Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bugüne kadar bir cin denen bir seyle karsilasmadim. Çevremde karsilatigini söyleyen birini de görmedim. Sadece Cinci Hoca ayagina yatip genc kiz ve kadinlari igfal eden, cinlerini kullandigini iddia edip büyü yapan ya da kehannette bulunan düzenbazlari gördüm. Bunlari gördükçe de her seferinde Aziz Nesin'i saygiyla hatirlarim.

17363[/snapback]

hannibal lecterin dediğine aynen katılıyorum ve bende bu komik durumları gördükçe aziz nesini saygıyla anıyorumnedense şu cinleri hep bir kişi görüyor iki veya daha fazla kişi görmüyor

20837[/snapback]

Hep bir kişi görüyor derken sanırım aynı anda bir kişinin gördüğünden bahsediyorsun. Zira bugüne kadar Cin gördüğünü söyleyen kişi sayısı bir değil. Bu durumda senin görüşüne göre aynı anda bir şeyi bir kişi görüyorsa bu gerçek değildir. Öyleyse senin görmüş olduğun rüyaları senden başka kimse göremiyor. Dolayı ile sen aslında rüya görmüyorsun ve rüya diye bir olgu yok. B)

• Cevaplar 91
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Hep bir kişi görüyor derken sanırım aynı anda bir kişinin gördüğünden bahsediyorsun. Zira bugüne kadar Cin gördüğünü söyleyen kişi sayısı bir değil. Bu durumda senin görüşüne göre aynı anda bir şeyi bir kişi görüyorsa bu gerçek değildir. Öyleyse senin görmüş olduğun rüyaları senden başka kimse göremiyor. Dolayı ile sen aslında rüya görmüyorsun ve rüya diye bir olgu yok. 

olayı biraz havuz problemine döndürdün her halde ben şunu diyorum aynı anda ahmet ve mehmet cin görmüş mü?ahmet cinin boyu şu kadardı mehmetde evet aynen öyle sonra mehmet cinin kulakları şöyle idi ahmet de aynen öyle dedi mi?

var mı böyle bir örnek

Gönderi tarihi:
Hep bir kişi görüyor derken sanırım aynı anda bir kişinin gördüğünden bahsediyorsun. Zira bugüne kadar Cin gördüğünü söyleyen kişi sayısı bir değil. Bu durumda senin görüşüne göre aynı anda bir şeyi bir kişi görüyorsa bu gerçek değildir. Öyleyse senin görmüş olduğun rüyaları senden başka kimse göremiyor. Dolayı ile sen aslında rüya görmüyorsun ve rüya diye bir olgu yok. 

olayı biraz havuz problemine döndürdün her halde ben şunu diyorum aynı anda ahmet ve mehmet cin görmüş mü?ahmet cinin boyu şu kadardı mehmetde evet aynen öyle sonra mehmet cinin kulakları şöyle idi ahmet de aynen öyle dedi mi?

var mı böyle bir örnek

20893[/snapback]

Görenler çok yaşanlarda ve ben de onlardan biriyim

Gönderi tarihi:
Görenler çok yaşanlarda ve ben de onlardan biriyim

tek başına mı gördün?bir kaç arkadaşınla mı gördün?

20900[/snapback]

Her ikisi de bir kaç kez bir araya toplanıp cin çağırmıştık ve bir kaç kez de tek başımayken musallat olanları olmuştu bana ...

Gönderi tarihi:

var mı böyle bir örnek

20893[/snapback]

Hayır aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Onuncuköy ile ben aynı rüyayı beraber görmüyor isek bu onuncuköy ve vedoefenin rüya görmediği ve rüya olmadığı anlamına gelmez demek istemiştim. Soruna cevap olarak aynı anda cin gören birden fazla kişi bende duymadım. Bundan yaklaşık 27 yıl önce iki gün üst üste yaşamış olduğum bir olayda gördüğüm şeyin( her ne ise) cin olduğu söylenmişti. Ama daha önce cin görmediğim için ne olduğunu bilmiyorum. :)

Gönderi tarihi:
Her ikisi de bir kaç kez bir araya toplanıp cin çağırmıştık ve bir kaç kez de tek başımayken musallat olanları olmuştu bana ...

