. Muhammed dışında herkesi, herşeyi figüran/dekor olarak gören, kendine seçilmiş halk edinen, Yahudi tarihinden başka tarih bilmeyen, sürekli kendini öven, sürekli tehdit eden, sadece erkeklere hitabeden, kadınları ikincil statüye indirhgeyen Allah.

Bizim kafamızdaki Tanrı bunları yapmaz, gerek duymaz, kendini bu kadar küçültmez.

MATRIX ÇÖZÜLECEK!!!

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Neden mantıksızsın biliyor musun?

Allah'ı kabul edip onun var olan cennetine , birilerinin kaçak yoldan girmelerine ''müdahale''edemeyeceğini söylüyorsun.İşte ben bu nedenle sana gülüyorum yani.Yoksa kimin acziyete düştüğü belli zaten.

Benim orada varmak istediğim nokta, FİZİKEN CENNETTEN BİRŞEY GELEBİLİYORSA, YANİ HACER-ÜL ESVED CENNETTEN GELMİŞSE, BURDAN DA CENNETE FİZİKEN BİRŞEY GİDEBİLECEĞİ HUSUSUNA SENİN DİKKATİNİ ÇEKMEK VE BU OLASILIĞI, HACER-ÜL ESVED'İN CENNETTEN OLMADIĞINI GÖSTEREREK, BU PUTPERESTLİK KALINTISINI REDDETMENİ SAĞLAMAKTIR. Yoksa senle tartıştığım konu, oraya uzay gemisiyle gidilebilir mi gidilemez mi konusu değil, kaçak yoldan cennete girmenin mükün olup olmadığı değil, kaçakların engellenip engellenmeyeceği değil.

Biz diyoruz ki, HACER-ÜL ESVED BASİT BİR GÖKTAŞIDIR. CENNETTEN GELDİĞİ SANILARAK KUTSALLIK ATFEDİLMİŞTİR. O TAŞ KUTSAL FALAN DEĞİLDİR. CENNETETEN DE GELMEMİŞTİR. SEMİTİK DİNLERDEN ÖNCEKİ PUTPEREST İNSANLAR ONUN CENNETTEN GELDİĞİNİ SANMIŞLARDIR. SEMİTİK DİNLER DE, ESKİ KÜLTÜRLERİN BİR SENTEZİ OLDUĞU İÇİN, ORTADA TANRI'NIN İNSANLARA VAHİY GÖNDERMESİ GİBİ BİR DURUM OLMADIĞI İÇİN, HZ. MUHAMMED DE, HACER-ÜL ESVEDLE İLGİLİ OLARAK DEVAM EDEGELEN İNANIŞI SÜRDÜRMÜŞTÜR.

Yukardan her inen gök cismi genel manada ''meteor''tabir edilir .Evet bunu bizde böyle biliyoruz.

Biraz daha gayret, Hacer-ül Esved'in, putperestler tarafından cennet taşı olduğu sanılan sıradan bir göktaşı olduğunu kabullenmene az kaldı.

Ve sen ,Allah'ı kabul edipte ... .Ama kalkıp böyle inanmak gülünçtür dersen ,aklı selim olanlarda sana gülerler!

Allah dedikten sonra, bu İSMİN manasını ıskat eden bir tabirle,acziyeti ona iliştirirsen bende sana gülerim tabiki.

İnsanın, kafasında tanımladığı mükemmeliyeti temsil eden vasıfların tek bir odakta toplanmış hali olan Tanrı/Kainat/Doğa kavramı ile senin semitik dinlerindeki Yehova/Allah farklı şeylerdir.

Bizim Tanrı/Mutlak Güç/Mutlak Mükemmeliyet/Kainat/Doğa dediğimiz şey, kimseye torpil geçmez, kendine seçilmiş halk edinmez, bir kısım insanların diğer bir kısım insanları köle/cariye edinmelerine cevaz vermez, öğünmeye gerek duymaz, bağırıp çağırmaz, bütün mevcudatı tek bir kişinin yüzüsuyu hürmetine yarattım deyip bütün mevcudatı dekor konumuna indirgemez.

Mükemmeliyet'i/Mutlak Güç'ü/Doğa'yı tanımlayan Tanrı kavramına, Allah adını verip ona acziyeti, torpilciliği, adam kayırmayı, kibri maleden biz değiliz, maalesef bunları Tanrı'ya maledenler semitik dinlerin mensuplarıdır.

MATRIX ÇÖZÜLECEK!!!

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İslam dini öğretilerine göre cennet dünya uzay evren vs. gibi nesnel bir mekan bir olgu bir kavram değildir. zaman ötesi zaman dışı bir mekandır. Eğer öyle olmasaydı benim inancım olan sonsuzluk kavramı gerçerliliğini yitirmiş olur. Bu da bana göre şunu ortaya çıkarıyor orası fiziki açıdan ele alınamaz. Aslında buna tam olarak kendi içimde fiziki açıdan da diyemiyorum çünkü birçok öğretide cennetin fiziksel yapısından bahsedilmekte ama bu çok farklı bir durum. Müslümanlar olarak oraya beden olarak gidemediğimizi biliyoruz. Ruh ve beden ayrıdır. Ölümle birlikte ruh bedenden ayrılır ve mutlak sonsuzluk içindeki yolculuğuna başlar. yani fizik dışı bir kavram olur. o yüzden fiziki olarak oraya gitmenin mümkün olabileceği konusu pek mantıklı değil.

Gönderi tarihi:

Sayın Saklıgerçek..

