Φ y/k Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 Şiirler; aşk, siyasi, dini, halk şiirleri gibi kendi aralarında ayrılsada günümüzde bir çok kişinin şiir anlayışı "aşk şiirleri" üzerine kurulu. Neden sadece "aşk şiiri"? İnsanlar sadece aşık olduğu zaman mı şiir yazar? Yoksa aşk duygularımız çok yoğun ondan mı? Alıntı
Φ cogito Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Şiirler; aşk, siyasi, dini, halk şiirleri gibi kendi aralarında ayrılsada günümüzde bir çok kişinin şiir anlayışı "aşk şiirleri" üzerine kurulu. Neden sadece "aşk şiiri"? İnsanlar sadece aşık olduğu zaman mı şiir yazar? Yoksa aşk duygularımız çok yoğun ondan mı? aşk diyince aklına ne geliyor? insanlar doğayada aşık olabilir ,bilimede veya karşı cinsede. ama bunu anlatım tarzları farklıdır sanırım.öyle şiirler okursun ki içinden mavnalar geçer,içinden türküler,isyanlar geçer ama anlatılan aşktır,öyle şiirler okursunki içinden ressamın fırçası,politikacının şapkası,salınan etekler geçer...aslına bakarsan bence ne için yazıldığı kategorisininde pek bir anlamı yok...insanlar sadece aşık olduğu zaman mı demişsin ya evet işte bişeyi sevmeden ,hissetmeden,o senin içinde yer almadan onun için ne yazabilirsin ki?aşk duygularımızın yoğunluuna ise kendi düşüncemi en başta vermiştim zaten .aşktan ne anladığına bağlı.şimdilerde aşk tek hecelik bulunması kolay bir oyunun parçası gibi anlatılmaya basitleştirilmeye çalışılsada ben bunun tam aksini düşünüyorum. teşekkürler... Alıntı
Φ Xemci Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 aşk en iyi şiirle açıklandığı içindir belki ama aşk her yerde olduğu için her şiir bi aşk şiiridir Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Şiirler; aşk, siyasi, dini, halk şiirleri gibi kendi aralarında ayrılsada günümüzde bir çok kişinin şiir anlayışı "aşk şiirleri" üzerine kurulu. Neden sadece "aşk şiiri"? İnsanlar sadece aşık olduğu zaman mı şiir yazar? Yoksa aşk duygularımız çok yoğun ondan mı? Kişinin hayata karşı bakış açısı ve his dünyasıyla alakalı bu konu... Mesela ben aşk şiirlerinin yanısıra siyasi ve dini şiirleri severim...Yada o tarz şiirler yazarım... Yazılan şiir , şiir sahibinin iç dünyasını yansıtır...Günümüze baktıımızda da genel anlamda şuursuz , amaçsız ve başıboş bir gençlik var..Ve bunun yanısıra anlık heveslerin adını ''aşk'' koymuşlar...Ve bir orta okul -lise talabesine baktıgınız zaman bile bir yığın süslü ama içi boş şiirler bulabilmeniz çok kolay. Günümüzde ki aşk şiirlerini okumakta insana pek haz vermiyor..Günümüzde aşklar öyle ucuzlaşmış ki ve kalitesizleşmiş ki , bunu şiirlerde de hissetmemek mümkün değil... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Yazılan şiir , şiir sahibinin iç dünyasını yansıtır...Günümüze baktıımızda da genel anlamda şuursuz , amaçsız ve başıboş bir gençlik var..Ve bunun yanısıra anlık heveslerin adını ''aşk'' koymuşlar...Ve bir orta okul -lise talabesine baktıgınız zaman bile bir yığın süslü ama içi boş şiirler bulabilmeniz çok kolay. Günümüzde ki aşk şiirlerini okumakta insana pek haz vermiyor..Günümüzde aşklar öyle ucuzlaşmış ki ve kalitesizleşmiş ki , bunu şiirlerde de hissetmemek mümkün değil... Katılıyorum. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 bende katılıyorum.... aşıkken duygular daha yoğun oluyor ama ben aşıkken bile karamsar ve hüzünlü şiirler yazıyorum... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Kimi aşkı pembe panjurlu bir ev olarak görür Kimi de.... Aşkta herkese göre değişiyor... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Aslında insanlardaki şiir anlayışını değiştirmek lazım. Sonuçta herkesin kendi istediğini okur ama.. Şiirin aşk tan ibaret olmadığını, diğerlerinide okumalılarını gerektiğini vurgulamak gerekir bence.. Zaten diğer şiir tarzlarını okuduklarını zaman şiire bakış açıları değişecektir. Bu değişimde okuduğu bir aşk şiirinin, aslında bomboş bir şiir olduğunu anlıyacaktır. Tabii ki "bomboş" benzetmesi hepsi için geçerli değil. Sadece aşk şiirleri okudukları için bazı arkadaşlar, belli bir süreden sonra kendileride aşk şiirleri yazmaya başlıyor. Birkaç tane de "bunalım" takılan birileri okuyup beğendiyse tutmayın o arkadaşı şairim diye ortalıkta cirit atmaya başlar. Ve bu insanlar günden güne çoğalıyor. Bu çoğalma şiir severler açısından pek hayırlı bir durum değil!.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 birde bakıyorsun adamın biri aşk şiiri yazmış.. diyorsun ki , ahh derin bir şiir gerçekten yaşadın mı? Cevap , yoo öylesine yazdım işte dediğin gibi herkes kendince aşk şiiri yazar olmuş .... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Tavuklar çiçek açmış Ellerinde poğça Madem yüzme bilmiyordun be dangalak! Niye çıktın ağaca? Nasıl ama... buram buram aşk kokan bir şiir Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 harika bir tane de benden gelsin... bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı annemi çok seviyorum yaşasın 23 nisan... Aslında incelediğinde çok derin ve bir kaç satırda bir çok mevzuya temas eden nadide bir şiir olduğunu anlarsın Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 valla hala cevap arıyomusun anlamadım ama şiir duygusal kulağa hitap eder kafiyesiyle falan..... her konu duygusallık kaldırmaz ne biliyim mesela vatan sevgisi için düz yazı daha uygun şiir götürmez onu hele siyaset hiç Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 harika bir tane de benden gelsin... bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı annemi çok seviyorum yaşasın 23 nisan... Aslında incelediğinde çok derin ve bir kaç satırda bir çok mevzuya temas eden nadide bir şiir olduğunu anlarsın ahahhaha Süper Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Godville... Bir örnek veriyim sana İbrahim içimdeki putları devir elindeki balyatla kırılan putların yerine yenilerini koyan kim güneş buzdan evimi yıktı koca buzlar düştü putların boyunları kırıldı İbrahim güneşi evime sokan kim asma bahçelerinde dolaşan güzelleri buhtunnasır put yaptı ben ki zamansız bahçeleri kucakladım güzeller bende kaldı İbrahim gönlümü put sanıp kıran kim Asaf Halet Çelebi Eğer asabiyet bir duygu ise güzel bir örnek bence İbrahim şiiri. Osmanlı zamanında kahve içenler ve şarap içenler ikiye bölünmüş. Bunların arasında o zamanın şairleride bulunuyor. Birbirlerine o kadar gzüel şiirler yazıyorlar ki sanki bir sevgiliye yazılmış. Ama şiirin içine baktığında bol bol hakaret var. Yine o dönemlerde padişahı eleştiren şiirler yazılmış. Padişah şiiri okuduğu zaman; "Senin kelleni kesmek gerekir amma bu kadar güzel kelimeyi başka kaç kişi yazabilirki" demiş... Şiir yazıyoruz diye, şiiri mafediyorlar. Araç olarak da aşk şiiri tarzını kullanıyorlar. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Aslında insanlardaki şiir anlayışını değiştirmek lazım. Sonuçta herkesin kendi istediğini okur ama.. Şiirin aşk tan ibaret olmadığını, diğerlerinide okumalılarını gerektiğini vurgulamak gerekir bence.. Zaten diğer şiir tarzlarını okuduklarını zaman şiire bakış açıları değişecektir. Bu değişimde okuduğu bir aşk şiirinin, aslında bomboş bir şiir olduğunu anlıyacaktır. Tabii ki "bomboş" benzetmesi hepsi için geçerli değil. Sadece aşk şiirleri okudukları için bazı arkadaşlar, belli bir süreden sonra kendileride aşk şiirleri yazmaya başlıyor. Birkaç tane de "bunalım" takılan birileri okuyup beğendiyse tutmayın o arkadaşı şairim diye ortalıkta cirit atmaya başlar. Ve bu insanlar günden güne çoğalıyor. Bu çoğalma şiir severler açısından pek hayırlı bir durum değil!.. bunun ne sakıncası var ki?herkes kendi tercih hakkına sahip olduktan sorsa.... şiir tabiki aşktan ibaret değil ve sana katılmıyorum o kadar güzel aşk şiirleri varki haksızlık etmeyelim. şair olmakta okadar kolay değil insanın kendisine şairim demesiyle şair olunmuyor ki şurda sevdiğiniz şairleri yazın desek bence çıkacak isimler birbirine benzeyecektir. ben kendi adıma evet şiir yazıyorum ama şair olmak kim ben kim diyorum . bir kaç kişinin beğenmesiyle olmuyor tabiki çünkü %90 ı beğenmiyor . çoğalsın korkma kimseye bir zarar gelmez. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Godville... Bir örnek veriyim sana İbrahim içimdeki putları devir elindeki balyatla kırılan putların yerine yenilerini koyan kim güneş buzdan evimi yıktı koca buzlar düştü putların boyunları kırıldı İbrahim güneşi evime sokan kim asma bahçelerinde dolaşan güzelleri buhtunnasır put yaptı ben ki zamansız bahçeleri kucakladım güzeller bende kaldı İbrahim gönlümü put sanıp kıran kim Asaf Halet Çelebi Eğer asabiyet bir duygu ise güzel bir örnek bence İbrahim şiiri. Osmanlı zamanında kahve içenler ve şarap içenler ikiye bölünmüş. Bunların arasında o zamanın şairleride bulunuyor. Birbirlerine o kadar gzüel şiirler yazıyorlar ki sanki bir sevgiliye yazılmış. Ama şiirin içine baktığında bol bol hakaret var. Yine o dönemlerde padişahı eleştiren şiirler yazılmış. Padişah şiiri okuduğu zaman; "Senin kelleni kesmek gerekir amma bu kadar güzel kelimeyi başka kaç kişi yazabilirki" demiş... Şiir yazıyoruz diye, şiiri mafediyorlar. Araç olarak da aşk şiiri tarzını kullanıyorlar. birincisi ismimm dogville godville olsaydı tanrı şehri demek olurdu ama ben köpek şehrini tercih ettim bunun dışında demek istediğim şiir duygu dur ağır mevzuları şiirle okumak istemem ağır dediğim aşk ı hafif gördüğümden değil kesinlikle ama şiire ağır basan duygu duygular şiirlerde konuşturuluyor aşk da en yoğun duygu olduğundan sanırım şirlerde çok görüyoruz. Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 bunun ne sakıncası var ki?herkes kendi tercih hakkına sahip olduktan sorsa.... şiir tabiki aşktan ibaret değil ve sana katılmıyorum o kadar güzel aşk şiirleri varki haksızlık etmeyelim. şair olmakta okadar kolay değil insanın kendisine şairim demesiyle şair olunmuyor ki şurda sevdiğiniz şairleri yazın desek bence çıkacak isimler birbirine benzeyecektir. ben kendi adıma evet şiir yazıyorum ama şair olmak kim ben kim diyorum . bir kaç kişinin beğenmesiyle olmuyor tabiki çünkü %90 ı beğenmiyor . çoğalsın korkma kimseye