Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Süper Kupa Finali ve Suat Kılıç


irinçköl

Önerilen İletiler

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan TFF Süper Kupa maçının Kayseri’de yapılacağı açıklandı.Maç ATV'den naklen yayınlanacak. Öncesinde Suat Kılıç tehditler yağdırdı. Aslında çok ta önemsenecek bir durum sayılmaz: Basit kıl dönmesi olayı. Buna bir şey korkusu da diyorlar ama :)

 

 

***********************************************************************************

 

 

Spor Bakanı'ndan kulüplere, taraftarlara ve üniversite öğrencilerine akıl almaz tehditler!

Gezi direnişinden ödü kopan hükümet gezi protestolarının futbol tribünlerine ve üniversitelere sıçramasını engellemek için tehtid ve şantaj ile yıldırmaya çalışıyor.

Bugün oynanacak Süper Kupa Finali öncesinde Zaman gazetesine bir röportaj veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, adeta tehdit yağdırdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, statlardaki tansiyonun artması halinde bunun bedelini kulüplerin ağır şekilde ödeyeceği tehdidinde bulundu.

'Futbolu bitirir'
“Stadyumları şiddetin, siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder” diyen Kılıç, bu durumun Türk futbolunu, kulüpleri ve yöneticileri bitireceği söyledi.

Yasadaki yaptırımların işletileceği, olaylar bitmedikçe elektronik biletin olacağı, spor savcısının göz açtırmayacağı belirten Kılıç, “Can yanabilir, radar var” dedi.

Bakan, kulüp yöneticilerine de “40 gün sussunlar, sporda polemik kalmaz” sözleriyle ayar verdi.

Gezi tehdidi: 'Bedelini öderler'
Gezi Parkı eylemlerinin tribünlere taşınması durumunda sporun ciddi zarar göreceğini ileri süren Kılıç, “Futbol taraftarı arasına siyasi nifak sokanlar, bedelini öder. Kanunda bedeli neyse. Stadyumlar siyaset yeri değil. Kaldı ki, kulüp başkanı ve yöneticilerinin bilgisi dışında bu tür kitlesel eylemlerin yapılabilmesi mümkün değil. Statlarda güvenliğin sağlanması kulüplerin sorumluluğunda. Çakmak, taş, şişe nasıl girer?” dedi.

'Burası muz cumhuriyeti değil; yapan 24 saat içinde bulunur'
Gezi eylemlerine ilişkin Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taraftar gruplarının arasına birileri sızmak isterlerse burası muz cumhuriyeti değil. 30 senedir terörle mücadele eden bir devletiz. Bir-iki, yaşanır. Üçüncüde kontrol altına alınır. Olayların arkasında kim var, tahrik eden kim, kulüpler nereye kadar içinde? Devlet, 24 saat içinde lamba gibi ortaya koyar. Polisle, yargıyla kimseyi korkutmuyorum ama bir eylem için senelerce men cezası almak, kulübü ve kendini ateşe atmak kimseye bir şey kazandırmaz. İnsanlar çocuklarını maça, cepheye mi korkusuyla gönderir hale gelirse bu durum Türkiye’de futbolu, kulüpleri, yöneticilerini bitirir.”

'Uyarıyorum statlarda radar var'
“Tahrikkâr konuşan kulüp başkanı bir yaptırıma maruz kalmayacak mı? Yayınlar, yazılar, kışkırtılan kitleler. Bir sorumluluk oraya çıkmayacak mı?” diye soran Kılıç, tehditlerini şöyle sürdürdü:

"Spor savcısı, kamera ve elektronik bilet uygulamalarına da değindi. Sporun tepesindeki isim, “Kanunun uygulanacağını herkes bilecek. Temennim can yanmaması ama yanabilir. Uyarıyorum, radar var.” ifadelerini kullanırken ekledi: “Spor savcıları, müsabakaları yerinde izleyecek. Doğrudan görecek. Raporlar, görüntüler önüne gelecek. Kimin hangi koltukta oturduğunun tespiti için elektronik bilet uygulamasına geçiyoruz. Burada bir fişleme yok. Elektronik bilet tribünlerde yaşanan olaylardan çıktı. Olaysız bir sezon geçirebilirsek zannediyorum bir daha konuşulabilir. Elektronik bilet güvenlik, suç işleyeni bulmak ve bir daha stadyuma girmesini engellemek amaçlı.”

Üniversiteye de tehdit: 'Sabıka kaydı düşürmesin'
Spor kulüplerini, taraftarlarını, yazarlarını tehdit eden ve hızını alamayan Kılıç, bu kez üniversiteleri de hedef aldı:

Gezi eylemlerini üniversitelerde de deneyebilirler. İstediğimiz, öğrencilerin karşı karşıya gelmemesi. Birisi eğitim almama hakkını kullanmak istiyorsa bahçede oturur, boykot hakkını kullanır. Ama, amfide ders yapan öğrencinin hakkını kısıtlamaya kalkarsa devlet gereğini yapar. Eylemciler, eyleme katılmayanların bu hakkını kısıtlayamaz. Çağrım şu: Kimse hayatını karartmasın, geçmişine sabıka kaydı düşürmesin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde @mtac201977 isimli kullanıcı tarafından atılan tweet, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Maç esnasında Gezi Parkı direnişi hakkında atılabilecek sloganlara karşı yapılan çağrıda, “Sevgili Kayseri halkı sopanı al maç bitiminde stadın önünde bekle, gık diyen çapulcuyu indir” diyerek linç çağrısı yapıldı.

 

Twitter’da bu çağrıyı yapan @mtac201977 isimli kullanıcı aynı zamanda bir Galatasaray taraftarı.

 

Twitter hesabını incelediğimiz @mtac201977, Almanya’da yaşıyor ve sıkı bir AKP sempatizanı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, karakolda atılan tweetleri kayıt altına aldırdığını ve yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

BAKAN FİTİLİ ATEŞLEMİŞTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün yaptığı açıklamada “Gezi’yi stadyumlara taşıyanlar bedelini öder” demişti. 

 

kayseri_ice3.jpg

 

 

 

#Dakika34teHerYerTaksimHerYerDirenis

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.