Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

*Doğduklarından beri onlara allah , din , iman , peygamber ... gibi kavramların telkin edilmesi sebebiyle (bir insana uzun süreli bir telkinle isminin ahmet olmadığı halde mehmet olduğu bile kabullendirilebiilnir"Hipnoz") , sorgulamaya hiç gerek duymazlar..

Nasıl ki bir kadının kendi çocuğu olmadığı halde bir çocuğa annelik yaparda , günün birinde birisi çıkar derse "bu kadın senin annen değil" , çocuk belki de DNA testi yapılana kadar inanmaz..inanamaz..İNANMAK İSTEMEZ!

Halbuki kimse bişey demeseydi çocuk ölene kadar o kadının annesi olduğundan en ufak bir şüphe bile duymayacaktı..

*Hayatta , doğada , ... vs herhangi açıklayamadıkları bir konuyu "allah" , "din" ... gibi kavramlarla açıklayabildiği ve bu şekilde kendi "anlayabilmek" içgüdüsünü tatmin ettiği için , bu en kolay ve en rahat yol olduğu için bu kavramları seçer ve bu en kolay yolda kendilerini kandırırlar..

*Hayatta istedikleri , arzuladıkları herhangi bir konuda allaha-tanrıya dua ederek dualarının kabul olacağı düşüncesiyle , bu hayalle kendilerini kandırırlar..bu hoşlarına gider..

*Bu dünyada yaşanılanların bir sınavdan ibaret olduğunu düşünerek , eksiklerini-acziyetlerini unutmak ve sonsuzluk içgüdüsünün tatminini sağlamak amacıyla kendilerini kandırarak "ÖTE DÜNYA" hayalleriyle kendilerini avuturlar...

Herhangi bie haksızlıkla karşılaştıklarında , eğer tepki veremeyecek kadar güçsüz iseler "ALLAH BUNUN HESABINI SORACAK" mantığı ile avunur ve rahatlarlar..

• Cevaplar 110
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Eğer felsefe ve dinler tarihini , bilim tarihiyle aynı anda bi gözden geçirirseniz görürsünüzki, bilimin gelişimiyle dinlerin doğa olaylarını ilahi güçlerle açıklaması, ters orantılıdır..

Bilim doğasal olayları açıklığa kavuşturdukça , dinlerin ilahi güçlerle açıklama durumu hep insanların gözünde geçerliliğini yitirir...

Mesela muhammedin güneşin sıcaklığını cehennemin kaynamasına bağladığı gibi..

Mesela muhammedin dağların insanların sallanmaması için .......

Örnekler fazlalaştırılabilinir...

Sonuç olarak ;

DİN ; İNSANIN DOĞAYA KARŞI-HAYATA KARŞI ACZİYETİNİ GİDERME ÇABASIDIR!

Gönderi tarihi:

Hadi dielim o insanlar kendilerini öyle kandiriolar... ve de gecinip gidiolar....

sende kendine farkli bir yol secmissin, senin cocuklugunda senin beyninen tanri kavramini yerlestiren ortam, cevre olmamis hic bir zaman...

eh??? yani???

insanlarin kendilerini kandirmasindan niye bu kadar rahatsizlik duyuyosun?

Ve Inanclari, sosyolojik, pedagojik, psikolojik acidan irdeledin mi hic?

Bilim adamlarinin insanin beyninde inanmaya yönelten hücre bulduklarini biliomuydun?

Yani sen su veya bu dini ortadan kaldirin, yok edin desende bu insanin dogasinda olan bisey...

........

Gönderi tarihi:

jhonywalker a....

Ben satanist felan değilim..Sadece lavey in bazı fikirlerine katılır ve dinlere başkaldırışından dolayı saygı duyarım..Bunu bana soran herkese de söyledim..

alaTurka ya....

""""sende kendine farkli bir yol secmissin, senin cocuklugunda senin beyninen tanri kavramini yerlestiren ortam, cevre olmamis hic bir zaman..."""""

Yani ne diyeyim...Sanki benim çocukluğumu bilen birisin ha...Benim annem babam beş vakit namaz kılar..Ayrıca burada konu ben değilken , tartışma yı neden saptırıp konuyu benim şahsıma getiriyorsunuz...

""""Ve Inanclari, sosyolojik, pedagojik, psikolojik acidan irdeledin mi hic?

Bilim adamlarinin insanin beyninde inanmaya yönelten hücre bulduklarini biliomuydun?"""""""

Size ne diyeyim. :( ...Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz...

Evet irdeledim ki bu başlığı açtım..Bak başlığın konusu ne?...

""""inanmaya yönelten hücre """""" ....ya bu nedir ya....güldürdün beni...Desen ki dna larında var insanların kabul edecem...

:lol::lol::lol:

Gönderi tarihi:
ArKadaŞ....!!! Sormadım EywaLLah..Kusura Bakma O zamaN LAVEY sempatizanı diyelim DE GönLÜn oLsuN..

SAygıLar..

arkadaş forumda imla kurallarını bende bozuyorum amma senin gibi imla kurallarını katletmiyorum

üstelik allaha öztürkçe kelime ola tanrı deme me hassasiyetini gösteriyorsunuz ama içinde allahın geçtiği yerde (w) gibi yabancı kelimeyi kullanabiliyorsunuz ......

Gönderi tarihi:

Lavey:

"eksiklerini-acziyetlerini unutmak ve sonsuzluk içgüdüsünün tatminini sağlamak amacıyla kendilerini kandırarak "ÖTE DÜNYA" hayalleriyle kendilerini avuturlar..." demissin Lavey, ve birde insanlar neye ve neden inanirlar demissin, bende kendimce cevap verdim, ve kounya da bagli kaldigimi düsünüyorum..

ama ben senin yolunu begenmedim diosan, yapilcak bisey yok... ben yolumda devam ederim nasilsa ;)

Ben sizin kadar ayetleri bilmem, arapca hic bilmem, ama ben Allahimi seviorum yaa, beni baska da bisey ilgilendirmio

Ama aslinda verebilecegim o kadar tam yerine otutturacak cevaplarim var ki bu din, inanc meselelerinde, ama maalesef kaynaklarim Almanca ve cevirmesi cok zor ....

Bazi bazi kendimce yorum yapiorum artik sizde hos görüverin cok mu zor ...

Gönderi tarihi:

Ya bu biliminde beyinde bulmadığı hücre kalmadı Maaşallah yok çapkınlık geniydi yok inanç hücresiydi vs vs başka ne kaldı bulunmadık hem o değilde ben şunu anlamıyorum bilim bu kadar ilerlemişken teknoloji çağını yakalmışken şu evrimci arkadaşlar neden hala bir tek ara geçiş formu bile bulamadılar yani dünyada kazmadık yer bırakmadılar ama hala tek bir evrimi ispatlayabilecek fosil bulamadılar gülüyorum ya Kocaman dünyada hem de bilimin her türlü imkanını kullanarak Allahın olmadığını ispatlamaya yönelik tek bir kanıt dahi bulamayanlar o çok aradıkları kanıtı beyinlerin içinde mi bulmayı umut ediyorlar :D ...

