Φ Panteidar Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 1- Yaratılış Efsanesi: Tanrının kainatı, dünyayı ve insanları 6 günde yarattığı, 7. gün dinlendiği. 2- Adem ile Havva Masalı: Adem'in topraktan, Havva'nın ise Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı. 3- Nuh'un Gemisi ve Tufan Efsanesi: Büyük sel afetinden sadece gemiye binen insan ve hayvanların kurtulduğu. 4- Musa Efsanesi: Musa'nın doğuşu, Firavunun zalim olduğu, Musa'nın insanüstü mucizeleri, sihirli asası, Kızıldeniz'in yarılması. 5- Mısır'dan çıkış ve Ahid Sandığı Efsanesi: İsrailoğullarının Mısır esaretinden çölü geçerken gökten yağan ekmekle beslendiği. 6- Bakire Meryem Masalı: Meryem'in cinsel ilişki kurmadan İsa'ya hamile kaldığı. 7- İsa Mesih Efsanesi: İsa'nın insanüstü mucizeleri, ölüleri dirilttiği, çarmıha gerildikten sonra dirildiği ve göğe çıktığı. 8- Muhammed Efsanesi: İlk yaratılan olduğu, o olmasa yaratılışın olmayacağı, doğumundaki mucizeler, peygamberliğinin Kitablarda müjdelendiği, göğsünün yarılarak temizlendiği, Miraç, göğe çıkıp Tanrıyla görüştüğü, başının üstünde daima bir bulutun takip ettiği, Ay'ı ikiye yardığı. 9- Mesih, Mehdi ve Deccal Masalı: Kıyamet öncesi insanlığa zulmedecek Deccal'ın ve kurtaracak Mesih ve Mehdi'nin çıkacağı. 10-Kabir azabı ve Sırat Köprüsü Masalı: İnanmayanların kıyamete kadar kabirlerinde işkenceye uğratılacağı ve kıyametten sonra dirilip, iğneden ince kılıçtan keskin Sırat köprüsünden geçileceği, geçemeyenlerin cehenneme düşeceği, geçenlerin cennete kavuşacağı. 11- Cennet ve cehennem masalı: Bilhassa hadislerde anlatılan cennet ve cehennem tasvirleri çok ilginçtir. Bu masal ve efsaneler o kadar çok ki ben sadece 11 örnek verdim. Dünyadaki tüm dinler ele alındığında liste bir hayli uzayacaktır. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Size göre masal ya da efsane bunlar... Ayrıca olayları dışardan olduğu belli üstünkörü bir tavırla aklınızca "ortaya dökmüşsünüz"... Biraz fazla sığ değil mi??? Yani kusura bakmayın ama şunları okuyan ne kazanır??? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Yani kusura bakmayın ama şunları okuyan ne kazanır??? Bir tanrıya inananların, yanında nelere de inanmak zorunda kalacaklarını görmeleri.... Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 1- Yaratılış Efsanesi: Tanrının kainatı, dünyayı ve insanları 6 günde yarattığı, 7. gün dinlendiği. . . . Bilhassa hadislerde anlatılan cennet ve cehennem tasvirleri çok ilginçtir. Bu masal ve efsaneler o kadar çok ki ben sadece 11 örnek verdim. Dünyadaki tüm dinler ele alındığında liste bir hayli uzayacaktır. sizi rüyanızda hiç korkutmadılar herhalde!gördüğünüz korkunç bir rüyadan uyanamadığınızı düşününüz? Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 1- Yaratılış Efsanesi: Tanrının kainatı, dünyayı ve insanları 6 günde yarattığı, 7. gün dinlendiği. 2- Adem ile Havva Masalı: Adem'in topraktan, Havva'nın ise Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı. 3- Nuh'un Gemisi ve Tufan Efsanesi: Büyük sel afetinden sadece gemiye binen insan ve hayvanların kurtulduğu. 4- Musa Efsanesi: Musa'nın doğuşu, Firavunun zalim olduğu, Musa'nın insanüstü mucizeleri, sihirli asası, Kızıldeniz'in yarılması. 5- Mısır'dan çıkış ve Ahid Sandığı Efsanesi: İsrailoğullarının Mısır esaretinden çölü geçerken gökten yağan ekmekle beslendiği. 