Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Barışmam_Mustafa Yıldızdoğan Küstürdü yar beni kırdı kalbimi Düğün olsa bayram olsa barışmam Bilemedi kıymetimi kadrimi Ağlasa sararsa solsa barışmam Vuslat diyarından etmişim firar Ben bu ayrılıktan görsem de zarar Gönlüm umuyor ya kararım karar Özür dilemeye gelse barışmam Feymani'm kar yağdı boran üstüne Bina yapılır mı viran üstüne Yemin etmedim ya Kur’an üstüne Gayrı bundan sonra ölse barışmam. Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gece Yağmuru_Mustafa Yıldızdoğan Her zaman böyleyim böyledir huyum Gece yağmurunda silinir uykum Dolar da boşalmaz şu gönül kuyum Sızar anılara gece yağmuru Ruhumda bulutlar başka biçimde Bir hayal tufanı başlar içimde Ben yağmurun yağmur benim peşimde Gizli bir saklambaç gece yağmuru. Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gidenler Dönmüyor Geri_Mustafa Yıldızdoğan Canım tutuşuyor içim yanıyor, Ayrılık ne zormuş,çekemiyorum. Hasret can ucunda,sinem kanıyor, Hayal girdabından,çıkamıyorum. Gidenler dönmüyor geri, Sevdan bir ateş çemberi, O gittiğin günden beri, Gör ne haldeyim. Geceler yalnızlık,geceler tasa, Nereye bakarsam,bürünür yasa Canıma razıyım,günah olmasa Yüreğimden seni sökemiyorum. Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Şeyh Şamil Şamil; Kafkas dağının hürriyet güneşidir Şamil’i bilmeyen atasını ne bilir Şair diyor ki; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır Ben de diyorum ki; Kur, Aras coştukça, Tuna, Volga taştıkça Benim şarkılarım okunacak, türkülerim söylenecek Hazar çalkalandıkça Benim ay yıldızlı bayrağım dalgalanacak Sormayın kimlerdenem, haralıyam a dostlar Gönülden fırtınalı, boralıyam a dostlar Gızıl bir kurşun aldım, yaralıyam a dostlar Ağlama ey gözleri bulutlu yar Ben bilerem senin elinde de kanlı bir libasın var Bu şarkılar, türküler Türk’ü söyler türküler Yaşar kalpte ülküler Bu ses; arslan sesidir Bu ses; demir perdeyi damla damla eriten Katerina, Petro’yu deli eden bir sestir Bu ses; taa Kafkaslardan gelen Şeyh Şamil’in sesidir Şeyh Şamil’in sesidir Alperen Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Bayramın Olsun Elini öpecek anam olmadı Gözümde akacak yaşım kalmadı Bayramı bayrama kattım olmadı Anasız bayramlar sizlerin olsun Koşturdum ardından yetişemedim Küçüktüm salına anam erişemedim Bir daha seninle görüşemedim Ana bayramınız mübarek olsun Teneşir duşunu erken alacağım Kabrinin yanına bende yatacağım Geldiğimde her gün anam bayram yapacağım Elini öpüşüm bayramın olsun Kabrinin üstünde cennet bahçesi Üçler, Mevlana’lar hakkın nefesi Ziyaret edenler fatiha sesi Anama gönderin bayramı olsun Alperen Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Üniversite Kahvesi Beni doğuran annem Bilemedim senden önce öleceğimi Omuzlar üstünde yürürken Hatırlatmak istemezdim sana doğum sancılarını Neden anlatmadın bana Yarasaların gece kan emdiklerini Neden söylemedin sanki Akreplerin zehirli kurşunu var diye Haber ver arkadaşlarıma Pusu kurdular yine üniversite kahvesine Anne; gururlan artık Bugün Cuma, Fatih Sultan Mehmet Han’la aynı saftayım Tuna’ya özendim, Sakarya gibi kalktım ayağa da Parmaklarımla yırttım kan damarlarımı Bayrağımın rengi solmasın diye Kız kardeşimin başörtüsünü ört, okuluna gitsin Dışarısı