Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Sevgili sezar seni tam anlamıyla anlamış değilim. İnanç manasında yani.. 1- Allah insanları imtihan eder.. Ayetlerle sabittir.. 2- Aklı olmayanlara ve aklında arıza olanlara imtihan yoktur.. 3- Müslüman ve müslüman olmayanardan doğan insanlar arasında adalet vardır..Bu konular takliti iman, tafsili iman gibi konulardır... Son nefeste nasıl gideceğimiz de bir başka meseledir... Bizim müslüman bir aileden doğmamız, cenneti yada kurtuluşu garantilemez... Sayugılar-Sevgiler... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 konu başlığına atfen çoğunluk her zaman doğruyu göstermeyebilir. bundan çok fazla geriye gitmemize gerek yok hitler de seçimleri çoğunluğun isteğiyle kazandı. yani burdan çıkaracağımız sonuç çoğunluk daima haklıdır bu da bize doğruyu gösterir olmamalıdır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Çoğunluk her zaman doğruyu gösterir mantığı, hitlerin seçimi çoğunlukla aldığı mantığından daha kuvvetlidir.. Söz konusu olan.. Bir konuda, bir çok insanın fikir birliğine varmasıdır.. Bir insanın yanılmasıyla, bir çok insanın yanılması arasında çok büyük fark vardır.. Hitler olayı ve benzer olaylar istisnadır.. İstisnalar da kaideyi bozmaz.. Sürüden ayrılanı kurt kapar..... Gibi...)) Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 konu başlığına atfen çoğunluk her zaman doğruyu göstermeyebilir. bundan çok fazla geriye gitmemize gerek yok hitler de seçimleri çoğunluğun isteğiyle kazandı. yani burdan çıkaracağımız sonuç çoğunluk daima haklıdır bu da bize doğruyu gösterir olmamalıdır. konu basligi cogunluk dogruyu gösterir diil, söylemek istedigimi söylemistim zaten,ama madem konu bastan sona okunmuyo bende tekrarlayim... bu konuyu acmama sebep burda bazi insanlarin, su dogru bu yanlis, neden nicin inaniosunuz die ortaya bir sürü sacma sapan seyler atmalari ve ben insanlarin su dogru bu yanlis demeye haklari olmadigini ve her insan icin dogrunun farkli oldugunu göstermek istedim... cogunluk dogrudur dien olmadi hic bir zaman! Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 sadece hitler le bitmiyor bu mesele günümüzde siverekte bir secim olsa oradaki en büyük aşiretin adayı okuma yazma bilmesede seçimleri kazanır bu da coğunluk kararı olur karşısında süper zeka çok dürüst bir insan olsa bile. bu yanlız siverekte değil benim yaşadığım bölgede de geçerli son belediye secimlerinde gözlerimizle şahit olduk. dünyanın çeşitli yerlerinde de hala insanlar şahit olmakta elbette sadece secimlere özgü bir durum değil bu ama en basit örnek olarak bunları verebilirim. çoğunluğun doğruyu belirlemesi eğitim ve bilgi ön planda ise eğer geçerlidir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Sevgili mohi.. Dinle belediye seçimlerini karıştırma lütfen. Hem bu mantığı dar bölgeye sıkıştırma.. Siverekte kaç kişi var ki..? Biz milyardan bahsediyoruz.. Zaten istisnalar olabilir de dedik.. Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Sevgili mohi.. Dinle belediye seçimlerini karıştırma lütfen. Hem bu mantığı dar bölgeye sıkıştırma.. Siverekte kaç kişi var ki..? Biz milyardan bahsediyoruz.. Zaten istisnalar olabilir de dedik.. asla bu işi dinle karşılaştırmadım karşılaştırmamda inanç çok ayrı bir yer teşkil eder insanların gözünde insan inanarak kanserden kurtulabiliyor. benim karşı çıktığım konu çoğunluk söylüyor diye o şeyin doğru olması mantığıdır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Zaten bende o söylediğinden bahsediyorum. Ben şahsen çoğunluğa uyarım... Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Çoğunluğa uymak.....Nietzsche nin deyimiyle sürü psikolojisi... Ben demiyorum nietzsche diyor.... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 3- Müslüman ve müslüman olmayanardan doğan insanlar arasında adalet vardır..Bu konular takliti iman, tafsili iman gibi konulardır... Son nefeste nasıl gideceğimiz de bir başka meseledir...Bizim müslüman bir aileden doğmamız, cenneti yada kurtuluşu garantilemez... BU 'ADALET VARDIR' SONUCUNA NASIL VARDINIZ ANLAYAMIYORUM...TAMAM, KİMSENİN NASIL ÖLECEĞİ BELLİ OLMAZ AMA BİR BUDİSTİN HİNDUNUN VEYA HERHANGİ BİR DİNE MENSUP İNSANLARIN BIRAKIN SON NEFESLERİNİ, HAYATLARININ HERHANGİ BİR DÖNEMİNDE MÜSLÜMAN OLMA İHTİMALİ NEDİR?SİZİN SON NEFESİNİZDE ATEİST OLARAK ÖLME İHTİMALİNİZ O İNSANLARIN MÜSLÜMAN OLMA İHTİMALLERİNDEN DAHA FAZLA... Zaten bende o söylediğinden bahsediyorum.Ben şahsen çoğunluğa uyarım... ARKADAŞIM KUSURA BAKMA AMA BU NASIL Bİ MANTIK YA...HELE Kİ BÖYLE Bİ TOPİC ALTINDA BU LAFI NASIL EDİYOSUN...ADAMA 'GİT HRİSTİYAN OL O ZAMAN' DEMEZLER Mİ ŞİMDİ... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 BU 'ADALET VARDIR' SONUCUNA NASIL VARDINIZ ANLAYAMIYORUM...TAMAM, KİMSENİN NASIL ÖLECEĞİ BELLİ OLMAZ AMA BİR BUDİSTİN HİNDUNUN VEYA HERHANGİ BİR DİNE MENSUP İNSANLARIN BIRAKIN SON NEFESLERİNİ, HAYATLARININ HERHANGİ BİR DÖNEMİNDE MÜSLÜMAN OLMA İHTİMALİ NEDİR?SİZİN SON NEFESİNİZDE ATEİST OLARAK ÖLME İHTİMALİNİZ O İNSANLARIN MÜSLÜMAN OLMA İHTİMALLERİNDEN DAHA FAZLA... dağbaşında tekbaşına yaşıyan ve hiçbirşeyden haberi olmayan bir insanın sadece allahı bulması ve anlaması yeterlidir. Allah katında her insan durumuna göre değerlendirilecektir. onda kusursuz bir görecelik vardır. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 dağbaşında tekbaşına yaşıyan ve hiçbirşeyden haberi olmayan bir insanın sadece allahı bulması ve anlaması yeterlidir. Allah katında her insan durumuna göre değerlendirilecektir. onda kusursuz bir görecelik vardır ARKADASIM BEN DAGDA YALNIZ YASAYAN Bİ ADAMDAN BAHSETMİYORUM...ALİMLERDEN Bİ TANESİ (ADINI HATIRLAYAMIYORUM AMA İMAM-I GAZALİ OLSA GEREK) 'BİR İNSANIN MESUL OLMASI İÇİN Hz.Muhammed'İN ADINI DUYMUŞ OLMASI DAHİ YETERLİDİR' DER...BEN DE DİYORUM Kİ; İNSANLAR KENDİ DİNLERİNİN YANISIRA,DÜNYADA İSLAMİYET DİYE BİR DİN OLDUGUNU, Hz.Muhammed'İN O DİNİN PEYGAMBERİ OLDUGUNU KUR'AN İSMİNDE BİR KİTAP GETİRDİĞİNİ DUYSALAR BİLE,İNANÇLARINI SORGULAMA İHTİYACI HİSSETMEDİKLERİNDEN MÜSLÜMAN OLMA ŞANSLARI ÇOK ÇOK AZDIR...