6- Bakire Meryem Masalı: Meryem'in cinsel ilişki kurmadan İsa'ya hamile kaldığı. 7- İsa Mesih Efsanesi: İsa'nın insanüstü mucizeleri, ölüleri dirilttiği, çarmıha gerildikten sonra dirildiği ve göğe çıktığı. 8- Muhammed Efsanesi: İlk yaratılan olduğu, o olmasa yaratılışın olmayacağı, doğumundaki mucizeler, peygamberliğinin Kitablarda müjdelendiği, göğsünün yarılarak temizlendiği, Miraç, göğe çıkıp Tanrıyla görüştüğü, başının üstünde daima bir bulutun takip ettiği, Ay'ı ikiye yardığı. 9- Mesih, Mehdi ve Deccal Masalı: Kıyamet öncesi insanlığa zulmedecek Deccal'ın ve kurtaracak Mesih ve Mehdi'nin çıkacağı. 10-Kabir azabı ve Sırat Köprüsü Masalı: İnanmayanların kıyamete kadar kabirlerinde işkenceye uğratılacağı ve kıyametten sonra dirilip, iğneden ince kılıçtan keskin Sırat köprüsünden geçileceği, geçemeyenlerin cehenneme düşeceği, geçenlerin cennete kavuşacağı. 11- Cennet ve cehennem masalı: Bilhassa hadislerde anlatılan cennet ve cehennem tasvirleri çok ilginçtir. Bu masal ve efsaneler o kadar çok ki ben sadece 11 örnek verdim. Dünyadaki tüm dinler ele alındığında liste bir hayli uzayacaktır. bunlara neden inanmadığınızı hala çözemedim.ya tartışma yaratmak istiyorsunuz.yada bişey bilmiyorsunuz.eğer kuranı kerimi okuma zahmetinde bulunduysanız bunlara hiç şüphesiz inanmanız lazım.eğer okuduğunuz halde böyle düşünüyosanız eğer sizin yaptığınız kutsal kitabımız kuranı kerimi yalanlamaktır.bu hakka sahip değilsiniz. biraz daha dikkatli olmanız dileğiyle. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Bir tanrıya inananların, yanında nelere de inanmak zorunda kalacaklarını görmeleri.... EE??? Sonuç yok sonuçta değil mi??? Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Arkadaşlar; Neden tepki gösteriyorsunuz? Yoksa siz bunların hepsinin gerçek olduğunu mu sanıyorsunuz? Kainatta ve dünyada herşeyin Allah'ın kanunları çerçevesinde olduğunu görmüyor musunuz? Allah'ın kanunları dışında, bilimsel yasaları dışında bir yaprak dahi kımıldamaz. Her hareketin, her hadisenin, her doğa olayının bilimsel kanunlar üzerinde oluştuğunu görmüyor musunuz? 6 günde yeri ve gökleri yaratıp 7. gün dinlenen bir Allah olur mu? Niye 6 gün de 6 saniye değil? Siz "ol" deyince oluşumun bir evrim sürecine dayandığını düşünemiyor musunuz. Allah'ın nezdinde 1 günün bin yıla eşit olduğunu okumadınız mı Kur'an'dan? Sanki Ademi çamuru heykel gibi biçimlendirdi ve ona üfledi olarak mı düşünüyorsunuz? Bu kadar basit düşünmeyin.. Yazdıklarımın hepsinde yanlış bildiğiniz, yanlış algıladığınız konular var. Onun için efsane ve masal dedim. Hangisine çok inanıyorsanız, yazın açıklayayım. Hepsini sıradan yazmam çok uzun olur. Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 ya acaba pis bir meniden oluşmamızmı daha tuhaf bunlarmı islama göre üzerine bulaşınca necis olduğun abdest alamadığın bir ***** ya pis bir meniden doğmakmı daha tuhaf bunlarmı hem islamda Allah ın 7.gün dinlendiği yok Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Arkadaşlar; Neden tepki gösteriyorsunuz? Yoksa siz bunların hepsinin gerçek olduğunu mu sanıyorsunuz? Kainatta ve dünyada herşeyin Allah'ın kanunları çerçevesinde olduğunu görmüyor musunuz? Allah'ın kanunları dışında, bilimsel yasaları dışında bir yaprak dahi kımıldamaz. Her hareketin, her hadisenin, her doğa olayının bilimsel kanunlar üzerinde oluştuğunu görmüyor musunuz? 