zemheri, saçlarına soğuk değmesin Seccadeni ört tabutuma da omuzlarımız üşümesin Alperen Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Adımız Mehmet Şemdinli dağlarında güneş Çocuk kadar cılız ve benim kadar yorgun Yaz günlerimin yaramaz çocuğu Bu sana verdiğim son selam Karları koynunda eritip Baharlarda Fırat’ı emziren süt anam Alnımdaki soğuk teri silemeden Neden son yolculuğumu çaresiz seyredişin Harran ovasının susuzluğuyla çatlayan dudaklarım Diz kapağımda parlayan kurşun Şimdi hücre tavanından daha yakın gökyüzü Elimde tuttuğum yaram olmasa Hilallere yıldız toplardım geceler boyu Dokuz ışıklı al kanatlı sancağım Hilal’li yıldızlar yar olsun sana Adımız Mehmet, yaşımız yirmi Hür dolaş göklerde, düşünme beni Bendeki bu taze kan volkanlar gibi Güneş bile solduramaz rengini Ah kır çiçekleri Nerde annemin ağzındaki gülsuyu kokan dualar Çocukluğumu hatırladım yirmi yıl sonra Arkadaşlarımla kartopu oynadığım okul bahçesine sor Kardan adam yapamıyorum belki Kanıma beyaz kardan ay yıldızlar işledim anne Güneş bile utancından yüzünü çevirdi Alperen Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Devlet millet tek bir yürek Bayrak millet kutlu dilek Başak başak çiçek çiçek Umudumuz yeşerecek Kan ter ile çıktık yola Diz kırıp vermeyiz mola Azat azat bütün Türkler azat Azap azap bu hal bize azap Soruların cevabıyız Tarihlerin mirasıyız Mazlumların hasretiyiz Gönüllerin vuslatıyız Atilla YILMAZ Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Kan tutunca yağız eri Göğü dinle kün vaktidir Tan yerinden İsrafil'in Yiğitlere ün vaktidir İzbesine girer yılan Suya iner susuz ceylan Şahlanır yüzbin küheylan Sanılırki Hun vaktidir Bellidir yol bellidir yön Bellidir sağ sol arka ön Ey Türk titre kendine dön Denildiği gün vaktidir Gitmez olsa da hoşuna Sarıl milletin işine Tükürüp durma boşuna Saratların gün vaktidir Yeter kanla kin yoğurman Yetişir çile eğirmen Hak'ka dönsün bu değirmen Kına gibi un vaktidir Atilla YILMAZ Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Bugün yollanıyorken bir gurbete yeniden Belki bir kişi bile gelmeyecektir bize Bir kemiğin ardından saatlerce yol giden İtler bile gülecek kimsesizliğimize Gidiyorum gönlümde acısı yanıkların Ordularla yenilmez bir gayız var kanımda Dün benimle birlikte gülen tanıdıkların Yalnız bir hatırası kaldı artık yanımda Atilla YILMAZ Alıntı
Φ ılgın_ülküm Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 >> Mustafa Yıldızdoğan >> Gaziantep Yolu Bahçalarda mor meni Verem ettin sen beni Nasıl verem olmayım Eller sarıyor seni Ben sana yandım gelin Yanağı allı gelin Gaziantep yolunda Öldürdün beni gelin Bahçalarda meleme Yar göğsün düğmeleme Ölürsem kanlım sensin Gözlerin sürmeleme Ben sana yandım gelin Yanağı allı gelin Gaziantep yolunda Öldürdün beni gelin Bahçalarda saz olur Gül açılır yaz olur Ben yarime gül demem Gülün ömrü az olur Ben sana yandım gelin Yanağı allı gelin Gaziantep yolunda Öldürdün beni gelin Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Altaylardan Tuna'ya Türk'ün ayak izi var Gök bayrak boynu bükük hala kanayan yarası var Oy nenni nenni nenni oy nenni yar Aramızda dağlar uçurumlar var Al bizi de sürü sen vatan ol da yürü sen Kerkük durma yürü sen daha yolun yarısı var Oy nenni nenni nenni oy nenni yar Oyun oyun