Gönderi tarihi:
Lavey:

"eksiklerini-acziyetlerini unutmak ve sonsuzluk içgüdüsünün tatminini sağlamak amacıyla kendilerini kandırarak "ÖTE DÜNYA" hayalleriyle kendilerini avuturlar..." demissin Lavey, ve birde insanlar neye ve neden inanirlar demissin, bende kendimce cevap verdim, ve kounya da bagli kaldigimi düsünüyorum..

ama ben senin yolunu begenmedim diosan, yapilcak bisey yok... ben yolumda devam ederim nasilsa ;)

Ben sizin kadar ayetleri bilmem, arapca hic bilmem, ama ben Allahimi seviorum yaa, beni baska da bisey ilgilendirmio

Ama aslinda verebilecegim o kadar tam yerine otutturacak cevaplarim var ki bu din, inanc meselelerinde, ama maalesef kaynaklarim Almanca ve cevirmesi cok zor ....

Bazi bazi kendimce yorum yapiorum artik sizde hos görüverin cok mu zor ...

Sevgili alaturca...Sen diğerleri gibi hakaret etmeden temiz bir şekilde tartış,başımızın üstünde yerin var...

Hoşgörü istemişsin...Her zaman höşgörü gösteririz...

Böyle bi sıkıntın olmasın...

Sevgili arman..

Yine engin bilgilerinle döktürmüşün...Beyindeki inanca yönelttiği iddia edilen düşünceyi bizlerden birisi değil,sizlerden birisi olan alaturca söyledi...

Bu düşünceyi savunanların (veya amerika dan hristiyan yaradılış araştırmaları vakfından beslenen grubun) kitaplarını okumaktan başka ....

...stephan jay gould....

...edward wilson...

...ernst mayr....

...marian dawkings....

...richard dawkings...

...james gould...

...carol gould...

...john maynard smith...

...richard lewontin...

...motoo kimura...

...W.D. Damilton...

....GİBİ BİNLERCE PROFÖSÖRÜN,GENETİKÇİNİN,BİYOLOĞUN,ANTROPOLOĞUN,PALEANTROPOLOĞUN KİTAPLARINI,ARAŞTIRMALARINI OKUSAYDIN,....

...."ARA TÜRLER NE DİYE BULUNMUYOR ÖYLEYSE" GİBİ BİR SÖZÜN NE KADAR ANLAMSIZ OLDUĞUNU ANLARDIN..

saygılar ve sevgiler

Gönderi tarihi:

Sevgili arman..

Yine engin bilgilerinle döktürmüşün...Beyindeki inanca yönelttiği iddia edilen düşünceyi bizlerden birisi değil,sizlerden birisi olan alaturca söyledi...

saygılar ve sevgiler

E sen okumuşsun belliki niye bulunmazmış şu ara türler hele bi anlatıver bizleride aydınlatmış olursun ?

Gönderi tarihi:

Sevgili alaturca...Sen diğerleri gibi hakaret etmeden temiz bir şekilde tartış,başımızın üstünde yerin var...

Hoşgörü istemişsin...Her zaman höşgörü gösteririz...

Böyle bi sıkıntın olmasın...

Sevgili arman..

saygılar ve sevgiler

Bi zahmet su sizlerden bizlerdenlere beni katmayin, ben kendi adima kendi yorumlarimi yapiorum, kimsenin sözcüsü diilim ve bu sorumlulugu da tasimak istemiorum...

benim iletilerimi begenmiosaniz, benimle tartisiniz....

Gönderi tarihi:

Sevgili arman..

Ben sana yukarıda bahsettiğin insanların ve daha fazlasının araştırmalarından haberdar olsaydın, bir çok aratürün bulunduğunu öğrenirdin demek istedim..

Şu an farkındaysan o kadar yoğun bir ileti kargaşasındayım ki , sana şuan bu aratür forumlarını teker teker yazıp , yorumunu açıklamasını yapamam..

sana Hacettepe üniversitesinden prof.dr. ali demirsoyun kalıtım ve evrim kitabını tavsiye edeyim en azından...

Ayrıca Gazi ünivrsitesinden Prof.dr zafer bahçeci nin evrim adlı kitabını da okuyabilirsin..

Bu kitaplar türkiyedeki üniversitelerin bir çoğunda biyoloji bölülerindeki "evrim" derslerinde temel ders kitabı olarak okutulur..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sevgili arman..

Ben sana yukarıda bahsettiğin insanların ve daha fazlasının araştırmalarından haberdar olsaydın, bir çok aratürün bulunduğunu öğrenirdin demek istedim..

Şu an farkındaysan o kadar yoğun bir ileti kargaşasındayım ki , sana şuan bu aratür forumlarını teker teker yazıp , yorumunu açıklamasını yapamam..

sana Hacettepe üniversitesinden prof.dr. ali demirsoyun kalıtım ve evrim kitabını tavsiye edeyim en azından...

Ayrıca Gazi ünivrsitesinden Prof.dr zafer bahçeci nin evrim adlı kitabını da okuyabilirsin..

Bu kitaplar türkiyedeki üniversitelerin bir çoğunda biyoloji bölülerindeki "evrim" derslerinde temel ders kitabı olarak okutulur..

Saygılar...

:) Ali Demirsoyun özellikle yazdıklarını takipteydim bir dönem fakat bu zatı muhteremin kitaplarında bahsettiği özellikle ara geçiş formlarının çürütüldüğünü fakat buna rağmen sanki bundan haberi yokmuşcasına ............zaten sonuç olarak bunu sende çok iy biliyorsun ki evrimi ispatlıyacak tek bir kanıt bile bulunmamıştır hal böyleyken Ali demirsoyun yanlı araştırmaları bana hiç ciddi gelmedi adam hatta bir ara ingiltrede ki ekonomi devrimi sırasında meyada gelen kelebek popülasyonu nu biLe şaşkınca evrime kanıt olarak göstermiş ki okurken yarıldığım yerlerden biri olmuştur neyse uzatmayalım sonuç olarak sen bana kısa bir cevap ver NEDEN ARA GEÇİŞ FORMU BULAMAMAKTASINIZ ?

Gönderi tarihi:

Sevgili arman...

...........

O kadar bilim adamı vermişken Ali demirsoydan örnek vermenin sebebi , tamamen o meşhur külliyatının ........... Ali demirsoy un isminin geçmesidir...

Hele piltdown adamını Ali demirsoy un savunduğu söylüyorsun ya...işte orada koptum sana..Aç kitabını bak..

Sen adamın kitabını bir kez olsun okuyuptamı bu kanıya vardın,yoksa HY nın iddiaları böyle diyemi düşünüyorsun?..

Neyse madem araform istiyorsun al sana araform...Tabi şimdi sen bi de şeklini çiz dersin...

