Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bayrampaşa’da eli sopalı ‘sivil’lere eğitim veriliyor


irinçköl

Önerilen İletiler

AKP sonbaharla birlikte yeniden başlaması beklenen hükümet istifa eylemlerini önlemek için emniyette hazırlıklara başladı. Bayrampaşa çevik kuvvet merkezinde eli sopalı 'sivil'lere eğitim başladı.

 

bayrampasada_eli_sopali_sivillere_egitim

 


Sonbahardaki gelişebilecek halk hareketini bastırmak için İstanbul Emniyeti 50-60 kişilik gruplara 'toplumsal olaylara karşı koyma' eğitimi verecek. Eğitim, 'yeni Balyoz Timi mi kuruluyor?' sorusunu akıllara getirdi

Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan Haziran Direnişi sırasında ortaya çıkan eli sopalı sivil polisler İstanbul'da yeni "görev"lere hazırlanıyor. Direniş sırasında Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldürerek gündeme gelen eli sopalılar, Sonbaharda yükselmesi beklenen eylemlere karşı İstanbul Emniyeti, sivil görev yapacak polislere "Toplumsal olaylarda sivil olarak nasıl görev yapılır" eğitimi vermeye başladı.

Talimatlar sözlü

Haziran ayındaki halk hareketinde sıkıntılı günler yaşayan ve Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın eli sopalı polislerden oluşan Balyoz Timi tarafından öldürülmesi üzerine Emniyet, yeni bir halk hareketine karşı harekete geçti. Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüklerinden, toplumsal olaylarda sivil olarak görev yapabilecek polislerin listesini istedi. Talimat yazılı olarak değil sözlü olarak verildi. Bunun ardından verilen İlçe Emniyet Müdürlükleri'nde liste çerçevesinde, polislere "Toplumsal olaylara sivil olarak nasıl görev yapılır" eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimler İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet merkezinde veriliyor. 

Yeni 'Balyoz Timleri' mi?

Eğitime katılacak sivil polisler değişik şubelerden seçiliyor. Eğitime katılmadaki tek şart, toplumsal olaylarda başarılı olmak! Eğitimler 50 - 60 kişilik gruplar halinde veriliyor. Balyoz Timi ile ilgili Aydınlık'a konuşan Eskişehir'deki polis memuru bu time katılanların iri yapılı polislerden seçildiğini söylemişti. İstanbul Emniyeti'nin böyle bir uygulamaya gitmesi akıllara "yeni Balyoz Timleri mi kurulacak" sorusunu getirdi. Bu eğitimlerle birlikte Sonbaharda olası eylemlerde polisin daha sert olacağı da bekleniyor.

İlk eğitim ABD'den

Milliyet Gazetesi'nin 19 Ağustos tarihli haberine göre, 25 Mayıs 2012 tarihinde ABD'de aralarında İstanbul, Hatay, Trabzon, Hatay gibi 16 ilin terörle mücadele, güvenlik, çevik kuvvet şube müdürlerine "Kapsamlı Egzersiz" adlı seminer veriliyor. Bu seminerde şube müdürlerine Gezi Parkı eylemlerine benzer bir senaryo üzerinden nasıl müdahale edecekleri anlatılmıştı.

Bağış: Polisi hazırladık

AB Bakanı Egemen Bağış, sonbaharda olası bir halk hareketine karşı polisi hazırladıklarını söyledi. Milliyet gazetesine konuşan Bağış, "Gezi olaylarının üzerinden hayli zaman geçti. Türkiye artık hazırlıklı. Polis de eski polis değil. Devlet, TOMA'lar vs. dahil, teçhizat açısından mayıs-haziran aylarına oranla en az dört kat daha güçlü. Bu konuda seminerler yapıldı. Brifingler alındı. Eğitimler verildi. Polis o günlere oranla daha bilgili ve tecrübeli. Artık başaramazlar" ifadelerini kullandı. 

 

Masum Gök / Aydınlık
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.