Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mezoterapi Uygulamaları Nasıl Yapılır?


DrNuranEstetik

Önerilen İletiler

Mezoterapinin Uygulama Alanları;

Antiaging

Selülit ,çatlak

Bölgesel yağlanma

Güneş lekesi

Saç mezoterapisi

 

Mezoterapi; ağrı veya hastalıkları, vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Mezoterapi orta deri tabakasının tedavisidir. İlk kez 1952 yılında DR Michek Pistor tarafından uygulanmış olup 1987 yılından itibaren Fransa Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbım bir parçası olarak kabul edilmiştir. Halen tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır. İğneli Mezoterapi oldukça etkili bir tedavi yöntemi olmasına rağmen hastaların birçoğunda iğne korkusu olmaktadır. İşlemin özellikle saçlı deri ve yüzde ağrılı olması uygulama sonrası morarmaları oluşması gibi dezavantajları tedavinin yarın kalmasına enden olmaktadır. 

 

Tüm bu olumsuzluklardan yola çıkarak geliştirilen TMT (Transkülanöz Mezodermik Tedavisi) sistemi iğne kullanılmadan özel bir cihaz yardımı ile aynı tedavilerin daha da geniş olarak uygulanmasını sağlar. Hangi Hastalıkların Tedavisinde Mezaterapı Kullanılır Mezoterapi sıklıkla artirit gibi tüm eklem hastalıklarında, boyun ve bel fıtığı ağrıları, syatalji ve brakialji, migren ve adet ağrıları, spor travmaları, Varis, lenfödem ve flebit gibi bazı damar hastalıkları, ayrıca estetik amaçlı olarak sellülit basta olmak üzere, vasküler lekeler, çeşitli cilt problemleri, cilt yaslanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak basarili bir şekilde kullanılmaktadır.

 

 Selülit ve Bölgesel Zayıflamada Mezoterapi  Bacak, karın, kalça, diz çevresi, mide, yan sırt, kol, çene altı gibi problemli bölgelere ince uçlu bir iğne ile ilaç enjekte edilir. Bu ilaçlar o bölgedeki yağ hücrelerini, yağ yakım metabolizmasını etkileyerek yağ yakımını ve kan dolaşımını hızlandırır. Seanslara düzenli bir şekilde devam edildiğinde bölgedeki selülitlerde azalma, yok olma, bölgedeki problemin yoğunluğuna göre 5-15 cm arasında hızla incelme ve zayıflama meydana gelir. Kişide kilo problemi mevcutsa mezoterapi uygulamasının yanında kişiye özel bir diyet listesi verilir. Diyet verilmeden önce kişinin boy, kilo ve vücut ölçüleri (yğ, kas) alınır. Kişinin kilo almasına neden olan herhangi bir etken varsa araştırılır, gerekli tetkikler yapılır. Kişinin bazal metabolizması, günlük aktiviteleri ve alternatif yeme biçimleri göz önüne alınarak kişiye özel diyet programı hazırlanır. Kas kaybına neden olmadan, düzenli ve sağlıklı beslenme sayesinde ayda 4-6 kilo arası kilo kaybı ve vücut genelinde incelme sağlanır. Mezoterapi tedavisi kişiden kişiye göre değişmekle birlikte genellikle 8-10 seans yeterli olmaktadır. Tedavi son derece pratiktir, seans süresi ortalama 10-15 dakikadır. 

 

