Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 ... ben bercesteyide kardeş görüyorum ama onlar beni düşman görüyorlar... saz ekibinin bir üyesi olarak mı,kardeş olarak mı yoksa eli silahlı bir düşman olarak mı görüyorsun bu konuya bir açıklık getir istersen bu arada ben sözümü geri alıyorum bercesteye düşmanlık yapılmıyor ama bercestenin diğer başlıklarda yazdığı buradaki konuyla tamamen alakasız olan yazılarını bu başlığa taşımanın adını sen koy Birini kendine düşman gören ne yapar? Yeni sorumuz bu berceste??? Danıştayı basanlar kimi düşman görüyorlardı? Sivasta insanları yakanlar kimi düşman görüyorlardı? birde şu soruların konuyla alakasını açıklayıverde seninde konuyu saptırdığını düşünmeyelim Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Görünen Köyün Kılavuz istemez halleri.! Hata kaza ekipten birine eleştiride bulunularak sorulma cüretinde bulunulan bir soru üzerine : "Bu araştırma sonuçlarının,net çıkarımlarını anlayabilen varsa beri gelsin..." Başlık sorumlusu berceste olduğuna göre, bize bu sonuçların bir yorumunu yapıp tercüme etsin... Birde buna bakarak samimiyetini ve amacını test edelim.!.. Kendi deyimleriyle "Saz ekibinden darbukacı Balık Ayhan ve Saz arakadaşları"nın sazlı sözlü muhabetleri Konu saptırıyorsun diyene bakın yahu... Neymişte benim samimiyetimi , amacımı test edecekmiş.. Siz kimsiniz ki benim amacımı samimiyetimi test edeceksiniz Ama beni bu konuda destekleyen arkadaşlarımın fazlasıyla olduğu kanısındayım.. Sevgili Ayhan benim de orada ifade etmek istedigim aynen buydu... ben berceste arkadaşımızın yerin cevap veriyim bunu insanların zeka seviyeleri gibi ele alalım çok zeki zeki gerizekalı embesil (affınıza sığınıyorum,bunlar psikolojik terimler) Açıklamaların için tşk Ayhan ... Gerçekten çok hoş olmus neyse bak yine bercestenin yerine cevap verdim tühhh bercestenin saz ekibinden darbukacı Balık Ayhan saygılar,sevgiler... Ahh ayhan ahh... Nerdesin yaa Buralarda laf yetiştireceğine gelsene..Seni bekliyoruz tüm saz ekibi toplandık..Bi sen yoksun..Meğer sende buralarda... Hadi gel yaw (ve de bol cafcaflı) üslubunuz.... " " saz ekibi tamam, sanırım oynayanlara oyunları ziyan olmasın diye yardım ediyorsunuz ee bu kadar fedakarlık takdire şâyan Duyuru: Bu polemik oyunların çok uzayacağı anlaşıldığı için ... Bahse konu olan Ekibin Artık soru soranları dikkate almadan kendi aralarında sazlı sözlü eğlenmeleri rica olunur... Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 ben berceste arkadaşımızın yerin cevap veriyim bu tartışmada burada bitsin yoksa taraflar birbirlerine karşı daha kırıcı olmaya başlayacak bunu insanların zeka seviyeleri gibi ele alalım çok zeki zeki gerizekalı embesil (affınıza sığınıyorum,bunlar psikolojik terimler) çok yakın=aşırı milliyetçi yakın=milliyetçi uzak ve çok uzak kelimelerinin karşılığını tam olarak bulamadım yani aşırı milliyetçisiz dersem komik olur heralde şimdi zeka seviyesi yüksek insanlar kimlerdir dersem zeki ve çok zekilerdir dersiniz buradaki milliyetçi insanlar sınıfınada yakın ve çok yakını dahil etmişler eh ben anladım umarım sizede anlabilmişimdir ben cevap verdiğimi düşünüyordum madem bunu kabul etmiyorsunuz daha açıklayıcı bir cevapta isteyebilirdiniz ya da bu cevap olamamış diyebilirdiniz yani eğer