İki ayettede farklı olgudan bahsediliyor..

Birinde kıbleye yönelmekten bahsediliyor..

Diğerinde de Allah'ın iradesinden kudretinden bahsediliyor..

Yani o Allah ki, doğu batı güney kuzey hasılı bütün evren onundur..

Yeterki sen o na yönel kulluk et..

Not: Bakınız arkadaşlar şurada tartışıyoruz güzel güzel dimi..

Lütfen bakın Muhammed karıştırmış, Muhammed şaşırmış gibi İslam Peygamberine böyle isnatlar bizleri çok üzüyor..

Bir önceki topicdede bu konuyla ilgili bişeyler yazdım..

Lütfen bakın bu konudaki hassasiyetimizi anlayın artık..

Hadi bana dogmacı gerici :)(ne demekse bunlar) sözlerinize alıştım ama lütfen Peygambere karşı ne hissederseniz edin ama lütfen hakaret içeren sözler yazmayın..

Gerçekleri bilseydiniz bunları yazmazdınız şaşırmak kiiim Peygamber kim..

Allah(c.c)..

Saygılar..

Sevgili Kral nasılsa her yazdığım ayete bir kulp buluyorsunuz yo o öyle,yok onu kızgınlık anında söyledi vs.vs.Bütün evren allahın diyorsun ben allahı göremiyorum.Göremiyorum derken bu ciddi manada ben allah veya adı herneyse olan bir ilahi kudreti kabul etmiyorum (Tabi bu kutsal kitaplardaki insanların yarattığı tanrı ) Başka başlangıcı başlatan bizleri evrime göre kodlayan bi güç olabilirmi?

Olabilir,olmayabilirde ancak olmaması daha mantığa yakın.Şimdi gelelim dinlerdeki yaratıcı islamdaki allah inancına.

vakıa/75 Hayır, yıldızların yer (mevki)lerine yemin ederim.

hakka/38 Hayır; gördüklerinize yemin ederim,

mearic/40 Artık, doğuların ve batıların Rabbine yemin ederim; Biz gerçekten güç yetireniz;

tekvir/15 Artık hayır; yemin ederim (gündüz) sinip (gece) dönen (gezegen)lere,

inşikak/16 Yoo, şafak-vaktine yemin ederim,

beled/1 Hayır; bu şehre yemin ederim,

Bak gördünmü kendi yeminine inansınlar diye nasıl yeminler ediyor.Ama burda allahın suçu yok suç onun ağzından konuşan hevasının tutsağı peygamberde.

Şimdi şu ayetede bir bak.

68/10 Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, aşağılık,

68/11 Alabildiğine ayıplayıp kötüleyen, söz getirip götüren (gizlilik içinde söz ve haber taşıyan),

68/12 Hayrı engelleyip sürdüren, saldırgan, olabildiğince günahkar,

Birde şu olayı anlamadım dünya,biz herşey peygamber var diyemi var.Eğer öyle düşünüyorsan yazık işte dogma bu,beynini esir etme bu.

Ben sana şunu söyleyeyim allah peygamberin yarattığı bir hayaldi.Peygamber sağken nikah memurluğu yaptı,savaş danışmanlığı yaptı,melek ordularıyla yardıma koştu,müminlere cennet ve küçük kızları vaad etti vs.vs. Ancak peygamberin ölümüyle allahta ölmüştür.O günden beri kendisinden haber alınamamaktadır.Saygılar sevgiler.

Gönderi tarihi:

Sayın Saklıgerçek..

Bana bir değil yüzlerce ayet getirseniz..

Herbirine cevap bulurusnuz..

Çünkü Allah, Peygamber, Kur'an ve İslam dininde hiçbir eksik yanlış yada terslik yoktur..

Topyekün herşeyiyle eksiksizdir..

Yukarda yazdığın yemin konusunu detaylı bir şekilde cevapladık..

Tekrar tekrar geriye dönmeye gerek yok..

Hiçbir ayetede kulp takmıyoruz..

Ayet'in kastetmediği manayı vermek imani açıdan çok tehlikelidir..

Yani ben, sırf size savunma olsun diye kafama göre ayete anlam yüklesem çok ciddi bir sorumluluk altına girmiş olurum..

Bunuda bilmenizi istiyorum..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Şeytan taşlama diye bir faaliyetin Hacla hiç bir ilgisi yoktur. Kişilerin birbirini en çok ezdiği ve ölümlerin en çok olduğu yer, Hac ibadetine sokuşturulan bu uydurmanın yapılmaya çalışıldığı yerdir. Bu saçma uydurmanın atılması, Haccın dört aya yayılması ve Safa ile Merve arasında koşturmanın farz olmadığının gösterilmesiyle, yani Hac ibadetinin de Kuran'daki aslına döndürülmesiyle, Hac insanları öldüren, perişan eden bir ibadet olmaktan çıkacaktır. Hacerül Esved denilen taşın etrafında yapılan gariplikler ve bir taşı selamlamak için insanların birbirlerini ezmesi de Kuran'da yoktur. Kadının tek başına Hacca gidemeyeceği de, kadının her türlü seyahat haklarını kısıtlayan, dine fatura edilmeye çalışılan, ama dinde yeri olmayan bir yalandır. Hacda güzel koku sürülemeyeceği, dikişli elbise giyilmeyeceği de Kuran'da yer almayan ifadelerdir. Hacdan gelen veya başka bir yerden gelen zemzem suyu, koku, takke, seccadenin özel sevaplar getireceği, kutsallığı şeklindeki izahlar da hep uydurmadır.