Seans aralıkları ortalama 5-7 gündür. Genellikle bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi için kullanılan bu yöntemde; lipolitik (yağ eritici), dolaşım düzenleyici, selülit giderici ilaçlar yaklaşık 2 cm aralıklar bırakılarak problemli bölgeye enjekte edilir. Tedavi sırasında, kafeinli içeceklerden, soda ve tuzdan uzak durulmalıdır. Yağsız, şekersiz ve posalı yiyeceklerden oluşan diyetler uygulanmalıdır. Bu yöntemle, bir aylık sürede 1-2 beden incelme hedeflenir. Tedavi süresince ciltte bir takım morarmalar olabilir ancak kişinin günlük hayatını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu olmaz. Ciltte oluşan morluklar ise 5-7 gün içinde kaybolur. Tedavi tamamlandıktan sonra ikişer aylık ara ile tek seans mezoterapi uygulanması problemin tekrarlamaması açısından önemlidir. Yüz Mezoterapisi – Mezolift Vücudumuzda dış dünyanın her türlü olumsuz koşulundan en üst seviyede etkilenen kısım olan derimiz, tahmin ettiğimizden çok daha fazla korumaya ve bakıma ihtiyaç duymaktadır. Özellikle yüz, boyun, dekolte ve ellerde meydana gelen yıllarla uyumlu ya da uyumsuz deformasyonlar kişiyi daha sağlıksız ve yaşlı gösterirler. Kırışıklıklar ciltteki yaşlanmanın en belirgin ifadesidir. Genetik, yaş ve kişisel faktörlerin yanı sıra güneş ışınları, ultraviyole ışınları, kirli hava, sigara kullanımı, dengesiz beslenme ve stres faktörleri de cildin yaşlanmasına sebep olur. Dengeli beslenme, düzenli uyku, alkol tüketimini azaltma, sigarayı bırakma gibi yaşamsal düzenlemelerin yanı sıra güneş ışığından korunma, menapoz tedavisi, kozmetik bakım, serbest radikal tedavisi gibi yöntemlerle ciltte yaşlanma yavaşlatılabilir ve geriye yönelik tedavi de yapılabilir. Mezoterapide tedavinin felsefesi; hücre yenilenmesini ve yeni liflerin sentezini sağlayan karışımların mikroenjeksiyon yöntemiyle deri içerisine enjekte edilmesidir.

 

 Bu işlem yüzde mezolift olarak adlandırılır. Tedavi uygulanacak bölgeye ve yaşa göre düzenlenen seanslar şeklinde uygulanır. Bu yöntemle cerrahi müdahale ve anestezi olmaksızın yüz gençleştirme, kırışıklıkların azaltılması, doldurulması, kontör düzeltme, gevşekliğin azaltılması, leke tedavisi, yaşlanmayı geciktirme (anti aging) amaçlanır. Mezolift her yaşta uygulanabilir. Genç yaşlarda mezolift uygulamasına başlandığı takdirde cildin genç kalması ve yaşlanmanın gecikmesi sağlanır. Tedavi süresi cilde göre değişiklik göstermekle birlikte; ilk ay haftada 1 seans, ikinci ay 15 günde 1 seans, üçüncü ay 15 günde 1 seans, sonraki dönemlerde ayda 1 seans olarak uygulanır. Saç Mezoterapisi Saç dökülmesinin pek çok sebebi vardır. Günde ortalama 100-150 tel saç dökülmesi normal kabul edilirken daha fazla saç dökülmelerinde gereken takip yapılmalı, problemin tespiti ve tedavisine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Genel olarak saç dökülmesinin sebepleri, genetik sebepler, çeşitli hastalıklar (androgenik alopesi, troid hastalıkları, yüksek ateş, demir eksikliği, çeşitli enfeksiyon hastalıkları, mantar hastalıkları) , çeşitli ilaçlar (kanser ilaçları, bazı doğum kontrol hapları), stresli yaşam, dengesiz beslenme, uygunsuz saç bakım ve kozmetik ürünlerinin kullanımı olarak sıralanabilir. Saç mezoterapisinde amaç saç dökülmesini durdurmak, mevcut saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışını aktif hale getirmektir. Bu yöntem tüm dünyada saç dökülmesini önlemek için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu tedavi saçlı deriye direk olarak özel iğnelerle, belli aralıklardaki seanslar şeklinde uygulanır. Yaklaşık 10 seans gereklidir. Seanslar haftalık, on beşer günlük ve aylık periyotlarda uygulanır. Mezoterapi yönteminin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü ilaçların düşük dozlarda bölgesel kullanılmasıdır. Ayrıca yan etki riski yok denebilecek kadar azdır, etkin ve kalıcı sonuçlar alınmaktadır.

 

 

kaynak: drnuran-estetik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.