okuma zahmetinde bulunduysanız Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 bu arada ben sözümü geri alıyorum bercesteye düşmanlık yapılmıyor ama bercestenin diğer başlıklarda yazdığı buradaki konuyla tamamen alakasız olan yazılarını bu başlığa taşımanın adını sen koy bu arada şunuda belirtiyim düşmalık yapmak demek düşma olmak demek değildir nasıl aptallık yapmak aptal olmak değilse... bu arada ben arkadaşa verdiğim cevabı tekrarladım belki gözünden kaçmıştır diye ve sizin yorumunuz... DEDİM YA HALA ÇÖZECEK ACABA DÜŞMAN GÖRDÜĞÜM İNSANLARA SİLAH ÇEKMENİN NE ALAKASI VAR DİYECEK BUNLAR HEP BÖYLE BAŞLIYOR.... ACABA BİLİNÇ ALTI OLAYIMI BU DÜŞMAN GÖRME.... Gelelim arkadaşın anlamadığı repliklere: Çok tuhaf bir şahısla karşı karşıyayız... Önce karşısındakilere düşman diyor sonra bakıyorki karşıdakiler onun gibi düşünmüyor... Biraz irdeleyelim bu tavrı: İşte yaptığı yorum.... Ve benim cevabım: cevabım derken irdeliyoruz::: hala gülüyorum ya... İçin kararmış... Sevgi kalmamış artık söylediklerinde... Art niyet kokuyor yazdıkların... Hala anlamıyorsun söylenenleri... Neyse... valla bu kaç oldu konuyu saptırıyorsunuz artık kimbilir nerelere getireceksiniz cevaplarda tekrarlanmaya başlandığına göre artık bu tartışmayı devam ettirmeye gerek kalmadı herkes anlayacağını anladı kendine göre... Saz takımı birilerinin ne olduğunu gördüğünü fark edince birden çok kırıcı olmaya başladı.. Düşmanlık başladı. Birden kelimeler sertleşti ve saldırı pozisyonuna geçilme kararı aldılar... Bakalım Sazları bırakıp silahlarımı alacaklar... Düşman tabir edildi ya bellimi olur... Neyse size kolay gelsin bu düşmanlık gruplaşmasında arkadaşlar... Sonra ne olmuş:::: Arkadaş anlayamamış... Hep böyle bilinç altı düşmanlığı taşıyanları tehlikeli görüyorum sıkıştıkları anda düşman oluyoruz... Ben insanı seviyorum... Danıştaydaki şahıs kimi düşman görüyordu kendi vatandaşı ve çekti silahını öldürdü düşman gördüğünü... Sivastaki insanlar kimi düşman görüyordu kendi vatandaşı ve aldılar kibriti yaktılar insanları ki onları düşman görüyorlardı... Onun için şahıslar bir gün sizide düşman görürlerse dikkat edin derim... Dikkat edin bu takiyeye.... Beni düşman görenler işte size benim yanıtım... Hepiniz benim ülkemin vatandaşınız ama size düşman değilim (En azından sizin gibi düşünmüyorum)... Sadece fikir alışverişi yapıyor ve ülkeme faydalı olmaya çalışıyorum hepsi bu... Ama gözüm açık... sizin saz takımı diyerek bizi aşağılamanıza hiç girmiyorum bile... siz gülmeye devam edin nasıl olsa yapacak daha mantıklı bir işiniz yok Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 bu arada şunuda belirtiyim düşmalık yapmak demek düşma olmak demek değildir nasıl aptallık yapmak aptal olmak değilse... bu arada ben arkadaşa verdiğim cevabı tekrarladım belki gözünden kaçmıştır diye ve sizin yorumunuz... valla bu kaç oldu konuyu saptırıyorsunuz artık kimbilir nerelere getireceksiniz cevaplarda tekrarlanmaya başlandığına göre artık bu tartışmayı devam ettirmeye gerek kalmadı herkes anlayacağını anladı kendine göre... sizin saz takımı diyerek bizi aşağılamanıza hiç girmiyorum bile... siz gülmeye devam edin nasıl olsa yapacak daha mantıklı bir işiniz yok Evet arkadaşım ne kadar anlatsak bos ne kadar anlatırsan anlat senin cevabın bile tam anlamıyla okunmadan bir cvp alacaksın... Konu saptırılacak...Ama yine sen suçlu olacaksın...Karşıt tavır alacaklar sonra siz düşman kesiliyorsunuz diyecekler... Dediğin gibi bırak onlar kendilerince gülsünler..... Ve gerçekleri görmezden gelsinler... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Bir element nasıl icat edildi? Sitenin adı: "Türkiye Bilimsel Araştırmalar Platformu..." Adresi : http://tubiap.googlepages.com Bizimki, sıkıntıdan yazdığı teorinin ciddi ciddi tartışıldığını görüp eğlenirken bir de ne görsün: Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, nisan sonunda, partisinin gençlik kolları şölenindeki konuşmasında "yüzde 74'ü Türkiye'de olan feomidyumdan ve Türkiye üzerine oynanan oyunlardan" söz etmesin mi? Yumakoğulları'nın "müthiş iddia"sı Milli Gazete'de 1 Mayıs 2006'da "Saadet Partisi iktidara yürüyor" başlığıyla yayımlandı. http://www.milligazete.com.tr/index.php?ac...e=news&id=22597 "İktidara yürüyen parti"nin bilgi kaynaklarına bakar mısınız? Sonunda Hürriyet'te Ayşe Özek Karasu, 20 Mayıs'ta "son dönemde feomidyumun milliyetçi ve maneviyatçı forumların gözde tartışma konusu haline geldiğini" yazarak (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ haber.aspx?id=4442549& yazarid=13) iddialara el attı ve element tablosunda "feomidyum" diye bir element görünmediğini açıkladı. Kim inanır? Google'da "Feomidyum" yazın da neler çıkıyor bir görün... Bence elementler listesini de Amerikalılar eksik yazmıştır. http://www.milliyet.com.tr/2006/06/12/yazar/dundar.html *** http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ndpost&p=240979 *** Sevgili 'by_x_men' Bu Yazıyı okurken bizim forumda da yayınlanan fakat üzerinde düşünülmeden, doğruluğu araştırılıp test edilmeden, sırf buraya taşımak ve başlık açmak amaçlı bazı yazıları hatırladım... Kendilerini yere göğe koyamayıp, "eleştirel, sorgulamadan bir sonuca ulaşmak istemeyen " kişi ve düşünceleri, her fırsatta polemik saldırlarla yıpratmaya çalışıp aslında ne yaptıklarını bilmeyenler geldi aklıma. Bizim forumdada biliyorsun, organ kaçakcılarıyla ilgili bir başlık açılıp üzerinde yorumlar yapılıp gerekli lanetler yağdırıldı. Ve bazı başlıklarda da şu sorgulanmaya çalışıldı..."HANİ NERDESİNİZ" BURALARA NEDEN YANIT YAZMIYORSUNUZ... Akılları sıra işte siz böylesiniz diyerekitham etmeye çalıştıkları o insanların boş şeylerle geçirecek vakitleri olmadığını, yaşamı sorgulayan daha doğru bir yerden baktıklarını anlayamadıklarını gösterdiler aslında... Ve bütün bunları yaparkende ne kadar haklı olduklarını ve çok doğru şeyler yaptıklarını düşünüyorlardı ne yazık ki... Bir örnekte Hz Muhammedin türbesi ile ilgili... İşin en vahim tarafıda inançlı olduğunu söyleyip suudilerde bu kavramın olmadığını ve geçenlerde ölen fahd'ın Tv'lerde yayınlanan mezarının bir topraktan ibaret olduğunu görüp hatırlamamaktı... İyiki bir arkadaş çıkıp bunun mevlana türbesi olduğunu kanıtladı da gerçek anlaşılabildi.. Galiba bütün bunların altında herşeyi sorgulamadan hemen kabul etmek alışkanlığı yatıyor... Beyinlere kazınan peşin kabul etme, insanların akıllarını başkalarına kiraya verme kolaycılığı yatıyor... Yazarın örnek verdiği saadet partisi örneği ile kitlelerin nasıl kandırılmaya çalışıldığı, milliyetçi ve maneviyatçı