şekilleri nasıldı bak tek başınayken musallat olmuş hepinize değil olmadı

20916[/snapback]

Asla tam bir şekil olarak görmedim bir kaç kez odamın duvarlarında hareket eden gölgeler gördüm ama sana robot resimlerini çizemiycem kusura bakmazsın dimi ...

Gönderi tarihi:

şekilleri nasıldı bak tek başınayken musallat olmuş hepinize değil olmadı

20916[/snapback]

Asla tam bir şekil olarak görmedim bir kaç kez odamın duvarlarında hareket eden gölgeler gördüm ama sana robot resimlerini çizemiycem kusura bakmazsın dimi ...

20922[/snapback]

ya arman... merak etmis iste arkadas.... anlatin, cagiriversin kendisi... Oyle tarif etmekle olmaz... Kendisi gorsun... :P:) :)

Gönderi tarihi:
ya arman... merak etmis iste arkadas.... anlatin, cagiriversin kendisi... Oyle tarif etmekle olmaz... Kendisi gorsun...   

alıntıda ki sözünüz bana ise ben gördüklerime inanırım görmediklerime değil eğer cin diye bir şey olsaydı bilim gelişmiş aletlerle onları yakalar kavanozun içine sokar bir şekilde görüntülerdi

Gönderi tarihi:
ya arman... merak etmis iste arkadas.... anlatin, cagiriversin kendisi... Oyle tarif etmekle olmaz... Kendisi gorsun...   

alıntıda ki sözünüz bana ise ben gördüklerime inanırım görmediklerime değil eğer cin diye bir şey olsaydı bilim gelişmiş aletlerle onları yakalar kavanozun içine sokar bir şekilde görüntülerdi

20928[/snapback]

O halde rüya görmekteyiz ama hiç bir bilim adamı rüyaları kavanozlara sokamadı henüz netcez şimdi gördüğümüz rüyaları inkarmı edicez... :D Ha bu arada kavanoz dedin canım reçel çekti bak..

Gönderi tarihi:
Akıl, göze değil, göz akla bağlıdır

(Cin ve şeytanı gözümüzle görmüyoruz. Görülmeyen şeylere inanmayız) sözünü ancak cahiller, akılsızlar ve bazı dinsizler söyler. Fenden haberi olan, normal düşünebilen ve akıl sahibi bir kimsenin, yalnız gözüne göre konuşması, karar vermesi mümkün değildir.

Akıl, göze değil, göz akla bağlıdır. Göz herşeyi göremez. Mesela tecrübeler neticesinde havanın içinde çeşitli gazlar bulunduğunu biliyoruz. Gözümüzle havayı ve içindeki gazları göremiyoruz. Göremediğimiz için, aklımızı göze tâbi kılarak, (Hava ve gaz diye bir şey yoktur, olsaydı görürdük) demek aklı, tecrübeyi hiçe saymak olur.

Bugün fen yolu ile suyun, oksijen ve hidrojen denilen iki gazdan meydana geldiğini biliyoruz. Bu gazların biri yakıcı, diğeri de yanıcıdır. Suya baktığımız zaman ne oksijeni, ne de hidrojeni görmemiz mümkün olmaz. Hatta su renksiz olduğu için ağzına kadar dolu bir şişedeki suyu bile göremeyiz. Aklı göze tâbi kılarak, (şişede su, suda da gaz yoktur) diyebilir miyiz?

onuncukoy arkadasım... sizin icin buldum... Bu yazdıgım yazının sadece ufak bir kısmı... Yeterli olacagını inanıyorum.. Olmazsa yine konusuruz... :lol::lol:

Gönderi tarihi:

(Cin ve şeytanı gözümüzle görmüyoruz. Görülmeyen şeylere inanmayız) sözünü ancak cahiller, akılsızlar ve bazı dinsizler söyler. Fenden haberi olan, normal düşünebilen ve akıl sahibi bir kimsenin, yalnız gözüne göre konuşması, karar vermesi mümkün değildir.

hayır beyine bağlıdır akıl ise görünen nöronlarındır bilim bunu söylüyor bu sözün sahibidilimin ucunda ama kim

