Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Neyi sorucam bulundukları yer öte ağlem zaten, beni çocukmu sandın yoksa.

Ah keşke çocuk olsanda kendini geliştirebileceğine inansak.Fetbah değil fetva,ağlem değil alem,sen şimdi yazım yanlışlarına bakma diyeceksin ama bu senin kültürünün göstergesi.Gel kendine bir iyilik yap bir Kuran meali oku.Yada bize sor seve seve yardım ederiz.Profilinde doğum tarihin yok,kaç yaşındasın?Biz senden nekadar vazgeçtik desek,ileri gidip hakaret etsekte Allah senden canın çıkana kadar vazgeçmeyecek,tövbeni bekleyecektir.Biz öyle bir dinin mensubuyuz.Dedik ya yaratılanı severiz yaratandan ötürü,maalesef nefsimize yenik düşüp sinirleniyoruz.Ahh keşke senin dediğin ruh çağırma gerçek olsaydıda rahmetli babamı çağırabilseydim,ne kadar özledim...Yok kardeşim öyle birşey yok,şeytan üzerine çıkmış senin silkelen kurtul şu lain'den.Gel bi başlangıç yap Felak ve Nas surelerini oku mealden.Hadi ben yazayım buraya,hani emeğe saygı diyorsunuz ya bari onun hatırına oku.Bizim veya Allah'ın senden bir menfaati yok bunu unutma!

FELAK:Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,De ki: Yaratılmışların şerrinden, karanlık çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyenlerin şerrinden ve haset edenin, içindeki hasedini dışarıya vurduğu vakit, şerrinden; şafak aydınlığının Rabbine (Allâh'a) sığınırım.

NAS:Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,"De ki: Sığınırım Rabb'ına nâsın. Melikine nâsın. İlâhına nâsın; şerrinden o sinsi vesvâsın. Ki, fiskos eder sinelerinde (1) nâsın; gerek cinden (olsun o sinsi) gerekse insden."

NAS=insan ,VESVAS=vesvese veren,İNS=insanlar

Gönderi tarihi:

Ben imam hatibden çıkma deyilim, beyinde genç deyil 25 bin günlük beyin var bende, bununla beraber adabı maşeret terbiyeside var bende, sen eksik tarafını keşfedersin artık.

Tekrar okudum şeytan senin üzerine şıkmış silkelende kurtul demektesin, senin o küçük beynine bir şey sorayım laba luba yapmadan cevap yaz.

Geçmiştde bir çok kavimi yok etmek için atılan silahları allah mı attı ,yoksa şeytanmı insanmı attı, örnek sadom ve gomoro, geçen seneki radyosyon ölçümleri o biçim çok, ot bitmiyor karınca yaşamıyor.

NE DERSİN ACABA

Gönderi tarihi:

Ben imam hatibden çıkma deyilim, beyinde genç deyil 25 bin günlük beyin var bende, bununla beraber adabı maşeret terbiyeside var bende, sen eksik tarafını keşfedersin artık.

Tekrar okudum şeytan senin üzerine şıkmış silkelende kurtul demektesin, senin o küçük beynine bir şey sorayım laba luba yapmadan cevap yaz.

Geçmiştde bir çok kavimi yok etmek için atılan silahları allah mı attı ,yoksa şeytanmı insanmı attı, örnek sadom ve gomoro, geçen seneki radyosyon ölçümleri o biçim çok, ot bitmiyor karınca yaşamıyor.

NE DERSİN ACABA

Akıl yaşta değil baştadır derler ya işte siz buna bu yazınızla örnek oldunuz.Yanlış yazmadıysanız basit bir hesapla 68 yaşındasınız.Benim yaşımda biri için yaşınız saygı göstermeyi gerektiriyor.Ama bilesinizki sizin yaşınıza yakın kişilere ders vermekteyim ve sınıfa girdiğimde saygı ile ayağa kalkmaktalar.Beynimin boyutlarına gelince;sizin seçeceğiniz herhangi bir konuda sizinle tartışmaya diğer bir dille münazaraya hazırım.Şimdi sorunuzun cevabına gelelim:Sodom ve gomorra dediğiniz kavimler veya kentler Tevrat'ta geçer.Kuran-ı kerimde karşılığı Lut kavmidir.Allah'ın gazabı çeşitlidir ve elbette bu kavim sapkınlıklarında ısrarcı olarak Allah'ın gazabına uğramıştır yani bu cezayı Allah vermiştir.Bu gazabı gören bölgenin kendine gelebilmesini beklemek biraz iyimser bir düşünce zira Allah rahmetini oradan esirgemektedir.Eğer başta yaşınızı bilseydim size hitap şeklim bundan öteye geçmezdi,ama unutmayın saygı alınmaz hakedilir.Umarım ''laba luba'' yapmamışımdır.

