Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dava ertelendi, Mesut Yılmaz siyasete geri dönüyor...


berceste

Önerilen İletiler

Yüce Divan'da yargılanan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz hakkındaki dava ertelendi. Yılmaz, kararın açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada siyasete geri döneceğini söyledi.

 

Yüce Divan'ın bugünkü karar duruşmasına, sanıklar Yılmaz ve Taner ile avukatları katıldı.

 

Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, sanıkların son sözlerinin ardından kararı açıkladı.

 

Tuğcu'nun yaptığı açıklamaya göre, ''Türkbank ihalesine fesat karıştırma'' iddiasıyla açılan kamu davasındaki suç, 765 sayılı TCK'nın 240. maddesinde düzenlenen ''görevi kötüye kullanma'' olarak kabul edildi.

 

Bu suçun 4616 sayılı Şartla Salıverilme Yasası'nın kapsam dışında bırakmadığı suçlardan olduğuna işaret edilen kararda, görevi kötüye kullanma suçunun da 23 Nisan 1999'dan önce işlendiği belirtildi. Bu nedenle sanıklar Yılmaz ve Taner hakkındaki kamu davasının kesin hükme bağlanması ertelendi.

 

Mesut Yılmaz, Anayasa Mahkemesi çıkışında siyasete dönebileceği sinyalini verdi. Yargılanması sırasında çok sayıda teklif aldığını ancak dava tamamlanmadan değerlendirmeyi doğru bulmadığını kaydeden Yılmaz, "Bugünden itibaren bu yönde görüşmeler yapacağım, temaslarda bulunacağım" dedi.

 

Eski Başbakan Mesut Yılmaz,Yüce Divan'dan çıkan kararın ardından gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Yılmaz, davanın iktidar ve muhalefet grupları tarafından siyasi nedenle açıldığını belirterek, "Gönlüm davanın kesin hükme bağlanmasından yanaydı" diye konuştu. Yılmaz, AİHM'ne başvurup başvurmayacağının sorulması üzerine ise, "Bir düşüncem yok. Prensip olarak karşıyım" yanıtını verdi.

 

Yılmaz, siyasete geri dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine ise, "Dava süresince talepleri askıya almıştım. Temasta bulunmadım. Bugünden itibaren bu yönde görüşmeler yapacağım, temaslarda bulunacağım" diye konuştu.

 

Yılmaz, başka bir ismin liderliği altında siyasete dönüş yapıp yapmayacağı yönündeki soru üzerine ise, "Önemli olan lider olmak değil" dedi.

 

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAKTAN YARGILANMIŞTI

 

TBMM'nin, Yüce Divan'a sevk kararında, Yılmaz'ın ''Türkbank ihalesi sürecinde ihalenin yapımında ve fiyat oluşumunda fesat karıştırmak suretiyle güdümünde bir medya düzeni kurmak için tüm organizasyonları gerçekleştirdiği, böylece siyasi rant amaçladığı, ayrıca Türkbank ihalesi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan üçüncü şahıs konumundaki Kamuran Çörtük'e ihalede üstlendiği aracılık misyonunun karşılığı olarak Genç TV'nin bedelsiz olarak verilmesini sağladığı'' öne sürülmüştü.

 

ZAMAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

inanamıyorum ya insanlar nasıl bu kadar arsız, nasıl bu kadar pervasız olabiliyorlar? utanmıyorlar, Mesut Yılmaz'ın ülkede onun döneminde yaşanan devalüasyon da kardeşinin merkez bankasından aldığı dolarlarla ne yaptığı hala meçhul... ve benim kafamı kurcalayan şeylerden biride siyasete soyunan bu insanların siyasete atılmadan önceki maddi durumları belliyken, siyaset yapmaya başladıktan sonra inanılmaz şekilde değişen ekonomik durumları, bunlar maaşlarıyla mı oluyor acaba? :excl:

 

ve sonra aradan biraz zaman geçiyor bunlar utanmadan geri dönmekten söz ediyorlar. Allah arsızdan, açgözlüden, edepsizden sakınsın bu milleti... ne diyeyim ya umarım geri gelme fırsatı bulamasınlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

inanamıyorum ya insanlar nasıl bu kadar arsız, nasıl bu kadar pervasız olabiliyorlar? utanmıyorlar, Mesut Yılmaz'ın ülkede onun döneminde yaşanan devalüasyon da kardeşinin merkez bankasından aldığı dolarlarla ne yaptığı hala meçhul... ve benim kafamı kurcalayan şeylerden biride siyasete soyunan bu insanların siyasete atılmadan önceki maddi durumları belliyken, siyaset yapmaya başladıktan sonra inanılmaz şekilde değişen ekonomik durumları, bunlar maaşlarıyla mı oluyor acaba? :excl:

 

ve sonra aradan biraz zaman geçiyor bunlar utanmadan geri dönmekten söz ediyorlar. Allah arsızdan, açgözlüden, edepsizden sakınsın bu milleti... ne diyeyim ya umarım geri gelme fırsatı bulamasınlar.

 

evet sana yürekten katılıyorum bunlar yüzsüz ve okadarda arsızlar ortaya çıkmalarının sebebide işte bakın bunlar bizden daha beterler biz kötünün iyisiyiz. matıkları bundan ibaret...

 

 

bize kendi ve dostlarının menfaatleri için değil bu ülke vatanı için bişeyler yapacak insalar gerekli.