Akıl, göze değil, göz akla bağlıdır. Göz herşeyi göremez. Mesela tecrübeler neticesinde havanın içinde çeşitli gazlar bulunduğunu biliyoruz. Gözümüzle havayı ve içindeki gazları göremiyoruz. Göremediğimiz için, aklımızı göze tâbi kılarak, (Hava ve gaz diye bir şey yoktur, olsaydı görürdük) demek aklı, tecrübeyi hiçe saymak olur.

bakterileri mikroplarıda göremiyoruz ama gelişmiş teknik aletlerle görebiliyoruz

o havanın azot , oksijen ve karbondioksitten oluştuğunu biliyoruz ve gelişmiş aletlerle hepsini görebiliyoruz ee göremezsek nasıl isim takacağız

Bugün fen yolu ile suyun, oksijen ve hidrojen denilen iki gazdan meydana geldiğini biliyoruz. Bu gazların biri yakıcı, diğeri de yanıcıdır. Suya baktığımız zaman ne oksijeni, ne de hidrojeni görmemiz mümkün olmaz. Hatta su renksiz olduğu için ağzına kadar dolu bir şişedeki suyu bile göremeyiz. Aklı göze tâbi kılarak, (şişede su, suda da gaz yoktur) diyebilir miyiz?

ee cevap vermeme gerek yok

bilinmeyen görülmeyen ve korkulan her şey ya tanrı olmuştur ya da gizemli güçler

Gönderi tarihi:
İnsanlar akla tâbi olurlar

Melek, cin, şeytan gibi varlıkları göremiyoruz. Bunların var olduğu Kur'an-ı kerimle ve hadis-i şeriflerle sabittir. Peki, göz tek başına her zaman bir ölçü olabilir mi? Göz neleri görür, neleri göremez?

Görünüşe aldanmamalıdır. Akıl, çok zaman gözün yanlışını çıkarır. Göz ile pencereden güneşe baktığımız zaman, güneşin, bir tepsi kadar olduğunu zannederiz. Fakat, akıl, güneşin dünyadan büyük olduğunu söylüyor. Gözümüzün aldandığı açıktır. Meleğe, şeytana, cine, nazara inanmayanlar, elbette, (Biz gözümüzün gördüğüne inanırız. Güneş, top kadar küçüktür) diyemezler. Diyemediklerine göre, göz her zaman ölçü olamaz. Görmedikleri şeye yok diyemezler.

Gözle görülmeyen şeylerin yok olduğunu söylemek, akla değil, his uzuvlarına tâbi olmak demektir. Hayvanlar his uzuvlarına tâbi olur, insanlar ise, akla tâbi olurlar. İnsanların his uzuvları, hayvanlarınkinden daha geridedir. Köpek çok kuvvetli koku alır. İnsan, bu kadar koku alamaz, gecenin zifiri karanlığında yarasa gibi hareket edemez, kedinin gördüğü gibi karanlıkta göremez.

Mıknatısın magnetik gücünü gözümüzle göremiyoruz. Fakat demiri çekmesinden mıknatısta bir güç olduğunu anlıyoruz. Kumanda âleti ile, Tv'yi açıp kapatıyoruz. Kumanda âletinde gözümüzle görmediğimiz bir güç, bu işleri yapıyor.

Uzaktan kumandalı bir âletle, otonun kapılarını açıp, arabayı çalıştırabiliyoruz. Fakat bu işi yapan gücü gözümüzle göremiyoruz. O halde, hisse değil, akla değer vermek lazımdır.

Lazer ışınları ile çeşitli ameliyatlar yapılıyor. Demir bile kesiliyor. Bu ışınları, magnetik dalgaları gözümüzle göremiyoruz. Göremediğimize yok demek akla, ilme uygun değildir.

Bir teldeki elektrik akımını gözümüzle göremiyoruz. Fakat yaptığı işlerden, mesela elimizi dokunduğumuz zaman, bizi çarpmasından, içinde cereyan olduğunu anlıyoruz. Göz ile görmediğimiz için cereyanı inkâr etmek mi gerekir?

Yer çekimini de gözümüzle göremeyiz. Fakat cisimlerin havaya doğru değil de yere doğru düşmesinden yerde bir çekim kuvvetinin olduğunu anlıyoruz. Karanlıkta göremediğimiz gibi, çok kuvvetli ışıkta da göremeyiz.

İnsandaki ruh denilen bir varlığı göremiyoruz. Ancak insanları ayakta tutup hareket etmesini sağladığı için ruhun varlığını anlıyoruz.

