Gönderi tarihi: 2 Mart , 2013 12 yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol gereğince Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi personeline Kuran ve Osmanlıca kursları verilecek.Hayrat Vakfı İl Koordinatörü Özkan Altıparmak, Eskişehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine 20.02.2012 tarihinde bir dilekçe yazarak vakıf olarak Eskişehir’deki bütün kamu hastanelerinde uygun görülen yer ve zamanda Kuran ve Osmanlıca kursu verebileceklerini bildirdi.KURSLAR ÜCRETSİZMEB ile imzalanan protokol esaslarının geçerli olacağı kurslar ücretsiz olacak ve her eğitim faaliyeti sonrasında kursu başarıyla bitirenlere belge verilecek. Eskişehir kamu hastanelerinde verilecek kursların müracaat adresi de Eskişehir Rehber Eğitim ve Kültür Derneği olarak gösterildi.Hayrat Vakfı, 1974’te Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından kuruldu. Osmanlıca ve Kuran kursu kayıtları www.osmanlicaegitim.com ve www.kuranegitimi.com internet adreslerinden de yapılabiliyor. Hayrat Vakfı, 1997 yılında Refahyol hükümeti döneminde de Kültür Bakanlığı ile işbirliği yaparak 52 il merkezinde Osmanlıca kursları açmıştı.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.