Sevgili Emre,

Semitik dinlerde, ve özellikle semitik dinlerin sonuncusu olduğu iddiasıyla ortaya çıkan islam'da o kadar çok hurafe vardır ki, at at bitmez.

Kuran'daki aslına döndürmek de çözüm değidir. Zira, Kuran'daki aslı denilebilecek kaynaklar da putperest kökenlidir.

İslam olarak bilinen kültürler sentezine en son bilinen katkıyı Türkler Hilal'i sokarak yapmışlardır.

Ondan öncesine gidelim.

Sen diyorsun ki Şeytan taşlama yoktu.

Biz de diyoruz ki, sadece Şeytan taşlama değil, musevilikteki/hristiyanlıktaki/islamdaki herşey putperest kaynaklıdır.

Kabe de kuruluşu itibarıyle putperest bir mabed'dir.Büyük ihtimalle Kuzey Mezopotamya/Anadolu bölgesinde yaygın olan ana ilahe Kubau/Kybele/Venüs adına, o bölgeden gelen bir insan tarafından yapılmıştır. Bir arkadaşımız, kıble'ye dönmek ifadesinin bile Kybele'ye dönmekten gelmilş olabileceğine ilişkin bilgi post etti.

Hacer-ül Esved büyük bir ihtimalle, Mısır'dan araklanma bir inanç. Çünkü Mısırlılar, sema ilahı Horus'un en büyük ilah olduğunu ve herşeyi gördüğünü düşünüyorlardı. Horus'un gözü adını verdikleri figürü, Allah görüyor anlamında heryere yapıyorlardı. Mısır'dan gelen ve bu inanışa sahip olan biri veya birileri, göze benzeyen göktaşını bulmuş ve getirip bu İlah Horus'un gözü diyerek Kabeye koymuş. Olay bundan ibaret, bize göre.

Hac, islamiyet öncesinde de yapılan birşeydi. Kaynağı neydi bilmiyoruz, ama mutlak birgün onun da putperest kaynağını tespit edeceğiz.

12 aydan bazıları neden "haram aylar" ne farı var diğer aylardan, bu hurafenin kaynağı ne?

Cuma/Cumartesi/Pazar neden kutsal günler, bu hurafenin kaynağı ne? Yahudilerinkini anladık, Kuran'da da yazıyor, Allah dünyayı 6 günde yarattı sonra dinlendi deniyor. Cumartesi dinlendiği gün olduğu için, seçilmiş haklkı olan Yahudilere de bu günü kutsal etmiş, güya... Peki Cuma neden kutsal? Biz bunun nedenini biliyoruz, en azından bir teorimiz var: Kabe, Kubau/Kybele/Venus adına yapıldığı için, ona venüs gününde, yani Cuma gününde tapınılıyorsu. Cuma bu nedenle kutsal sayıldı. Bu hurafenin kaynağı da bizce bu.

Yahudiler neden seçilmiş halk? Neden Allah Yahuıdi tarihinden başka tarih bilmiyor? Neden Allah sadece kendine Yahudileri resul/nebi/peygamber atıyor?

Bütün bu hurafelerin putperest bir kaynağı var.

Yani Sevgili Emre, ayıkla ayıkla bitiremezsin semitik dinlerdeki hurafeleri. Ayıkladıkça ortada birşey kalmaz.

Allah kelamı diye yutturulan herşeyin putperest kaynaklı olduğunu görürsün.

Yani MATRIX ÇÖZÜLÜYOR sevgili Emre. Onu ne sen kurtarabilirsin, ne de ben. Tanrı zaten kurtarmaz, sevinir esasen kendisine atfedilen bu yakıştırmalardan kurtulacağı için.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İslam dini öğretilerine göre cennet dünya uzay evren vs. gibi nesnel bir mekan bir olgu bir kavram değildir. zaman ötesi zaman dışı bir mekandır. Eğer öyle olmasaydı benim inancım olan sonsuzluk kavramı gerçerliliğini yitirmiş olur. Bu da bana göre şunu ortaya çıkarıyor orası fiziki açıdan ele alınamaz. Aslında buna tam olarak kendi içimde fiziki açıdan da diyemiyorum çünkü birçok öğretide cennetin fiziksel yapısından bahsedilmekte ama bu çok farklı bir durum. Müslümanlar olarak oraya beden olarak gidemediğimizi biliyoruz. Ruh ve beden ayrıdır. Ölümle birlikte ruh bedenden ayrılır ve mutlak sonsuzluk içindeki yolculuğuna başlar. yani fizik dışı bir kavram olur. o yüzden fiziki olarak oraya gitmenin mümkün olabileceği konusu pek mantıklı değil.

Hayır tam tersine sevgili dostum. Cennet ve chennem hatta cinler bile maddidir Kuran'a göre.

Bizler topraktan yaratılmış isek, cinler de ateşten yaratılmıştır.

Tüm yaratılmışlar maddidir ve Allah'tan ayrıdır.Senin bahsettiğin hadis,mezhep veya tasavvuf dinlerinde görebileceğimiz islam dışı inançlar.

Kuran'a göre insanın da ruhu yoktur. Ahirette yine bedenen yaratılacağız ve maddi ahiret mekanındaki , yeni fizik yasalarına sahip yaşantımıza başlayacağız.

Oradaki maddenin ölümsüzlüğü "Allah dilediği için ve sürecedir". Allah sonsuza dek bizi yaşatmak isterse elbetteki bu O'nun için çok kolaydır ve cennette de olacak olan budur.