6 günde yeri ve gökleri yaratıp 7. gün dinlenen bir Allah olur mu? Niye 6 gün de 6 saniye değil? Siz "ol" deyince oluşumun bir evrim sürecine dayandığını düşünemiyor musunuz. Allah'ın nezdinde 1 günün bin yıla eşit olduğunu okumadınız mı Kur'an'dan? Sanki Ademi çamuru heykel gibi biçimlendirdi ve ona üfledi olarak mı düşünüyorsunuz? Bu kadar basit düşünmeyin.. Yazdıklarımın hepsinde yanlış bildiğiniz, yanlış algıladığınız konular var. Onun için efsane ve masal dedim. Hangisine çok inanıyorsanız, yazın açıklayayım. Hepsini sıradan yazmam çok uzun olur. sayın pante sen kendi düşüncelerinle kuranı düpedüz yalanlıyorsun.madem allaha inanıyorsun o zaman onun kendi elleriyle yazdığı kurana da inan.çünkü kurandaki herşey haktır ve gerçektir.sen yalanla ama senin yalanlaman bu gerçekleri değiştirmez.sana soruyorum.sence bu dünyada allahın kutsal kitabında yazılanlardan başka daha inanılması gerçek olan kaç kitap var.yada şöyle diyeyim.şu ana kadar değişime uğramamış o kutsal kitaptan başka hangi kişi yada kitap doğruyu söyleyebilir.bana kutsal kitapta olmayanı kanıtlasaydın.senin iddialarını inan dikkate alırdım.ama hem inandığını söyleyen hemde inkar eden birisi olamaz heralde.sen siz sorun ben yanıtlayayım demişsin.sence yüce allahın bize gönderdiği tek gerçek olan kitabamı yoksa senin hiçi bir şeye hiç bir kitaba bakmadan ortaya attığın düşüncelerinemi.allah aşkına söyle. selamlar Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 EE??? Sonuç yok sonuçta değil mi??? Gül sen gül... Foruma dön, başlıklara gir ve kaç tane başlığın bir sonuca bağlandığını bak. Sonra son yazdığın cümleye bak ve tekrar gül... Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Unutma ki sen de o pis dediğin mübarek meniden doğdun.. Okuma zorluğun var ya da konuyu evrim teorisine çekmek istiyorsun herhalde. Adem konusunda "6 günde yaratma ve dinlenme" için masal diye yazdım. İslam'da demedim. "Kutsal kitaplarda" dedim.. Selef_61 sen bir hayli bilgilisin bu konularda sanıyorum. Öyle anlıyorum. Aramızdaki fark şu: Ben Allah'a inanıyorum. Kur'an ayetlerinin zaman zaman, gerektiği zaman, 23 yıl boyunca peyderpey ilhamla Hz.Muhammed'in kalbine indiğine inanıyorum. yani ilham geldikçe ezberliyor, yazdırıyor. Siz ise, her ayeti Cebrail'in getirdiğine inanıyorsunuz ve Kur'an'daki tüm ayetlerin Allah sözü olduğuna, düzenlemesinin de doğruluğuna ve Allah tarafından korunduğuna, bugüne kadar da değişmediğine inanıyorsunuz değil mi? Bir de Kur'an'a inanmayanın Allah'a da inanmayacağını düşünüyorsunuz? İkisinin birbirinden ayrılmaz parça olduğuna inanıyorsunuz? değil mi? Yani, Kur'an gerçek değilse Allah'da gerçek olamaz (haşa) değil mi? Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 ama orada benim o hariç hepsi benim kitabımda da var Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 1- Yaratılış Efsanesi: . . . Bilhassa hadislerde anlatılan cennet ve cehennem tasvirleri çok ilginçtir. Bu masal ve efsaneler o kadar çok ki ben sadece 11 örnek verdim. Dünyadaki tüm dinler ele alındığında liste bir hayli uzayacaktır. sorabilirmiyim ata olarak adem as ile havva annemizi kabul etmiyorsan senin atan kimdir? mutlaka bi atan vardır bize onu söyle yada bu iddialarından vazgeç Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yağmur; Senin atan kimse benimki de odur. Bu kutsal kitaplarda Adem ile Havva olarak bildirilmiştir. Boş soru soruyorsunuz ya! Daha akılcı sorular sorsanız? Hep böyle suçlayıcı, isnat türü yanıtlar.. Birisi kafanıza uygun yazmasa, hemen; Sen müslüman mısın? ya da Allah'a inanmıyor musun? türü lafları bırakın.. Ben bir önemli konu açıyorum, bu konu Tevrat'ta nasıl geçer, Sümerlerde, eski uygarlıklarda benzeri efsaneler var mıdır? Bunların gerçeklik payı var mıdır? Abartıları, gerçek olmayan yanları nelerdir? Bunlar hakkında hiçbir bilgisi ve ilgisi olmayanlar yazmasın boşuna. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 1)Gılgamış Destanı: "Ellerimi yıkadım. Bir parça çamur koparıp yazıya attım. Ve bu yazıda ,kahraman Engidu'yu yarattım." 2)Sümer'lilerin Enuma-eliş Destanı: "Bunun üzerine ben de Ea'nın yardımını istedim. Toprağı, Kingu'nun kanıyla yoğurdum. İlk insanı meydana getirdim." 3)Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanrıça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukarıya kaldırdı, denizleri yeniden sınırlarına itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yarattı." 4)Mısır'da Luxor Tapınağı'nda bulunan kabartma bir resim: "Kral Amonhotap III olarak betimlenen Tanrı Khnemu çömlekçi çarkında erkek ve dişi iki insanı yaratıyor." 5)Hesiodos Destanı. "Namlı, şanlı Hephaisdos'u çağırdım hemen. 'Bir parça topral al, suyla karıştır' dedim. 'İçine insan sesi koy, insan gücü koy." 6)Yunan Efsaneleri'nden: "Gözyaşlarımla toprağı çamur haline getirdim ve yoğurdum (Prometheus anlatıyor.) Bir insan heykeli yaptım. Sonra bu heykele ruh verdim. İlk ölümlü yaratıklar oluştu böylece.) 7)Tevrat'tan: "Ve Rab Allah yerin toprağından Adam'ı yaptı ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam yaşayan can oldu." 8) Kur'an, Mü'minün 12-16: "And olsun ki Biz insanı süzme çamurdan yarattık." 9) Kur'an, Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onları cıvık bir çamurdan yarattık." 10)Kur'an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Artık onu tamamlayıp içerisine de ruhumdan üfürdüğüm zaman kendisi için derhal ona secdeye kapanın." Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Tufan Efsaneleri Yunan Zeus, Bronz çağının insanını yok etmek için bir taşkın gönderir. Prometheus oğlu Deucalion'a bir sandık yapmasını söyler. Yüksek dağlara kaçan bir kaç kişi dışında diğer herkes tufanda telef olur. Thessaly'daki dağlar parçalara ayrılır ve Isthmus ile Pelopones dışındaki tüm dünya sular la kaplanır. Deucalion ve karısı Pyrrha ( Epimetheus ve Pandora'nın kızı) dokuz gece ve gündüz sandıkta su üstünde gittikten sonar Pamassus'a varırlar. Yağmur durduğunda Zeus'a adakta bulunurlar. Zeus'un isteği üzerine başının üzerinden taşlar atar ve onlar erkeğe dönüşürler. Aynı şekilde Phyrrha'nın attığı taşlar da kadına dönüşür. Bu yüzden insan laoi kelimesiyle ifade edilir. Laoi taş demek olan lass kelimesinden gelir. Luşay (Assam, Hindistan) Su cinlerinin hükümdarı, Ngai-ti (sevilen kadın) adlı bir kadına aşık olur. Kadın onu rededer ve kaçar. Cin hükümdar onu takip eder ve tüm insanlığı kuzeydoğuda uzaklarda olduğu söylenen bir tepede suyla kuşatır. Giderek yükselen sular altında kalma tehditi karşısında insanlar Ngai-ti'yi suyun içine atarlar ve sular çekilmeye başlar. Alçalan su geniş vadiler oluşturur ve bu dünya düzleşene kadar devam eder. Narrinyeri (Güney Avustralya) Bir adamın iki karısı onu terk eder ve uzağa kaçarlar. Onları, Karşılaşma Koyuna kadar takip eder . Karılarını uzaktan izler ve kızarak