 

sevgi ve saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abd, Ak partinin ipni çekti, desteğini kesti şimdi seçimde yine Abd'ci ve Ab'li biri gelmeli, e kim gelmeli... Bildik biri olmalı, Mesut Yılmaz... mesela :excl: Adam daha gelme sinyalleri verirken, Ab'den yana tavır koydu ortaya... Yani ne değişecek hiç bir şey, Recep gider, Mesut gelir, o olmazsa Tansu gelir...

 

Yıllarca böyle olmadı mı? Gelen gideni aratmadı mı... Zaten biz seçim yaptığımızı sanıyoruz ya, yanılıyoruz, Abd cilalayıp parlattığı adaylarını önümüze koyuyor, biz portakalı soyup başucumuza koyuyoruz...

 

Aslında Abd neden bizi uğraştırıyor ki, sayın dünyanın başkanı "Bush" söylesin kimin gelmesi gerektiğini, seçimle meçimle uğraşmayalım, ne gerek var onca mafrafa değil mi?

 

Bugün biraz "ti" tarafımdan kalkmışım, kusura bakmayın...

 

Selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili sardunyam inan ki böyle birşey yazmak istemiyorum ama ne zaman senin yazılarını okusam hemen altında tan vakti'nin sana olan methiyelerini görüyorum.Tan vakti'nin size karşı ciddi bir sanal hayranlığını gözlemliyorum.Elbette ki sevgiye ve hayranlığa olaganüstü bir saygım var ama hani bu kadar da ********* olmaz ki?size karşı saygımı neden gölgeler ki?

İsterse admin beni şutlasın hiç önemli değil bunu ifade etmek istedim zira her nedense beni rahatsız ediyor sürekli yazılarınızdan sonra bu muhteremın hemen bir alıntı yaparak alkışları.

Ben sadece şuna inanıyorum.Sizin gibi bir şahsiyetin de rahatsız olduğu kanısındayım.Ama erdeminizdeki kalite buna fırsat vermiyor.Ben nacizane bir terbiyesizlikle böyle bir şeyi yazmaktan dolayı sizden içtenlikle özür diliyorum.Ama büyük bir olasılıkla bu yazılar tan vakti tarafından da okunacaktır.

Katkılara saygım vardır.Ama *********** hayır

Tekrar sizden özür diliyorum sevgili sardunya

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eski siyasetçileri ne yapmalı?

DF6D9AF1B5DADD498C26847Eb.jpg

Ekranlara baktığımda dejavu yaşıyorum. (Dejavu: Daha önce o anı yaşamış olduğunu hissetme hali) Aynı liderler, 15 yıl önceki söylemlerini tekrarlıyor. Mesut Yılmaz, Habertürk'teki Basın Kulübü'nde kendi çocuklarının geleceği için siyasete döneceğini açıklıyor. Süleyman Demirel, zaten çoktandır siyasete ısınma turlarında. Baba, o program senin, bu kampus benim koşturup, duruyor. Tansu Çiller Hanım da konuşacak ama oğlu, şakalaşırken çenesini kırdığı için şimdilik pek sessiz. (Bu arada insan annesiyle şakalaşırken, nasıl çenesini kırar, bir anlasam? Aklımda bununla ilgili bir benzetme var ama söylersem ayıp olur) Devlet Bahçeli deseniz, zaten siyasete uzun süre uzak kalamadı. Rahşan Ecevit, uykudaki Bülent Ecevit'e vekaleten solu toparlamak için mekik diplomasisine başladı. Rahşan Hanım eşine mi yoksa komadaki Türk soluna mı refakatçilik yapsın, bilemiyor... Erbakan da aslında pek hevesli ama muhterem maalesef evinden çıkamıyor. Hoca'nın siyasi geleceği şimdilik sadece iç işleri bakanlığı ile sınırlı... Belli ki bu siyaset, insana bir kere yapıştı mı, piknik kenesi gibi çıkmak bilmiyor. Sonunda Kırım Kongo hastası gibi ateşlenip, iktidar hayalleri görmeye başlıyorsunuz... Anladığım kadarıyla eski başbakanlar, bir türlü emekli olamıyor. Ya da emekliliklerinde vakit geçiremiyorlar. Tavsiyem; bir an önce Malul Gaziler Derneği gibi Malul Siyasiler Derneği kurulması... Örneğin; bir çiftlikte (Tansu Hanım'ınki olabilir) bir araya gelmeliler. Çay içip, başbakanlık anılarını birbirlerine anlatmalılar. Ne bileyim, TBMM'nin kuruluş yıldönümünde, yani 23 Nisan'larda kortej oluşturmalılar, temsili muhalefet liderlerini Kordon'dan denize döküp, rahatlamalılar... Üç ayda bir, manavdan aldıkları portakal sandığının içine oy atıp, erken seçimcilik oynamalılar... Ya da yakar top. Ama plastik topla değil, askeri sahra topuyla... Vurulan, ebe olarak Zincirbozan'a gitmeli mesela!.. Dedim ya, can sıkıntısından yapacak iş bulamayıp, ha bire siyasete geri dönüyorlar. Onlardan kurtulmanın tek yolu Malul Siyasiler Derneği'nin bir an önce hayata geçirilmesidir. Onlar hayatımıza geçirmeden önce...

sabah-yüksel aytuğ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.