Selam ve sevgiler.

Gönderi tarihi:

Sevgili Emre,

Semitik dinlerde, ve özellikle semitik dinlerin sonuncusu olduğu iddiasıyla ortaya çıkan islam'da o kadar çok hurafe vardır ki, at at bitmez.

Kuran'daki aslına döndürmek de çözüm değidir. Zira, Kuran'daki aslı denilebilecek kaynaklar da putperest kökenlidir.

İslam olarak bilinen kültürler sentezine en son bilinen katkıyı Türkler Hilal'i sokarak yapmışlardır.

Ondan öncesine gidelim.

Sen diyorsun ki Şeytan taşlama yoktu.

Biz de diyoruz ki, sadece Şeytan taşlama değil, musevilikteki/hristiyanlıktaki/islamdaki herşey putperest kaynaklıdır.

Kabe de kuruluşu itibarıyle putperest bir mabed'dir.Büyük ihtimalle Kuzey Mezopotamya/Anadolu bölgesinde yaygın olan ana ilahe Kubau/Kybele/Venüs adına, o bölgeden gelen bir insan tarafından yapılmıştır. Bir arkadaşımız, kıble'ye dönmek ifadesinin bile Kybele'ye dönmekten gelmilş olabileceğine ilişkin bilgi post etti.

Hacer-ül Esved büyük bir ihtimalle, Mısır'dan araklanma bir inanç. Çünkü Mısırlılar, sema ilahı Horus'un en büyük ilah olduğunu ve herşeyi gördüğünü düşünüyorlardı. Horus'un gözü adını verdikleri figürü, Allah görüyor anlamında heryere yapıyorlardı. Mısır'dan gelen ve bu inanışa sahip olan biri veya birileri, göze benzeyen göktaşını bulmuş ve getirip bu İlah Horus'un gözü diyerek Kabeye koymuş. Olay bundan ibaret, bize göre.

Hac, islamiyet öncesinde de yapılan birşeydi. Kaynağı neydi bilmiyoruz, ama mutlak birgün onun da putperest kaynağını tespit edeceğiz.

12 aydan bazıları neden "haram aylar" ne farı var diğer aylardan, bu hurafenin kaynağı ne?

Cuma/Cumartesi/Pazar neden kutsal günler, bu hurafenin kaynağı ne? Yahudilerinkini anladık, Kuran'da da yazıyor, Allah dünyayı 6 günde yarattı sonra dinlendi deniyor. Cumartesi dinlendiği gün olduğu için, seçilmiş haklkı olan Yahudilere de bu günü kutsal etmiş, güya... Peki Cuma neden kutsal? Biz bunun nedenini biliyoruz, en azından bir teorimiz var: Kabe, Kubau/Kybele/Venus adına yapıldığı için, ona venüs gününde, yani Cuma gününde tapınılıyorsu. Cuma bu nedenle kutsal sayıldı. Bu hurafenin kaynağı da bizce bu.

Yahudiler neden seçilmiş halk? Neden Allah Yahuıdi tarihinden başka tarih bilmiyor? Neden Allah sadece kendine Yahudileri resul/nebi/peygamber atıyor?

Bütün bu hurafelerin putperest bir kaynağı var.

Yani Sevgili Emre, ayıkla ayıkla bitiremezsin semitik dinlerdeki hurafeleri. Ayıkladıkça ortada birşey kalmaz.

Allah kelamı diye yutturulan herşeyin putperest kaynaklı olduğunu görürsün.

Yani MATRIX ÇÖZÜLÜYOR sevgili Emre. Onu ne sen kurtarabilirsin, ne de ben. Tanrı zaten kurtarmaz, sevinir esasen kendisine atfedilen bu yakıştırmalardan kurtulacağı için.

Saygılar.

hayır sevgili Brain.Senin bahsettiğin, arapların putperest uygulamalarını , hadis,mezhep ve tasavvuf dinleriyle tekrardan dine sokuşturmaya kalkmaları sonucu ortaya çıkan tablodur.

Ama Kuran'daki gerçek din ise bambaşkadır.

Diğer hesap etmediğin nokta da şu:

İslam Muhammed peygamberden önce de, hatta ilk insanla birlikte vardır.

Bu sebepten putperest birçok dinin kaynağı, bozulmuş ve değiştirilmiş İslam'dır.

Hinduizme bile dikkatli bakınca islam kökenli olduğunu görebilirsin. Ama ruhçu öğreti oraya da hakim olmuş ve vahdeti vücudçu, ruhçu,putperest bir çok tanrılı dine dönüşmüştür.

Hristiyanlık da aynı şekilde. Yine ruhlar alemi hurafesi, kutsal insanlar uydurması,rahipler,azizler ,tesbih çekmeler,inziva,birlik maskesi altında çoklu tanrı inancı...........

Ama Kuran korunduğu için bu sefer gerçek islam karşımızda duruyor. tek yapmamız gereken "din alanında yalnızca Kuran'a" bakarak gerçek dine yönelmektir.

O zaman neyin hurafe neyin gerçek, neyin ışık neyin başka birşey olduğunu görebilirsin.

Bırakın hadis dininin veya falancanın yaptıklarını. İslam sadece Kuran'da.

Gerçek çözümleme bu işte.

Selam ve sevgiler.

Gönderi tarihi:

hayır sevgili Brain.Senin bahsettiğin, arapların putperest uygulamalarını , hadis,mezhep ve tasavvuf dinleriyle tekrardan dine sokuşturmaya kalkmaları sonucu ortaya çıkan tablodur.

