Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 19 yıl GÜNLÜK HAYATININ PEŞİNDE İNSANLAR. koşuşturmalar yaşam kavgası, sosyal durumlar, kavgalar, vergiler, aşk, ihanet, tüm bunların arasında LA İLAHE İLLALLAH diyen milyarlarca insan. modern hayat içerisinde yaşamını devam ettiren ancak islamiyet inançlarına saygılı ahlakına sahip ve ibadetlerini yerine getirmeyen milyonlarca insan. namaz kılmaya vakti yok! zekat vermeye, hacca gitmeye gücü yok yada önceliği tatile çıkacak para biriktirmek, ve sadece iman etmeyi yeterli bulan insanlar. biryerlerden tanıdık geliyormu? daha fazla uzatmadan sanırım anlatabildim... sizce islamiyet kabuk mu değiştiriyor? yada modernleşme dediğimiz rezalet içerisinde diğer değerlerimizle birlikte yok mu oluyor? islamiyetin ibadetinden ziyade sadece insanlar üzerinde yarattığı güzel ahlak yeterlimi oluyor günümüzde. iyi insan olmak müslüman olmanın yerine yeni bir trend mi oluyor. çoğumuz sadece cumaları namaza gidiyoruz islamiyet hristiyanize bir yapıyamı meylediyor bizlerde? ne dersiniz?
Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 19 yıl GÜNLÜK HAYATININ PEŞİNDE İNSANLAR. koşuşturmalar yaşam kavgası, sosyal durumlar, kavgalar, vergiler, aşk, ihanet, tüm bunların arasında LA İLAHE İLLALLAH diyen milyarlarca insan. modern hayat içerisinde yaşamını devam ettiren ancak islamiyet inançlarına saygılı ahlakına sahip ve ibadetlerini yerine getirmeyen milyonlarca insan. namaz kılmaya vakti yok! zekat vermeye, hacca gitmeye gücü yok yada önceliği tatile çıkacak para biriktirmek, ve sadece iman etmeyi yeterli bulan insanlar. biryerlerden tanıdık geliyormu? daha fazla uzatmadan sanırım anlatabildim... sizce islamiyet kabuk mu değiştiriyor? yada modernleşme dediğimiz rezalet içerisinde diğer değerlerimizle birlikte yok mu oluyor? islamiyetin ibadetinden ziyade sadece insanlar üzerinde yarattığı güzel ahlak yeterlimi oluyor günümüzde. iyi insan olmak müslüman olmanın yerine yeni bir trend mi oluyor. çoğumuz sadece cumaları namaza gidiyoruz islamiyet hristiyanize bir yapıyamı meylediyor bizlerde? ne dersiniz? İnsanlık hep 1400 yıl önceki arap bedevi çağında kalacak değil ya... Hayat şartları da hep 1400 yıl önceki gibi kalacak değil... Demek ki neymiş ; değişmeyen tek şey, değişimin kendisiymiş... Size kalan , bu değişimin neresinde olacağınıza karar vermek...
Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 19 yıl GÜNLÜK HAYATININ PEŞİNDE İNSANLAR. koşuşturmalar yaşam kavgası, sosyal durumlar, kavgalar, vergiler, aşk, ihanet, tüm bunların arasında LA İLAHE İLLALLAH diyen milyarlarca insan. modern hayat içerisinde yaşamını devam ettiren ancak islamiyet inançlarına saygılı ahlakına sahip ve ibadetlerini yerine getirmeyen milyonlarca insan. namaz kılmaya vakti yok! zekat vermeye, hacca gitmeye gücü yok yada önceliği tatile çıkacak para biriktirmek, ve sadece iman etmeyi yeterli bulan insanlar. biryerlerden tanıdık geliyormu? daha fazla uzatmadan sanırım anlatabildim... sizce islamiyet kabuk mu değiştiriyor? yada modernleşme dediğimiz rezalet içerisinde diğer değerlerimizle birlikte yok mu oluyor? islamiyetin ibadetinden ziyade sadece insanlar üzerinde yarattığı güzel ahlak yeterlimi oluyor günümüzde. iyi insan olmak müslüman olmanın yerine yeni bir trend mi oluyor. çoğumuz sadece cumaları namaza gidiyoruz islamiyet hristiyanize bir yapıyamı meylediyor bizlerde? ne dersiniz? Güzel başlık kabuk değiştiren islam dini değil yalnız sadece dini kendi yaşantısına uydurmaya çalışan insanlar kabuk değiştiriyor,din tüm zamanlara hitap eden evrensel bir doğrudur fakat günümüz insanları sizinde belirttiğiniz gibi kendileri dine uymaktansa dini kendi yaşantılarına uydurmaya çalışıyorlar,peki bu doğrumu?bana göre değil neden?ben dinde taviz kelimesine şiddetle karşıyım dinde taviz olmaz kurallar neyse ona uyulur kendimize göre kural koyamayız. Ama en önemlisi söylediğiniz gibi modernleşme dediğimiz rezalet içerisine diğer tüm