içinde nece edim yar Garip durmak ar gelir sınırların dar gelir Böyle durmak zor gelir Kıbrıs diye davamız var Oy nenni nenni nenni oy nenni yar Biz bunlarla kardeş olamayız yar Zalime kaş çatacak düşmana kan kusacak Sanma böyle susacak herşeyin bir sırası var Oy nenni nenni nenni oy nenni yar Türkler boyun eğmez kimselere yar Oy nenni nenni nenni oy nenni yar Birgün elbet hesap sorulacak yar Atilla YILMAZ Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönülleri birleşenler selam sizlere Uzaklarda dertleşenler selam sizlere Selam sana hücrelerde benzi solan genç Selam sana ey yılları heba olan genç Ey ekmeği alınanlar selam sizlere Ey rütbesi çalınanlar selam sizlere Kardeş yahut arkadaştır diye evleri, Ocakları dağıtılan Ülkü devleri, Selam üstünüzde bütün bakışlar Bir gün olur tarih elbet sizi alkışlar Selam şanlı mazimize selam yarına Selam zafer ordusunun silahlarına Ey geçmişin yiğitleri selam sizlere Ey yarının şehitleri selam sizlere Gerçek unutmaki birgün senindir Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir Atilla YILMAZ Alıntı
Φ ılgın_ülküm Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Mustafa Yıldızdoğan >> Haydi Gençler Geceyi yenmeliyiz Şafağa ermeliyiz Hedef güçlü Türkiye El ele vermeliyiz Haydi haydi gençler Sevgiyle çıkın yola Çalışmak yarış olsun Öyle bir eselim ki Rüzgarlar yarış olsun Durmayın, yorulmayın Bu zafer senin hakkın Türkiye düğün dernek Coşmalı bütün halkın Haydi haydi gençler Alıntı
Φ ılgın_ülküm Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Mustafa Yıldızdoğan >> Yaşıyorum Öylesine Sorma gülüm sorma Bir garip haldeyim işte Gitmeseydin diyorum Gitmeseydin Beni böyle bırakıp da yıkıp da Sensiz kala kaldım ortalıkta Tadı tuzu yok hayatın Ortalık yangın yeri Ortalık toz duman Umutlarım, sıfırın altında erzurum Gönlüm talan, gönlüm viran Yaşıyorum öylesine Yüreğin feryadını dile getir Yanık türkülerde ara sevdaları Kaybedilmiş ne varsa aşka dair Türkülerdedir diyorum Kapatıp gözlerimi dinliyorum Yani yaşıyorum öylesine Yüce dağların eteklerinden Toprağın göz yaşlarıyla Bulutları sinesine çekmiş Hoyrat mı hoyrat Haşin mi haşin Ferman dinlemez Akıp giden su gibi sevdim seni Farzet ki çağlar ötesi Farzet ki insan yüzü görmemiş Yani kirlenmemiş Temiz tertemiz Gönlüm gibi, sevgim gibi Sana olan aşkım gibi Çoşuyorum, taşıyorum Nice bentler aşıyorum Seni arıyorum bulamıyorum Yaşıyorum öylesine Savaş meydanında yenik düşmüş bir ordunun Sağ kalmış tek yaralı askeri gibi Kan revan vücudum Üstüme çevrilmiş binlerce namlu Yalvarmamı bekleyen adi gülüşlü suratlara Tükürüyorum çatlamış dudaklarımla Koşuyorumi düşüyorum Vatanım vatanım diyorum Vatanımı soluyorum Bir bayrak gibi Seni arıyorum bulamıyorum Yani yaşıyorum öylesine Yıkılmış etrafımda bütün duvarlar Karda kışta kalmış Kolu kanadı kırık Küçük bir serçe gibi Uçuyorum, konuyorum Üşüyorum, donuyorum, gücüm tükeniyor Yoruluyorum Seni arıyorum bulamıyorum Yani yaşıyorum öylesine Hayatın sihri bozuldu Silindi bütün renkler Sensizim, yalnızım Bir garip haldeyim anlayacağın Ama yine seni arıyorum Andıkça yanıyorum Yaprak gibi dökülüyorum Sinemi sensiz dağlıyorum Ağlamak yakışmaz amma artık ağlıyorum Seni bir serçenin göz yaşları kadar Çok ama çok seviyorum Hani serçeler ağladığı vakit ölüyormuş ya Son bir nefes Alıyorum, veriyorum, alıyorum Seni arıyorum bulamıyorum Yani yaşıyorum öylesine Alıntı