Ama Kuran'daki gerçek din ise bambaşkadır.

Diğer hesap etmediğin nokta da şu:

Bu sebepten putperest birçok dinin kaynağı, bozulmuş ve değiştirilmiş İslam'dır.

Hinduizme bile dikkatli bakınca islam kökenli olduğunu görebilirsin. Ama ruhçu öğreti oraya da hakim olmuş ve vahdeti vücudçu, ruhçu,putperest bir çok tanrılı dine dönüşmüştür.

Hristiyanlık da aynı şekilde. Yine ruhlar alemi hurafesi, kutsal insanlar uydurması,rahipler,azizler ,tesbih çekmeler,inziva,birlik maskesi altında çoklu tanrı inancı...........

Ama Kuran korunduğu için bu sefer gerçek islam karşımızda duruyor. tek yapmamız gereken "din alanında yalnızca Kuran'a" bakarak gerçek dine yönelmektir.

O zaman neyin hurafe neyin gerçek, neyin ışık neyin başka birşey olduğunu görebilirsin.

Bırakın hadis dininin veya falancanın yaptıklarını. İslam sadece Kuran'da.

Gerçek çözümleme bu işte.

Selam ve sevgiler.

Sayın emre,madem hadisleri putperstlik olarak görüyorsun,sadece kurana göre,tekbirinden selam verip çıkışına kadar nasıl namaz kılınır kurana göre açıklarmısın ?

Nasıl cevap vereceğini çok iyi bildiğim için namazın vakitleri ile iligili ayetleri, abdestle ilgili ayeti, mescidi haram yönelme ve içinde secde ve ruku geçen ayetleri sormuyorum.

Namaz nasıl kılınır kurana diye soruyorum.

Hayatında hiç namaz kılmamış ve namazın nasıl kılındığınıda müslümanlardan görmemiş afrikanın ormanlarından biri olarak farzet beni.

Gönderi tarihi:

Buna yabancılar "wishful thinking" diyorlar. Birşeyin olmasını arzu ettiğiniz halini gerçekmiş gibi kabul etmek, gerçek sanmak.

Hiç endişe etme sevgili emre.

Senin gibi cidden, içten inanan müslüman arkadaşlar,

1.önce Hilal hurafedir diyecekler

2.sonra şeytan taşlama hurafedir diyecekler

3.sonra mezhepler, hadisler, tarikatlar hurafedir diyecek.

4. en sonunda, Kuran dışındaki herşeyin çıkarılmasından sonra, da geriye islam diye birşey kalmayacak, kuran hurafedir deme zamanı gelecek.

Sevgili emre senden tek bir şey rica ediyorum: Kuran'ı oku. Dön bir daha oku. yani sana bu öneriyi bir kafir yapıyor. Tekrar tekrar oku Kuran'ı. Ama birkaç sureden sonra "sıkıldım" deyip bırakma. sonuna kadar git. Bitir hepsini.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Ayetleri soramazsın tabii çünkü ilgili ayetleri gösterip hemen seni tekrar susturacağımı biliyorsun.

Hareketleri de ayetler veriyor.

Selamlar.

Hareketleride ayetler veriyor deyip kaçamazsın Emre. Hangi ayetler bunlar bekliyorum

Gönderi tarihi:

Sevgili Brainslapper;

Ben bunu sürekli yapıyorum ve bu teklifi asıl ben size yapıyorum . Sanıyorum tersinden söyledin söylemek istediğini.

Lütfen bir kere olsun tamamiyle önyargılarınızdan uzak bir şekilde Kuran'ı baştan aşağıya okuyun. Okuduysanız kendinize bir şans daha verin ve bir kez daha tekrarlayın.Çeviri hatalarından kaynaklanan , hadis-tasavvuf dini inanırlarının yanlış çevirilerinden kaynaklanan karanlığa yolculuğunuza da bir son verme şansı doğurun kendinize.

Örneğin kevkeb yıldız değil gezegendir arapçada. Ve yine ayetlerde erkek kadına üstün değil, ikisinin de farklı alanlarda üstünlük ve değişik özellikleri vardır.Edip Yüksel çevirisi sizlere biraz daha ışık tutacaktır.

Ve okurken ayet cımbızlama komedinizi bırakın artık. Sureleri ve kitabı bütünlük içinde okuyun. Örneğin nefsi müdafa savaşıyla ilgili surenin içinden bir ayeti cımbızlayıp sanki saldırı savaşı isteniyormuş gibi gösterip kendinizi kandırmaya ve çarpıtmaya bir son verin.

Hatalı çeviriler artı hadis dini uygulamaları sizi bu hale getirdi biliyorum. Ama akletmekten,sorgulamaktan ve ışıktan korkmayıp dediğimi bir kez olsun yapmalısınız.

Rabbim yardımcınız olsun ve aklın,bilimin yoluna iletsin sizi.

Selam ve sevgiler.

Gönderi tarihi:

SAYIN Emre,

Eğer gerçekten bilgine güveniyorsan çıkarsın ortaya,iddia edilenleri tek tek ayetlerle çürütürsün.Edip yükselin meali ışık tutacakmış.

Şimdi omu kaldı tek sığınacağın kişi ?

Hiç bir soruya cevap vermiyorsun sürekli bozuk plak gibi, lütfen kuranı cımbızlamayın, ay lütfen inanın,ay çok rica ediyorum inkar etmenine inanın çok üzülüyorum şeklinde duygu sömürüsü yapıyorsun.

