Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl anlamıyorum allah var desenizde yok desenizde aslında anlıyorum değişen bişey yok ki doğru her zaman doğruluğunu koruyor doğruyu siz oluşturmuyosunuz ki . bi de geçen annem dedi ki olum yüzünde jilet vurma yüzündeki serpmeleri cımbızla al dedi diyorum ki şimdi o zaman islam a göre mesela erkeğin kaş arasını alması haram dimi şimdi ama traş olmak haram deil burdan yola çıkarak demek ki diyoruz çoğu kişinin yaptığı traş olmak gibi haram deil diyoruz o zaman kaşlarını alanlarda çok olursa bu da haram olmayacak mı ayrıca benim cımbız kullanmam haram mı? bi de namazda ayaklarının arası bi kedinin geçebileceği açıklıkta olmalı imiş ama bazı insanların bi omuz genişliği kadar sordum onlar şafi mezhebindenmiş ben hanefi mezhebinden olarak ayaklarımı çok açamaz mıyım yani şöle bişi hanefi ile şafi mezhebinin ortası yok mu yeni bi mezhep olamaz mı hem niye bu ayrılık hanefi miş şafimiş müslüman deilmiyiz işte hepimiz .saygılar.
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl Sevgili kardeşim. Hangi mesheptensen ona göre amel etmen senin için daha hayırlıdır. Meshepler dinin uygulanmasındaki başvuru kaynaklarıdır. Hanefi meshebindensen ona göre amel edeceksin.. Saygılar-Sevgiler...
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl anlamıyorum allah var desenizde yok desenizde aslında anlıyorum değişen bişey yok ki doğru her zaman doğruluğunu koruyor doğruyu siz oluşturmuyosunuz ki EVET BAK ÇOK GÜZEL BİR KONUYA TEMAS ETMİŞSİN. BENDE ANLAMADIĞIMI YAZAYIM NEDEN BİR İNSAN GELİR GELMEZ DİNİ KONULARA BÖYLE BİR KONU AÇMA GEREĞİ DUYARKİ NEDİR BU İNSANLARI KENDİMİZE BENZETME AŞKI NEREDEN GELİYOR SEN ANLAMAN GEREKENİ ANLAMIŞSIN BAK SEN NASIL BİR ŞEYLERİ ANLIYABİLİYORSAN ALGILAMAN VARSA BAŞKA İNSANLARINDA VAR BIRAK ALGILADIKLARI GİBİ YAŞASINLAR... BİR DE KONUYA BAK YA İNSAF CIMBIZ VE KIL BU KADAR BASİT DEĞİL BUNA EMİNİM SEN DE BİLİYORSUN BUNU.. Tarih: 20 Eylül , 2005 19 yıl Düzenleyen: TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl anlamıyorum allah var desenizde yok desenizde aslında anlıyorum değişen bişey yok ki doğru her zaman doğruluğunu koruyor doğruyu siz oluşturmuyosunuz ki . bi de geçen annem dedi ki olum yüzünde jilet vurma yüzündeki serpmeleri cımbızla al dedi diyorum ki şimdi o zaman islam a göre mesela erkeğin kaş arasını alması haram dimi şimdi ama traş olmak haram deil burdan yola çıkarak demek ki diyoruz çoğu kişinin yaptığı traş olmak gibi haram deil diyoruz o zaman kaşlarını alanlarda çok olursa bu da haram olmayacak mı ayrıca benim cımbız kullanmam haram mı? bi de namazda ayaklarının arası bi kedinin geçebileceği açıklıkta olmalı imiş ama bazı insanların bi omuz genişliği kadar sordum onlar şafi mezhebindenmiş ben hanefi mezhebinden olarak ayaklarımı çok açamaz mıyım yani şöle bişi hanefi ile şafi mezhebinin ortası yok mu yeni bi mezhep olamaz mı hem niye bu ayrılık hanefi miş şafimiş müslüman deilmiyiz işte hepimiz .saygılar. 20554[/snapback] buyur bir mezhep de sen cikar mezhepler dinin anlasilma bicimleridir sen ayagini rahat edebilecegin sekilde ac sekle fazla takilma... tirasini da ne ile olursan ol ya alete takilma... valla erkeklerin kas alma olayini hic duymadim senden duyuyorum kadinlar icin caiz degil de erkekleri bilmiyorum enteresan..erkek de mi kas alirmis hem..
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Dini konular bölümünde Allah varmıdır yokmudur, İnsan yaratılmışmıdır, yaratılmamışmıdır.. gibi başlıkların açılması, bu forumda hem inananların hemde inanmayanların bulunmasındandır.. Eğer sadece inananlar bulunsa buna gerek yoktu.. Yada sadece inanmayanlar olsa gene gerek yoktu. Bu eski çağlardan bu yana böyleydi. Din var olduğu gün ateizm de vardı ve hep birbirleri aralarında tartıştılar.. Hala devam ediyor.. Devam da edecek... Katılmak istemeyen yazmaz, okumaz olur biter... Saygılar-Sevgiler.