Gönderi tarihi:

Laba luba yaptın, tam yazamadın ama bu silahları allahın attığını dolaylı anlatımla kabul ettin şimdi gereyini sen düşün ve araştır dinimize karşı deyiliz ama araştırmakta hakkımız.

Gönderi tarihi:

sayın lena

Sen kendini Allah'tan hesap soracak kadar büyük mü görüyorsun. Allah hak etmiş bir topluluğa çok sabretmesine karşı sonuçta bela getirmiştir. Dikkat edin dediğiniz kavim eşcinsel sapıklıklar yapan lanetli bir kavimdir onların helak olması sizce kötü birşey midir?

Bize göre şeytan zaten helak edemez onun öyle bir gücü ve yetkisi yok helak eden Ancak Allah'tır ama hakedene. ve onun sabrı da çoktur. ama sonsuz değildir. belayı haketme kardeşim.

senin mantığına göre çocuklara tecavüz edene ne yapmak gerekir. onları öldürmek yanlışmıdır?

Gönderi tarihi:

Orası burası yok int.de biraz dolaş çok yerleri görürsün harabeleri siyahlaşmış taşları, ne tür silahlar olduğunu da yapılan analizden öyrenirsin.

Eyer gerçek sevgi varsa kalbinde evrenin dışında ara.

Acağip düşüncen var sardunyan, hesap sormaya kalkan kim, olayın ne şekilde olduğunun tartışıyoruz bu günkü durum o günden kat be kat fazla eeee ne diyeceksin.

Gönderi tarihi:

Açık açık uzaylılara inanıyorum desenize.Tamam varsın onlarda olsun,onları kim yarattı.Allah birdir uzaylı dediğin yaratıklar kalabalık geliyor.Hem bu uzaylıları Ege'de bir köyde taşlamamışlarmıydı.Madem öyle aaacayip silahları var niye o köylülere kullanmadılar :D

Gönderi tarihi:

Uzaylılar derken bizde uzaylıyız sen bunuda oku uzaylılar için başlık açarız sonra. şimdi bu duruma da açıklık getirelim ama kulaktan dolmayla değil okuyarak.

Sümerlilere göre şerhirleri ve kültür varlıklarını meydana getirip insanlara vermişler, aynı düşünceyi kuranda da buluyoruz. Allahın insanlara elbiseler yaptığını ( Araf 26 ) dağlarda barınaklar sıcakdan koruyacak elbiseler, savaşda koruyacak zıhlar ( Nahl 81 ) ve gemileri yazılı.

Sümerde de ol deyince o şey olur Yasin 82 de Allahın yaratmak istediğine ol demesi yeterlidir demektedir. Sümer tanrılarının gökyüzünde doku denilen toplandıkları yerleri kürsüleri vardı, israillere göre tanrının göksarayı ve etrafında bir çok yarattıkları var, kuranda 26 ayetde de Allahın arşda etrafında melekler cinlerden oluşan bir toplulukla oturduğu yazılı, arş da saray demek. Kuranda bir çok sure içinde Allahın çeşitli milletleri nasıl yok ettiği sayılmaktadır, bunların bağzıları kasırga bağzıları dondurucu soğuk ile ortadan kalkmış. (Ankeluti 38) (Furkan 38) Hece 44 Akkaf 27 Hz.Muhammet 13 Fussilet 13 bunlardan bir kaçı.

Kuranda Enfal 17 de insanların değil Allahın öldürdüğü, atılan öldürücü silahların Allah tarafından atıldığı yazılı. Şimdi yaratılış hakkında biraz fikrimiz oldu çinden hint den araplardan mayalara kadar yaratılış anlatımı devamlı çamurdan olduğu anlatılmakda.

Gönderi tarihi:

Uzaylılar derken bizde uzaylıyız sen bunuda oku uzaylılar için başlık açarız sonra. şimdi bu duruma da açıklık getirelim ama kulaktan dolmayla değil okuyarak.

Sümerlilere göre şerhirleri ve kültür varlıklarını meydana getirip insanlara vermişler, aynı düşünceyi kuranda da buluyoruz. Allahın insanlara elbiseler yaptığını ( Araf 26 ) dağlarda barınaklar sıcakdan koruyacak elbiseler, savaşda koruyacak zıhlar ( Nahl 81 ) ve gemileri yazılı.