Gönderi tarihi:

Buna yabancılar "wishful thinking" diyorlar. Birşeyin olmasını arzu ettiğiniz halini gerçekmiş gibi kabul etmek, gerçek sanmak.

Hiç endişe etme sevgili emre.

Senin gibi cidden, içten inanan müslüman arkadaşlar,

1.önce Hilal hurafedir diyecekler

2.sonra şeytan taşlama hurafedir diyecekler

3.sonra mezhepler, hadisler, tarikatlar hurafedir diyecek.

4. en sonunda, Kuran dışındaki herşeyin çıkarılmasından sonra, da geriye islam diye birşey kalmayacak, kuran hurafedir deme zamanı gelecek.

Sevgili emre senden tek bir şey rica ediyorum: Kuran'ı oku. Dön bir daha oku. yani sana bu öneriyi bir kafir yapıyor. Tekrar tekrar oku Kuran'ı. Ama birkaç sureden sonra "sıkıldım" deyip bırakma. sonuna kadar git. Bitir hepsini.

Saygılar.

Çok beklersin arkadaşım daha çooookk beklersin senin şu yukarda yazdığın temmenilerini 1400 yıldır dileyenler var ama gördükleri ve yaşadıkları karşısında birden ya inanmaya başlıyanlar oluyor yada böyle hayallerle ölüp gidiyorlar,çığ gibi büyüyen bilinçli bir müslüman kesim geliyor ne acı değilmi :D

Kuranı sen okumuşsun herhalde okunmasını tavsiye ettiğine göre arkadaşımıza ama ben sana bir sır vereyimmi öyle okumakla bu iş olmuyor ver bakayım ilkokul mezunu birinin eline tıp kitabını ne anlayacak tıpkı senin kuranı anladığın kadarını anlar.Kuranı kerimi anlamak için ayet,meal,tefsir,ve fıkıh bilgisi gerekir birde mantık hepsinden önemliside bu.

Sen önce ayetleri bırak bir tarafa inanmadığın şeyler üzerine bu kadar yorma kafanı kendi fikirlerini söyle şöyle bilimsel olanlardan olsun ama yok öğreniceğim diyorsan boynumuz kıldan ince elimizden gelen yardımı yaparız anlaştıkmı?

Gönderi tarihi:

okurken ayet cımbızlama komedinizi bırakın artık. Sureleri ve kitabı bütünlük içinde okuyun.

Benim müslümanlıktan çıkmama, herhangi birdin karşıtı görüş neden olmadı.

Kuran okumadığım dönemlerde, aynı ben de sizin gibiydim.

İslam dininin mükemmel olduğunu, sadece onun yanlış kişilerce, yanlış yorumlara tabi tutulduğunu düşünüyordum.

Kafamda o kadar masum, harika, mükemmel bir İslam imajı vardı ki, ne istiyor bu küffar bu dinden diyordum.

Bir din bu kadar yanlış anlaşılabilir mi diyordum.

Ama kafama yatmayan şeyler de vardı, mesela şehadet kelimes getirerek müslüman olup, eninde sonunda cennete gitmek gibi.

Üniversiteye gitmek için ailemden uzağa ilk kez gittiğim zaman yaşadığım bir olay neden oldu, araştırmaya başlamama.

Bir telefon görüşmesinden sonra annem "Allah bu telefonu icat edeni nur içinde yatırsın, cennetinin başköşesine oturtsun" dedi.

İslamiyeti sorgulamaya iten başlangıç o sözdü.

Telefonu icat eden bir kafirdi. İslamâ göre, şehadet kelimesi getirmediği için Allah'ın cennetine de gidemeyecekti, kafir olarak ölmüştü.

Ama gel gör ki, o kafir, anadolunun ücra bir köyünde yaşayan, okuma yazma bile bilmeyen sıradan bir insanın içten duasını alıyordu.

Bütün günahları işleyen, bütün naneleri yiyen müslüman bir vatandaş, sırf müslüman olduğu için, cehennemde cezasını ödeyecek ve cetnnete gidecek, ama telefonu icat eden ama müslüman olmayan bir adam cehennemde cayır cayır yanacak?

Alooo? Orda kimse var mı? Adalet bu mu??

Bu nedenle okumaya başladım Kuran'ı.

Kuran'ı okuyunca da, illüzyon dağıldı.

O harika, mükemmel, masum İslam'ın sadece kafamda yarttığım bir "sangı" oldugunu gördüm.

Beni islamdan çıkaran şey sadece Kuran oldu yani, başka hiçkimse değil.

O nedenle okuyun diyorum Kuran'ı.

Yada okumayın.

Şöyle iddialı bir laf söylüyorum: Müslüman kalmanın en iyi yolu Kuran okumamaktır.

Seçim sizin.

"You take the blue pill. The story ends. You wake up in your bed and believe…whatever you want to believe.

"You take the red pill, I show you how deep the rabbit hole goes. Remember. All I'm offering is the truth. Nothing more."

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sevgili Brainsallper;

Ben Kuran okuyunca müslüman oldum.

Bu yüzden senin de okumanı, akletmeni ve sorgulamanı istiyorum bundan sonra.

Hayır sen hala hadis dini ile islam'ı birbirine karıştırıyorsun. Bu son yazdığın iletin ile bunu bir kez daha ispat etmiş oldun. Senin doğru dürüst,bütünlük içinde ve kafandaki dogmalardan sıyrılmış biçimde bir kere bile Kuran okumuşluğun yok.