bir zarar gelmez. Çoğaldı zaman anlarsın.. İnsanlarda ki şiir bakışı nasıl olacak birincisi ismimm dogville godville olsaydı tanrı şehri demek olurdu ama ben köpek şehrini tercih ettim bunun dışında demek istediğim şiir duygu dur ağır mevzuları şiirle okumak istemem ağır dediğim aşk ı hafif gördüğümden değil kesinlikle ama şiire ağır basan duygu duygular şiirlerde konuşturuluyor aşk da en yoğun duygu olduğundan sanırım şirlerde çok görüyoruz. Özür dilerim "dogville" dikkatsiz davranmışım.. Tamam şiir duygudur. Ama duygularda böyle yazılmaz ki Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Godville... Bir örnek veriyim sana İbrahim içimdeki putları devir elindeki balyatla kırılan putların yerine yenilerini koyan kim güneş buzdan evimi yıktı koca buzlar düştü putların boyunları kırıldı İbrahim güneşi evime sokan kim asma bahçelerinde dolaşan güzelleri buhtunnasır put yaptı ben ki zamansız bahçeleri kucakladım güzeller bende kaldı İbrahim gönlümü put sanıp kıran kim Asaf Halet Çelebi bu şiir için tşk... bu şiiri çok severim... bu forumda bu şiiri okumak beni çok memnun etti... bunu birde Aykut Kuşkaya'dan dinlemek lazım onun tadı da bambaşka... ne zaman dinlesem hüzünlenir...gözyaşlarımı tutamam... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 bu şiir için tşk... bu şiiri çok severim... bu forumda bu şiiri okumak beni çok memnun etti... bunu birde Aykut Kuşkaya'dan dinlemek lazım onun tadı da bambaşka... Rica ederim.. En kısa zamanda dinlicem Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Çoğaldı zaman anlarsın.. İnsanlarda ki şiir bakışı nasıl olacak Özür dilerim "dogville" dikkatsiz davranmışım.. Tamam şiir duygudur. Ama duygularda böyle yazılmaz ki önemli değil Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 tabıkı de şiire sadece aşk anlatır gibi bakmak,şiiri bayağılaştırmaktır..aşk insana neler yaptırır misali..hiç eline şiir kıtabı almamşım adam aşık olunca hemen şiire sarılınca böyle oluyor İnsanın kendini bulduğu,bi nevi ben yalnız değilmişim benim gibi de düşünenler varmış dediği şiirler çok hoşuma gider.. işte onlardan sadece biri: Bu Ne Biçim Hayat Bu ne biçim Postacı Üç defa çalıyor kapıyı Bu ne biçim kel Hem merhemi var Hem sürmüyor başına Bu ne biçim biçimler İstediğiniz kadar çoğaltılabilir Memleket çok müsait buna Örneğin yeni bir komşu taşındı karşıya Bir baktım Fahriye Abla! Kırk yıllık bir rötar yapmış Erzincan Treni Ben gelmişim şu yaşıma O ise şiirdeki yaşından gün almamış daha Benimki ne biçim hayat Uymuyor ne gördüklerime ne duyduklarıma ne okuduklarıma Ben ne biçim benim Ne kendime benziyorum Ne başkalarına Murathan Mungan Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Zaten okuduğun şiirde kendinden bişeyler bulunca daha güzel olur. Ama o saçma sapan aşk şiirlerinde kendinde olan bişeyleri görüyorsa ben tek bir şey anlarım. Demek ki o insanlarda saçma. (Biraz ağır mı oldu ?) Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Şiirden hiç anlamam ama tahminim odur ki sanırım Aşk en yoğun duygu olduğundan olsa gerek.. Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Şiirden hiç anlamam ama tahminim odur ki sanırım Aşk en yoğun duygu olduğundan olsa gerek.. Evet insanlarda aşk duygusu çok yoğun. Belkide anlatımı basit olduğundan aşk şiirleri bu kadar yoğun Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.