Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Gizli belge sızdırma suçlamasıyla tutuklanan er Utku Kalı hastanede bile tecritte.

 

RedHack tarafından yayımlanan Reyhanlı belgelerini sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı, pazartesi günü hâkim karşısına çıkacak. Kardeşinin aynı zamanda avukatlığını da yapan Ceren Kalı, Utku Kalı’nın gördüğü baskılar nedeniyle hastanede kendini yaraladığını söyledi. Ceren Kalı, ‘’21 Ekim’de mahkeme var ve burada ifade verebilecek mi bilmiyoruz’’ dedi. 

 

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili RedHack tarafından yayımlanan ve olayın El Nusra Cephesi tarafından yapıldığına ilişkin belgeleri sızdırdığı iddia edilen er Utku Kalı, 21 Ekim’de hâkim karşısına çıkacak. Gördüğü baskılar nedeniyle intiharın eşiğine gelen Kalı ise hastanede tedavi görüyor. Kalı’nın avukatı da olan ablası Ceren Kalı, baskılar nedeniyle kardeşinin hastanede kendisini yaraladığını belirterek, “Görüşmemize izin vermiyorlar. Oldukça endişeliyiz” dedi. Kalı davasını takip eden CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise “AKP müttefiki El Nusra Reyhanlı’yı kana bulayıp 53 insanımızı katletti, fatura er Utku Kalı’ya çıkarıldı” diye konuştu.

 

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta meydana gelen ve 53 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili RedHack tarafından yayımlanan belgelerde Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere hazırlandığı iddia edilen bomba yüklü araçlara ilişkin detaylara yer verilirken bu araçların Suriye tarafından arandığı bilgisi Jandarma İstihbarat raporlarıyla ortaya çıktı. Amasya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu jandarma karakolunda er olarak askerlik yapan Utku Kalı, belgeleri RedHack’e sızdırdığı iddiasıyla tutuklanarak, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Askeri Cezaevi’ne konuldu. 

 

İntiharın eşiğine geldi 

 

Cezaevinde gördüğü baskılar va tecrit sonucu psikolojisi bozulan ve intiharın eşiğine gelen er Kalı, “travma sonrası stres bozukluğu” tanısıyla 5 Eylül’de Erzurum Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi’ne yatırıldı. İki hafta sonra “iyileşti” denilerek taburcu edilen Kalı, yeniden cezaevine gönderildi. 4 hafta önce Cumhuriyet Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda muayene edilen Kalı, tedavisi için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak askeri yetkililerin girişimleri sonucu Kalı’nın tedavisine GATA’da devam edilmesine karar verildi. Doktorların, tedavinin kesintiye uğratılmaması yönündeki uyarılarına karşın, Kalı’nın sivil bir hastanede kalmasına izin verilmedi. “Devletin gizli belgelerini açıklamak” suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kalı, 21 Ekim’de Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

 

Kalı’nın ablası ve avukatı Ceren Kalı, “Başından beri haksızlıkla, hukuksuzlukla karşı karşıya kaldık. Kamuoyunun bize desteğiyle çok ciddi zorlukları, haksızlıkları göğüsleyebildik. Delil toplama adı altında hukuka aykırı arama yapılamaz. Tutuklu hastaların da hakları vardır. İşkence hiçbir ad, şekil, bahane adı altında kabul edilemez” dedi. Kardeşinin askeri hastanede yatırıldığını ve durumunu bilmediklerini vurgulayan Kalı, “Bir infaz koruma memurunun hakarete varan eylemi nedeniyle hastanede kendisini yaraladı. Oldukça endişeliyiz. Görüşmemize asla izin verilmiyor. 21 Ekim’de mahkeme var ve burada ifade verebilecek mi bilmiyoruz” diye konuştu.

 

 

Ulusalpost

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Utku Kalı davası bugün
 
 
Reyhanlı bombalamasındaki istihbarat zafiyetini ortaya çıkarn belgeleri sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan er Utku Kalı bugün hakim karşısına çıkıyor.
 
24 Mayıs'ta tutuklanan er Utku Kalı hakkında “devletin gizli belgelerini ele geçirme ve yayma” gerekçesiyle açılan davada askeri mahkeme görevsizlik kararı vermişti.

 

Askeri mahkemenin "görevsizlik kararı"yla Kalı'nın özel görevli mahkemelerin yerine kurulan terör mahkemelerinde yargılanmasının önü açıldı.

 

Kötü muamele sonrası yaşadığı travma nedeniyle hastanede tedavi gören er Utku Kalı'nıni ilk duruşmaya götürülüp götürülmeyeceğine doktorları karar verecek.

 

İlk duruşna öncesi "Utku Kalı'ya Özgürlük Girişimi" vatandaşları duruşmayı izlemeye ve destek olmaya  çağırdı. 

 

Açıklama şöyle:

 

Utku Kalı, 145 gündür tutuklu ve tutukluluğunun 148. gününde mahkeme huzuruna çıkacak.

 

"Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme" ve "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" suçlarından zincirleme cezalandırılması isteniyor. İstenen cezaların toplamı tam 25 yıl!

 

Utku'nun sızdırdığı iddia edilen belgeler bizlere Reyhanlı’da yaşanan ve 50'nin üzerinde yurttaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırının önceden kimler tarafından yapılacağının bilindiği ve bilinmesine rağmen bu saldırının engellenmediğini gösteriyor.

 

Söz konusu belgeleri Utku sızdırmadığı halde 145 gündür tutuklu ve tutukluluğunun 77. gününden intihar aşamasına gelecek kadar işkenceye maruz kaldı.

 

Peki ya 50'nin üzerinde yurttaşın ölümüne sebebiyet veren ve engellemeyen sorumlular bugün ne yapıyorlar?

 

Utku Kalı, yargılamasının bir an evvel gereği gibi adil bir şekilde yapılmasını ve özgürlüğüne kavuşmayı bekliyor.
Utku'nun ilk duruşması 21.10.2013 günü saat 10:00'da Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde!

 

Bizler Samsun'da olacağız, katılımınızı ve desteğinizi bekleriz.

 

Utku Kalı'ya Özgürlük Girişimi

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.