Yarım yamalak okumalar, parantez içi ilaveleri din zannetmeler, hadis dini inançlarını din zannetmeler....

Sen daha Kuran'daki islam'ın ne olduğunu bilmiyorsun bile. Bu yüzden teklifimi yeniliyorum. Işıktan korkma ve Kuran okumaya başla. Bütünlük içinde ayetleri ele al ve kafandaki dogmaları birkaç saatliğine de olsa bir köşeye bırak.

Seçim senin, ya Kuran'ı okuyup islam'ın ne dediğini göreceksin ya da hayalindeki uydurma şeylere inanmaya, yel değirmenlerine(hadis-mezhep-tasavvuf dinleri) körü körüne mücadelene devam edeceksin.

Selam ve sevgiler.

Gönderi tarihi:

Sevgili Brainsallper;

Ben Kuran okuyunca müslüman oldum.

Bu yüzden senin de okumanı, akletmeni ve sorgulamanı istiyorum bundan sonra.

Hayır sen hala hadis dini ile islam'ı birbirine karıştırıyorsun. Bu son yazdığın iletin ile bunu bir kez daha ispat etmiş oldun. Senin doğru dürüst,bütünlük içinde ve kafandaki dogmalardan sıyrılmış biçimde bir kere bile Kuran okumuşluğun yok.

Yarım yamalak okumalar, parantez içi ilaveleri din zannetmeler, hadis dini inançlarını din zannetmeler....

Sen daha Kuran'daki islam'ın ne olduğunu bilmiyorsun bile. Bu yüzden teklifimi yeniliyorum. Işıktan korkma ve Kuran okumaya başla. Bütünlük içinde ayetleri ele al ve kafandaki dogmaları birkaç saatliğine de olsa bir köşeye bırak.

Seçim senin, ya Kuran'ı okuyup islam'ın ne dediğini göreceksin ya da hayalindeki uydurma şeylere inanmaya, yel değirmenlerine(hadis-mezhep-tasavvuf dinleri) körü körüne mücadelene devam edeceksin.

Selam ve sevgiler.

Sn.Emre sizi 19 org da dahil olmak üzere çok yerde takip ettim yazılarınızı okudum ama sadece içerikten yoksun boş laflar gördüm sayın emre.Siz islamı bilmiyorsunuz öğrenmek gibi bir çabanızda yok.Anlaşılan hayal mahsülü cennet ve müslümanlara vaad edilen sebi sübyan sizin de kafanızı çelmiş.Gerçek müslümansanız sn emre din allahın olana kadar cihada çıkacaksınız.Oda burda laf yetiştirmekle olmuyor.Yada İnanmayanlarla kendi elleri ile cizye verene savaşacaksınız.İslam sizden görev bekliyor emre laf değil.

Gönderi tarihi:

Sevgili Brainsallper;

Selam ve sevgiler.

Sayın Emre,

Sanırım kelimenin anlamını bilmeden, yanlış yerde, yanlış kişiye kullanıyorsun.

Dogmanın ve alternatifinin ne olduğunu açıklayabilecekmisin ?

Gönderi tarihi:

Emre,

Madem hadisleri putperstlik olarak görüyorsun,sadece kurana göre,tekbirinden selam verip çıkışına kadar nasıl namaz kılınır kurana göre açıklarmısın ?

Nasıl cevap vereceğini çok iyi bildiğim için namazın vakitleri ile iligili ayetleri, abdestle ilgili ayeti, mescidi haram yönelme ve içinde secde ve ruku geçen ayetleri sormuyorum.

Namaz nasıl kılınır kurana diye soruyorum.

Hayatında hiç namaz kılmamış ve namazın nasıl kılındığınıda müslümanlardan görmemiş afrikanın ormanlarından biri olarak farzet beni.

Secde nedir,ruku nedir bilmiyorum. Bana kurandan namazın nasıl kılınacağını göster emre

Gönderi tarihi:

Sevgili Saklıgerçek, sen İslam'ı bilmediğin gibi, işine gelmediği için bu konuda gönüllü cahil kalmaya çılgınca devam ediyorsun.

Çünkü sizlere gösterdiğim gerçekleri öğrenmeye biraz başlamanız bile sizleri ürkütüyor, hurafelerinizin çatırdaması canınızı sıkıyor.

Bu sebepten dolayı hep böyle boş konuşmak ve daha da kötüsü çarpıtmak, gösterilen delillere karşı vurdumduymazca arkanızı dönmek zorunda kalıyorsunuz. Daha da olmazsa arkanıza bakmadan uzaklaşarak karanlığınızın kollarına kendinizi bırakıyorsunuz.

Allah sadece kendini savunabilirsin derken ayet cımbızlama hinliğiyle yine aklınız sıra olayı çarpıtacak ve kendinizi rahatlatacaksınız. Bu yüzden bu cevabında bile bu yalanını sıkılmadan tekrarlıyorsun ki belki içindeki ateşi-ızdırabı susturabilesin :) Ama hayır ben her seferinde eğitmenlik görevimi sürdüreceğim ve sizin ipliğinizi pazara çıkaracağım böyle.

Umulur ki birgün yobazlıktan vazgeçip ışığa,bilime ve akla yönelirsiniz.

Selam ve sevgiler.