ÇEVRENİZE BAKTIGINIZDA İSLAMI KUR'ANI SORGULAYAN KAÇ KİŞİ GÖRÜYORSUNUZ Kİ, DİĞER DİNLERE MENSUP İNSANLARIN SORGULAYIP BULMALARI GEREKİR DİYOSUNUZ.... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 ARKADASIM BEN DAGDA YALNIZ YASAYAN Bİ ADAMDAN BAHSETMİYORUM...ALİMLERDEN Bİ TANESİ (ADINI HATIRLAYAMIYORUM AMA İMAM-I GAZALİ OLSA GEREK) 'BİR İNSANIN MESUL OLMASI İÇİN Hz.Hz.Muhammed'İN ADINI DUYMUŞ OLMASI DAHİ YETERLİDİR' DER...BEN DE DİYORUM Kİ; İNSANLAR KENDİ DİNLERİNİN YANISIRA,DÜNYADA İSLAMİYET DİYE BİR DİN OLDUGUNU, Hz.Hz.Muhammed'İN O DİNİN PEYGAMBERİ OLDUGUNU KUR'AN İSMİNDE BİR KİTAP GETİRDİĞİNİ DUYSALAR BİLE,İNANÇLARINI SORGULAMA İHTİYACI HİSSETMEDİKLERİNDEN MÜSLÜMAN OLMA ŞANSLARI ÇOK ÇOK AZDIR...ÇEVRENİZE BAKTIGINIZDA İSLAMI KUR'ANI SORGULAYAN KAÇ KİŞİ GÖRÜYORSUNUZ Kİ, DİĞER DİNLERE MENSUP İNSANLARIN SORGULAYIP BULMALARI GEREKİR DİYOSUNUZ.... Doğru bir tespit ve gerçekten öenmli bir husus bu işte bu yüzden sevgili arkadaşım Allah islamiyeti yaymalarını istemiştir mümin kullarından ... Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 ARKADASIM BEN DAGDA YALNIZ YASAYAN Bİ ADAMDAN BAHSETMİYORUM...ALİMLERDEN Bİ TANESİ (ADINI HATIRLAYAMIYORUM AMA İMAM-I GAZALİ OLSA GEREK) 'BİR İNSANIN MESUL OLMASI İÇİN Hz.Hz.Muhammed'İN ADINI DUYMUŞ OLMASI DAHİ YETERLİDİR' DER...BEN DE DİYORUM Kİ; İNSANLAR KENDİ DİNLERİNİN YANISIRA,DÜNYADA İSLAMİYET DİYE BİR DİN OLDUGUNU, Hz.Hz.Muhammed'İN O DİNİN PEYGAMBERİ OLDUGUNU KUR'AN İSMİNDE BİR KİTAP GETİRDİĞİNİ DUYSALAR BİLE,İNANÇLARINI SORGULAMA İHTİYACI HİSSETMEDİKLERİNDEN MÜSLÜMAN OLMA ŞANSLARI ÇOK ÇOK AZDIR...ÇEVRENİZE BAKTIGINIZDA İSLAMI KUR'ANI SORGULAYAN KAÇ KİŞİ GÖRÜYORSUNUZ Kİ, DİĞER DİNLERE MENSUP İNSANLARIN SORGULAYIP BULMALARI GEREKİR DİYOSUNUZ.... Çok zekice zeki insanlar görmek güzel .. Anlamak içinde zeki olmak gerekir.. onları nerede bulabileceksen.. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Çok zekice zeki insanlar görmek güzel .. Anlamak içinde zeki olmak gerekir.. onları nerede bulabileceksen.. ZEKAM HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM AMA BUNLARI FARKETMEK İÇİN ZEKİ OLMAYA GEREK YOK, SADECE BİRAZ DÜŞÜNMEK YETERLİ.... Doğru bir tespit ve gerçekten öenmli bir husus bu işte bu yüzden sevgili arkadaşım Allah islamiyeti yaymalarını istemiştir mümin kullarından ... MÜMİNLERİN DİNİ YAYMAKLA GÖREVLENDİRİLMİŞ OLMASI O İNSANLARI KURTARMAYA YETMEZ...BAKIN DURUMU TERSİNE ÇEVİRELİM...DİYELİM Kİ ÖLDÜNÜZ, MEZARA KONDUNUZ, MÜNKER VE NEKİR'İ BEKLERKEN İKİ BUDİST RAHİP KILIKLI ADAM GELDİ..SORGUYA CEKİYOLAR...NE DERSİNİZ O ADAMLARA...'YAW KARDEŞİM NE BUDİZMİ BİZ MÜSLÜMAN DOGDUK, MÜSLÜMANCA YAŞADIK, MÜSLÜMAN ÖLDÜK...O KADAR NAMAZ KILDIK, ORUÇ TUTTUK...NERDEN ÇIKARDINIZ ŞİMDİ BUDİZMİ'( ) DEMEZ MİSİNİZ...E BU DURUMDA SİZİN SUCUNUZ NE...DİNİNİZ ÜZERE YAŞAMAK MI...HAYIR SİZİN SUÇUNUZ YOK...AYNI ŞU AN DİĞERLERİNİN SUÇU OLMADIĞI GİBİ.