1_)Balıklar ile iki yaşamlılar arasında :

Eushenopteron - ıcthyostega

Acanthostega

2_)İki yaşamlılar ile sürüngenler arasında :

Seymoria

3_)Sürüngenler ile memeliler arasında :

Probelesodon - massetognathus

4_)İlk insansılarla Homo sapiens arasında :

S.tchadensis - O.tugennensis - Ar.Kadabba - Ar.Ramidus - A.anamensis - a.aferensis

A.africanus - a.robuskus - a.aethiopicus - a.bossei -

a.garhi - h.rudolfensis - h.habilis - h.ergaster - h.erectus - h.florensis (geçen yıl bulundu)

h.antecessor - h.heidelbergensis - h.neanderthalensis

Bunlar şuan sana cevap yazmak için acelece kütüphanemi karıştırıp bulduğum araformlar...

Emin ol daha da fazlalaştırabilirim..Bu arageçişforumlarınıda sadece bilimle alakası olmayan üç-beş bilimadamı kılıklı insan reddeder...

Ayrıca archeoptreyx sahtekarlığıda senin uydurman...Hala archeoptreyx arageçiş formu olarak kabul edilir bilim dünyasında...

Tabi sen tek kaynaklı (harunyahya) olarak ........

Eğer saygın bilim dergilerini ( NATURE , SCİENCE , ...vs Yetmezse türkiyeden Bil.tek. ) modern biyoloji yi, genetiği,antropolojiyi,arkeolojiyi,paleoantropolojiyi takip edersen görürsün evrimin artık defalarca kanıtlanmış bir teori olup olmadığını...

Tabi sen sadece harunyahya ve o muhteşem dergileri "ilmi araştırma" ve "ilmi mercek " okuyorsundur şimdi...

Arageçiş forumu bulamıyoruz diye bişey yok,bulunanları siz kabullenmek istemiyorsunuz..

Saygılar ve sevgiler...

Gönderi tarihi:

.....................

O kadar araform örneği saymışsın ama ASTERİKSLE OBURİKSİ saymayı unutmuşsun

Hayır emeğine yazık yazmışsın o kadar örnek ama şimdi bir sorumla dağılacaksın

diğer arkadaşlarına da olduğu gibi...

MADEM BİLİM DÜNYASI EVRİMİ İSPATLAYACAK ARA FORMLARI BULDU NEDEN HALA EVRİM TEORİSİ

YASALLAŞMADI NEDEN BİR EVRİM KANUNUNDAN BAHSEDİLMİYOR ARA FORMLAR BULUNDU DA DÜNYA

UYUYORMU EVRİM TEORİSİNİ NET OLARAK İSPATLAYIP KANUNLAŞTIRABİLECEK TEK BİR ARA FORM

BİLE BULUNABİLSEYDİ ŞU AN YER YERİNDEN OYNARDI.

Sizler kendi hayal gücünüzle kendi kendinizi avutmaktasınız...........

bana saydığın onca latince isim hiç bir şey ifade etmez çünkü ara form oldukları ispatlanamamıştır

ha ama sen dersen ki ben buldum o zaman seni asrın bilimadamı yapmak lazım ya da bence

bu forumun komedyeni ödülünü vermek gerek iş buraya ordan burdan uydurduğun kelimeleri

yazmakla olmuyor hadi biraz ayrıntıya inelim ( takip et beni :) )

1- ......Bu fosil ilk kez bulunduğunda gerçekten evrimciler için müthiş bir buluş olmuştu

Çünkü bu yarı kuş yarı sürüngen özellikleri taşıdığı idda edilen yaratığın

Kuşa benzemesine rağmen kanatlarında pençeleri, ağzında dişleri vardı ve en önemlisi

sternumu yani göğüs kafesi yoktu ve acar evrimciler '' ahanda bulduk ara formu ''

hevesiyle evrimi ispatladıklarını düşündüler ama o da ne ard arda bulunan başka

archaeopteryx fosillerinde göğüs kafeslerine rastladılar yani uçamadığı düşünülen

bu hayvan uçabiliyordu bir kere ayrıca sürüngen özelliklere sahip olabilmesi

için bu hayvanın soğukkanlı ( yılan timsah gibi ) bir hayvan olması gerekirdi

fakat değildir.Geriye ne kaldı tutunacak :) Pençeler ve dişler mi ? Günümüzde hala pençeleri

olan kuşlar bulunmaktadır ( taouraco ve hoatzain gibi ) hadi bakalım kaldımı geriye

bir tek dişler :) işte burada da uyanık geçinen evrimciler kasıtlı bir yanılgıya

sürüklemek istediler milleti . Dişler sürüngenlerin tipik özelliği değildir bazı sürüngenlerin

dişleri varken bazılarının ki yoktur ama diyelim ki hadi ben bunların hepsini uyduruyorum

hadi diyelim ki Archaeoptryx bir ara form olsun peki o zaman latince ismiyle Liaoningornis

adındaki kuş fosiline ne diyeceksin ? ( Bilmen gerekir kütüphanen varmış ya :) ) Bu kuşun özelliği

Archaeoptryx le aynı yaşta ( yaklaşık 140 milyon yıl ) olmasına karşın herşeyiyle

tam bir kuş özellikleri göstermesidir ( umarım anlattıklarımı anlayabiliyorsundur )

Gönderi tarihi:

2- Stanley Miller deneyi : Evrimcilerin en büyük sorunu olan CANLILIĞIN NASIL

TESADÜFİ OLARAK KENDİ KENDİNE OLUŞABİLECEĞİ problemini çözmeleri gerekiyordu

Bu yüzden onlarca bilim adamı bu sorunun cevabını bulabilmek için nice uğraşlar

vermişler ve derken Stanley Miller adındaki Amerikalı bilim adamı bilim tarihine

Miller deneyi olarak geçen deneyini gerçekleştirir.Amaç ; Canlıların en küçük yapıtaşları

olan aminoasitlerin tesadüfen oluşabileceklerini ispatlama çabasıdır ( Bu arada aklıma gelmişken

forumun birinde çok bilgili arkadaşın biri ! aminoasitlerle Dna ları karıştırmış Allah Allah :) )

Neyse Miller amcamız her şeyden önce milyonlarca yıl önceki atmosferden haberdar değildi

ama kendince tahmini bir atmosfer ortamı yarattı laboratuvarında neler vardı bu kendi düzenlediği

atmosfer ortamında AMONYAK- METAN- HİDROJEN- SU BUHARI fakat Miller iyi biliyordu ki

doğal bir ortamda bu bileşenlerin birbirleriyle reaksiyona girmeleri mümkün değildi bu yüzden dışarıdan

enerji takviyesi yapmak gerekti ( ne ilginç dimi dışarıdan bir güç müdahale ediyor :))

Bu sebeble bir de atmosferine yapay bir elektrik deşarj ünitesi kurdurdu.

Prof. Miler bir hafta boyunca bu gaz karışımını 100 derece ısıda kaynatır arada bu sıcak

ortama elektrik akımı vermeyi de ihmal etmez ve hafta sonunda kavanoz dibindeki kimyasalları

ölçer ve proteinlerin yapıtaşlarını oluşturan 20 aminoasitden üçünün sentezlendiğini görür.Bundan sonrası

ise pek bir komik Evrimci bilim adamları başlarlar senaryolarını yazmaya amino asitler

rastlantısal sonuçlarla uygun dizilimlere sahip pretoinlere bu pretoinlerde

artık her nasılsa bir şekilde oluşmuş hücre zarı benzeri yapıların içine yerleşerek ilk ilkel hücreleri meydana getirmiş

miş ler :)

Ya bu deneyin bir çok yerinde mantık hataları olmasına rağmen ( uyduruk atmosfer ortamı- elektrik deşarj makinasıyla dışarıdan yapılan müdahale gibi)

Ben en çok '' cold trap'' olayına takıldım . Cold trap yani soğuk tuzak.

