Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kendimize karşı dürüstmüyüz ?


Armance

Önerilen İletiler

Evet genelde baskalarina karsi ne kadar dürüstsünüz , kimin dürüstlüğüne inanirsiniz veya nasil gibi sorular cikmistir hep karsimiza.. simdiki konumuz kisinin kendisine karsi dürüst olmasi nasilmi diceksiniz. örneğin..

 

dürüstlük bireyin başkalarına olduğu gibi, kendisine karşı da takınması zor olan bir tutumdur. bunda etkili olan, bireyin başkalarına karşı oynadığı rollerin büyüsüne kapılıp, sürekli edindiği kimlikleri kendi özüne karşı suçlaması ve savunmasıdır. bu halde klasik ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol sözü, bizden farklı beklentileri olan çevremiz ve hayattan farklı beklentilerimiz olduğu gerçeği karşısında, bize gerçek anlamda dürüst olabilmek için tek düze bir hayat sürmeyi dayatan bir önermedir. eğer dürüstlüğümüzü öz denen şeye göstereceksek, bilmeliyiz ki orada bilinen anlamda tutarlı bir öz bulunmamaktadır.

 

sizin örneklerinizi ve yorumlarinizi merak ettim açıkcası kendinize karsi ne kadar dürüstsünüz.. ve nasil ve nedenleri.. vs vs ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

ya ben deılım arkadasım canımda cok sıkkın ztn ıkı gundur aglıorm aralıksız aılemle tatıle gıtmstım orda bısyler oldu eve donduk telefonum onlarda butun sevdıım metal muzıklerı sıldırdıler resımlerı telefonda ıptal dısarı cıkmam flnda yasak 2hafta snra dersane baslıo allahtan adsl ı almayı unttular sımdılk hıc deılse bılgısayrım kaldı onuda alcaklar konuscak kımse yok cok mutsuzm ya kusura bakma sende yazdıın baslkla ılgısı yok yazdıklarmın ama..:(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kendime karşı acımasız denecek kadar dürüstüm..

 

kendimizi kandırmak o kadar kolayki zor olan içimizdeki gerçekle yüzleşmek,bunu yapan insanların zaten hayatı algılayışlarıda değişiyor.

 

ama bir şeyi söylemedende geçemiyeceğim kendimi kandırırken daha mutluydum.kendi kendimi motive ediyormuşum şimdi tutunacak dalımda kalmadı......giderek yalnızlaştım çünkü aynı dili konuşamıyoruz artık etfafımdakilerle.....

 

 

DEĞİL

 

SENİN O DURDUĞUN YER, SANA GÖRE DEĞİL,

DUYUP DİNLEDİKLERİN SANA SENİ DER DEĞİL,

BENİM SANA DEDİKLERİMİ ONLAR UNUTTURAMIYOR;

ÇÜNKÜ SÖYLEDİKLERİM BENZERLİ SÖZLER DEĞİL.

 

Ö.ASAF

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

frozen a kesinlikle katılıyorum..

 

önceden kendimi kandırırken, gerçekleşmeyecek hayallere umut bağlarken daha mutluydum etrafıma gülücük dağıtır mutluluk mesajları verirdim..

 

kendime karşı dürüst olmaya başladıktan sonra (kolay olmadı) yüzleştiğim gerçeklerle birlikte hayata bakış açım da değişti.. Artık kendimi kandıramıyorum, ama zor da olsa avutuyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

insanın gerçekleri düşünür hale gelmesinin verdiği sıkıntı belki de gerçeklerin acı oluşu ve insan iradesinin bunları kabullenmeyişidir. gerçekler de bazen insanı ürkütüyor beni. nedeniyse gerçek olmasını istediklerimin ulaşamıyacağım kadar uzakta olmaları ve benim bu gerçeğe mahkum olduğum kanaatim. ya da belki gerçeklerin bu kadar ağırlığı beni karamsarlığa doğru itmekte.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben nedense her gece kendimi düşünürüm daha iyi tanımak için knedime karşı dürüst olmama gibi bi lüksüm yok çünkü konu benim ve karşımdakide benim kaçamam kendimden

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.