Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Sende amma yaptın yani yam yam, çadaş hükümleri sıkışanca kullanıyorlar ya daha ne istiyorsun. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Anlamıyorsun yam_yam anlamıyorsun..Diyorumki, bir ateistle bir müslüman benim gözümde kesinlikle eşit değildir.. Müslüman ne olursa olsun, bana suikastta yapsa, ateistten değerlidir gözümde.. Sanırım yeterince anladın... Daha anşlaşılması bakımından şöyle diyim.. Çamurdan bir müslümanı, altından ateiste değişmem.. Saygılar Arkadaşım bırak onu bunu...Yaptıklarını tasvip ediyor musun, etmiyor musun onu söyle bana Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Lena o sözüne açıklık getir.. Müslümanım diye geziyorsun birde ortalıkta.. Valla ikinizde ne yaptığınızı bilmiyorsunuz.. Önce kendinizi bilin.. Güzelim vaktimi size harcıyorum da ona yanarım.. Ama olsun bakalım be.. Herşeyde bir hayır vardır.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Lena o sözüne açıklık getir.. Müslümanım diye geziyorsun birde ortalıkta.. Valla ikinizde ne yaptığınızı bilmiyorsunuz.. Önce kendinizi bilin.. Güzelim vaktimi size harcıyorum da ona yanarım.. Ama olsun bakalım be.. Herşeyde bir hayır vardır.. Saygılar.. Tekrar soruyorum Atatürk'ün yaptıklarını tasvip ediyor musun, etmiyor musun? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Hayırdır yam_yam bu şekilde köşeye sıkıştıracağınımı sandın..?? Başka bir açık bulamadınmı.. Atarükün yaptıklarını tasvip ediyorum... Evet şimdi ne dicen..?? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Hayırdır yam_yam bu şekilde köşeye sıkıştıracağınımı sandın..??Başka bir açık bulamadınmı.. Atarükün yaptıklarını tasvip ediyorum... Evet şimdi ne dicen..?? Peki hala neden Atatürk'ün çağdışı olduğu gerekçesiyle kaldırdığı hükümleri savunmaya çalışıyorsun? Ya da o hükümleri savunuyorsan Atatürk'ün yaptıklarını neden tasvip ediyorsun? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Amacının ne olduğunu bildiğim için bu soruna cevap vermiyorum.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Amacının ne olduğunu bildiğim için bu soruna cevap vermiyorum.. Zira verebilecek bir yanıtın kalmadı kralx. Halbuki bu çok basit bir soruydu. Şer-i hükümleri savunuyorsan Atatürk'ün yaptıklarını neden tasvip ediyorsun? Atatürk'ün çağdışı oldukları gerekçesiyle kaldırmasını tasvip ediyorsan, kaldırdıklarını neden savunuyorsun? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Dinin herhangi hükmünü savunduğumuz zaman rejim düşmanımı oluyoruz..?? Ben rejim düşmanı değilim, bilakis burada dinimi savunuyorum ve karşımda ateistler var.. Senden daha fazla cumhuriyetçiyim.. Ayrıca Atarütürk bir müslümandı.. Konuyu saptırma.. Ben burada herhangi bir ateiste, kominizmi savunuyorsun gibi herhangi bir ideoloji yükledimmi.. Benle bu şekilde tartışacaksan istediğine ulaşamayacaksın.