Bu millerin kendi geliştirdiği bir alettir ve bunu deneyinde kullanmıştır kullanması da gerekiyordu

çünkü biliyordu ki aminoasitleri oluşturan ortamın koşulları bu molekülleri oluşmalarından hemen

sonra imha ederdi ( düşünsenize öylesine sıcak bir atmosfer ortamında hangi canlılık gelişimini

sürdürebilir ki ? ) İşte Miller bu aleti sayesinde oluşan aminoasitleri hemen o ortamdan izole

etmeyi başarmıştı ( Can alıcı nokta Dışarıdan bir akılın müdahalesi var Evrime ne kadar da ters düşen

bir hareket değil mi :) ) Zaten Miller yıllar sonra Deneyinde kullandığı ortamın gerçekçi

bir ortam olmadığını da belirtmiştir.

Kütüphanem yok ama şükür sağlam bir mantığım var . Saygıl

Gönderi tarihi:

Sevgili arman..

Sen benden araforma örnek istedin...bende verdim..Seninde dediğin gibi boşuna kitapları karıştırmışım...Çünkü yazdıklarını okuyunca evrim in "e" sini bile bilmediğin o kadar açık ve net ki...

Şimdi beni darmadağın etttiğin (!) o soruna geliyorum

""""""""""""MADEM BİLİM DÜNYASI EVRİMİ İSPATLAYACAK ARA FORMLARI BULDU NEDEN HALA EVRİM TEORİSİ

YASALLAŞMADI NEDEN BİR EVRİM KANUNUNDAN BAHSEDİLMİYOR ARA FORMLAR BULUNDU DA DÜNYA

UYUYORMU EVRİM TEORİSİNİ NET OLARAK İSPATLAYIP KANUNLAŞTIRABİLECEK TEK BİR ARA FORM

BİLE BULUNABİLSEYDİ ŞU AN YER YERİNDEN OYNARDI.""""""""

Dağıldım....Dehşet içindeyim...Evet ! ... işte evrimi yerle bir eden cümleler...

E bak şimdi sana gülüncede sinirleniyorsun ama...

Zaten bilim dünyası araformları tartışmıyor ki...Bugün modern biyoloji evrim teorisi üzerine kuruludur... Bunu ister yaradılışçı olsun,ister olmasın hangi biyoloji akademisyenine sorarsan söyler...Bir tanesine sor ... bir tanesine...

Bugün türkiyede "evrim" dersi tüm üniversitelerde , biyoloji bölümlerinde 3. veya 4. sınıflarda genellikle iki döneme ayrılmış olarak,toplam bir sene okutulur..Birinci sınıflar da da temel olarak evrim dersine,başka ders müfredatlarında temel hazırlanır...

Evrim zaten bir kanundur biyolojide...Sen bilmiyorsan bu senin cehaletin...Sen birkerecik olsun herhangi bir biyoloji dalında uzmanlaşmış akademisyene "evrim"i sordun mu ?...

ABD Ulusal bilimler akademisinin 2003 de yaptığı araştırmaya göre dünyada ki biyologların ve biyoloji dalında uzmanlaşmış akademisyenlerin %87 si evrim teorisinin biyolojinin temel kanunu olduğunu düşünüyor..

Ayrıca bu araştırmaya göre geriye kalan %13 lük kısmın bağlı olduğu üniversitenin - kurumun , saygın ve otorite bilim dergilerinde yayınlanan yıllık makale sayısının yüzdesi ortalaması %2...Evet yanlış görmüyorsun..%2

%87 lik kısmın ise yılda yayınlanan makale yüzdesi ortalaması % 91...

(Kaynak : hürriyet gazetesi-hürriyet bilim)

Şimdi sen bunun ne demek olduğunu da anlamasın...

Bu demek oluyorki ; evrim teorisinin kanun olduğunu savunan bilim adamları hep adam akıllı ve başarılı üniversitelerden ....

Savunmayanlar ise bilim çevrelerince dikkat çekmemiş,kendini akademik olarak kanıtlayamamış,başarısız üniversite ve kurumlardan...

Yakın zamanda eğer haberin olduysa , gazetelerden gözüne çarptıysa ; AKP tübitak a yayınlarında akıllı tasarımın da konu edilmesini ve evrim teorisinin biraz daha geriye çekilmesini belirtmiş,Tübitak başkanı ise "evrim bilimin temelidir..onu hiçe saymak,bilimi hiçe saymaktır...akıllı tasarım gibi bir teori bilimsel değildir..yayınlayamayız" deyip,AKP nin önerisini elinin tersiyle itmişdir..

Sen böyle devam et...Eğer türkiye de bile yayınlanan aylık bilim dergilerine bakarsan , gerek tübitak ın bilim ve tekniği, gerek bilim ve gelecek dergisi,gerek bilim ve ütopya dergisi,gerek tüba makalelerini okursan , gerek genetikçilerin , gerek biyologların...vs her ay evrim hakkında makale yayınladıklarını,haber duyurusunda bulunduklarını görürsün...

Dünya nın en büyük iki bilim dergisi olan "science" ve "nature" , her ikisi de evrimin bir kanun olduğunu kabul eder ve biyolojinin temeli olarak evrimi gösterirler...Senin için tabi bu dergilerin bi değeri yok...sen "ilmi araştırma" okuyorsundur....

....

....

Gelelim archaeopteryx konusuna...Geçen sene ki bilim ve teknik dergisinde archaeopteryx ile ilgili bir haber vardı...Eylül 2004 tarihli dergideki haberde Londra Doğa tarihi Müzesi'nden paleontolog ve Madrid Üniversitesinden Dominguez Alonso nun archaeopteryx ile yaptığı araştırmalar ve incelemeler anlatılıyor ve özetlersek şu sonuç çıkıyordu : "archaeopteryx bir araformdur"...

Şimdi sana burda makaleyi baştan sona yazarım ama hani diyorsun ya emeğine yazık , evet emeğime yazık yazmıyorum....Arşivleri araştır bak...

İşte beni her defasında olduğu gibi burda da kopardın : ....

....."""""""hadi diyelim ki Archaeoptryx bir ara form olsun peki o zaman latince ismiyle Liaoningornis

adındaki kuş fosiline ne diyeceksin ? ( Bilmen gerekir kütüphanen varmış ya ) Bu kuşun özelliği

Archaeoptryx le aynı yaşta ( yaklaşık 140 milyon yıl ) olmasına karşın herşeyiyle

tam bir kuş özellikleri göstermesidir ( umarım anlattıklarımı anlayabiliyorsundur )""""""""""".......