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Sevgili kardeşim. Hangi mesheptensen ona göre amel etmen senin için daha hayırlıdır. Meshepler dinin uygulanmasındaki başvuru kaynaklarıdır. Hanefi meshebindensen ona göre amel edeceksin.. Saygılar-Sevgiler... 20557[/snapback] kaşımın arasında ki kıllar beni rahatsız edyorsa alırım arkadaş kim koyacak bana kural
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Sevgili kardeşim. Hangi mesheptensen ona göre amel etmen senin için daha hayırlıdır. Meshepler dinin uygulanmasındaki başvuru kaynaklarıdır. Hanefi meshebindensen ona göre amel edeceksin.. Saygılar-Sevgiler... 20557[/snapback] kaşımın arasında ki kıllar beni rahatsız edyorsa alırım arkadaş kim koyacak bana kural 20871[/snapback] Sen kaşının kıllarını al sana kural koyan yok zaten.. Bir kural konmuşsa da senle ilgisi yok.. Daha doğrusu sen ilgili olmak istemiyorsun. Ayrıca kaşın kıllarının alınması hususu tartışmalı bir konudur..
Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl Üfff be! Ne büyük tartışma bu... İlgiyle izliyorum.. din işte seni böyle boş işlerle meşguleder yok kafanı tek sayılı rakamlarla yıkayacaksın sağ elle iş yapacaksın tuvalete sol ayakla gireceksin besmeleyle işe başlayacaksın uyurken üç kuluvallah bir fatiha okuyacaksın eşek anırdığı zaman salavat çekecen horoz öttüğü zaman fatiha okuyacan namazda önümden kadın geçti acaba namazım bozuldu mu?diye düşünüp duracan
Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl din işte seni böyle boş işlerle meşguleder yok kafanı tek sayılı rakamlarla yıkayacaksın sağ elle iş yapacaksın tuvalete sol ayakla gireceksin besmeleyle işe başlayacaksın uyurken üç kuluvallah bir fatiha okuyacaksın eşek anırdığı zaman salavat çekecen horoz öttüğü zaman fatiha okuyacan namazda önümden kadın geçti acaba namazım bozuldu mu?diye düşünüp duracan Bak sen masalcı dedeye nerde yazıyor bu anlattıkların Kuranın hangi ayetinde özellikle şu eşşekli kısmı çok merak ettim
Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl bak arkadaş hadislere bak görürsün hem de en güvenilir hadisler
Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl Bak sen masalcı dedeye nerde yazıyor bu anlattıkların Kuranın hangi ayetinde özellikle şu eşşekli kısmı çok merak ettim Sevgili arman ben senin kuranı doğru dürüst okuduğundan şüpheye düşüyorum... Saygılar ve sevgiler
Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl Sevgili arman ben senin kuranı doğru dürüst okuduğundan şüpheye düşüyorum... Saygılar ve sevgiler Oh oh ne güzel masalcı dedemiz den sonra bir de kahinimiz oldu eğer Kuran-ı Kerimi hem türkçesinden hem arapçasından hatim ettiğimi söylersem ve bunu sana ispatlarsam ne yapacaksın ayrıca doğru dürüst ten kastın neydi yani Kuranı bir ateist beyniyle mi okusaydım ?
Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl Oh oh ne güzel masalcı dedemiz den sonra bir de kahinimiz oldu eğer Kuran-ı Kerimi hem türkçesinden hem arapçasından hatim ettiğimi söylersem ve bunu sana ispatlarsam ne yapacaksın ayrıca doğru dürüst ten kastın neydi yani Kuranı bir ateist beyniyle mi okusaydım ? arkası dönük kardeş o zaman şu ayşe bacı olayına niye cevap veremedin
Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 19 yıl Bayanlardan islamın en büyük ilim abidesine ayşe bacı diye hitabından ötürü, seni hiç bir şekşlde kal'e almıyorum. Bu tarz laycı üslup ve halkarete bilimsel bir cevap yada aklı başında bir cevap boşa gidecektir.... Hz Aişe olayını anlatmıştık. Hz Aişeye iftira atanlar sonradan tevbe etmişler ve islam dininie girmilerdir. Hal böyleyken Hz Aişeye yapılan iftiraya karşılık, Allah ayeti Kerime göndererek, bütün ashabı rahatlatmıştır.. Sonuç olarak o bir iftiraydı ve İftira atanlar da tevbe etmişlerdir..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.