Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Her seferinde gülesim gelir Kandil gecelerinde camilerden naklen yayinlanan mevlid okunusunda. Hoca bir makam esliginde arapca bir seyler okur. Bizim millet de el pence dinler. Kimi aglar, kimi kendinden gecer, kimi bagirir. Sorsan "ne anladin" diye, cevap koskoca bir HIÇ . Ibadet geregi namaz kilar. Ancak söyledigi dualarin hiçbirini anlamaz, üstelik onlari ezberlemek için de bayagi ugrasmistir hani. "Ana dilde ibadet" dersin, ortalik ayaga kalkar "olur mu hiç öyle sey" diye. Ama diger taraftan "Kur'an tüm insanliga inmistir. Evrenseldir" , ibadete gelince arapcadan baskasi gecersizdir.

Ibadeti geregi hac vazifesi görür. Gözünün önündeki aç sefili görmezden gelir.Onlar nasilsa bulur bir çaresini. Hacca gitmek daha önemli. Illa ki araplara dökecek parasini. Üstelik çogu için bir kerede yetmemektedir. Onun için bir statüdür çünkü "Haci" olmak. Artik çevredekilerin gözünde de itibar kazanmistir.

Ibadeti geregi kurban keser. Hayvan nasilda huzur içinde uzatmistir boynunu biçaga. Pes yani. Vallahi biliyor Allah için kesildigini. Halbuki kendisini o hayvanin yerine koysa. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatör bir elin tuttugu bicagin boynuna dayandigini düsünse... Ama bu onun için normaldir. Insanlar etçildir. Bu da hayvanlarin 15-20 bicak darbesiyle kurban!!!! edilmesini hakli çikarir. Aksam haberlerinde bicak darbeleriyle agir yaralanmis can havliyle kacan hayvanlari, kurban keserken orasini burasini da kesen insanlarin görüntülerini izlerken bunlari çok dogal karsilar. Üstelik çocuklarin izlemesinde de bir sakinca görmez. "Alissinlar simdiden." Ondan sonra da kendisine "barbar" dediklerinde "vay sen misin...". (Bu arada aramizda kalsin etin en güzel yerlerini de kendine saklar)

Domuz eti haramdir. Kesinlikle yemez. Içki de haramdir. Ama zaten çok içmemektedir. Çolugunun çocugunun nafakasindan da kesmemektedir. Olur o kadar "Allah affeder" der geçer. Üstelik üç aylarda, hele Ramazan da asla içmemektedir. Olur mu öyle sey canim. Ramazan ayinda içki mi içilirmis. Hem zaten cennette de vaad edilmez mi en güzel saraplardan.

Oruç ibadet geregidir. Ramazan da 30 gün boyunca oruç tutar. Is namaza gelince, çalismaktadir. Çalismak da ibadettir. Üstelik elinden geldigince Cuma namazlarina da gitmektedir. Hele Bayram namazlarini asla kaçirmaz. Ne zaman ki yas 50 yi geçer, artik bir ayak çukurdadir. O zaman 5 vakit namazi kaçirmaz.

Caminin eksikleri vardir. En kisa zamanda tamamlanmasi gerekmektedir. Her Cuma ve Bayram namazlarinda pamuk eller cebe gitmekten geri kalmaz, ne de olsa Allah içindir. Ama çocuk okuldan gelmistir. Okulun eksigi vardir. Su kadar para istemektedirler. Vay sen misin para isteyen...

Hocalar ulvi kimselerdir. En iyi doktordan da daha doktordur. "O kadar doktor dolastik/dolasti fayda etmedi, falanca yerde bir hoca var, Allah seni inandirsin bir okudu üfledi, ertesi gün hiç bir seyim/seyi kalmadi." Hem doktorlar ne anlar ki..

Yalan söylemek günahtir ama, zaten kim yalan söylemiyor ki. Zaten önemli olan inanmaktir canim. Ne kadar günah islerse islesin bir tevbe yetmektedir.

Ondan sonra gelsin cennette en güzel meyveler, en lezzetli saraplar, memeleri yeni çikmis huriler, bir elin yagda bir elin balda sonsuza kadar devam. Ohhhhhh.

Münafiklar düsünsün...

Vs.vs.vs. liste uzaaaar gider. Yalansa "yalan" deyin..

• Cevaplar 93
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Hristiyan inancina göre sevap islemek gibi bi kavram yok biliomusun, onlar sadece günah cikarmak bilirler, Islamiyet ise, insanin iyi ve kötü yönlerinin oldugunu kabul eder, zaten bütün insalar iyi olsaydi yol gösterene gerek kalmazdi...

her insanin zaaflari, hatalari var ve Islamiyet bunu kabul edio da zaten, her bir insanin vazifesi, kendini terbiye etmesi, nefsine hakim olmasi, netice de iyi bir insan olmasi, tek gaye bu....

kimi insan mevlütlerde duygulana bilir, bende de ilahilerde , ezan sesinde duygulanirim, icimden gelen bisey, napim yani, sana yanlis gelio diye... uzak mi durayim...

Sana sacma gelebilir, belki yer yer haklisinda, ama adamin icinde Allah aski varsa napsin?

Gönderi tarihi:
yam yam

cehennemin vip kapısı varmış

bekleme yapmadan giriliyormuş, :D

kızdıracan gene ümmeti hz.hz.muhammedi.

benden söylemesi...