A güzel kardeşim bunda olağandışı hiçbir şey yok....İşte bu sizin evrim konusunda ne kadar bilgisiz olduğunuzun ispatıdır....Demek Archaeoptryx ile aynı dönemde yaşamış ve kuş özelliği gösteren bir yaratık olamaz öylemi?...olabilir...Çok olağan...

E biz de maymunlarla aynı ortak atadan geldik...Maymunlar hala yaşıyor ama...Ne olmuş?...Dünyanın çevresel olarak değişimi her yerde aynı değildir..Evrimsel olarak uyum bir kerede bütün aynı türü kapsamaz..Zaten öyle olması doğal değil...Archaeoptryx in yaşadığı dönemde ki çevre , sürüngenlikten kuşa geçise olanak vermemiş olabilir...Fakat bahsettiğin kuşun yaşadığı çevre ve bu çevreyle etkileşimi sonucunda o kuş,sürtüngenlikten kuş a evrilmiş olabilir...

Çevre önemlidir...Eşeysel seçilim önemlidir...besin kaynakları önemlidir...vs.

Bana bir zaman söyleki dünyanın o dönemde her coğrafyası aynı iklimsel özellikleri göstersin..

Yani senin dediğin bir çelişki değil,tersine çok olağan...Tersi olsaydı çelişki doğururdu...

İşte evrimim "e" sinden bile anlamadığın bu kadar açık...

....

....

Gelelim yine HY dan taşıdığın-aşırdığın Miller yorumuna...

Sana bu konuda bu ayın bilim ve teknik dergisinde yayınlanan "Bilimin bilemedikleri" başlıklı makaleden (Science dergisinden çeviridir) çok küçük bir bölümü alıntılayacam...Bak senin uyduruk dediğin deney hakkında bilim adamları ne düşünüyor :

...bir kısım araştırmacıysa,prebiyotik dünyanın cansız kimyasallarından ,RNA dünyasına geçişinnasıl olduğuna yanıt arıyorlar.Bu yöndeki en önemli adım,1953 yılında Miller ve Urey tarafından yapılan ünlü deneydir.Miller ve Urey , dünyanın ilkin atmosferinde olduğu düşünülen amonyak,metan ve diğer gazları barındıran , bu karışımdan elektrik akımı geçirerek ,amino asitlerin ve bazı önemli moleküllerin oluşduğunu buldular....

Evet...Bilim dünyası bunu 2005 de tartışmazken,sen ve senin gibiler hiçbir anlamsdığı konuları komik bulmakda...

Ayrıca dışardan etki dediğin elektrik akımı , dünyanın ilksel dönemlerinde yoğun olduğu düşünülen yıldırımlardan dolayıdır...

İşte senden kanıt ve kaynak istediğim sözün :

""""Zaten Miller yıllar sonra Deneyinde kullandığı ortamın gerçekçi

bir ortam olmadığını da belirtmiştir."""""""

Bu söz,senin sürekli beslendiğin HY nın Miller le ilgili heryerde geçer...Ama HY ne bir kaynak gösterir ne başka birşey...Sadece söyler...Ne zaman söylemiş,nerede söylemiş bilinmez...

Ben Millerin ne zaman ve nasıl "kullandığım ortam gerçekçi değildi" dediğini senden kaynak göstererek,ispatlayarak söylemeni istiyorum...

....

....

Güzel kardeşim bak gerçekten çok eksiksin...Bunu seni aşşağılamak için söylemiyorum..Eğer benim herhangi bir konuda eksikliğim olursa ben bunu dürüstçe söylerim..Ama bunu yapmak size neden zor geliyor..

Belliki evrimin ne olduğunu nasıl işlediğini doğru dürüst bilmiyorsun...

Ve sürekli malum kaynaktan beslenip,hep tektarafdan bakıyorsun..

Kendine yazık ediyorsun bana değil...

Ben cevaplarım her sorunu...Kendime güveniyorum..Eksiğim olursada kabul ederim..

Ama sen?...

Özellikle bu cevabından sonra bu konularda çok eksik olduğun ortada..

Saygılar...

Sevgili arman

bu arada "allah olgusu nasıl oluşdu" adlı başlığada cavabını bekliyorum...

saygılar

Gönderi tarihi:

Eh be arkadaşım yine kendi kendini batırmışsın benim bişi dememe bile gerek kalmıyor o kadar çok mantık hataları yapıyorsun ki kendi söyledğini yine kendin kabulleniyorsun ama etrafına şöyle bir bak istersen seni destekliyecek tek bir objektif görüş bile bulamazsın ( poker arkadaşların hariç tabii ) İşine geldiği zaman evrim teorisini insanlık üzerinde tartışan sen neden bir anda kampüslere sıkışıverdin hangi bilim dünyası ne zaman Evrim yasasını kabullenmiş senin okutuluyor dediğin derslerin hepside teoriler üzerine işlenilen konulardır sen ne kadar kabul etmek istemesende evrimciler hala geçerli ara formları bulamamışlardır eğer bulunsaydı sizin gibi ateistler yerinizde rahat dururmuydunuz sanki çoktan sokaklara taşmış Allahın olmadığını bilim ispat etti diye bağırırdınız ama bağıramazsınız çünkü hala Milyarların inancını bilimsel yollarla çökertemediniz varsayımlarla atış talimi yapmaktasınız ( atmanız neyse de habire kendinizi vuruyorsunuz :) ) Ben sana Archeoptryx ve Miller deneyiyle ilgili aşırma ya da copy paste yapmadım kendi yorumlarımla gerçeği dile getirdim hani şu sizin işinize geleni anlatma işinize gelmeyeni anlatmama taktiğinede başvurmadan ayrıntılarıyla yazdım inanıp inanmamanda umrumda değil ( kızmıyorsun dimi seni umursamayınca ) ve bu arada senin o çok saygıdeğer evrimci bilimadamlarının şu efsaneleşmiş sahtekarlıkları hakkında da bizi biraz bilgilendirsene hani şu Piltdown adamı sahtekarlığı var ya biraz ondan bahsetsene bize ;) ve eee bi de şey nasıl maymundan insana dönüştüğümüzü de zahmet olmazsa anlatıver ama mümkünse kendi yorumlarınla olsun böylesi daha eğlenceli oluyor ... Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sevgili arman...

Ben sürekli çeşitli bilimsel kaynaklardan yazılarımı,cevaplarımı pekişdiriyorum...

Sürekli yakın zamandaki bilimsel araştırma sonuçlarından kesitleri alıntılıyorum...

Sırası geliyor dakikalarca uzun uzun cevaplar yazıyorum...

......

Sen,sana yöneltilen soruları neden hep esgeçersinde , aynen atlamadan cevap yazmassın?...

Cevap veremiyorum de olsun bitsin...

Yukarıda ki cevabımda oturdum,bilimsel kaynakları araştırdım uzun uzun cavep yazdım , sense cavap vermeyi bırak,yorum bile yapamıyorsun...

Şunu açıkla diyorsun açıklıyoruz...bunu söyle diyorsun söylüyoruz......

Sana söyleyecek sözüm yok...

..

Hade işin rast gelsin..