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Dinin herhangi hükmünü savunduğumuz zaman rejim düşmanımı oluyoruz..?? Ben rejim düşmanı değilim, bilakis burada dinimi savunuyorum ve karşımda ateistler var.. Senden daha fazla cumhuriyetçiyim.. Ayrıca Atarütürk bir müslümandı.. Konuyu saptırma.. Ben burada herhangi bir ateiste, kominizmi savunuyorsun gibi herhangi bir ideoloji yükledimmi.. Benle bu şekilde tartışacaksan istediğine ulaşamayacaksın.. Saygılar.. "Ayrıca Atatürk bir müslümandı" Ben Atatürk'ün müslüman olup olmamasını tartışmıyorum ki. Sana rejim düşmanıymışsın gibi ithamlarda da bulunmadım. Kendini bu noktaya kendin getirdin Kralx. Hem her zaman için geçerli olduğunu savunacaksın, hem de çağdışı olduğu için kaldırılmasını... Yok böyle bir şey. Sen önce bu çelişkilerine açıklık getir, sonra tartışalım... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Peki hala neden Atatürk'ün çağdışı olduğu gerekçesiyle kaldırdığı hükümleri savunmaya çalışıyorsun? Ya da o hükümleri savunuyorsan Atatürk'ün yaptıklarını neden tasvip ediyorsun? Bizim savunduğumuz ve Atatürk ün kaldırdığı hükümler nelerdir???? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Bizim savunduğumuz ve Atatürk ün kaldırdığı hükümler nelerdir???? Birkaç ileti geriye gidip okursan görürsün ceviz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Yam_yam bu meseleler derin meselelerdir.. Hangi hükümlerin kesinlik kullanılması gerektiği, Hangi hükümlerin nasıl bir ortamda kullanılması yada kullanılmaması gerektiği.. Örneğin hilafetsiz bir islam ülkesi olurmu, yada Allah bundan razımıdır... Örneğin Arap alfabesiyle öğrenim yapmak yada yapmamak ne kadar sakıncalı, yada değil.. Tekke ve zaviyeler ne kadar gerekli ve Allahın kesin emrimi... Kamusal alanda bayanlar için baş açmak yada açmamak.. Bunların örnekleri çoktur.. Bu konular birkaç topice sığmayacak kadar büyüktür.. Saygılar.. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2005 YAM YAM BEN ATATÜRKÜN YAPTIKLARINI SONUNA KADAR TASVİP EDİYORUM. ÇOK DESTEKLİYORUM. VE ŞERİ HÜKÜMLERİDE DESTEKLİYORUM. ÖNCE BEN SENİN SORULARINI CEVAPLAYACĞIM SONRA SANA SORCAM TAMAM.. MI? NEDEN TASVİP EDİYORUM. ÇÜNKÜ ATATÜRK O ZAMAN MENFAAT AMACIYLA ORTALIĞI KARIŞTIRAN ÜFÜRÜKÇÜLÜK YAPIP MUSGA YAZAN BATILI VE YERLİ MASONLARIN DİNİMİZİ YIKMA VE HURAFELERLE İNANÇLARI SARSMA POLİTİKALARINI ÖNCEDEN ANLAMIŞTIR. BUNUN İÇİN BAZI TEDBİRLER ALMIŞTIR. BUNA KATILIYORUM. YASAKLADIĞI ŞEYLERİ ANLAT BAKALIM BANA TEKKE VE ZAVİYELERİN KAPATILMASI VE BENZERİ ŞEYLER BU ŞEKİLDE OLMUŞTUR. ATATÜRK DİNSİZLİĞİ SAVUNMUYORDU BURADA SANA BU SORUYU SORMAK DÜŞMEZ AMA O KADAR KONUŞMAK İSTİYORSAN SEN ATATÜRKÜN ŞU SÖZÜNÜ AÇIKLA " BU SAVAŞI TÜRK MİLLETİ İMANIYLA KAZANMIŞTIR" YADA ŞUNU AÇIKLA "DİNSİZ MİLLETLERİN DEVAMINA MÜMKÜN YOKTUR" BEN SANA ÇOK ÖRNEK VERİRDİM AMA ZAMANIM YOK. HA SENİN ŞU BİLİMSEL EVRİM TEORİNLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMI UNUTMADIM YAKINDA YAZICAM BURAYA... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 YAM YAM BEN ATATÜRKÜN YAPTIKLARINI SONUNA KADAR TASVİP EDİYORUM. ÇOK DESTEKLİYORUM. VE ŞERİ HÜKÜMLERİDE DESTEKLİYORUM. ÖNCE BEN SENİN SORULARINI CEVAPLAYACĞIM SONRA SANA SORCAM TAMAM.. MI? NEDEN TASVİP EDİYORUM. ÇÜNKÜ ATATÜRK O ZAMAN MENFAAT AMACIYLA ORTALIĞI KARIŞTIRAN ÜFÜRÜKÇÜLÜK YAPIP MUSGA YAZAN BATILI VE YERLİ MASONLARIN DİNİMİZİ YIKMA VE HURAFELERLE İNANÇLARI SARSMA POLİTİKALARINI ÖNCEDEN ANLAMIŞTIR. BUNUN İÇİN BAZI TEDBİRLER ALMIŞTIR. BUNA KATILIYORUM. YASAKLADIĞI ŞEYLERİ ANLAT BAKALIM BANA TEKKE VE ZAVİYELERİN KAPATILMASI VE BENZERİ ŞEYLER BU ŞEKİLDE OLMUŞTUR. ATATÜRK DİNSİZLİĞİ SAVUNMUYORDU BURADA SANA BU SORUYU SORMAK DÜŞMEZ AMA O KADAR KONUŞMAK İSTİYORSAN SEN ATATÜRKÜN ŞU SÖZÜNÜ AÇIKLA " BU SAVAŞI TÜRK MİLLETİ İMANIYLA KAZANMIŞTIR" YADA ŞUNU AÇIKLA "DİNSİZ MİLLETLERİN DEVAMINA MÜMKÜN YOKTUR" BEN SANA ÇOK ÖRNEK VERİRDİM AMA ZAMANIM YOK. HA SENİN ŞU BİLİMSEL EVRİM TEORİNLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMI UNUTMADIM YAKINDA YAZICAM BURAYA... Her zamanki gibi konuyu saptırmalar başladı. Kaç defa yazdım, konumuz Atatürk'ün müslüman olup olmaması değildir. Ben Atatürk'ün ateist olduğunu da iddia etmedim. (Kişisel görüşüm ateist olduğudur ama konumuz bu değil) Neden hep anlamamazlığa geliyorsunuz. Atatürk şer-i hükümleri, kadılığı kaldırmış ve bunları çağdışı oldukları gerekçesiyle yapmıştır. Yerlerine medeni hukuk kurallarını ve mahkemeleri kurmuştur. Siz hem şer-i hükümleri savunuyorsunuz, hem de Atatürk'ün bunları çağdışı oldukları gerekçesiyle kaldırmasını. İki ihtimal var ; aslında şer-i hükümleri savunmuyorsunuz ama bunu bir ateiste karşı belli etmiyorsunuz, ya da takiyye yapıyorsunuz. Eğer başka bir ihtimal varsa belirtin lütfen... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Atatürk şer-i hükümleri, kadılığı kaldırmış ve bunları çağdışı oldukları gerekçesiyle yapmıştır. Yerlerine medeni hukuk kurallarını ve mahkemeleri kurmuştur. Siz hem şer-i hükümleri savunuyorsunuz, hem de Atatürk'ün bunları çağdışı oldukları gerekçesiyle kaldırmasını. şer-i hükümleri nasıl savunuyoruz. şer-i hükümler kaldırılmamalıydı demiyoruzki. şer-i hükümler in uygulanması günümüzde imkansızdır. ve şer-i hükümler uygulanamadığı için kaldırılmıştır ve günümüzdede bu imkansızdır zaten . o yüzden Atatürk ün yaptığı çok doğrudur. ama normalde şer-i hükümler mükemmel bir sistemdir. mesela günümüz sisteminde kanun açıkları denilen bir kavram var ve birçok kişi bu açıkları kullanarak haklı pozisyonuna düşüyor ve yargı mekanizmasıda bu konuda hiçbirşey yapamıyor. ama bu bahsettiklerim DOĞRU BİR ŞEKİLDE UYGULANAN (belli bir dönemden sonra bu imkansız bir hale geldi o ayrı konu) Şer-i Hükümlerde sözkonusu bile olamaz çünkü şer-i hükümlerde görecelik vardır. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 şer-i hükümleri nasıl savunuyoruz. şer-i hükümler kaldırılmamalıydı demiyoruzki. şer-i hükümler in uygulanması günümüzde imkansızdır. ve şer-i hükümler uygulanamadığı için kaldırılmıştır ve günümüzdede bu imkansızdır zaten . o yüzden Atatürk ün yaptığı çok doğrudur. ama normalde şer-i hükümler mükemmel bir sistemdir. mesela günümüz sisteminde kanun açıkları denilen bir kavram var ve birçok kişi bu açıkları kullanarak haklı pozisyonuna düşüyor ve yargı mekanizmasıda bu konuda hiçbirşey yapamıyor. ama bu bahsettiklerim DOĞRU BİR ŞEKİLDE UYGULANAN (belli bir dönemden sonra bu imkansız bir hale geldi o ayrı konu) Şer-i Hükümlerde sözkonusu bile olamaz çünkü şer-i hükümlerde görecelik vardır. O zaman bu Kur'an hükümlerinin her dönem için geçerli olduğu tezinizi çürütür. Demek ki Kur'an her dönem için değil de belli dönemler içinde geçerliydi. Ayrıca "şer-i hükümler mükemmel bir sistemdir." diyorsunuz. Madem mükemmeldi de neden kaldırıldı? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 O zaman bu Kur'an hükümlerinin her dönem için geçerli olduğu tezinizi çürütür. Demek ki Kur'an her dönem için değil de belli dönemler içinde geçerliydi. şer-i hükümler günümüzdede olabilecek en mükemmel sistemdir ama uygulayacak adam yok. uygulayacak kapasitede adam olmayınca uygulamaya çalışmak çok tehlikeli olur. yani günümüz içinde geçerli ama uygulanamıyor. Ayrıca "şer-i hükümler mükemmel bir sistemdir." diyorsunuz. Madem mükemmeldi de neden kaldırıldı? offf yaa. bunu anlayamıyacak ne var. gayet açık anlattım işte. yoksa konuyu dolandırıyormusun. neden mükemmel olduğu açıkladım bi önceki mesajımda. soracak olursan oraya bak anlamadım dersen gene anlatmaya çalışırım. neden kaldırıldığınıda belirrtim zaten. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 şer-i hükümler günümüzdede olabilecek en mükemmel sistemdir ama uygulayacak adam yok. uygulayacak kapasitede adam olmayınca uygulamaya çalışmak çok tehlikeli olur. yani günümüz içinde geçerli ama uygulanamıyor. offf yaa. bunu anlayamıyacak ne var. gayet açık anlattım işte. yoksa konuyu dolandırıyormusun. neden mükemmel olduğu açıkladım bi önceki mesajımda. soracak olursan oraya bak anlamadım dersen gene anlatmaya çalışırım. neden kaldırıldığınıda belirrtim zaten. Olay anlaşılmıştır. Karşımda takiyye yapan bir yığın adam var. İlk fırsatta şer-i hükümleri uygulayabileceğine inandıkları bir adam bulduklarında, arkasına takılıp sosyal hukuk devletini yıkmaya , yerine şer-i hükümlerin uygulanabileceği teokratik bir devlet kurmaya çalışacaklar. Bu adam Fethullah Gülen'de olabilir, Adnan Oktar da.... Kim olduğu önemli değil. Yeter ki şer-i hükümleri uygulayabilecek kapasitede olsun.... Daha çok beklersiniz.... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Olay anlaşılmıştır. Karşımda takiyye yapan bir yığın adam var. İlk fırsatta şer-i hükümleri uygulayabileceğine inandıkları bir adam bulduklarında, arkasına takılıp sosyal hukuk devletini yıkmaya , yerine şer-i hükümlerin uygulanabileceği teokratik bir devlet kurmaya çalışacaklar. Bu adam Fethullah Gülen'de olabilir, Adnan Oktar da.... Kim olduğu önemli değil. Yeter ki şer-i hükümleri uygulayabilecek kapasitede olsun.... Daha çok beklersiniz.... Yok valla biz çok rahatız şu anda başımızda tam istediğimiz adam var ve biz ondan memnunuz... Ama senin gibilerin ağırına gidiyodur eminim Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Şimdi ben burda ki bütün Atatürk düşmanlarına ve Ata'yı sevenlere birkaç soru soruyorum cevap verme hakkını öncelikle Allahsızlara ve Ata düşmanlarına tanıyorum! 