Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Igor Dyatlov, Zinaida Kolmogorova, Iyudmila Dubinina, Alexander Kolevatov, Rustem Slobodin, Georgyi Krivonischenko, Yuri Doroshenko, Nicolas Thibeaux-Brignollel, Alexander Zolotarev.  Yolculuktan önce 27 ocak 1959 günü sovyet rusya'da dokuz genç kayakçı ural dağları'nın uçsuz bucaksız eteklerinde 2 haftalık bir tırmanış ve kayak gezisi için yola çıktılar. aslında 10 kişiydiler ancak bir tanesi sağlık problemleri yüzünden son anda geride kalınca yola 2 kadın 7 erkek çıktılar.

2 şubat 1959 gecesi ural dağlarında vukubulan ve 9 dağcının ölümü ile sonuçlanan esrarengiz olay. olayın geçtiği yer, kholat syakhl dağının doğusundaki dyatlov geçitidir. "kholat syakhl", mansi dilinde ölüm dağı anlamına gelir. dyatlov adı ise grubun lideri igor dyatlov'a atfen sonradan verilmiştir.

kayakçıların kamp kurdukları yerdeki çadırları içeriden yırtılarak parçalanmış olarak bulunmuş, kurbanların bazılarının karda yalınayak, hatta don gömlek koşarak bir şeyden kaçtıkları, ikisinin kafatasının, ikisinin de kaburgalarının kırıldığı, birinin de dilinin yerinde olmadığı saptanmış, ancak bütün bunlara rağmen hiçbir cesette fiziksel mücadele izine rastlanmamıştır. ayrıca ölenlerin giysilerinde anormal düzeyde radyasyon izleri bulunmuştur. ölenlerin bazı yakınlarının iddialarına göre cesetlerin ciltlerinde turuncumsu, saçlarında ise grimsi bir renk hakimdi. resmi sovyet kayıtları olayı "bilinmeyen bir gücün" etkisine bağlamıştır.

yapılan spekülasyonların en yaygını olayın olduğu gece ve bunu takibeden günlerde bölgede çok sayıda kişi tarafından gözlemlenen turuncu ışık saçan gök cisimleri ile ilgilidir. bir başka iddia da bölgede sovyet ordusunun gizli askeri deneyler yaptığı yönündedir.

21035632_20130902180911073.jpg      

Vizyon Tarihi

6Eylül 2013 (1 SAAT 36 DK)

Yönetmen

Renny Harlin

Oyuncular:

Gemma Atkınson, Matt Stokoe,  Richard Reid

Tür

Gerilim

Ülke

ABD,Rusya,İngiltere

Şeytan geçidi filmi ;bu gerçek olay ve yine Amerikan tarihinin en gizemli ve sonuçları halen açıklanmayan ve  söylentilere göre tehdit edilerek , Teslanın katkıları ile yapılan bir deneye  dayandırılarak kurgulanmış..Bu deneyin adını vermeyeceğim bilenler anlamıştır gerçi . Filmde bu olayı araştırmak için, bir grup Amerikalı psikoloji öğrencisi , gerçek olayda izlenen rotayı izleyerek Ural dağlarına doğru yola çıkarlar. Olaylar bundan sonra gelişir. Filmin ikinci bölümlerde kapalı alanlarda çekilen sahnelerde korku öğeleri  başarılı bir biçimde kullanılmış. Ben bile ürktüm seyrederken :) Filme biraz belgesel havası katılmış olmakla birlikte, bana göre; çok daha başarılı ve doyurucu bir film ortaya konulabilirdi. Özellikle yukarıda bahsettiğim iki konu üzerine yapıldığı düşünülürse. 

Dyatlov olayını bundan bir hafta önce ,kızım öğrenmiş ve bana anlatıyordu. Cumartesi akşamı için sinema seçeneklerine bakarken  , şeytan geçidi filminin konusunun , bu olaya dayandığını görünce gitmeye karar verdik ve gittik.Yine de sıkılmadan seyrettim diyebilirim. Boş zamanınız varsa izleyin. Özellikle komplo teorilerine meraklıysanız

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.