Gönderi tarihi:

Bilim Araştırma Vakfı'nın Miller deneyinin bilimsel geçersizliğini bu derece açık ve net bir biçimde ortaya koymasından ve kendi asılsız iddialarının iç yüzünün ortaya çıkmasından son derece rahatsız olan Bilim ve Ütopya dergisi yazarı Ümit Sayın, dergisinin bir sonraki Kasım 1998 sayısında Miller'in, BAV'ın belirttiği gibi bir itirafta bulunmadığını ve hala kendi deneyinin arkasında olduğunu yazmıştır. BAV buna cevaben yayınladığı bültende Miller'in, kendi deneyinin gerçek şartları yansıtmadığına dair bizzat kendi ifadelerinin yeraldığı kaynaklardan ilgili alıntıları vermiştir. Bu şekilde Ümit Sayın'ın kendi işine gelmeyen kaynakları örtbas etme yöntemini de deşifre etmiştir.

Bilim adamlarının ilkel atmosferde hiç bir zaman amonyak bulunmadığı yönündeki açıklamaları önce jeologlar arasında daha sonra da tüm biyokimyacılar tarafından kabul edilmiş bir gerçektir. Bunun sonucu olarak 1970’lerden itibaren Stanley Miller’ın metan-amonyaklı deneyi bilim dünyasında gitgide geçerliliğini yitirmiş ve tamamen terkedilmiştir.

İlk atmosferde amonyak bulunmadığı ve dolayısıyla Miller’ın deneyinin geçersiz olduğu bizzat deneyi yapan Stanley Miller tarafından da kabul edilmiştir.

Bilim ve Ütopya dergisinin yazarı ise, Stanley Miller’ın hiç bir zaman böyle bir açıklama yapmadığını iddia etmektedir.

Oysaki, Stanley Miller, 8-12 Eylül 1985 tarihleri arasında İsveç’in Stockholm şehrinde, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen “Molecular Evolution of Life” isimli Sempozyum’da sunduğu bildiride şu ifadeleri kullanmıştır:

“Metan, azot ve yok denecek kadar az miktarlardaki amonyak ile su buharı karışımı ilkel dünya için daha gerçekçi bir atmosferdir. Amonyak okyanuslarda çözüneceğinden atmosferde çok miktarlarda bulunamazdı.”(4)Stanley Miller’ın “Current Status of the Prebiotic Synthesis of Small Molecules” başlığını taşıyan bu bildirisi, Sempozyum’daki tüm bildirilerin yayınlandığı “Molecular Evolution of Life” isimli kitapta tam metin olarak yayınlanmıştır. İşte Bilim ve Ütopya dergisi yazarının varolmadığını iddia ettiği kaynak, bu makaledir.

Şüphesiz ki, Stanley Miller’ın “ilk atmosferdeki amonyak miktarı yok denecek kadar azdı” şeklindeki açıklaması Miller’ın metan-amonyak modelinden vazgeçtiğini göstermektedir. Çünkü Miller Deneyi çok yüksek miktarda amonyakla gerçekleştirilmiş olan bir deneydir. Amonyak olmadan yapılan deneylerde hiç bir amino asit elde edilemediğine göre(5) ortada Miller Deneyi diye bir bilgi kalmamaktadır.

Stanley Miller, ilk atmosferde amonyak bulunmadığını sadece İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi’ndeki sempozyumda değil, çeşitli bilim dergilerindeki makalelerinde de ifade etmiştir. Örneğin Science dergisinde yer alan bir makalesinde, ilk atmosferde amonyağın bulunmaması gerektiğini şöyle belirtmiştir:

“Şimdiye kadar kabul ettiğimiz şartlarda, azotun kararlı olduğu bileşik amonyak olmasına rağmen, bu amonyak gazının büyük kısmı okyanuslarda amonyum iyonu ve amonyak karışımı olarak çözünecektir.”(6)

Ayrıca Stanley Miller, kitaplarında ve makalelerinde, metan ve amonyak gazlarını seçişinin belli bilimsel bir sebebi olmadığını, bunun tamamen kişisel önyargıya dayalı bir tercih olduğunu ısrarla ve defalarca vurgulamıştır. Bunlardan ikisi şöyledir:

“Jeolojik ve jeofizik kanıtlar ilkel dünyanın dışkabuğunda yer almış olan şartlar hakkında herhangi bir kesin yargıya varmamız hususunda yetersiz kalırlar. Özellikle ilkel atmosferin kompozisyonuna ilişkin yaklaşımlar tartışmalıdır. Bu nedenle, kendi önyargılarımız daha bir önem kazanır.” (7)

“İlkel atmosferin içeriği hususunda herhangi bir görüş birliği yoktur. Şu belirtilmelidir ki 3.8 milyar yıldan daha yaşlı kayalar bilinmediğinden 4.6 milyar ile 3.8 milyar yıl önceleri arasındaki dünya şartları hakkında bir jeolojik kanıtımız mevcut değildir.”(8)

Tüm bu belgeler, 1953’teki Miller deneyi’nin gerçek şartları yansıtmadığının bizzat Stanley Miller tarafından kabul edildiğini göstermeye yeterlidir. O nedenle, Bilim ve Ütopya dergisi yazarı Ümit Sayın’a “Stanley Miller görüşlerinden hiç bir zaman dönmedi” gibi iddialı açıklamalar yapmadan önce, ortaya atacağı iddiayı etraflıca araştırmasını tavsiye ederiz. Aksi halde, bu örnekte olduğu gibi, komik duruma düşmesi kaçınılmazdır.

Kaldı ki Miller deneyinde kullanılan gazların ilkel atmosferde bulunması gerekenlerden farklı oldukları, dolayısıyla deneyin gerçek şartları yansıtmadığı, pekçok bilim adamı tarafından da ispatlanmış ve bugün bilim dünyasında genel kabul gören bir gerçektir. Yazının başında alıntılarını verdiğimiz, 1998 tarihli, "National Geographic" ve "Earth" dergilerinde açıkça belirtilen bu gerçek daha 60'lı yıllardan itibaren pekçok bilim adamı tarafından ortaya konmuştur.

Preston Cloud, Philip Abelson, D.E. Nicodem gibi jeofizik ve jeokimyacıların yaptıkları araştırmalar, Miller’ın deneyinde kullandığı metan ve amonyak gazlarının atmosferde hiç bir zaman varolmadığını ortaya koymuştur.