1)Türkiye'yi 4 bir yandan Yunanlılar, İngilizler, İtalyanlar ve Fransızlar kuşatmışken,ozaman yoksul, silahsız ve askeri donanımı az olan Türkiye nasıl oldu da bu 4 kuvvetli düşmanı ülkeden toprak kaybetmeden çıkarabildi? 2)Silah gücü bir savaşı kaldıramayacak bir durumdayken nasıl oldu da Ege'den Yunanlıları kovabildi? 3)Diğer devletler İtalya,Fransa ve İngiltere ile savaşmadan bu devletler neden kuşattıkları Türk topraklarından çekildi? 4)Üstteki 3 soruma cevap verebiliyorsanız,bu 3 soruda sorulanlar için Atatürk nasıl bir rol oynamıştır? İletilerden üç-beş kelime okuyup cevap yazacağına hiç yazma daha iyi. Ben Atatürk'ün ateist olduğunu iddia etmedim. Sadece kişisel görüşümün Atatürk'ün ateist olduğu yönünde olduğunu söyledim. Bununla ilgili yorum yapmadım, herhangi bir şeye dayandırmadım. Ayrıca sorduğun soruların yanıtı için Bkz: "Şu Çılgın Türkler-Turgut Özakman" Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Olay anlaşılmıştır. Karşımda takiyye yapan bir yığın adam var. İlk fırsatta şer-i hükümleri uygulayabileceğine inandıkları bir adam bulduklarında, arkasına takılıp sosyal hukuk devletini yıkmaya , yerine şer-i hükümlerin uygulanabileceği teokratik bir devlet kurmaya çalışacaklar. Bu adam Fethullah Gülen'de olabilir, Adnan Oktar da.... Kim olduğu önemli değil. Yeter ki şer-i hükümleri uygulayabilecek kapasitede olsun.... ne Fethullah vede Adnan Oktar ın kapasitesi şer-i hükümleri uygulayacak insan kapasitesinin yanına yaklaşamaz. Daha çok beklersiniz.... evet bu konuda sana katılıyorum. eğer bekliyen varsa daha çok bekler. ayrıyetten öle bir insan olsa bile bu sistemin yıkılıp şer-i hükümlerin getirilmesi imkansızdır artık. bunu isteyende yok merak etme. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 ne Fethullah vede Adnan Oktar ın kapasitesi şer-i hükümleri uygulayacak insan kapasitesinin yanına yaklaşamaz. evet bu konuda sana katılıyorum. eğer bekliyen varsa daha çok bekler. ayrıyetten öle bir insan olsa bile bu sistemin yıkılıp şer-i hükümlerin getirilmesi imkansızdır artık. bunu isteyende yok merak etme. Bu iyi..... O zaman yanlış anlamadıysam, şer-i hükümlerin günümüz sosyal hukuk devletiyle bağdaşmadığını, bu dönem için geçerli olamayacağını kabul etmiş oluyorsunuz. Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 İletilerden üç-beş kelime okuyup cevap yazacağına hiç yazma daha iyi. Ben Atatürk'ün ateist olduğunu iddia etmedim. Sadece kişisel görüşümün Atatürk'ün ateist olduğu yönünde olduğunu söyledim. Bununla ilgili yorum yapmadım, herhangi bir şeye dayandırmadım. Bunları yazarak anlama kapasitenin çok düşük olduğunu gösteriyorsun zaten. Utanmadan bir de karşındakini cahillikle mi suçluyorsun. "İzan" ile ilgili biraz kurs al sonra gel. Ayrıca sorduğun soruların yanıtı için Bkz: "Şu Çılgın Türkler-Turgut Özakman" ateistlerin zaten sıkı bir atatürkçü olmasının sebebi budur. başka bir yönde değil. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 ateistlerin zaten sıkı bir atatürkçü olmasının sebebi budur. başka bir yönde değil. Ne demek istediğini biraz daha ayrıntılı yazabilir misin? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.