Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin--
Gönderi tarihi:

Hangi hastanenin onkoloji servisini önerirsiniz ve en iyi onkologlar kimlerdir?


Ya da tam tersi nereden ve kimden uzak durmalıyız?


Önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyoruz.          

Gönderi tarihi:

Çapa tıp fakültesi genel cerrahi ana bilim dalında öğretim üyeliği yapan Prof .Dr. Abdullah İğci. Özellikle ; 

 

Meme Hastalıkları (kanser ve selim hastalıkları)

Gastrointestinal Sistem kanserleri
Pankreas kanseri, Laparoskopik cerrahi  konularında uzman ve çok iyi.

 

Zaten bu tip ciddi hastalıklarda , büyük üniversite hastanelerini tercih etmek her zaman mantıklı gelmiştir bana.

Gönderi tarihi:

devlet hastanelerinin durumu içler acısı.

tam gün yasasından kaynaklı iyi-isim yapmış doktorlar özele geçmiş.

kalanlarada kafalarına göre uzmanlık dağıtmışlar.

ayrıca hastaneler taşeron cenneti suriye'den, azerbeycan'dan gelen doktorlar 500-liraya çalıştırılıyor.

cerrahpaşa gibi bir hastane bile aylarca hastane enfeksiyonuyla uğraştı şuan ne durumdalar bilmiyorum.

tedaviye başlamadan önce konunun uzmanı doktorlar araştırılmalı, doktorla özel özel ilişki geliştirilmeden tedavinin tam kapsamlı yapılması şansa kalmış.

bu ülkedeki sağlık sistemi budur.

diğer bir seçenek ise özel hastaneler yada geleceği düşünüp yatarak tedavide %100 karşılayan özel sağlık sigortaları yaptırmak.

maalesef bu ülke de umut ettiğimiz kadar mutlu değiliz. olmak için neler yapıldı ama somut bir kazanım yok.

 

 

 

 

      

Gönderi tarihi:

Aslında doğru söylüyorsunuz sn evrim_karakas,Sadece devlet değil,üniversite hastanelerinin de durumu ,şu tam gün yasasından ötürü kaçan bir sürü iyi doktorlarla gündemde.Ama  mesela ,çapa ve cerrahpaşa hastanesinden giden doktorların çoğu Bezmi alemde diğer bilinen adıyla vakıf gureba. Özel hastane ve özel sigorta durumu ise biraz zenginlere hitap ediyor. Olmayan insan ne  yapsın? Üstelik kanser gibi hastalıklar son derece pahalı tedavi gerektiren hastalıklar. 

Aslında bu doktor işi biraz da şans. Önünde ünvanı ve ünü olan bir çok doktor artık işi ticarete dökmüş durumda. O yüzden dediğiniz gibi iyi araştırma yapmak gerekiyor.

Gönderi tarihi:

sevgili irinçköl,

 

ben özel sağlık sistemini savunmuyorum ancak reel hayat sağlık için bu yönde tedbirler almaya zorluyor.

parasız sağlık evet haktır ancak devletin sağlık sistemi de parasız değil ki.

emekli biri devlet hastanesine gittiği zaman minumum beş on barkod alıyordur üzerinde tomografi, mr çektirdiğini düşünün bunların hepsi maaşından 50-liranın altında olmamak üzere kesiliyor.

reçete kesintilerini eklemiyorum bile.

ayakta tedavi bir şekilde yapılabiliyor ancak yatış gerektiren tedavilerde devlet hastaneleri oldukça sabıkalı.

bu nedenle bu kesintileri onlara ödemek yerine özel sağlık sigortasına ödemek ve gelecekte başımıza gelebilecek sağlık sorunları için daha güvenli.

Gönderi tarihi:

Evet mantıken düşündüğümüzde dediğiniz çok doğru. Ancak emekli insanlarımızın çoğu parasız dolaşıyor. Onlar için özel sağlık sigortalarına ödenecek para cebinden çıkacak sıcak paradır. Maaşlarından kesildiğinde onlara ceplerinden para çıkmamış gibi geliyor. Bir yandan da  haklı olarak şöyle düşünüyorlar : "Ben devlete senelerce sağlığım için prim ödedim ,karşılığını almalıyım"

 

Ciddi hastalıkları içinde barındıran bir çok özel sigortanın yıllık primleri ortalama 1200-1500 TL sı civarında. Bu da ayda 700-800 lira emekli maaşı alan insanlar için  büyük para.

 

Geçen gün bir özel sağlık kuruluşuna göz muayenesi için gittim. Hastane randevulu çalışmıyor. Ama göz doktoru çok iyi ve yoğunluk dolayısıyla artık randevulu çalışmaya başlamış. Asistanına;  buraya gelince randevulu çalışmaya başladığını öğrendim. Muayene olmam mümkün değil mi dedim. Ancak özel kayıt açtırırsanız olur dedi. Nedir özel kayıt dedim.  Özel kayıtın anlamı 75 lira ödemekmiş. Ne gerek var 13 lira verecekken  75 lira vereyim diye düşündüm ve ertesi gün için randevu alıp  geri döndüm.

 

Anlatmak istediğim , ben bile , birçok insana göre  maddi anlamda iyi durumdayım. Cebimden neden 75 lira çıksın diye düşündüm 13 lira ek ücret dururken. Emeklilerde böyle yani cebinden çıkacak her kuruş onlar için zor.

  • 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Babamın sol akcigerinde limon büyüklüğünde ve geçmişi yedi seneye dayanan.ama biz bunu iki aydan beridir farketik.şimdide ben ankara da akcigerle ilgili en iyi doktoru ve hastahaneyi araştırıyorum ne olur yol gösterip yardımcı olur musunuz

  • 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Ya ben sizden acil yardım cevap bekliyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim benim annem sert damak kanseri bu son çekildiği bt söyle bir şey yazıyor ve ben çok korkuyorum sol akciğer üst lob posteriorda kalsifiya gronulum izlenmektedir diyo ama diğer bt karsilastigindan farklılık göstermeyen noduller izlenmektedir diyo bu kotumu iy mi anlamadım annem de nüks etme gibi bir şey olmadı dimi ne olur bana biri cevap atsin

  • 5 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Annem meme kanseri durumu iyi sayilmaz suan tedavi görüyor ama benim icin rahat degil ve durumu gittikce kötü leşiyor hangi hastaneyi önerirsiniz tskler

  • 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

İstanbul Onkoloji Hastanesi Prof. Doktor Haluk Onat konusunda oldukça tecrübeli bir doktordur.

  • 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Merhaba babamın sol omuzunda şişlikoluştu yumurta büyüklüğünde ancak doktorlar kötü huylu tümördiyorlar ankrada eniyi ortopetisyenve onkoloji pırofösörü kimdir aynı zamanda konuyla ilgili eniyi hastane hangisidir lütfen acil cvp yazarmısınız allahrızasıiçin çünkü zamanla yarışıyoruz

  • 1 ay sonra...
  • 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

adanada cukurovada cem kağan parsak cerrahi onkolojinin kuruucusudur. gastro cerrahisinde uzmandır kendisi

  • 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Mide tümörü için hangi hastane doktoru önerir siniz

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.