Φ ılgın_ülküm Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Osman Öztunç Yarınım Yok Ben suçluyum bilirim Türkülerim susmadı Ne bıçaklar değdide Sözlerimi kesmedi Ne bıçaklar değdide Şiirimi kesmedi Ah bu bildim bileli Gecem günüm çileli Bugünüm hep belalı Yarınım yok unutma Her kelime her hece Burda kalsın böylece Beni unut bu gece Yarınım yok unutma Bir yağmura bıraktım Göz yaşımı kanımı Artık hazin ve dağlar Sardı dört bir yanımı Yolcu gibi gör beni Uzaklara sür beni İstersen sen vur beni Yarınım yok unutma Ölümcül bir yaram var Ne günüm ne sıram var Kısacık bir sürem var Yarınım yok unutma Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN Selam nurlu sabaha Gök Girsin Kızıl Çıksın Selam kutlu dergaha Gök Girsin Kızıl Çıksın Budunumu satarsam Türklüğe su katarsam İte kemik atarsam Gök Girsin Kızıl Çıksın Terlemese göynekler sürçerse ak toynaklar Yüz bulursa oynaklar Gök Girsin Kızıl Çıksın Kuran deva her derde düş kurduk perde perde Sırt dayarsam namerde Gök Girsin Kızıl Çıksın Anayurt Tanrı Dağı hazırlansa hep yağı Terk edersen Başbuğ'u Gök Girsin Kızıl Çıksın Yürümessem hak yolda erimessem hak yolda Çürümezsem hak yolda Gök Girsin Kızıl Çıksın Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Satan Satana Günaydın Türkiye, Günaydın Millet, Bu gaflet delalet hatta hıyanet Yutan yutana yutan yutana, Yutan yutana yutan yutana Bu rüzgarlar sahte baslar rotasız, Bu rüzgarlar sahte baslar rotasız Bana ne diyerek dertsiz tasasız yatan yatana yatan yatana, yatan yatana yatan yatana Kanadı kırılmış kartal yatıyor, Kanadı kırılmış kartal yatıyor Baykuşlar ortada nara atıyor Yazık vatana yazık Vatana, Bağır tellal bağır her şey bedava, Bağır tellal bağır her şey bedava, Hürriyet Bedava, Vatan bedava Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana Belki de hayır, burda belkilerin yeri yok Kesin ama kes kesin bunlar aklına sok Çözülemeyen onca sorun dert çok Çok kork bizden çözümlere karnımız tok Siyaseti kendine kabul edeceğine Millet gaf yapıp uyutan milleti Hiç kimse görmedi bu sekil ihaneti Peşkeş çekip Memleketi !! Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana, Satan Satana. Mustafa Yıldızdoğan Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Her Gece Doğmaz şu güneş doğmaz, Doğup ta sabah olmaz Bende ki bu feryadı kimseler duymaz Her gece artık yeter Her gece dünden beter Her gece seni düşünmek Her gece hasretin tüter Gece çökünce gece, Gece olur işkence Gözlerimde gözlerin, Yüreğimde kelepçe Mustafa Yıldızdoğan Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Aşk Militanı Aşk yağıyor İstanbul'a Hasret beni kavuruyor Ben hala aşk militanı Karakol beni arıyor Aşk yağıyor İstanbul'a.... Aşk yağıyor İstanbul'a Hasretimi vuruyorum Martılar çığlık atıyor Aşk için kuduruyorum Aşk yağıyor İstanbul'a.... Karakol beni arıyor Aşk için kuduruyorum Aşk yağıyor İstanbul'a.... Aşk yağıyor İstanbul'a Kar yağarken gençliğime Sırtımda pusu izleri Düşümde yarin gözleri Aşk yağıyor İstanbul'a... Ahmet Şafak Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Döneriz Elbet Yardan uzak, candan uzak Senden uzak olmuşuz Bağcu saymışlar da bizi gülden uzak kalmuşuz Kalır mıyız gayri