Bu bilim adamları, atmosferi meydana getiren volkanik gazlar içinde metan ve amonyağın bulunmadığını, ayrıca kaya katmanlarında metan ve amonyağa dair hiç bir bulgunun mevcut olmadığını, dolayısıyla metan ve amonyak gazlarının ilk atmosferde bulunmadıklarını belirtmişlerdir. Buna ilişkin sayısız açıklamadan burada üçünü aktarıyoruz:

“Metan ve amonyak gazlarını içeren ilkel bir atmosfer hipotezinin sağlam temellerden yoksun olduğu ortaya çıktı ve gerçekten de çürütüldü. Artık jeologlar başka bir alternatif görüş benimsediler: Hava ve okyanuslar volkanlardan çıkan gazlardan oluştular.(9)

“Eğer ilkel atmosfer volkanik dağlardan çıkan gazlardan meydana gelmişse o zaman metan ve amonyak gazları o atmosferde çok az bulunuyordu. Çünkü halihazırdaki yanardağlar bu gazlardan hiç cıkarmazlar.(10)

“Dünyanın atmosferinde metan büyük miktarlarda bulunmuş olsaydı, bunun için jeolojik kanıtlar bulunması gerekirdi. Laboratuvar deneyleri gösterdiler ki bu gazı içeren yoğun bir atmosferden kalması gerekenlerden biri de tortul killer tarafından korunmuş olan hidrofobik organik molekül oluşumlarıdır. Bunun yanında en eski kayaların anormal miktarlarda karbon ve organik maddeler içermeleri de gerekirken, böyle birşeyi göremeyiz.” (11)

Buraya kadar açıkça anlaşılacağı gibi, Bilim ve Ütopya dergisinin büyük evrim uzmanı Ümit Sayın'ın 60'lı yılların dahi gerisinde kalan bilim düzeyi ile sözkonusu derginin çığırtkanlığını yaptığı tarihin karanlığına gömülmüş köhne ideoloji, hep birlikte büyük bir uyum sergilemektedirler.

......

Gönderi tarihi:

Sevgili arman...

Yine herzaman olduğu (...ki tekrar etmekden bıktım) , sırtını o adama dayıyorsun..

Gözümün nuru...

:lol:

Ben o külliyat dediği ......

E doğal olarak da Miller in ....

""""?Metan, azot ve yok denecek kadar az miktarlardaki amonyak ile su buharı karışımı ilkel dünya için daha gerçekçi bir atmosferdir. Amonyak okyanuslarda çözüneceğinden atmosferde çok miktarlarda bulunamazdı.""""""

....SÖZÜNÜ BASİT KELİME OYUNUYLA NASIL ÇARPITTIĞINI ZATEN BİLİYORUM....

HY "MİLLER DENEYİNDEN DÖNMÜŞDÜR" LAFINI ZATEN NE BELGESELLERİNDE KAYNAK GÖSTEREREK KANITLAYAMIYOR...

..........

HY DA MİLLER İN SÖZLERİNİ KURANI İRDELER GİBİ İRDELİYOR..."NERESİNDEN Bİ FARKLI ANLAM ÇIKARSAM" GİBİLERİNDEN...

BAK MİLLER NE DİYOR :

?Metan, azot ve yok denecek kadar az miktarlardaki amonyak ile su buharı karışımı ilkel dünya için daha gerçekçi bir atmosferdir. Amonyak okyanuslarda çözüneceğinden atmosferde çok miktarlarda bulunamazdı.

KALIN HARFLERLE BELİRTTİĞİM YERE DİKKAT EDİYORMUSUN?....

....

MİLLER DENEYİM GEÇERSİZDİR DEMİYOR SİZLERİN İDDİA ETTİĞİ GİBİ...

MİLLER DÜNYANIN İLKSEL ATMOSFERİNİN BU ŞEKİLDE DAHA GERÇEKÇİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR...

EĞER DENEYİ BU ŞEKİLDE YAPSAYDI DAHA GERÇEKÇİ OLURDU...

YANİ DENEY ZATEN GERÇEKÇİ...Kİ SANA BU AYIN BİLİM VE TEKNİK DERGİSİNDE Kİ MAKALEDEN ALINTI YAPMIŞ,BİLİM ADAMLARI MİLLER DENEYİNİN GERÇEKÇİLİĞİNDE ŞÜPHE DUYMADIĞINI GÖSTERMİŞDİM...

AMA DÜNYANIN İLKSEL ATMOSFERİ HAKKINDA YENİ BULUNAN BULGULARDAN SONRA DENEY YENİDEN YAPILSAYDI,MİLLERİN DEDİĞİ GİBİ DAHA GERÇEKÇİ OLURDU...

UMARIM YAPTIĞI KELİME OYUNLARINA Bİ DAHA GELMESSİN...

Gönderi tarihi:

insanların inanma ihtiyacı gerçekten vardır. evet gerçekten birçok insan ailesinin ve çevresinin etkisiyle tanrıya inanır ve onu kabullenir. ama bunların birçoğuda daha sonradan nedenini anlar. ailenin etkisiyle olsun başkalarının baskılarıyla olsun allaha doğru atılan her adımda gerçekler dahada netleriş ve kolaylaşır.

ataist olan insanlara mutlaka işretler gösterilir. ama onlar bundan korkar. görmezlikten gelir. sorumluğundan korkarlar. kendilerini kandırırlar. bilmezlerki gerçekte inanmanın daha kolay olduğunu, daha güzel olduğunu. onların içlerinde herzaman manevi bir eksiklik olacaktır. ama onlar bunu normal zannederler. yazıktır onlara gerçeği gördüklerinde çok tövbe edecekler.

bunca kusursuz düzen nasl olurda kendiliğinden oluşur. bir gaz bulutunun patlamasıylamı. peki o gaz bulutu neden patladı? o gaz bulutu nerden geldi? o gaz niye vardı ? ne zamandan beri o gaz bulutu orda duruyordu.. ebediyetten berimi. o gaz bulutunu başka bişeymi oluşturdu ? peki o gaz bulutunu oluşturan şey ne zamandan beri oradaydı ebediyettten berimi? allahı doğa üstü birşey olarak görüpte böyle şeylere inanmayanlar ebediyete nasıl inanabiliyorlar. ebediyet denilen şeyi mantıkları alabiliyorsa allahı nasıl kavrayamıyorlar.

allahın neden olmadığını araştırıp düşünene kadar neden olduğunu düşünün. bu sizin için daha kolay ve hayırı olacaktır. neden öğle düşünecekmişim demeyin. kendinize bir sorun "ya allah gerçekten varsa"....

ben tanrıya inanıyorum çünkü bunu biliyorum, ailem öle istedi diye değil, ben bunu yaşıyorum, hissediyorum. bunu sevdiğiniz bir insana dokunduğunuz zaman hissetiniz net duygular kadar net hissediyorum.