İyiyi kötüden ve hakkı bâtıldan ayıran insana akıllı diyoruz. Halbuki aklı da göremiyoruz. Görülemeyen şeyi inkâr etmek ilme aykırı bir ahmaklıktır.

Gözle görülmediği halde, mevcut olduğu akılla anlaşılan çok şey vardır. Bazı kimseler, bir şeye bakıp beğendikleri zaman gözlerinden çıkan şualar, canlı cansız şeylerin bozulmasına sebep oluyor. Fen, belki bir gün, şuaları ve tesirlerini daha iyi açıklayacaktır. Nazar gözle görülmez ama, diğer tesir eden şeyler gibi neticesinden anlaşılır. Toplumda, nazarı değen insanlar vardır. Nazarın, kadınlara ve çocuklara daha çok tesir ettiği tecrübelerden anlaşılmıştır.

-------------------------------

Aklın önemi, insanlığın şerefi, gözün görme kuvvetiyle ölçülseydi, kedinin insandan daha şerefli olması gerekirdi. Çünkü insan, ışık olmadan, karanlıkta göremediği halde kedi görebiliyor. O halde göze değil, akla göre karar vermek lazımdır.

Bazı zehirli gazlar, renksiz ve kokusuz olduğu için görülemez ve varlığı anlaşılamaz. Tüpteki bir gazın çıkıp da odadaki insanları zehirlememesi için gaza koku katılmaktadır. Bu sayede bir odadaki gazı gözümüzle görmediğimiz halde, kokusundan dolayı anlarız.

İki biberin birinin tatlı, diğerinin acı olduğunu gözümüzle anlayamayız. Gözün vazifesi bu değildir. Göz, belli bir uzaklıktan sonraki ve belli bir büyüklükten daha küçük olan cisimleri göremez. Küçük mikroplar görülemediği gibi, çok uzaktaki koca bir insan da görülemez. Göremediğimiz için bunların yokluğunu iddia edemeyiz.

Göz her şeyi göremediği gibi, kulak da her sesi işitemez. Sağlam bir kulak, belli bir frekans ve belli bir uzaklıktaki sesleri işitebilir. Şu anda Ankara'da insanlar konuştukları halde, biz onları duyamıyor, göremiyoruz. Biz duyamıyoruz diye onların konuşmadığını iddia edebilir miyiz? Evimiz içinde çeşitli frekansta sesler bulunduğu halde, bir radyo olmadan bu sesleri duyamıyoruz. Biz bu sesleri duyamıyoruz diye varlıklarını nasıl inkâr edebiliriz?

Bu bakımdan fenne inanan bir insan, göremediği şeyi inkâr edemez. Aslen var olup da göremediğimiz şeyleri akıl reddedemez.

Bazı gezegenlerin varlığından haberdar değiliz. Bugünkü fen, bunları anlayamadığı için başka gezegenlerin yokluğu iddia edilemez. Canlıları ayakta tutan ruhu da göremiyoruz, ama inkârı mümkün değildir.

Misalleri çoğaltmak mümkündür. Fenden anlayan bir dinsiz, sadece, (Gözümle görmediğim için, cin, şeytan, melek gibi varlıklar vardır diyemem ve inceleme alanına girmediği için yoktur da diyemem) derse, daha insaflı hareket etmiş olur.

Al bakalım... Bu da yazının baya baya bi kısmı...

Bunu dikkatlice oku... Sana tavsiyem, hata bulmak icin degil, anlamak icin oku...

Ben cıkıyorum.. Mesaim bitti...

Bu senin bu aksamlık odevin olsun... Yarına gorusuruzzz... :P:lol::lol::lol:

Gönderi tarihi:
O halde rüya görmekteyiz ama hiç bir bilim adamı rüyaları kavanozlara sokamadı henüz netcez şimdi gördüğümüz rüyaları inkarmı edicez...  Ha bu arada kavanoz dedin canım reçel çekti bak..

bak arkadaş rüya bilinç altımızın film şeridi gibi geçmesidir bir varlık değildir cinler ise sizinde ifade ettiğiniz gibi bir varlık ha 8 boyutlu belki onların boyutuna giremeyiz çünkü biz 6 boyutluyuz ama onları çağırıp 6.boyutta kıstırıp bir kavanozun içine sokabiliriz tabii var ise