düşünceye sahip olan bazı kişiliklerce bu tür polemik yaklaşımların hemen talep görüp gözde tartışma konusu haline getirilmesi de bunu gözler önüne seriyor... Geçenlerde yine böyle saptırma bilgilerle yapılan bir araştırma üzerine bunu yapanlara bir soru yöneltmiş ve işte tam da bu yaklaşımlara dikkat çekmek istemiştim... İyisimi başvuru kaynaklarının güvenirliğini ve tutarlılığını test etmekte fayda var.!.. Çünkü, burada tutarlı ve yararlı bir şeyler paylaşmaksa amacınız bunu yapmak zorundasınız.!.. Yok eğer amaç saptırılmış ve çarpıtılmış bir şeyleri dayatmak ve kafa karıştırmaksa... O zaman yapılan eleştiri ve bu yapılanların arka planlarının göz önününe serilmesine kızmayacaksınız.!.. Ancak Başlıkta yapılan bu eleştiriden sonraki gelişmeler, Bu aklı başında uyarıları yapan Erdoğan ve ben Öğretmenliğe soyunmakla, siz kim oluyorsunuz yaklaşımlarıyla yargılanıp... Tam bir polemik faciasına ve kişiliklere yönelik ithamlara dönüştü... İşin bu yönünü anlamakta direnen zihniyet, buna dikkatleri çekmek isteyenleri anlamamakla suçlayıp hatta işi ince polemik yaklaşımlarla embesil olmaya kadar götürerek kendilerinin ne kadar zeki(!), düşüncelerinin de ne kadar polemik yaklaşımlarla dolu olduğunu traji komik bir şekilde sergilemeye çalıştılar... Ne yazık ki bütün bunları yaparkende yine ne kadar haklı olduklarını ve çok doğru şeyler yaptıklarını düşünüyorlardı ... Bu da işin bir başka tarafı....Değişim Zor...Ne yazık ki bazı kişiliklerde allerjik reaksiyonlara neden olabiliyor... Neyse tekrar teşekkürler Can Dündar'a yine bazı gerçeklere parmak basarak dikkatleri çektiği için.! Sana da teşekkürler bunu paylaşıma sunarak yeniden gündeme getirdiğin için... Selamlar...Sevgiler... *tna *** YENİ POLEMİKLERE NEDEN OLMAMAK İÇİN... YORUMSUZ.!... Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 üniversite öğrencilerinin yüzde 17,1’i milliyetçi düşünceye ‘çok yakın’, yüzde 35,1’i de ‘yakın’ olduğunu ifade ediyor. Milliyetçiliğe ‘çok uzak’ olanların oranı yüzde 19,3, ‘uzak’ olanların oranı ise yüzde 11,8. Araştırmada, sosyalist düşünceye ‘çok yakın’ ve ‘yakın’ olanların oranı yüzde 28, ‘çok uzak’ ve ‘uzak’ olanların oranı da yüzde 48,2 olarak beliriyor. Öğrencilerin yüzde 68,7’si Avrupa Birliği’ne katılımı destekliyor ZAMAN GAZETESİ Tek bir lafım var burada... Vatan Millet Sakarya ile yetişen bir gençlikten,sabah akşam cafelerde gezen dolaşan,bütün muhabbet cep telefonu,futbol,kız-erkek ve marka olan gençliğin kendini "solcu" ya da ona benzer bir kavramla tanımlaması beni çok üzerdi... Üzmemişler beni kardeşlerim...ulumayı milliyetçilik zannediyor bunlar...Bir Akçura bile okumadan,sadece takım elbise giyip,uluyup,kafa tokuşturup milliyetçi oluyor bu gençlik... gayet üslubunda bir sunum olmuş çünkü istatistikleri ve bu istatistiğin kaynağı verilmiş, üstelik ekleyen tarafından yorum bile yapılmamış. "bilimselci"nin verdiği diyanet ile ilgili istatistiğin kaynağını belirtmesini istememize rağmen günlerdir bi kaynak sunamadı bizlere. sanırım uğramıyor buralara. neyse sabır ile bekliyorum. Sevgili SU DAMLASI neler duyuyorum? Daha doğrusu okuyorum...? Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 devamıyla beraber bana ait sözleri okuyorsun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.