Gönderi tarihi:
insanların inanma ihtiyacı gerçekten vardır. evet gerçekten birçok insan ailesinin ve çevresinin etkisiyle tanrıya inanır ve onu kabullenir. ama bunların birçoğuda daha sonradan nedenini anlar. ailenin etkisiyle olsun başkalarının baskılarıyla olsun allaha doğru atılan her adımda gerçekler dahada netleriş ve kolaylaşır.

karar veremeyecek yaşta bir çocuğa dini öğretirsen ileri ki yaşlarda o dinden asla kopamaz dinini asla sorgulamaz sorgulamadığı içinde gerçekleri hiç birzaman göremez

ataist olan insanlara mutlaka işretler gösterilir. ama onlar bundan korkar. görmezlikten gelir. sorumluğundan korkarlar. kendilerini kandırırlar. bilmezlerki gerçekte inanmanın daha kolay olduğunu, daha güzel olduğunu. onların içlerinde herzaman manevi bir eksiklik olacaktır. ama onlar bunu normal zannederler. yazıktır onlara gerçeği gördüklerinde çok tövbe edecekler.

hangi işaretlerden korkuyoruz? ateizm bize ne kazandırıyor? sen neysen ben de oyum ben bir işçiyim belli bir yaşantım var ateizm bana ne kazandırıyor?bak arkadaş 20 yıldır aynı şeyleri söylüyorsunuz başka şeyler söylede biraz değişiklik olsun

bunca kusursuz düzen nasl olurda kendiliğinden oluşur. bir gaz bulutunun patlamasıylamı. peki o gaz bulutu neden patladı? o gaz bulutu nerden geldi? o gaz niye vardı ? ne zamandan beri o gaz bulutu orda duruyordu.. ebediyetten berimi. o gaz bulutunu başka bişeymi oluşturdu ? peki o gaz bulutunu oluşturan şey ne zamandan beri oradaydı ebediyettten berimi? allahı doğa üstü birşey olarak görüpte böyle şeylere inanmayanlar ebediyete nasıl inanabiliyorlar. ebediyet denilen şeyi mantıkları alabiliyorsa allahı nasıl kavrayamıyorlar.

açıklanamayan bilinmeyen korkulan her şey tanrı olmuştur sen tanrıyı bir kenara bırakta önyargısız olarak dinlerin tarihine bir gir arada ki benzerlikleri dirsek temaslarını bir anla

siz daha 1400 yıllık kuranı daha karışık diye anlatamıyorsunuz benden 4,5 milyarlık geçmişi anlatmamı istiyorsun

allahın neden olmadığını araştırıp düşünene kadar neden olduğunu düşünün. bu sizin için daha kolay ve hayırı olacaktır. neden öğle düşünecekmişim demeyin. kendinize bir sorun "ya allah gerçekten varsa"....

tanrının varlığını ve ya yokluğunu ben ispatlayamam ama islamın tanrısını anlatırım

tanrı benim haberim olmadan beni yaratıyor sonra da kaderimi çiziyor;kaderimi çiziyor ama almış olduğum kararlardan beni sorumlu tutuyor ve sonra da sorumluluğumdan dolayı beni cehennemle tehdit ediyor

soruyorum sana böyle bir tanrı olabilir mi?

ben tanrıya inanıyorum çünkü bunu biliyorum, ailem öle istedi diye değil, ben bunu yaşıyorum, hissediyorum. bunu sevdiğiniz bir insana dokunduğunuz zaman hissetiniz net duygular kadar net hissediyorum.

inan ama 1400 yıllık kurallarınızı bana dayatmayın

Gönderi tarihi:
karar veremeyecek yaşta bir çocuğa dini öğretirsen ileri ki yaşlarda o dinden asla kopamaz dinini asla sorgulamaz sorgulamadığı içinde gerçekleri hiç birzaman göremez

nasl yargılamaz.

hangi işaretlerden korkuyoruz? ateizm bize ne kazandırıyor? sen neysen ben de oyum ben bir işçiyim belli bir yaşantım var ateizm bana ne kazandırıyor?bak arkadaş 20 yıldır aynı şeyleri söylüyorsunuz başka şeyler söylede biraz değişiklik olsun

işte sorunda burda ataizm size hiçbirşey kazandırmıyor. eksik kalıyorsunuz. ataizim sizden hiçbirşey istemiyor. hiçbirşey hakkında sorumlu tutmuyor. sen seni yaradana sorumlusun ve bu sorumluluğunu severek yerine getirmen gerekiyor.

açıklanamayan bilinmeyen korkulan her şey tanrı olmuştur sen tanrıyı bir kenara bırakta önyargısız olarak dinlerin tarihine bir gir arada ki benzerlikleri dirsek temaslarını bir anla

siz daha 1400 yıllık kuranı daha karışık diye anlatamıyorsunuz benden 4,5 milyarlık geçmişi anlatmamı istiyorsun

senden birşey anlatmanı istemiyorum. anlatamazsın zaten. hem ben hiçbirşekilde kuranı savunmuyorum burda. kurandan ayetler i örnek göstersem hadisler yazsam hiçbir şekilde biryere varamayız. bunlar benim düşüncelerimdir. sen bu ebediyeti açıklayamıyorsun. ama bunu kabul etmemen imkansız. çünkü allaha inanmıyorsun. neden biraz düşünmüyorsun bu konuyu. nasl olsa ilerde bilim bunuda açıklar mı diyorsun. sence bu mantıklımı.

tanrının varlığını ve ya yokluğunu ben ispatlayamam ama islamın tanrısını anlatırım

tanrı benim haberim olmadan beni yaratıyor sonra da kaderimi çiziyor;kaderimi çiziyor ama almış olduğum kararlardan beni sorumlu tutuyor ve sonra da sorumluluğumdan dolayı beni cehennemle tehdit ediyor

soruyorum sana böyle bir tanrı olabilir mi?

inan ama 1400 yıllık kurallarınızı bana dayatmayın

allah bize özgür irade verdi ve buna dayanarak yaptığımız herşeyden bizi sorumlu tutar.

gökdelenin tepesinden düşen bir insanı gördüğün zaman bu insan ölecek diyorsun. ve bu byük ihtimalle doğru çıkıyor. veya bir araziye bakıyorsun ve diyorsunki burası ilerde çok değerlenecek ve oluyor.yani bi nebze olsun geleceği görüyorsun. bunu nasl yapıyorsun? aklının yardımıyla. bi insan ne kadar akıllı olursa o kadar ileri görüşlü olur. buna örnek vermeme gerek yok heralde. şimdi..! allah nasıl olurda bizim yapacağımız herşeyi bilemez. onun gibi yüce birşey. bizi yaratan.

Gönderi tarihi:

.........

karar veremeyecek yaşta bir çocuğa bir şeyi kafasına sokmak çok kolaydır çünkü karar veremiyo dolayısıyla sorgulayamıyor o yüzden küçük yaşta alınan eğitim çok önemlidir sizin kuran kurslarının ehemmiyeti gibi

kuran allahın sözleridir allahın sözleriyle nasıl bir yere varamıyorsunuz sizin içinizde kabullenmemişlik var bu dünyada kötü insanların tanrı tarafından cezalandırılmasını istiyorsunuz işi tanrıya bırakıyorsunuz yetimlerin haklarını yiyen banka hortumlayan rüşvet yiyenlerin cezaları ülkemizde köhnemiş sistem yüzünden cezasız kalıyor ve sizlerde bu kabul edemeyerek onların cezasını tanrıya havale ediyorsunuz ve böyle düşünmekle onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz onlarda bunu istiyor zaten gelişmemiş ülkelerin ortak özelliklerine bir

dindarlık+bozuk sistem+çok fakir+çok az zengin pastanın dilimi 10 dilim ise 2 dilim çok fakire 8 dilimi çok az zengine gidiyor ortak özelliklerini iyi araştır

vay be gökdelenden düşen adamın öleceğini bilmek ne büyük kahinlik

allah benim ateist olacağımı biliyorda neden beni deniyor bana kull-i irade cuz-i irade......

ataizim

ataizm değil ateizm biraz hande ataizi gibi oluyorda

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.