Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

 Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre Van ’da yaşanan depremlerin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen konteyner kentlere yerleştirilen depremzedelere verilen sözlerin yerine getirilmediği ifade edildi. Anadolu Konteyner Kent’te yaşayan depremzedeler 18 gün önce başlattıkları açlık grevi eylemini ölüm orucuna çevirdiler. Depremzedelerden İsa Gören, açlık grevine başladıkları tarihten bu yana devletin hiçbir yetkili kurumunun gelip hallerini sormadığını söyledi.
Ölüm orucuna girdiklerini belirten Gören, “Burada bulunan 20 kişi ile alınan ortak karar sonucunda ölüm orucuna başladık. Ölsek dahi buradan kalkmayacağız. Verdiğimiz kararın arkasındayız. Edremit’te oturan vali her gün buradan geçmesine rağmen bizi görmemezlikten geliyor” diye konuştu. Devletten tek isteklerinin sadece konut olduğunu dile getiren Gören, “1 milyon Suriyeliye elektrik, su ve ayda 600 Dolar verebiliyorsunuz da burada yaşayan 120 aileye bakamıyor musunuz? Bu bize karşı bir kin ya da nefret mi? Devlet ne yapmaya çalışıyor?” dedi.

20 arkadaşı ile birlikte toplu olarak ölüm orucuna girdiklerini açıklayan Gülten Turgut ise dönüşü olmayan bir karar verdiklerini ve soruna çözüm bulunana kadar vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Yavuz, 3 haftalık bebeğin hastalandığını ve yoğun bakımda olduğunu kaydetti. Abdurrahman Altıntaş ise kalbinin pille çalışmasına rağmen burada yaşanan mağduriyete dikkat çekmek için gönüllü olarak ölüm orucuna girdiğini söyledi.

 

 

************************

 

Oluşturulan deprem fonları ne oldu? Tvlerde düzenlenen yardım kampanyalarıyla 2 tane Van inşa edilirdi .Onlar ne oldu ? Benim vatandaşım 1 milyon Suriyeliden daha mı değersiz ? Muhalif ,vahşi teröristleri destekleyeceksiniz diye harcanan paralarla bu ülkedeki açlar ,işsizler için neler yapılmazdı ?

  • 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

1474525_656061017778446_1445903638_n.jpg

 

 

Van'da açlık grevi 100. gününde, çocuklar soğuktan hasta oldu
Van'da konteynerleri boşaltmaları istenen depremzedelerin 100 gündür yaptıkları dönüşümlü açlık grevi sürüyor. Havaların soğuması ile birlikte zor günlerin kendilerini beklediğini anlatan aileler, yardım eli bekliyor.

VAN -Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin geçici barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteyner kentlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 aile yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Konteynerlerden çıkmayan depremzedelerin elektrikleri kesildi.

İpekyolu Caddesi'nde bulunan Anadolu konteyner kentte zor koşullar altındaki yaşam mücadelesi veren 110 aileden 30'u, 28 Ağustos'ta açlık grevine başladı. 100 gündür açlık grevinde bulunan depremzedeler, kendilerine kalıcı konut verilene kadar eylemi sürdürüceklerini söyledi. 
Havaların soğumasıyla birlikte Anadolu konteyner kentte kalan depremzedeler zor günler geçiriyor. Elektrikleri kesik olan depremzedeler, tek ısınma kaynakları olan katalitik soba ile ısınıyor. Çamaşırlarını dışarda yıkayıp, yemeklerini ise taş ocaklar üzerinde yapan depremzedeler, çok zor şartlarda yaşadıklarını belirterek yardım eli bekliyor. 

 

ÇOÇUKLAR HASTA AİLELER PERİŞAN : Bugün açlık grevinin 100'uncü gününde olduklarını ifade eden grev sözcüsü Ali Ahi, "Biz açlık grevine bizim için kalıcı bir cözüm oluşturulması için girdik. Zaten burada yaşayan birçok ailede çalışabilecek kişi yok. Evin yetişkinleri ya hasta ya da çalışamaz raporu olan kişiler. Biz kiraya gitsek bile bunun sonu yok. Bizler için en ideali baştan da dediğimiz gibi kalıcı konut. Biz bunu istiyoruz. Talebimiz karşılana kadar da açlık grevini sürdüreceğiz. Biz burada çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Kar yağdı, havalar çok soğuk. Çocuklarımız hasta çünkü burada 108 gündür elektrik yok. Konteynerlere sobada kuramıyoruz. Artık yetkililerin burada kalan bur avuç insana sahip çıkması gerekiyor. Bu çok mu zor?" dedi.  (DHA)

Gönderi tarihi:

sosyal medya, sivil toplum örgütleri günlerdir dayanışma çağrıları yapıyor, yardım topluyor.

oysa bu yardımı götürme önceliği ve zorunluluğu devlete, içişleri bakanlığına ait değil midir?

evsizler, yoksullar ve 2 yıldır derme çatma konteynırlarda yaşam savaşı veriyorlar.

 

2 yılda neler oldu bu ülkede,

Suriye’de bizim vergilerimizle ölüm makinaları finanse edildi,

kendi ülkesinin insanları ise adı yaşamaksa,

derme çatma barakalarda yaşam savaşı veriyor.

 

depremzedeler ve sosyal konutlara yerleştirilmek dışında bir telepleri yok.

bu zaten tek başına yeterli bir gerekçe değil midir?

buna hakları yok mudur?

bir çözümleri, seçenekleri olabilseydi  konteynırlarda yaşarlar mıydı?

 

sorunları çözülmediği gibi suları, elektrikleri kesiliyor.

soğuktan, açlıktan, toplama kamplarını arındıran görüntülerle acı ve yoklukla  ölüme terkedilmişler.

neredeyse depremden ne diye sağ çıktın diyecekler.

hiçbir rakam ifade etmiyorlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.