Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2013 12 yıl Necati Doğru: Swoboda’nın Kılıçdaroğlu Kemal’e fırlattığı bilardo topu! Yazıya bugün şifre başlık koydum. Şifreyi açıklayacak olaylar zincirinin hepsi belgelidir. İsimler, olaylar, verilenler, alınanlar mahkeme kayıtlarında var.Soruşturma 2006’da başladı.2008 yılında sonuçlandı.Bir dava görülüyordu.Davayı Alman savcı açtı.Çünkü Alman adalet sisteminde; “Yurt dışında faaliyet gösteren Alman firmalarının rüşvetle iş almalarını yasaklayan” kanun (Foreign Corrupt Practices Act) vardı. Dava edilen dünya devi Alman şirketi Siemens’ti.Siemens suçunu kabul etti.Türkiye dahil 20 ülkede 2000-2006 yılları arasında politikacılar ve karar sahibi üst düzey bürokratlara 2.1 milyar Euro rüşvet dağıtarak, çok kârlı işler almıştı.Kazancını katlamıştı. * * * Rüşvet tablosu açıktı. Türkiye’de de 57 milyon Euro rüşvet yedirilmişti. Gerçi Siemens rüşvet dağıtmaya 2000 yılında başlamıştı ama 2006 yılına kadar rüşvet musluğunu açık tutmuştu. 2002 ile 2006 yılları arasında iktidarda AKP vardı. Rüşvet yiyenler arasında Türkiye’den bir bakan da var mıydı? Alman yargıç, rüşvet yiyen sefil kişiler üzerinde durmuyordu. O, Alman şirketinin “ahlaksızlığını” Alman adaleti ile yargılıyor ve mahkum ediyordu. Tesadüfe bakın! Simens’in rüşvetle devlet görevlilerini yemleme davası Almanya’da görülürken Türkiye’de Mavi Hat Operasyonu davası sanıklarından işadamı Rubil Gökdemir, BOTAŞ ihalelerinde Siemens’in ürettiği çok pahalı ekipmanların kullanılması için “dayatma yapıldığını” öne sürdü ve “Benim firmam Siemens ekipmanları kullanmadığı için linç edildi… Türkiye’de Siemens’in dağıttığı 57 milyon Euro rüşvet kimlere gitti, araştırmalı” dedi. * * * Dinleyen olmadı.İşadamı Rubil Gökdemir’in “Siemens’ten rüşveti kimler yedi araştırılsın” sözleri duymazdan gelindi.Şike şartname yapılmıştı.Mavi Hat istasyonlarında Siemens’in ürettiği ekipmanların kullanılması isim vermeden tarif edilmişti.İhaleye fesat girmişti.İşadamı Rubil Gökdemir, birçok ayrıntı da anlattı. BOTAŞ üst yönetiminden isimler de verdi. Türk savcılar, soruşturma başlattılar ancak AKP’li bakan soruşturmanın derinleşmesine izin vermedi. Savcılar da Danıştay’da itiraz etmeyince “Siemens’ten rüşvet yiyip ihalelere fesat karıştıranlar yargılanmaktan” kurtuldu.Ey sabırlı okurum!Senin anlayacağın; Alman devi Siemens “ben Türkiye’de iş almak için devletin önde gelenlerine 57 milyon Euro rüşvet yedirdim” derken Türkiye’de “devlet ve devleti elinde tutan iktidar rüşveti kimlerin yediğini hiç merak etmemiş” oldu. Ey okur hatırlayacaksın!Bu iktidar “hortumları keseceğiz” diyerek seçilip başa geçmişti. * * * Gelelim Swoboda soyadına!Şu anda Siemens’in yönetim kurulu üyeleri arasında Swoboda soyadını taşıyan bir hanım bulunuyor. Brigitte Ederer Swobada, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın nikahlı eşidir. Hannes Swoboda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Tayyip Erdoğan Reyhanlı’da ölen 51 kişinin katilidir…. Otoriterlik açısından Esad’la arasında derece farkı vardır” diye konuşmasını bahane edip Brüksel’e davetli gelmiş CHP lideri ile görüşmedi. Hannes Swoboda’nın tavrı, Türkiye’de iç siyaseteKılıçdaroğlu’nu karalama malzemesi oldu ve Tayyip Erdoğan’a sempati üretme yağcılığına dönüştü.Tıpkı bilardo oynar gibi..!Öndeki topa vur.Arkadaki topla puan kazan.Hannes Swoboda, Kılıçdaroğlu’na vurarak, Tayyip Erdoğan’a puan kazandırma peşinde. Eşinin yönetim kurulu üyesi olduğu Siemens de önümüzdeki yıllarda büyüyecekTürkiye enerji piyasasından pay alma peşinde… SÖZCÜ(ILK KURSUN'DAN ALINTIDIR) saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.