sulara yakarır, yükselmeleri ve onları suda boğulmaları için. Bunun üzerine çok güçlü bir sel meydana gelir ve tepeleri aşarak bu iki kadını öldürür. Sular öyle yükselir ki Rauwoke'de yaşayan Nepelle adındaki bir adam kanosunu bir dağın tepesine çıkartmak zorunda kalır. Bugün buraya Macleay zirvesi denir. Saman yolunun en yıldızlı kısmında bu kanonun şekli betimlenmiştir. Samoa Ateş ve su arasındaki savaşta Her şey sularla kaplanır ve Tanrı Tangaloa dünyayı tekrar yaratmaya karar verir. Ekoi (Nijerya) İlk insanlar olan Etim Ne (Yaşlı Adam) ve karısı Ejav dünyaya gökyüzünden geldiler. Başlangıçta dünyada su yoktu bu nedenle Etim Ne Tanrı Obassi Osav'dan su istedi ve kendisine bir kalabaş ile yedi tane taş verdi. Etim 'Ne yerdeki küçük bir deliğe taşı tıkadığı zaman su fışkırdı ve büyük bir göl oluştu. Sonra onların yedi oğlu ve yedi kızı oldu. Kızlarla oğlanlar birbirleriyle evlenip çocukları olduktan sonra Etim Ne her bir ev halkına bir nehir veya bir göl verdi. Kötü birer avcı olan üç oğlundan onlara vermiş olduğu nehirleri aldı ve onlarla etini paylaşmadı. Ancak yalvarmaları üzerine nehirleri kendilerine geri verdi. Torunları büyüyüp de yeni yuvalar kurduklarnda Etim Ne herbirine anne babalarının ırmaklarından yedişer tane taş almalarını ve onları yeni nehirler yaratmak için aralıklarla Luşay (Assam)'a dikmelerini söyledi. Bir kova taş toplayan ve hepsini aynı yere boşaltan biri dışında diğerleri dediğini yaptılar. Sular geldi ve onun tarlasını kapladı. Tüm dünya sular altında kalacaktı. Herkes Etim Ne'ye sığındı. Etim Ne, Obassi'ye dua etti ve o da tufanı durdurdu. Ancak kötü oğlun tarlasını sular altında bırakan göle dokunmadı. Etim Ne diğerlerine geride kalan nehir ve göllerin adlarını söyledi ve kendisini, dünyaya su getiren kişi olarak hatırlamalarını istedi. Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yağmur; Senin atan kimse benimki de odur. Bu kutsal kitaplarda Adem ile Havva olarak bildirilmiştir. Boş soru soruyorsunuz ya! Daha akılcı sorular sorsanız? Hep böyle suçlayıcı, isnat türü yanıtlar.. Birisi kafanıza uygun yazmasa, hemen; Sen müslüman mısın? ya da Allah'a inanmıyor musun? türü lafları bırakın.. Ben bir önemli konu açıyorum, bu konu Tevrat'ta nasıl geçer, Sümerlerde, eski uygarlıklarda benzeri efsaneler var mıdır? Bunların gerçeklik payı var mıdır? Abartıları, gerçek olmayan yanları nelerdir? Bunlar hakkında hiçbir bilgisi ve ilgisi olmayanlar yazmasın boşuna. sayın panteidar kurulan bir cümle net olursa bizde net bir soru sorarız,eğer kurulan bir cümle tartışmaya açılırsa o zaman herkez fikrini açıklar. 2- Adem ile Havva Masalı: Adem'in topraktan, Havva'nın ise Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı. Bilhassa hadislerde anlatılan cennet ve cehennem tasvirleri çok ilginçtir. Bu masal ve efsaneler o kadar çok ki ben sadece 11 örnek verdim. Dünyadaki tüm dinler ele alındığında liste bir hayli uzayacaktır. senin masal dediğin bizim gerçeklerimizdir inancımızdır. sen bunları masal olarak görüyorsan o zaman kendi varlığına masal olmayan bi inanç bulmalısın sayın panteidar konu bu kadar açık Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Zerdüşt 'ün ölümden sonraki muhakeme ile ilgili telkinleri vardır. Ahura Mazdah 'a inananların ruhu, ölümden sonra dördüncü gün muhakeme edilir. O, önce Cinvat Köprüsünden geçecektir. Bu köprü, bu alemden ötekine götürür. Dinsiz bu köprüden geçemeyip cehenneme düşer. Dindar kişi ise bu köprüden geçip cennete ulaşır ( ona altı Ameşa Spenta 'ya sonradan katılan “itaat” yol gösterir). Cinvat Köprüsü 'nün ortası kılıç yüzü gibi olur ve dinsiz cehenneme düşer;ancak iyi insanın ruhu geçerken geniş tarafı döner ve oda geçme imkanı bulur. Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yağmur; Şu anda zamanım yok. Belki akşama sana bir cennet tasviri çıkarayım İslam'da. Bakalım kabul edecek misin? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Bir tanrıya inananların, yanında nelere de inanmak zorunda kalacaklarını görmeleri.... İyide tüm bunları yazan kişide Allah'a inandığını söylüyor.....Nasıl bir tezadlıktır bu? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 İyide tüm bunları yazan kişide Allah'a inandığını söylüyor.....Nasıl bir tezadlıktır bu? Buna cevap verecek olan Panteidar'ın kendisidir. Zira O, açıklamaları ile deist tanımlamasına da uymuyor... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gülmemin yanına şaşkınlıkta eklendi tabi(niye gizleyeyim)... Ama başlığı açan arkadaşın yazdığı gerçekten ilginç geldi bana... O zaman arkadaşım;önce bunların Allah ile alakasızlığını ve sonra yerine gelmesi gerekeleri derinlemesine anlat bize... Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Unutma ki sen de o pis dediğin mübarek meniden doğdun.. Okuma zorluğun var ya da konuyu evrim teorisine çekmek istiyorsun herhalde. Adem konusunda "6 günde yaratma ve dinlenme" için masal diye yazdım. İslam'da demedim. "Kutsal kitaplarda" dedim.. Selef_61 sen bir hayli bilgilisin bu konularda sanıyorum. Öyle anlıyorum. Aramızdaki fark şu: Ben Allah'a inanıyorum. Kur'an ayetlerinin zaman zaman, gerektiği zaman, 23 yıl boyunca peyderpey ilhamla Hz.Muhammed'in kalbine indiğine inanıyorum. yani ilham geldikçe ezberliyor, yazdırıyor. Siz ise, her ayeti Cebrail'in getirdiğine inanıyorsunuz ve Kur'an'daki tüm ayetlerin Allah sözü olduğuna, düzenlemesinin de doğruluğuna ve Allah tarafından korunduğuna, bugüne kadar da değişmediğine inanıyorsunuz değil mi? Bir de Kur'an'a inanmayanın Allah'a da inanmayacağını düşünüyorsunuz? İkisinin birbirinden ayrılmaz parça olduğuna inanıyorsunuz? değil mi? Yani, Kur'an gerçek değilse Allah'da gerçek olamaz (haşa) değil mi? selam sana şunları söylemem konuyu kavraman yardımcı olacaktır umarım.birincisi her ayeti cebrail getirmiştir.evet doğru.ve sadece peygamberimize değil diğer peygamberlere de o getirmiştir ayetleri.çünkü o aracı melektir.yani allahtan aldıklarını peygambere iletir.başka bidille de ona vahiy meleği de denir.eğer dört büyük meleğin varlığına inanıyorsanız bunu anlamanız gerekir.bu kadar açıklama yeter sanırım.çünkü bunun başka bir anlatımı yok. ikinci bir husus allaha herkes inanır.ben de bunu inkar etmedim zaten.sadece biraz şifreli bir konuşma olduğu için anlaşılmadı heralde.neyse bi dahakine daha açık konuşurum.bakın hristiyanda yahudide allaha inanır.ama onlar başka bir din çereçevesi içinde allaha inanır.onlarda incile yahut tevrata inanırlar.zaten allah bize kendini peygamberleri dinini duayı namazı vs. vs. bunları anlatmak için kitaplar yollar.allaha gerçekten inanan bir insan gönderilene de inanır hiç şüphesiz.ben şahsen allaha inanıp ta onun sözlerini inkar eden birini tanımadım.neyse ama bir müslüman allaha inanıyorsa onun kitabınada dininede inanmalıdır.ama eğer müslümansa tabi ki. hepsi bu kadar.ben size şöyle bir soru sorsam.