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Kısır döngüye girildi gene.. Budizmle İslamı tarafsız ve objektif bir gözle karşılaştırın... Yeterli olacaktır.. Çoğunluğa uyarım sözümden kastım... Bir rey ve fikirdeki çoğunluğun fikridir... Tabiki körü körüne değil... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Kısır döngüye girildi gene..Budizmle İslamı tarafsız ve objektif bir gözle karşılaştırın... Yeterli olacaktır.. MESELE SADECE İSLAM-BUDİZM KARŞILAŞTIRMASI YAPMAK DEĞİL...HANGİ MÜSLÜMAN İSLAMİYET'İ OBJEKTİF BİR BİÇİMDE DİĞER DİNLERLE KARŞILAŞTIRMIŞ Kİ, BUNU BUDİSTLERDEN VEYA DİĞER DİNLERE MENSUP İNSANLARDAN BEKLERSİNİZ...BEN SİZE ŞUNU SORUYORUM; ÇEVRENİZDE Kİ MÜSLÜMANLARIN BUGÜNE KADAR İNANÇLARINI SORGULAYARAK BULDU...HEMEN HEMEN HEPSİ AİLELERİNİN KENDİLERİNE ÖĞRETTİĞİ DİN ÜZERE YAŞAMIYORLAR MI...MÜSLÜMAN SORGULAMAZSA PROBLEM YOK, BUDİST SORGULAMAZSA EBEDİ CEHENNEM AZABI...SİZCE ADİL Mİ? BEN BU DURUMU ŞUNA BENZETİRİM; ÖĞRETMEN SINIFI SINAV YAPACAK...SINIFIN YARISINA YAZILI SORULARINI VERİRKEN, DİĞER YARISINA SINAV YAPACAĞINI DAHİ SÖYLEMEMİŞ...MUHAKKAK Kİ ARADA SORULARI BİLDİĞİ HALDE SINAVI GEÇEMEYEN VEYA SINAVDAN HABERİ OLMADIĞI HALDE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER OLACAKTIR..AMA ÇOĞUNLUĞUN NE OLACAĞI MALUMUNUZ... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Hangi müslüman objektif bir şekilde diğer dinlerle islamı karşılaştırmış ki diyorsunuz.. Aslında o kadar da zahmete gerek yok.. Bütün dinler ortadadır.. Küçük bir uğraş yeterlidir.. İncil, zebur ve tevrat gibi ilahi kitapların değiştirildiği kesindir.. İlahi olmayan diğer dinleri hesaba bile katmıyorum.. Budizm, şintoizm, ineğe tapma, ateşe tapma.. gibi dinler bölgesel ve kısıtlıdır... Saygılar.. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Hangi müslüman objektif bir şekilde diğer dinlerle islamı karşılaştırmış ki diyorsunuz..Aslında o kadar da zahmete gerek yok.. Bütün dinler ortadadır.. Küçük bir uğraş yeterlidir.. İncil, zebur ve tevrat gibi ilahi kitapların değiştirildiği kesindir.. İlahi olmayan diğer dinleri hesaba bile katmıyorum.. Budizm, şintoizm, ineğe tapma, ateşe tapma.. gibi dinler bölgesel ve kısıtlıdır... BUNLAR HEP SANA GÖRE...İNCİL'İN TEVRAT'IN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ KABUL ETSE ZATEN İNANMAZLAR...KİM DİNİNİ KÜÇÜK VEYA BÜYÜK UĞRAŞLAR SONUCU SEÇİYO...ŞUNU MU DEMEYE ÇALIŞIYOSUNUZ; BİZ HER NE KADAR MÜSLÜMAN DOĞARAK TORPİLLİ GİBİ GÖRÜNSEK DE, DİĞER İNSANLAR ARAŞTIRIP BULMAK ZORUNDALAR,YOKSA EBEDİ CEHENNEM AZABI.........? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Hiç birbirine uyan eski tarihli ve yeni tarihli incil gördünmü...?? Sallamıyorum dikkkatini çekerim... Ama Kuran'ı Kerim'in ilk yazılanıyla, son yazılanını kıyasla harfi harfine aynıdır.