Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cemil Bayık: Çekilmeyi durduruyoruz!


irinçköl

Önerilen İletiler

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, AKP'nin savaş istediğini söyleyerek, "Bu şu anlama geliyor: sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz" dedi. 

ANF'de yer alan habere göre, Abdullah Öcalan'a özgürlük için imza kampanyası çerçevesinde kurulan Irak ve Güney Kürdistan Komisyonu heyeti Medya Savunma Alanları'nda KCK Yürütme Konseyi eşbaşkanları Cemil Bayık ve Besê Hozat tarafından kabul edildi. Burada yapılan görüşme sırasında Cemil Bayık, heyet üyelerine imzalardan dolayı teşekkür ederken, gündemdeki konuları da değerlendirdi. 

'Türkiye süreci kesintiye uğratmak için çabalıyor' 
Bayık, "Biz bu sürecin devam etmesi için uğraşırken, Türk hükümeti ve devleti sürecin kesintiye uğraması için çalışıyor. Bu nedenle hassas bir aşamadan geçiyoruz. Toplanan imzalar belki bu sürece de hizmet eder" şeklinde konuştu. 

'Öcalan serbest bırakılmalı' 
Ortadoğu'daki gelişmelere değinen Cemil Bayık, "İstikrar tüm halkların ihtiyacıdır. Eğer Ortadoğu'da istikrar istiyorlarsa, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerekecek" vurgusunu yaptı. 

"Ortadoğu'da şiddetli bir savaş yürütülüyor. Kürtler eskisi gibi değil. Canlandı ve güçlendi" diyen Bayık, şunları ekledi: "Kürtler birinci güçtür; Kürtler olmadan hiçkimse Ortadoğu'da kendi çıkarlarını koruyamaz. (Bu koşullarda) Kongre'nin Kürtler için demokratik bir strateji oluşturması gerekiyor. Kürtlerin böyle bir stratejiye ihtiyacı var. Kürtler bu şekilde kendilerini katliamlardan koruyabilir." 

'Hükümet paketlerle kandırmaya çalışıyor' 
Bayık, sorulara yanıt verirken, demokratik çözüm sürecinin içinde bulunduğu aşamaya geri dönerek önemli mesajlar verdi. Türk devletinin üzerine düşen rolü yerine getirmediğini belirtirken, şimdi bir paketle halkın kandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Bayık, hükümetin seçimlere kadar sahte paketle halkı kandırmak istediğine dikkat çekti. 

Hiç kimsenin PKK'yi bu saatte sonra yenemeyeceğinin altını çizen Bayık, "PKK ihanete ve teslimiyete karşı kuruldu. Hiç kimse PKK'yi teslim alamaz. Bu PKK gerçeğidir. PKK'nin kültürü ve ahlakı bu esaslar üzerine kuruldu" dedi. 

'Gerillanın çekilişini durdurduk, gelen grupları da geri dönebilir' 
Türkiye'ye 1 Eylül'e kadar tarih verdiklerini ifade eden Bayık, şu ana kadar bir adım atılmadığını belirterek, "Bu şu anlama geliyor: sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız. Savaşı daha da şiddetlendirmek isterlerse, Güney'e (Güney Kürdistan) gelen grupları yeniden göndereceğiz" dedi. 
 

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/cemil-bayik-cekilmeyi-durduruyoruz-haberi-79177

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.