Gönderi tarihi:
O halde rüya görmekteyiz ama hiç bir bilim adamı rüyaları kavanozlara sokamadı henüz netcez şimdi gördüğümüz rüyaları inkarmı edicez...  Ha bu arada kavanoz dedin canım reçel çekti bak..

teşekkür ederim öğretmenim eğer ev ödevimi önceki yazılarına benzer cevap verirsem beni tahataya kaldırıp tekayak üstünde durdurup ceza mı vereceksiniz

Gönderi tarihi:

:D "havayi gäremiyoruz, ama var" :D diyen arkadas.

Saatte 200km hizla giden bir arabadan basini disari cikarabilirse, havayi o zaman görebilir :D

Adnan Adivar, sayin dreamer´in öne sürügü cagdisi söylemleri 1926 da yazdigi bir kitapla acikladiysa, biz daha cok yol alacagiz demektir :D

saygialr

Gönderi tarihi:
Yeryüzünde var olan kaynakları opkumamak gibi bir alışkanlığı olan insanlığa, neden okumuyorsun denildiğinde binbir türlü bahaneler söylemiştir.. Bir faydamız olurmu diye foruma kadar getirdik üç-beş sayfa..

Okumadıktan sonra ben napayım kardeşim ya.. Dönüp dönüp aynı şeyleri soruyorsunuz. Oysa bir üstte sorduğunuz şeyler yazılmış.. Valla boşa kürek çekiyoruz ama hadi hayırlısı..

Saygılar-Sevgiler..

20716[/snapback]

Sanırım bu ifadeleri bana karşı kullanmışsın. Kitap okumamak alışkanlığı gibi bir ithamda bulunmuşsun. Seni tatmin edecekse ben her hafta en az bir kaitap okurum. Bunun 2-3 kitaba çıktığı zamanlarda olur. Bu yüzden her ay bir sürü kitap parası vermek durumunda da kalıyorum tabiki. Dini hususlarda ahkam kesecek düzeyde olmadığım için kesinlik belirtmeyen ifadeler kullandım. Yoksa senin yaptığın gibi internetten yada bir kitaptan konu ile ilgili yazıları bulup kopyala yapıştır ile foruma ekleyebilirdim tabiki. Benim uzmanlık alanım değil. sadece cinler ile ilgili olduğu ifade edilen bir olay yaşadığım için ilgimi çekti ve var olduğuna inandığımı ayrıca inanılması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Ayrıca ben konuyu başlatan arkadaşa cevap vermiştim. senin yazdıklarını oklumadık. ihtiyaç ve gerekte duymuyorum ayrıca vaktimde yok.

Kürek çekeceğim diye kendini fazla yorma. Su akar yatağını bulur. ;)

20784[/snapback]

Bu kadar insanın içindenden kimse gık demedi de sen neden alındın. Demekki yaran var ki gocunmuşsun. Kitap okuyanlarla okumayanlar belli oluyor zaten. Genelde okumayanlar iyi komedyenlik yapıyor. Öyle saçma şeyler yazıyorlarki gülmekten kırılıyorum. Ayrıca burala bilgi getir de ne olursa olsun. İster kopyala ister yaz. Zaten şahıslarla işimiz yok. Şahısların yazdıklarıyla işimiz.. Biliyorsan yazarsın, bilmiyorsan araştırırsın gene yazarsın. Amaç yazanın kim olduğu değil, yazının ne olduğudur. Amaç bilgidir..

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:
Yeryüzünde var olan kaynakları opkumamak gibi bir alışkanlığı olan insanlığa, neden okumuyorsun denildiğinde binbir türlü bahaneler söylemiştir.. Bir faydamız olurmu diye foruma kadar getirdik üç-beş sayfa..

Okumadıktan sonra ben napayım kardeşim ya.. Dönüp dönüp aynı şeyleri soruyorsunuz. Oysa bir üstte sorduğunuz şeyler yazılmış.. Valla boşa kürek çekiyoruz ama hadi hayırlısı..

Saygılar-Sevgiler..