değerlerle birlikte dinimizinde dejenere edilmeye çalışıldığı açık bir gerçek,ayrıca ahlakın en güzelini islamiyet zaten Hz.Peygamberle birlikte insanlara tebliğ etmiştir,iyi insan olmak müslüman olmanın yerinemi geçiyor bu yanlış iyi insanla müslümanlığı nasıl birbirinden ayırabiliriz ki Efendimiz hadisi şerifinde buyurduğu gibi "sizin en hayırlı olanınız güzel ahlaklı olanınızdır" demekki müslümanlığın en önemli şartlarından biri zaten güzel ahlaklı olmaktır. İnanmak sadece bir yaratıcın varlığına inanmak yetiyormu?hayır tabiki ilk önce inanıcağız sonra inandığımız yaratıcının tüm kurallarına uymakla yükümlüyüz"sana inanıyorum ama bana yapmamı söylediğin hiç birşeyi yapamam"nasıl bir inanç mantığı olabilir ki??hukukun tüm kurallarını kabul edip sonra hiç birine uymadan yaşamak gibi birşey olsa gerek bu ne tezad ne tuhaf bir çelişki. Ne mutlu mantığıyla inancını birleştirip yaşayan insana ne mutlu kalbiyle ve beyniyle inanıp bunları uygulayan insana
Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 19 yıl suheda arkadaşımız çok güzel anlatmış her şeyi. teknolojinin yaşam tarzlarının değişmesiyle, insanların olaylara bakış açısı, kendilerine bakış açısı da değişmekte. teknoloji sayesinde insanlar yalnız kalmaya itilmekte. tabi küreselleşme, dalgalanma gibi evrensel öğeler de bireylerin yaşam tarzlarını değiştirmekte, başka yaşamları dayatmakta, kişide de bu gördüğü yaşama hasret doğmakta. tabi bazı kavramların da tartışmasız, sadece kişiye özgü kabul edilmesi.
Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 19 yıl Yazar islamiyet tüm çağlar için geçerlidir dünün bu günün ve geleceğin sorunlarına çözümleri vardır. bu görüşe katılanlar veya katılmayanlar mutlaka olacaktır. peki 1400 yıldır kuran ı neden hala türkçesinden okumaya çalışmadan imanlarını devam ettirenler bulunuyor. insanlar anlamadan inandıkları bu dini böylece fazla sorgulamadan yaşıyorlar. şimdi soru şu: islamiyet modernleşme denilen rezalete batmadan değişimler geçirmeden ibadeti yönlerinden birşeyler eksilmeden varlığını devam ettirebilecekmidir. yam yam ın dediği gibi dünya değişiyor. farkındayız elbet. ancak farkında olmadan islamiyetin değişimine tanık mı oluyoruz. katı hristiyanlıktan günümüz hafif hristiyanlığa 15. yy da geçen batı gibi bir geç rönesans oldukça yavaş bir işleyişle gerçekleşiyormu? ve daha önemli soru bu geç rönesans gerçekleşmelimi?
Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2006 19 yıl islamiyet tüm çağlar için geçerlidir dünün bu günün ve geleceğin sorunlarına çözümleri vardır. bu görüşe katılanlar veya katılmayanlar mutlaka olacaktır. peki 1400 yıldır kuran ı neden hala türkçesinden okumaya çalışmadan imanlarını devam ettirenler bulunuyor. insanlar anlamadan inandıkları bu dini böylece fazla sorgulamadan yaşıyorlar. şimdi soru şu: islamiyet modernleşme denilen rezalete batmadan değişimler geçirmeden ibadeti yönlerinden birşeyler eksilmeden varlığını devam ettirebilecekmidir. yam yam ın dediği gibi dünya değişiyor. farkındayız elbet. ancak farkında olmadan islamiyetin değişimine tanık mı oluyoruz. katı hristiyanlıktan günümüz hafif hristiyanlığa 15. yy da geçen batı gibi bir geç rönesans oldukça yavaş bir işleyişle gerçekleşiyormu? ve daha önemli soru bu geç rönesans gerçekleşmelimi? 1400 yıldır neden kuranı kerimi Türkçesinden okumaya çalışmamış insanlar?Bana göre bu taklidi müslümanlıktan başka bişey değil yani bunca yıldır sadece duyduklarıyla yetinip onlardan öncekiler ne yapmışşa aynını yapmışlar,oysaki dini okuyup araştırıp konunun uzmanları ağzından ayet yorumlarına bakıp İslam dinin bize öğretmeye çalıştığı şeyleri pekala öğrenebiliriz fakat her nedense insanlar işin kolayına kaçıp sadece duyduğuna inanmakla yetiniyor gerçi ben bu şekilde ki insanları yargılamıyorum neticede önemli olan inanmak ve inandığını doğrular çercevesinde uygulamak. Soruna gelince İslam dini 1400 yıldır zaten her türlü saldıraya karşı ayakta duran bir din gerek