Sümerde de ol deyince o şey olur Yasin 82 de Allahın yaratmak istediğine ol demesi yeterlidir demektedir. Sümer tanrılarının gökyüzünde doku denilen toplandıkları yerleri kürsüleri vardı, israillere göre tanrının göksarayı ve etrafında bir çok yarattıkları var, kuranda 26 ayetde de Allahın arşda etrafında melekler cinlerden oluşan bir toplulukla oturduğu yazılı, arş da saray demek. Kuranda bir çok sure içinde Allahın çeşitli milletleri nasıl yok ettiği sayılmaktadır, bunların bağzıları kasırga bağzıları dondurucu soğuk ile ortadan kalkmış. (Ankeluti 38) (Furkan 38) Hece 44 Akkaf 27 Hz.Muhammet 13 Fussilet 13 bunlardan bir kaçı.

Kuranda Enfal 17 de insanların değil Allahın öldürdüğü, atılan öldürücü silahların Allah tarafından atıldığı yazılı. Şimdi yaratılış hakkında biraz fikrimiz oldu çinden hint den araplardan mayalara kadar yaratılış anlatımı devamlı çamurdan olduğu anlatılmakda.

Pekala aynı dereye olta atalım bakalım.Biz ve hak dinler Allah birdir derken Sümerler çok tanrılı dine inanıyorlardı.

Sümer mitolojisinin en önemlilerinden biri Gılgamış Destanı'nda da adları geçen tanrılardan başlıcaları şunlardır:

Anu: Gök tanrısı, önceleri baş tanrıyken sonra yerini hava tanrısı Enlil almıştır.

Enlil: Hava tanrısı, tanrıların babası, tapınağı Ekur Nippur kentindeydi.

Enki: Bilgelik tanrısı

Nimmah (Ninhursag): Ulu hanım, ana-tanrıça

Nanna (Sin): Ay tanrısı

Utu (Şamaş): Güneş tanrısı, ay tanrısı Nanna'nın oğlu.

İnanna (İştar): Aşk ve Bereket Tanrıçası

Durum böyleyken Hak dinlerin Sümer etkisinde kaldığını nasıl savunuyorsunuz.Yaratılış hakkındaki savınız nedir.Uaylılar diyecekseniz onları kimin yarattığınıda söyleyin ve o yaratanlarıda kimin yarattığını ve oyaratanlarıda kimin yarattığını.Ta ki doğurmamış doğurulmamış,yaratılmamış tek ve mutlak güç Allah'a ulaşana dek.Allah herşeyin iyisini bilir.

Gönderi tarihi:

Ben ateist deyilim islam dininde doğdum sonuna kadarda savunurum, Mutlak bir yaratıcı var ama bu küçücük dünya ile uraşıcağını sanmam. Sümerlilerin zamanında asyadaki dinlerde aktif ve kudretli idi. ne omlar batıya açolabildi nede mezopotamyadaki dinler doğuya açılabildi, son zamanlarda asyadaki dinler zayıflıyınca mezopotomyadaki 3 din dünyaya aırlığını koydu, şimdi dünyada en çok dini ve faliyetleri olan ülke hindistan 250 din var ama kendi içlerinde dünyaya açılamadılar, bizim 500 sene evvelki şamaniz dinimizde dünyaya açılamadı.

Gönderi tarihi:

Ben ateist deyilim islam dininde doğdum sonuna kadarda savunurum, Mutlak bir yaratıcı var ama bu küçücük dünya ile uraşıcağını sanmam. Sümerlilerin zamanında asyadaki dinlerde aktif ve kudretli idi. ne omlar batıya açolabildi nede mezopotamyadaki dinler doğuya açılabildi, son zamanlarda asyadaki dinler zayıflıyınca mezopotomyadaki 3 din dünyaya aırlığını koydu, şimdi dünyada en çok dini ve faliyetleri olan ülke hindistan 250 din var ama kendi içlerinde dünyaya açılamadılar, bizim 500 sene evvelki şamaniz dinimizde dünyaya açılamadı.

Peki bundan sonraki yazışmalarımız sadece bilgi alışverişi olabilir zira bir paydada buluştuk.İnsan olmanın güzelliği konuşarak (gerçi burada yazışarak oluyor ama) anlaşabilmesi.Saygılar.

Gönderi tarihi:

Nedense eski hırçınlığın kalmadı yumuşadın.