20716[/snapback]

yok kralx ya

bosa kürek cekmiyoruz bence

anlamayanin yaninda elbet bir anlayan bulunur

inanan okursa daha faydali olacagi kanaatindeyim, anlayana sivri sinek saz anlamayana...

ve su da var ki balik bilmezse HALIK bilir

bak Mevlana insan hakkinda ne güzel diyor:

"bedeninin her zerresinden bir feryat duy

bir inilti isit

cünkü sen büyük bir sehirsin

belki de bir sehir degil binlerce sehirsin sen"

baska bir beytinde..

"sen cihanin hazinesisin cihan ise yarim arpaya degmez

sen cihanin temelisin

cihan senin yüzünden taptazedir

diyelim ki alemi mesale ve isik kaplamis

cakmaksiz ve tassiz olduktan sonra

o igreti bir rüzgardan baska nedir.."

iste sen böylesin

ve sana bosuna kürek cekiyoruz dedirttirenler, esfeli safilin...

Gönderi tarihi:
:D  "havayi gäremiyoruz, ama var"  :D diyen arkadas.

Saatte 200km hizla giden bir arabadan basini disari cikarabilirse, havayi o zaman görebilir :D

Adnan Adivar, sayin dreamer´in öne sürügü cagdisi söylemleri 1926 da yazdigi bir kitapla acikladiysa, biz daha cok yol alacagiz demektir :D

saygialr

20959[/snapback]

:lol: Adnan Adıvarı kim takar Kuranı Kerim cinler vardır dedikten sonra

Ya da sizin bilimle izahlama çabası içerisindeyken bir türlü izah edemeyişinizi kim sallar ki ben apaçık yaşadıktan sonra

Gönderi tarihi:

Sevgili dilku bugüne kadar ne yazdıysak boşa çıktı. Çünkü karşı tarafın taktiği belli. Yazdığın şey mutlak doğru olsa bile reddet taktiği. Olay doğruyu aramak olsa haklısın dicem, olay doğruyu aramak değil, kabul etmemenin yollarını aramaktır. Allahın varlığını bildiklerine de eminim ama, tarihde de olduğu gibi bile bile inkar ediyorlar..

Darwin'in bir sözü vardır..

Siz yolda giderken bir meryem ana heykelinin size el salladığını görseniz de, buna doğa üstü bir güçmü el sallattırıyor diye aklınıza getirmeyin. Olaki o anda meryem ananın diğer kolundaki atomlar birden bire diğer koluna akım etmiş meyletmiş olabilir diyor..)) Atomlar çok düşünceli ya, bi el sallatmışlar heykele o bakımdan yani....)))

Bu kadar saçmalığı göz göre göre söyleyen bir zihniyetin, devamıdır bu olanlar....

Sayılar-Sevgiler

Gönderi tarihi:
Sevgili dilku bugüne kadar ne yazdıysak boşa çıktı. Çünkü karşı tarafın taktiği belli. Yazdığın şey mutlak doğru olsa bile reddet taktiği. Olay doğruyu aramak olsa haklısın dicem, olay doğruyu aramak değil, kabul etmemenin yollarını aramaktır. Allahın varlığını bildiklerine de eminim ama, tarihde de olduğu gibi bile bile inkar ediyorlar..

Darwin'in bir sözü vardır..

Siz yolda giderken bir meryem ana heykelinin size el salladığını görseniz de, buna doğa üstü bir güçmü el sallattırıyor diye aklınıza getirmeyin. Olaki o anda meryem ananın diğer kolundaki atomlar birden bire diğer koluna akım etmiş meyletmiş olabilir diyor..)) Atomlar çok düşünceli ya, bi el sallatmışlar heykele o bakımdan yani....)))

Bu kadar saçmalığı göz göre göre söyleyen bir zihniyetin, devamıdır bu olanlar....

Sayılar-Sevgiler

21036[/snapback]

bu forumu sadece malum kisiler okumuyor diye düsünüyorum

o acidan faydali olacagina inaniyorum

baslarda umrumdalardi ama artik ne halleri varsa...düsünmüyorlarsa kendileri bilir, ben onlarla karsilasacagimiz güne bakarim bundan sonra..

saygilar..

Gönderi tarihi:

:D "havayi gäremiyoruz, ama var" :D diyen arkadas.

O durumda havayi goruyormusun, hissediyormusun... Once buna karar ver bence... ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.