Gönderi tarihi:

Çok beklersin arkadaşım daha çooookk beklersin senin şu yukarda yazdığın temmenilerini 1400 yıldır dileyenler var ama gördükleri ve yaşadıkları karşısında birden ya inanmaya başlıyanlar oluyor yada böyle hayallerle ölüp gidiyorlar,çığ gibi büyüyen bilinçli bir müslüman kesim geliyor ne acı değilmi :D

Kuranı sen okumuşsun herhalde okunmasını tavsiye ettiğine göre arkadaşımıza ama ben sana bir sır vereyimmi öyle okumakla bu iş olmuyor ver bakayım ilkokul mezunu birinin eline tıp kitabını ne anlayacak tıpkı senin kuranı anladığın kadarını anlar.Kuranı kerimi anlamak için ayet,meal,tefsir,ve fıkıh bilgisi gerekir birde mantık hepsinden önemliside bu.

Sen önce ayetleri bırak bir tarafa inanmadığın şeyler üzerine bu kadar yorma kafanı kendi fikirlerini söyle şöyle bilimsel olanlardan olsun ama yok öğreniceğim diyorsan boynumuz kıldan ince elimizden gelen yardımı yaparız anlaştıkmı?

Sevgili sessiz gece çığ gibi büyüyen bilinçli müslüman kesim lafınıza katılmıyorum.Müslümanlık varoş semt ve fakir ülkelerde yaygın olan fakir fukaranın kötü idarecilerden hesap sormasını önleyen kafasını çalıştırmadan kaderciliğine razı olmasından kaynaklanan bir sistemdir.Bu insanlar bu dünyada rahat edemedik ama yaradanımızın isteği ile yaşadık cennette özlediğimiz herşeye kavuşuruz'un hayaliyle yaşarlar bu hayali onların elinden aldığınızda çok büyük sosyal çöküntü ve patlama yaşanır.İşte ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki din bezirganlarının yaptığı budur boş hayellerin dogmaların üzerine inşaat.Müslüman harici olanlar kitaplarını kendi dilleri ile okudukları için içeriğini bilirler onlarda boş dogma bize göre daha azdır yaptıkları reformlarla dini kiliseye hapsetmişlerdir.

Şimdi gelelim konunun özüne diyenet işleri denilen kurum.Milli eğitimden daha fazla bütçe alır bu bütçe senin benim cebimden alınan vergilerden oluşur.Yani ateist bir adam bile kendisinden kesilen vergisinin metazori şekilde diyanete aktarılmasına karşı çıkamaz şimdi şu konuyu merak ediyorum acaba bu iş gönüle bırakılsa yani hakikaten müslümanlığın yayılmasını isteyen insanlardan kesilse bu vergiye acaba kaç kişi razı olur.

ver bakayım ilkokul mezunu birinin eline tıp kitabını ne anlayacak tıpkı senin kuranı anladığın kadarını anlar.Kuranı kerimi anlamak için ayet,meal,tefsir,ve fıkıh bilgisi gerekir birde mantık hepsinden önemliside bu.

Sessizgece defalarca yazdım ama hala anlamıyorsun buda bende kuranı okumadığın bilmediğin yönünde kesin intibalar oluşturuyor.Kuranın içinde akılda kalan kolay anlaşılır olduğunu söyleyen dolu ayet var bu bir.Kuranı kerini anlamak için meal,ayet,fıkıh,tefsir bilgisi gerekir demişşinki buda

zuhruf/44 Ve şüphesiz o (Kur'an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız.

Bu ayetle çelişir.Allah sizi sadece kuran dan imtihan edeceğim diyor.Yoksa meal,hadis,ayet,fıkıh bilgisinide bilmen lazım demiyor.Herhalde siz allahtan daha iyi hüküm koydunuzki böyle bir yazı yazdınız.

Sen önce ayetleri bırak bir tarafa inanmadığın şeyler üzerine bu kadar yorma kafanı kendi fikirlerini söyle şöyle bilimsel olanlardan olsun ama yok öğreniceğim diyorsan boynumuz kıldan ince elimizden gelen yardımı

Herhalde burdada sevgili bilimselciye laf çarpmışsınızda keşke hepimiz bilimselci gibi olabilsek.

Gönderi tarihi:

Sevgili Saklıgerçek, sen İslam'ı bilmediğin gibi, işine gelmediği için bu konuda gönüllü cahil kalmaya çılgınca devam ediyorsun.

Çünkü sizlere gösterdiğim gerçekleri öğrenmeye biraz başlamanız bile sizleri ürkütüyor, hurafelerinizin çatırdaması canınızı sıkıyor.

Bu sebepten dolayı hep böyle boş konuşmak ve daha da kötüsü çarpıtmak, gösterilen delillere karşı vurdumduymazca arkanızı dönmek zorunda kalıyorsunuz. Daha da olmazsa arkanıza bakmadan uzaklaşarak karanlığınızın kollarına kendinizi bırakıyorsunuz.

Allah sadece kendini savunabilirsin derken ayet cımbızlama hinliğiyle yine aklınız sıra olayı çarpıtacak ve kendinizi rahatlatacaksınız. Bu yüzden bu cevabında bile bu yalanını sıkılmadan tekrarlıyorsun ki belki içindeki ateşi-ızdırabı susturabilesin :) Ama hayır ben her seferinde eğitmenlik görevimi sürdüreceğim ve sizin ipliğinizi pazara çıkaracağım böyle.

Umulur ki birgün yobazlıktan vazgeçip ışığa,bilime ve akla yönelirsiniz.

Selam ve sevgiler.

Sn.Emre Pazara çıkan bi iplik var ama acaba kimin? Sn.Haksöz'ün söylediğine cevap verin önce.Yoksa laf lafı açıyor programına döndük.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.