Hırçınlığım inançsız kimselere.Kopya vermenin serbest olduğu bir sınavdayız bu dünya da ve belki bir iki kişiye de faydamız olur düşüncesiyle yazıyoruz burada.Böyleyken hala bilimi savunanlar ki bilime karşı değilim sadece Allah'ı yok sayan bilime karşıyım,beni/bizi hırçınlaştırıyor.Sizi de onlardan sandım...

Gönderi tarihi:

İnananlar sürekli olarak allahın-tanrının bir olduğundan bahseder dururlar..

Yaradılışı savunur , doğada inanılmaz bir düzen olduğunu , insan vucudunun sözde mucizelerini... vs yaradılışa kanıt olarak gösterir ve ...

...." EVET BU BİR YARATICININ ESERİ OLMALI...BU DÜZENİN MUCİZELERİN ARKASINDA BİR AKIL OLMALI ... İŞTE BU ALEMLERİN RABBİ ALLAHTIR "...

....gibi bir sözde bilimsel (akıllı tasarım) çıkarsamaya ulaşırlar.

Tamam!

Yaradılışı kabul ettik diyelim...İnananların "akıllı tasarım" dedikleri yaradılış teorisini de kabul ettik diyelim..( bu mümkün olmasada imkansızı zorlayıp kabul edelim).

Peki allahın-tanrının bir olduğu sonucuna nasıl vardınız?..

Kutsal kitabınız yazıyor diyemi?..E madem bilimsellikten bahsediyorsunuz , o halde gelin dininizide bilimsel sorhulamalardan geçirelim..

Gelin bana ; allahın-tanrının varlığını ve birliğini "önkabulsüz" olarak ispatlayın.

Yani "allahın bir olduğunu" , "muhammedin onun elçisi olduğunu" ÖNKABULSÜZ OLARAK , BİLİMSEL OLARAK ispatlayın...

Şunu iyi bilmek gerekir ki dinde zorlama olmaz.Müslümanların görevi dinin gerçeklerini açıklamaktır.Artık bundan sonrası Allah ile kul arasındadır.Kimseyi inanması için zorlayamayız.Arkadaş ispat istiyor Allah 'ın birliği konusunda.Bu dinin en temel noktasıdır.Allah'ın birliğini kabul herşeyden önce gelir.Çünkü Allah'a herhangi birşekilde şirk koşmak en büyük günahtır.İşte Allah'ın kitabından bir ayet zariyat 47 "Göğe gelince, onu biz ellerimizle kurduk. Hiç kuşkusuz, biz, genişleticileriz." Kim 1400 küsür yıl önce bunu bilebilir biraz aklını çalıştır bakalım objektif olarak kimsenin görüşünün etkisinde kalmadan düşün bakalım.Daha yeni keşfedildi uzayın genişlediği.Aslında işin aslı görebilenler için her şey Allah ın varlığının bir kanıtıdır.Kuran'da yazan Allah birdir ve ondan başka tapılacak ilah yoktur.

Saffat suresi 4.ayet " Ki sizin ilahınız hiç kuşkusuz bir ve tektir. "

İhlas suresi 1.ayet "De ki: O, Allah'tır; Ahad'dır, tektir!"

Gönderi tarihi:

Orası burası yok int.de biraz dolaş çok yerleri görürsün harabeleri siyahlaşmış taşları, ne tür silahlar olduğunu da yapılan analizden öyrenirsin.

Eyer gerçek sevgi varsa kalbinde evrenin dışında ara.

Acağip düşüncen var sardunyan, hesap sormaya kalkan kim, olayın ne şekilde olduğunun tartışıyoruz bu günkü durum o günden kat be kat fazla eeee ne diyeceksin.

internette dolaşıyorum zaten. da sen tam olarak ne demek istiyorsun onu iyice bir anlatsana. kullanılan silahların içeriğinin ne önemi var haketmiş bir topluluğa verilen cezadan başkası değildir. Ama eğer demek istediğin o silahları Allah'ın kullanmadığı ise orada biraz düşünmek gerekir. Allah bizim gördüğümüzü de göremediğimizi de bilendir. ve onun yarattığı sistem mükemmeldir. ve O herşeyi bir düzen üzerine oturtmuştur onun düzeninde şaşma olmaz.

dünyaya gelen melekut aleminden varlıklar burada zaman zaman çeşitli şeyler denemişlerdir. sümerlerin yazıtlarında tanrı diye bahsettikleri sanırım Allah'ın gönderdiği melekut aleminden varlıklardır. onlar insanlığın ilerlemesinde insanlara çeşitli öğretiler yapmışlar ancak insanlık malesef yine yanılmış ve o varlıklara tanrı demişlerdir.