yolda Çiçeğimiz artık dalda Açar olmuş ey sevdanın Şerre yasak olmuşuz Dağları aşarız elbet Sel olur taşarız elbet Hangi güç tutacak bizi Gün gelir döneriz elbet Ah anam ak ellerinden öperiz elbet Güller bizlere biz güllere Hasret kalsak ne olur Vatan deyip derdimize Bin dert katsak ne olur Tanır mıyız gayri engel Ödemişiz bunca bedel Neler bitti bu da biter Kara sevda olmuşuz Ahmet Şafak Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Tamam Tamam, ben anlamam aşktan meşkten Tamam, çıkmışım aşk denilen köşkten Tamam kalmışım bir başıma Doymadım şu genç yaşıma Düşmüşüm bir kavganın ortasına Tamam, sen seversin hem çok seversin Tamam, benim için vefasız dersin Tamam, oysa sevmek feda etmektir Bazen çok sevip de gitmektir Yetinmektir düşle bir gülüşle Tamam Bilirim, yüreğim adam olmaz bilirim Bilirim hem severim yoluna ölürüm Olmuşum düş gezgini bir düş avcısı Bendeki doğacak güzel günlerin sancısı Yolumdan döndüremezler beni Giden gitsin, aramam gideni Seversen böyle hesapsız sev beni Tut elimi, ver elini, sevmişim bir kez seni Tamam Ben aşktan anlamam haa Oysa bir bıçak değmiş gibi bölünmüş düşlerim Gayri iflah olmayız Sen bir yerde ben bir dar da Eski bir vatan kadar uzağız işte Destanlar kadar yakın Uzat ellerini cano yarama dokun Belki böyle sevmemeli bir insan sevmemeli bu zaman da böyle ölümüne erkekçesine bir kartal olmamalı ömrün doruklarında Böyle kanadı kırık zemheride çırılçıplak Gel de bu vahşi yanını Bu en asil yanını Kolaysa bırak cano Kolaysa bırak Ahmet Şafak Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Anka Kuşu Avcı topla tuzağını Anka kuşu avlanamaz Dünyalar kan kırmızısı gözlerime bakılmaz Kararlı adımların ıslak ayak seslerin Yağmurları içtiler yırtık ayak izlerin Gözlerim düşünürken gökyüzünü mavisini Kurşunlar küstürüyor kuşların sevgisini Kararlı adımların ıslak ayak seslerin Yağmurları içtiler yırtık ayak izlerin Alperen Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Azat Meydanları Tanklar ile yürüdüler Karanfiller arasından Çiçek gibi gençleri Kopardılar analardan Şafak vakti yürüdüler Azat meydanlarına Güneş doğmadı daha Azat meydanlarına Sen bu ağacın son yaprağısın Sen bir basamaksın ve haykırışsın Dumanlı bir vakit kınalı ellerin ağıtısın Bir tekbir duydum son nefesimde Hazar dalgalandı, gök parçalandı Ve toprak sarsıldı yer yer Öz oğlumu vurdunuz diye Dökülürken üstüme Annemin gözyaşları Gece karanlığını Ateş böceği sardı Elde çiçek tozları Kalbime sıcak bakın Toplanın etrafına Şehit olmuş canların Şafak vakti yürüdüler Azat meydanlarına Güneş doğmadı daha Azat meydanlarına Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde Gözlerimi açmayın Yaklaşırken ölüme Yer ayırın topraktan Açan karanfillere Alperen Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Miting Meydanında Miting meydanında bir ihtiyar adam Hüzünlüydü ama, ağlamıyordu. Ve bir ihtiyar miting meydanında Gözleri acıdan dehşetle yanmakta Kaç zamandır dokunamamıştı saçlarına Kaç zamandır görmemişti yüzünü Buluştular, Rüzgarın savrulduğu bir meydanda Siren sesleri arasında Yiğidim yerde yatıyordu upuzun İhtiyar ayakta duruyordu dimdik Ama ikisi de ölmüştü Miting meydanında bir ihtiyar adam Hüzünlüydü ama, ağlamıyordu. Alperen Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.