örneğin bir din adamı cemaati toplamış sohbet veriyor.şimdi bu adam konuştuğu herşeyi kurandan sünnetten konuşur öyle değil mi?zaten konuşmazsa halkın dilinde yalancı konumuna girer.bunda hemfikiriz değil mi? yani bir müslüman allaha inanıpeygambere inanır.kurana inanır.inanmazsa zaten müslüman değildir.bu gerçek değişmez.ama inanmayarak ta müslüman olduğunu iddia edenlere diyeceğim yok. Y A N İ İ M A N Ş A R T (TABİ TAM ANLAMIYLA İMAN) Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 1- Herkes Allah'a ( Tanrı'ya) inanır mı? Ateistler : Allah'a inanmaz. Agnostikler : Bilinmezcidir. "Varlığı ya da yokluğu bilinmez" der. Deistler : "Tanrı vardır ama dünya ile, insanlarla ilgilenmez, müdahaleci değildir." der. Panteistler : "Tanrı evrendir, Herşey Tanrıdır" der. Evrenin dışında bir Tanrı kabul etmez. Panenteistler :"Herşey Tanrıdan'dır. Tanrı hem evrendir, hem de Evrenin dışında yetkindir." der. Diyalektik Tasavvuf : Herşey Tanrıdan'dır ve Tanrı'ya dönecektir. Tekamül esastır. İnisiyelerde ilham esastır. Teizm : Allah'a, meleklere, nebilere, kitaplara, ahirete, kadere, cennete, cehenneme inanır. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İslam'a göre Kur'an'ın aslı nerededir? Levh-i Mahfuz'da. Levh-i Mahfuz nerededir? Sidret-ül Münteha'da. Sidret-ül Münteha nerededir? Evrenin en son katında. Evrenin en son katı dünyadan ne kadar uzaklıktadır? Tahminen 500 milyon ışık yılı. Cebrail'in kanat çırpa çırpa Sidret-ül Münteha'dan Dünyaya ışık hızı ile geldiğini varsayalım. 500 milyon yıldan vazgeçtik.Hadi 5 milyon yıl olsun. Hadi ondan da vazgeçelim. 5 bin yıl olsun. Hadi ondan da vazgeçelim 5 yıl olsun. Gelen ayetler arasında kimi zaman 3 ay, kimi zaman 1 ay, kimi zaman 1 gün aralık var. Hatta sabah ayet geliyor. Akşam da geliyor. Hatta ayet geliyor. 10 dakika sonra bir daha geliyor. Örnek mi? Hadise göre; Nisa 96 ayeti geliyor; Mü'minlerden (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır.Gerçi Allah (mü'minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) vadetmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükafat ile, kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Ayet yazdırılırken, içeri bir özürlü müslüman giriyor. Diyor ki; "Ben de savaşa katılmayı çok isterdim ama özrüm engel oluyor" Bunun üzerine biraz sonra yeniden vahiy gelir: "Özrü olanlar müstesna!" Şimdi sizce Cebrail, Sidret-ül Münteha'ya ne zaman gitti, ne zaman geldi? Bu ilham değildir de nedir? Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 1- Herkes Allah'a ( Tanrı'ya) inanır mı? Ateistler : Allah'a inanmaz. Agnostikler : Bilinmezcidir. "Varlığı ya da yokluğu bilinmez" der. Deistler : "Tanrı vardır ama dünya ile, insanlarla ilgilenmez, müdahaleci değildir." der. Panteistler : "Tanrı evrendir, Herşey Tanrıdır" der. Evrenin dışında bir Tanrı kabul etmez. Panenteistler :"Herşey Tanrıdan'dır. Tanrı hem evrendir, hem de Evrenin dışında yetkindir." der. Diyalektik Tasavvuf : Herşey Tanrıdan'dır ve Tanrı'ya dönecektir. Tekamül esastır. İnisiyelerde ilham esastır. Teizm : Allah'a, meleklere, nebilere, kitaplara, ahirete, kadere, cennete, cehenneme inanır. madem bu saydıklarının dışında kalan kimse yok, bu saydıklarının hangisindesin sen sayın panteider? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.