Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 İşte bu bahsettiğiniz inanç sistemine takliti iman denir.. Takliti iman bir sürü tehlikeyle yüzyüzedir. Yani bir inançsız kadar tehlikededir.. Takliti iman, kalbe yansımaz.. Allahın istediği iman hakiki imandır.. Bu çerçevede inannıyoruz diyen bir çok insana bakarsanız; 1- İnandığı dinde içki haramdır, ama o içer.. 2- Namaz kılmak farzdır, ama o kılmaz.. 3- Kumar haramdır, o oynar.. 4- Mahrem yerlerini gizlemesi emredilmiştir, o açar.. 5- Oruç tutmak farzdır, tuttuğu orucun oruçla lakası yoktur, tabi tutuyorsa 6- Din iyiliği emreder, o şer fışkırtır.. 7- Zekat farzdır, o bir kuruş verme... Bunlar uzar gider.. ee ne farkı kaldı inanmayandan...!!!! Son nefeste imansız gitme tehlikesi vardır.. İşte sorguladığınız adalet, bunlar göz önünde bulundurularak sorgulanırsa sonuca daha çabuk ulaşılacaktır... Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 evet haklısın din bir tabu haline gelmiştir. tabulaştırılmıştır. tabu olması istenmiştir. ama insanların inançları değişemez diyorsan yanlıyırsun. insanların inançları değişiyor ama bu sessiz bir şekilde oluyor. biraz araştırırsanız birçok insanın din değiştirdiğini görürsünüz. bu kişiler istisna olamayacak kadar çok sayıdadır. ayrıyetten dinin tabu haline gelmesi hiçbirşekilde dinin doğruluğunu, güzelliğini, gerçekçiliğini değiştirmez. yani din bir tabudur diyebilirsin ama bundan öteye gidemez veya tabu olduğu için ben o dine inanmam diyemezsin. Benim söylemek istediğim "din bir tabu olduğu için yanlıştır" değil. Bir tabu olduğu için bu tabunun pek dışına çıkılamaz. Evet insanlar din değiştirirler. Ancak bu durum özellikle eğitim seviyesi düşük yerlerde hoş karşılanmaz. Hatta dinini değiştiren kişi büyük ihtimalle çevresinden ciddi tepkiler alacaktır. Söylemek istediğim buydu. Şimdi söyleyin bana müslümanların içinden kaç kişi çıkıpta bana "yahu islamiyetin bazı hükümleri için ben biraz kafa patlattım, araştırdım" diyebilir. İşte bu bahsettiğiniz inanç sistemine takliti iman denir.. Takliti iman bir sürü tehlikeyle yüzyüzedir. Yani bir inançsız kadar tehlikededir.. Takliti iman, kalbe yansımaz.. Allahın istediği iman hakiki imandır.. Bu çerçevede inannıyoruz diyen bir çok insana bakarsanız; 1- İnandığı dinde içki haramdır, ama o içer.. 2- Namaz kılmak farzdır, ama o kılmaz.. 3- Kumar haramdır, o oynar.. 4- Mahrem yerlerini gizlemesi emredilmiştir, o açar.. 5- Oruç tutmak farzdır, tuttuğu orucun oruçla lakası yoktur, tabi tutuyorsa 6- Din iyiliği emreder, o şer fışkırtır.. 7- Zekat farzdır, o bir kuruş verme... Bunlar uzar gider.. ee ne farkı kaldı inanmayandan...!!!! Son nefeste imansız gitme tehlikesi vardır.. İşte sorguladığınız adalet, bunlar göz önünde bulundurularak sorgulanırsa sonuca daha çabuk ulaşılacaktır... Saygılar-Sevgiler... Sonuç itibariyle de "cehennemde şenlik var millet" Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Valla ben şahsım adına cehenneme girmemek için mücade ediyorum.. Sen şenlen orada... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Valla ben şahsım adına cehenneme girmemek için mücade ediyorum.. Sen şenlen orada... Sana bu mücadelende başarılar diliyorum arkadaşım. Ben şahsen bu konuda kendimi kasmıyorum. Ancak bazı arkadaşlar , bizim dinlerin yapmayın dediği şeyleri sanki inanmıyoruz diye tersine yapacakmışız gibi düşünüyorlar. Neyse ne yapalım. İsteyen istediği şeyi düşünmekte serbest. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 İnancını öğrenebilirmiyim yamyam.. Daha sağlıklı bir tartışma olması açısından sordum.. İstersen yanıtlamayabilirsin.. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 İşte bu bahsettiğiniz inanç sistemine takliti iman denir.. Takliti iman bir sürü tehlikeyle yüzyüzedir. Yani bir inançsız kadar tehlikededir.. Takliti iman, kalbe yansımaz.. Allahın istediği iman hakiki imandır.. Bu çerçevede inannıyoruz diyen bir çok insana bakarsanız; 1- İnandığı dinde içki haramdır, ama o içer.. 2- Namaz kılmak farzdır, ama o kılmaz.. 3- Kumar haramdır, o oynar.. 4- Mahrem yerlerini gizlemesi emredilmiştir, o açar.. 5- Oruç tutmak farzdır, tuttuğu orucun oruçla lakası yoktur, tabi tutuyorsa 6- Din iyiliği emreder, o şer fışkırtır.. 7- Zekat farzdır, o bir kuruş verme... Bunlar uzar gider.. ee ne farkı kaldı inanmayandan...!!!! Son nefeste imansız gitme tehlikesi vardır.. İşte sorguladığınız adalet, bunlar göz önünde bulundurularak sorgulanırsa sonuca daha çabuk ulaşılacaktır... BU TAKLİDİ İMAN, TAFSİLİ İMAN MESELESİ AYNI DİNE MENSUP İKİ İNSANI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN KULLANILABİLİR, FARKLI DİNLERE İNANAN İNSANLAR İÇİN DEĞİL... KENDİ DİNLERİNE -FARKLI İKİ DİNE- GERÇEKTEN İNANAN VE EMİRLERİNİ YERİNE GETİREN İNSANLARI KARŞILAŞTIRARAK VARACAĞIMIZ SONUC DAHA OBJEKTİF OLUR KANAATİNDEYİM... ADALET VAR MI, YOK MU ANCAK BÖYLE GÖRÜRÜZ.... Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 SENİN İÇİN DUAEDİCEM DELETE. AMA ALLAHIN VARLIĞINA İNAN BUNLAR BİR GERÇEK... ALLAH HİDAYET ETSİN Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 BENİM İÇİN DUA ET ZAMAN, SEVİNİRİM...KONU ALLAH'IN VARLIĞI FALAN DEĞİL...İNSANLARIN BU DÜNYAYA GELİŞ DÜZENLERİ...BUNUNLA İLGİLİ FİKİRLERİNİ DE YAZARSAN SEVİNİRİM... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 İnancını öğrenebilirmiyim yamyam.. Daha sağlıklı bir tartışma olması açısından sordum.. İstersen yanıtlamayabilirsin.. Sen zaten biliyorsun ama ben yine de yanıtlayayım. Ben bir ateistim. Dünyadaki herhangi bir dine ya da bu dinlerin tanrılarına inanmıyorum. Bir tanrı olduğuna da inanmıyorum. Dinleri insanların uydurduklarını düşünüyorum. Yeterli mi? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Tamam anlaşıldı yamyam.. Azizin dediği gibi değilsin işimiz kolay.. Saygılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Tamam anlaşıldı yamyam.. Azizin dediği gibi değilsin işimiz kolay.. Saygılar... "Azizin dediği gibi" derken neyi kastediyorsun... Anlayamadım da... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 KENDİ DİNLERİNE -FARKLI İKİ DİNE- GERÇEKTEN İNANAN VE EMİRLERİNİ YERİNE GETİREN İNSANLARI KARŞILAŞTIRARAK VARACAĞIMIZ SONUC DAHA OBJEKTİF OLUR KANAATİNDEYİM... evet bu gerçekten güzel bir karşılaştırma olur ama bunu ne derece gerçekleştirebilirsin bilemiyorum. o yüzden Kuran da bir Müslümanın nasıl olması gerektiği belirtilmiştir, bizde ordan yola çıkarak bir sonuca varabiliriz. yani bir zamanlar Azizamcanın sürekli olarak örnek gösterdiği Müslüman ülkelerin durumuna bakarak değil. evet şimdi "Kuran ın belirttiği olması gereken insan şekli" ne bir itirazı olan varmı? bunu iyi araştırmış mantıklı bir insanın asla itiraz edebileceğini düşünmüyorum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2005 Aziz Allahın varlığını inkar etmiyorum fakat reddediyorum diyordu.. En azından mantık çelişkisi yaşamıyorsun.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.