16127[/snapback]

Iste espri budur.

:D:D:D

Gönderi tarihi:
yam yam

kızdıracan gene ümmeti hz.hz.hz.muhammedi.

benden söylemesi...

16127[/snapback]

Iste espri budur.

16137[/snapback]

sonra da seni ciddiye almayinca kiziosun, iste buyur

Gönderi tarihi:
yam yam

kızdıracan gene ümmeti hz.hz.hz.hz.muhammedi.

benden söylemesi...

16127[/snapback]

Iste espri budur.

16137[/snapback]

sonra da seni ciddiye almayinca kiziosun, iste buyur

16140[/snapback]

Haydaaaa.. Espriyi begenmisim ve begendigimi belirtmisim. Kime kizmisim niye kizmisim. Bunu nereden çikariyorsun anlamadim dogrusu..

Gönderi tarihi:
Sizin inkar etmeniz gerçegi degistirmiyor arkadaslar. unutmayin "Günes balçikla sivanmaz."

16161[/snapback]

:lol::lol::lol: Güneş ne oluyo ? güneş ha :lol::lol:

Gönderi tarihi:

yam yam arkadas, tartisma diosun... af edersin ama sacma sapan yorum yapiosun...

seninle tartisilmaz ki...

ask mantikla aciklanir mi?

sen hissetmedigin bir sey hakkinda konusuyosun zaten, bu da yanlis

Gönderi tarihi:

sen hic elmanin tadina bakmadan, elma yenmez, sehirli diosun, olmaz ama yam yam arkadasim

Gönderi tarihi:
Yahu bir kerede söylediklerimizi anlasaniz sasardim zaten. Ama taktik bu : Isine gelmeyeni anlamamazliktan geleceksin.  Bosuna konusuyoruz burada.

16170[/snapback]

Sonunda boş konuştuğunu anlayabildin şükür

Gönderi tarihi:

Iste yine ayni sey. Karsit fikir yok. Sadece karsindakini asagilama, yerme var. Haydi arkadaslar biraz gayret edin. Eminim ki yapabilirsiniz. Karsit fikirlerinizi bekliyorum.

Gönderi tarihi:
Iste yine ayni sey. Karsit fikir yok. Sadece karsindakini asagilama, yerme var. Haydi arkadaslar biraz gayret edin. Eminim ki yapabilirsiniz. Karsit fikirlerinizi bekliyorum.

16182[/snapback]

Ya sen harbiden uçmuşsun anlamadın mı hala ciddiye alınmıyorsun senin fikirlerini fikir olarak gören yok sen azılı bir din düşmanısın bu kötü niyetin yüzünden kimse seni muhatap almak istemiyor tartışmalar fikirleri anlatmak için olmalıdır ama senin anlatma ya anlama gibi bir amacın yok senin tek bir amacın var o da ne yapsamda ne desemde şu müslümanları aşağılasam derdindensin bu yüzden de hiç kimse tarafından ciddiye alınmıyorsun yam yamım benim :D

Gönderi tarihi:

16182[/snapback]

Ya sen harbiden uçmuşsun anlamadın mı hala ciddiye alınmıyorsun senin fikirlerini fikir olarak gören yok sen azılı bir din düşmanısın bu kötü niyetin yüzünden kimse seni muhatap almak istemiyor tartışmalar fikirleri anlatmak için olmalıdır ama senin anlatma ya anlama gibi bir amacın yok senin tek bir amacın var o da ne yapsamda ne desemde şu müslümanları aşağılasam derdindensin bu yüzden de hiç kimse tarafından ciddiye alınmıyorsun yam yamım benim :D

16187[/snapback]

Sayin arman, beni muhatap almiyorsaniz geregini yapin ve cevap vermeyin. Yok benim fikirlerimin bos ve yanlis oldugunu düsünüyor ve bunu bana bildirmek istiyorsaniz bunu bos sözlerle degil de fikirlerimin nerelerinde yanlislik oldugunu gösteren karsit fikirlerle yapin lütfen. Forumu anlamsiz sözlerle isgal etmeyin.

Gönderi tarihi:

16182[/snapback]

16187[/snapback]

Sayin arman, beni muhatap almiyorsaniz geregini yapin ve cevap vermeyin. Yok benim fikirlerimin bos ve yanlis oldugunu düsünüyor ve bunu bana bildirmek istiyorsaniz bunu bos sözlerle degil de fikirlerimin nerelerinde yanlislik oldugunu gösteren karsit fikirlerle yapin lütfen. Forumu anlamsiz sözlerle isgal etmeyin.

16193[/snapback]

Forum bekçiliğine mi soyundun ? Kim oluyorsun ki forum işgalinden bahsedersin ? Bana diyorsun ki fikirlerimin yanlışını belirt. İyide baştan aşağı yanlışsın hangi birini belirtiyim ayrıca kötüniyetli bir yaklaşım içindesin adım gibi biliyorum ki gerçekleri gözüne soksam dahi ben görmedim ben duymadım diyeceksin kabullenmeyecek islama ve müslümanlara hakaret etmeye devam edeceksin ayrıca sen bu kötüniyetli ve cahil tavır içerisindeyken seni dengim tutmam mümkün değil bu sana haksızlık olur sen olduğun yerde müslümanlara olan kinini kusmaya devam et ben ambulans çağırdım bile

Saygılar....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.