kendi içinden gerek dışardan en çok yıpratılmaya çalışan dinde islamiyet şimdiye kadar hiç birşey olmadığına göre şimden sonrada olmayacaktır Allah mutlaka nurunu tamamlayacaktır,kim engelleyecek bunu yada engelleyebilir?kimin gücü Allah'a yeter hiç kimsenin.Dikkat edin bakın ateistler bile diğer dinlerden ziyade İslam dini ile uğraşır neden çünkü çok güçlü kalıplar içerisinde olan İslam dini din düşmanları için büyük tehlike olarak görülür ve bu büyüklük onları ürküttüğünden yahudisi,hristiyanı,ateisti,vs.vs. hepsi topyekün İslam dini ile uğraşır bunlara örenk olarak sadece dünyada ki şuan mevcut bulunan savaş ve katliamlara bakmanız yeterlidir. Neticede İslam dininin hiç bir şekilde değişime yada yeniden yapılanmasına ihtiyaç yoktur zira İslamiyet tüm zamanlara hitab eden yüce bir dindir Müslümanlığı yaşamak hiç bir dönem hayatın süregelmesine engel değildir hayatta ki amaçlarınızı gerçekleştirmeye çalışırken dini motiflere uyarak yapmaya çalışsaydık emin olun yaşam daha bir kolay ve daha bir güzel olurdu sanırım en büyük hatamız bu,tevekkülsüz ve şükürsüz yaşamak.
Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2006 19 yıl islamiyet tüm çağlar için geçerlidir dünün bu günün ve geleceğin sorunlarına çözümleri vardır. bu görüşe katılanlar veya katılmayanlar mutlaka olacaktır. peki 1400 yıldır kuran ı neden hala türkçesinden okumaya çalışmadan imanlarını devam ettirenler bulunuyor. insanlar anlamadan inandıkları bu dini böylece fazla sorgulamadan yaşıyorlar.şimdi soru şu: islamiyet modernleşme denilen rezalete batmadan değişimler geçirmeden ibadeti yönlerinden birşeyler eksilmeden varlığını devam ettirebilecekmidir. yam yam ın dediği gibi dünya değişiyor. farkındayız elbet. ancak farkında olmadan islamiyetin değişimine tanık mı oluyoruz. katı hristiyanlıktan günümüz hafif hristiyanlığa 15. yy da geçen batı gibi bir geç rönesans oldukça yavaş bir işleyişle gerçekleşiyormu? Bu konuyu islamiyetin değişimine mi tanık oluyoruz diyerek ele almak yanlış olur bence... Her zaman dinini gerektiğince yaşayan , yaşatan ve bunun yanısıra tam aksine bihaber olan ve müslümanım deyip tam aksi bir hayat yaşayan insanlar olmuştur... Bu 1400 yıl önce de vardı..Ve günümüzde de var... Buna genel bir mana yüklemek yanlış olur... Sizin anlattığınız tipler Taklidi iman sahipleri fakat islamın bizden istediği Tahkiki iman sahibi kişiler...Ve zaten Tahkiki iman sahibi kişiler sizin belirttiğiniz yanlışlardan uzak olup , Kuran'ın orjinalinin yanısıra türkçesini de okur ve araştırırlar... Okumayıp duydugu gibi amel eden de zaten taklidi iman sahibidir...Eee zaten bu özellikler de onlar için olağan...
Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 19 yıl Yazar sevgili berceste sorun şu ki eski devirlerde müslümanlar arsında bu iki kesim arasındaki denge tam tersine dönmüştür. yan dini taklidi yaşıyanlar yoka yakın bir azınlık iken günümüzde çoğunluğu ifadeetmekte 1400 yıl kadar kısa bir dönemde bu dereceye gelen islamiyetin geleceği bu bilinçsiz dindarlık elinde tehlikede değilmidir. dikkat ediniz dinlerini koyu koyu yaşayanlarıda tasvip etmiyorum softalara ateistleri hiç düşünmeden tercih ederim.
Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2006 19 yıl Sevgili Shankara zaten taklidi iman içerisinde ki insanlar hiç birşeyin iddiası içinde olamazlar , sadece yeri gelince ''ben ELhamdulillah müslümanım'' derler...Yada en fazla sıkışınca ''benim kalbim temiz''... Unutmamanız gereken bir nokta var ki , Onlar sadece '' müslüman '' ve çoğu sadece nufus cüzdanında yazdıgı ve bir adet , örf gibi gördükleri için islam dinindeler... Ama bizim yargılamamız gerekenler ise ''ben dindar müslümanım '' diyenlerdir... Malesef artık müslüman ve dindar diye ikiye ayırılıyoruz... Koyu yaşayanlara gelince , bana göre sözde koyu yaşayanların genel takıntısı ''şekilcilik'' ve bu da İslama inen en ağır darbelerden biri bana göre...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.