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Hiç birbirine uyan eski tarihli ve yeni tarihli incil gördünmü...??Sallamıyorum dikkkatini çekerim... Ama Kuran'ı Kerim'in ilk yazılanıyla, son yazılanını kıyasla harfi harfine aynıdır.. Saygılar-Sevgiler... ZATEN HRİSTİYANLAR İNCİL'İN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ KABUL EDİYORLAR AMA APTAL OLDUKLARI İÇİN YİNE DE İNANMAYA DEVAM EDİYORLAR DEĞİL Mİ...HANGİ DİN HAK'TIR HANGİSİ DEĞİLDİR BUNU TARTIŞMIYORUM...KONUYA, ALLAH KATINDA GEÇERLİ OLAN DİNİN İSLAMİYET OLDUĞUNU KABUL ETTİĞİMİZ VARSAYIMIYLA GİRDİK... MERAMIMI İYİ İFADE EDEMEMİŞİM Kİ; HENÜZ CEVAP BULAMADIK..SORUYU TEKRAR VE KISA BİR ŞEKİLDE SORAYIM: İNSANLARIN FARKLI DİNLERDE DOĞMALARI VE YETİŞTİRİLMELERİ HAK DİNİ BULMA KONUSUNDA GAYR-İ MÜSLİMLER İÇİN BİR DEZAVANTAJ OLUŞTURMAZ MI? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Hiç birbirine uyan eski tarihli ve yeni tarihli incil gördünmü...?? Sallamıyorum dikkkatini çekerim... Ama Kuran'ı Kerim'in ilk yazılanıyla, son yazılanını kıyasla harfi harfine aynıdır.. Saygılar-Sevgiler... Kıyaslayacak bir "asıl" yok ki nüshalarını karşılaştırabilelim. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Bu sorunuzu Allahın adaleti yönüyle cavaplamak gerekiyor.. Şimdi kıstasımız nedir önce onu belirleyelim.. Allahın istediği gibi olmak.. Siz ister Müslüman olun ister hıristiyan, son nefes önemlidir.. İnsanın kredisi son nefesine kadardır.. Müslümanın diyipte, müslüman gibi yaşamayanların, son nefeste müslüman gitmememeleri tehlikesi vardır.. Yani bir hıristiytanla müslüman aileden doğmuş birinin son nefes itibariyle şansları hemen hemen aynıdır.. Buradan hıristiyan olun farketmiyor demek istemiyoruım.. Müslüman içinde çok büyük tehlikenin olduğunu söylemek istiyorum.. Allahın emir ve yasaklarına uyduğunuz müddetçe şansınız artacaktır.. Değilse, başka bir dine mensup olan kişilerin, müslüman olma şansları kadar şansınız vardır.. En doğrusunu Allah bilir... Sevgiler-Saygılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Herkes bulunduğu toplumun görgü ve kurallarına ayak uydurur. Türkiye'nin neden %97 si müslüman, ya da avrupanın neden büyük çoğunluğu hristiyan. Çünkü türkiye'de doğan çocuğa müslümanlığı, avrupada hristiyanlığı, israil'de yahudiliği, Japonya'da budizmi vs.vs öğretiyorlar. Ve bu yüzlerce yıldır böyle devam edip gidiyor. Kimse inançlarını sorgulamıyor, ya da bir diğer din ile kıyaslamıyor. (İstisnalar kaideyi bozmaz) Zira din bir tabudur. Nerde, hangi inancın içinde doğduysan o inançla devam edersin. Bunu bilmek için sosyolog olmaya gerek yok. "Tanrı akılla bulunur" Geçiniz efendim.. Siz akıllısınız, kalan herkes akılsız. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 evet haklısın din bir tabu haline gelmiştir. tabulaştırılmıştır. tabu olması istenmiştir. ama insanların inançları değişemez diyorsan yanlıyırsun. insanların inançları değişiyor ama bu sessiz bir şekilde oluyor. biraz araştırırsanız birçok insanın din değiştirdiğini görürsünüz. bu kişiler istisna olamayacak kadar çok sayıdadır. ayrıyetten dinin tabu haline gelmesi hiçbirşekilde dinin doğruluğunu, güzelliğini, gerçekçiliğini değiştirmez. yani din bir tabudur diyebilirsin ama bundan öteye gidemez veya tabu olduğu için ben o dine inanmam diyemezsin. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.