kalbimde ki gerçek sevgiyle evrenin dışında nasıl arayacağım bana söylermisin???

hesap sormaya kalkan sizsiniz çünkü zaman zaman haddi aşıyorsunuz?

iman nasıl birşeydir biliyormusunuz?

akılla idrak edersin kalble tastik. olayları anlamaya çalışırsın ama zaman zaman yanılgıya düşersin. eğer doğru isen Allah yardım eder ve sana doğruları gösterir. ama anlayamadığında tevekkül edersin. çünkü beynimizin bile tamamını kullanamazken nasıl olacakta her şeyi kavrayacağız?

sen kendini küçücük et ve kemik sanırsın oysa sende alemi ekber gizlidir. :clover:

sevgili hasangüc kardeşim

sen bu adamlara laf anlatamassın. çünkü onlar iyi niyetli sorular değil. çünkü bu insanlara ne söylersen söyle inanmazlar. çünkü kafadan inanmamaya and içmişler. Kurandan söz söylesen Kuran dışı söyleyeceğin bişey yok mu derler bilimsel şeyler söylesen onlar ancak kendi bilimsel!!! sözlerinin doğruluğunu savunurlar.

boş ver geç Allah onlara da imanın güzelliğini taddırsın...

Gönderi tarihi:

.......... ki bilime karşı değilim sadece Allah'ı yok sayan bilime karşıyım...

:wacko::wacko:

Bu da ne demek? Bilim, tanrıyı yok sayan ve saymayan diye ikiye ayrılıyor da, benim mi haberim yok ?

Gönderi tarihi:

sardunyan biraz zor anlaşırız senle.

Allah Allah...

Ya arkadaşlar siz bu soruları ciddi anlamda düşünerek, kafa yorarak sorduğunuza eminmisiniz?

Size bir tavsiyem var, öncelikle kendi tezinizi kendinize karşı savunun. Eğer bunu yapabiliyorsanız sizi hiçkimse altedemez demektir... Yalnız kendinize karşı kendinizi savunduğunuzu zannetmeyin, Savunun....

Gönderi tarihi:

:wacko::wacko:

Bu da ne demek? Bilim, tanrıyı yok sayan ve saymayan diye ikiye ayrılıyor da, benim mi haberim yok ?

Bilmem!Senin haber kaynaklarını ben bilememki.Ama küçük bir ipucu vereyim;Hz.Mevlana,Gazali kimdi Darwin kim.

Gönderi tarihi:

sayın lena zor anlaşırız belki ama anlaşırız inşallah

şamanizm sence hak din miydi? iman etmek nedir sana göre?

Allah o kadar güzel bir kitap göndermişken ve öyle güzel bir resul göndermişken biz kalkıp ta şimdi eski (uydurma) dinlerin neyini tartışalım?

Gönderi tarihi:

Ah sardunyam 4 kitabıda hak olarak kabul etmiyormuyuz, tevrat zebur incil kuran, bunlar arap yarım adasının biz asyalıyız ama kökümüz adedimiz hağla devam ediyor.

Bak ben ve arkadaşlar köln de asyalı türklerden şamaniz için birde fırça yedik arkadaşlar daha sağ, ne zarar gördünüz bizim dinimizden diye, bizde devlet işi dedik kapattık.

Gönderi tarihi:

Ah sardunyam 4 kitabıda hak olarak kabul etmiyormuyuz, tevrat zebur incil kuran, bunlar arap yarım adasının biz asyalıyız ama kökümüz adedimiz hağla devam ediyor.

Bak ben ve arkadaşlar köln de asyalı türklerden şamaniz için birde fırça yedik arkadaşlar daha sağ, ne zarar gördünüz bizim dinimizden diye, bizde devlet işi dedik kapattık.

selam lena

evet 4 kitabıda hak kitap olarak kabul ediyoruz ancak incilin tahrip edildiğini unutmamalıyız. ve aslına uygun incil yok edildi. bunlar mektuplardan oluşan ve isa a.s. dan 200 yıl sonra yazıldı. ama şamanlar için kitap gönderilmedi. zaten kitaplar insanlığa gönderilir kitabın gönderildiği millet önemli değildir. ancak arap ve israil milletleri çok çabuk dejenerasyona uğrayan milletler o yüzden ilk uyarı onlara gönderiliyordu. dikkat edin yeryüzünde en az yoldan çıkan kavimler Türk kavimleridir. Türkler doğruyu nerde olsa buldular ve bence kitapların gönderildiği milletin bir önemi yok aslolan kitaptan kimin ne kadar faydalandığı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.