Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rakamlarla Din

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
eh tartissaydik arkadaslar, noktayi koydunuz gittiniz.... buna ne demeli???

gercekten tartisalim derim ben, ama korkarim siz düsüncelerinizden bir santim uzaklasmazsiniz, sonucta tartisma diil, baskin cikma kavgasi baslar...

ben size ne diorum, hic anliomusun? tek bir gercek yok diorum, bilimde, dininde cözemedigi bin bir cesit olay var, bildiklerimiz bilmedilermizin yaninda sifir diorum... bu her birimiz icin gecerli...

ama bazilari israrla ve inatla bildigim bildik, caldigim düdük dio, ve bu cok komik arkadaslar yaaa, yapmayin gözünü seviim, mürekkep yalamis adamsiniz, niye diretmekte israr ediosnuz, bunu bi bana aciklarmisiniz?

beni inancli biri olarak bi kaliba sokmadan, bana düsüncemin neden yanlis oldugunu bi aciklayin hele, niye hümanist olmiim, niye liberal olmiim, niye kendi inandigim seyi yasamayayim???

16106[/snapback]

Arkadasim; tartisma konularindaki yazilarimi bir incele istersen. Tartistigim kisilerin karsisina her defasinda somut seylerle gelmisim. Üstelik bunlari kendi inandiklari, dogru gösterdikleri Kur'an dan getirmisim. Bak bakalim hiç zorlama yorum yapmismiyim. Bir de bana yazilan cevaplara bak.. Sonuca sen karar ver

Gönderi tarihi:
eh tartissaydik arkadaslar, noktayi koydunuz gittiniz.... buna ne demeli???

gercekten tartisalim derim ben, ama korkarim siz düsüncelerinizden bir santim uzaklasmazsiniz, sonucta tartisma diil, baskin cikma kavgasi baslar...

ben size ne diorum, hic anliomusun? tek bir gercek yok diorum, bilimde, dininde cözemedigi bin bir cesit olay var, bildiklerimiz bilmedilermizin yaninda sifir diorum... bu her birimiz icin gecerli...

ama bazilari israrla ve inatla bildigim bildik, caldigim düdük dio, ve bu cok komik arkadaslar yaaa, yapmayin gözünü seviim, mürekkep yalamis adamsiniz, niye diretmekte israr ediosnuz, bunu bi bana aciklarmisiniz?

beni inancli biri olarak bi kaliba sokmadan, bana düsüncemin neden yanlis oldugunu bi aciklayin hele, niye hümanist olmiim, niye liberal olmiim, niye kendi inandigim seyi yasamayayim???

16106[/snapback]

Arkadasim; tartisma konularindaki yazilarimi bir incele istersen. Tartistigim kisilerin karsisina her defasinda somut seylerle gelmisim. Üstelik bunlari kendi inandiklari, dogru gösterdikleri Kur'an dan getirmisim. Bak bakalim hiç zorlama yorum yapmismiyim. Bir de bana yazilan cevaplara bak.. Sonuca sen karar ver

16124[/snapback]

benim tartismak istedigim konu ne sence?

Gönderi tarihi:

can uğur kardeşim dediğin gibi bir fikri savunan insan sayısı o fikrin doğru olduğunu göstermez.ma birde meseleye şu açıdan bakalım .diyelim ki ataistler haklı .Allah yok ve dolayısıyla sorgu sual de yok ahiret de yok.İnanan insanlar (ben müslümanları kastediyorum çünkü Allah katında islamdan başka din makbul değildir)ne kaybederler.Ama ataistler savundukları fikirde yanılmışlar ise kaybedecekleri şeyleri bir düşünsünler.

Bir de ataistlere şunu soruyorum .,en basitinden yolda 5-6 tuğlayı üst üste görseniz acaba bunu birisi mi üst üste koymuş dersiniz yoksa bir rastlantı sonucu bunlar üst üste gelmişler veye ne bileyim rüzgar sonucu bunlar üst üste gelmiş dersiniz? Eğer bir rastlantu sonucu gelmiş diyorsanız size diyecek başka bir lafım yok.Ama hayır tabiki birisi koymuş diyorsanız size diyorum ki 5-6 tuğla bile bir rastlantı sonucu üst üste gelemiyorsa onu birisi koymuşsa bu dünyanın bunca mahlukatın bu kusursuz düzenin nasıl bir rastlantı sonucu meydana geldiğini ve onun bir yaratıcısı olmadığını düşünürsünüz.

hem diyorsun ki eskide teknoloji gelişmemişti ve insanlar dünyanın düz olduğunu sanıyorlardı .Ama gelişen teknolojiyle yanıldıklarını anladılar.ama bugün teknoloji daha da gelişti ama siz hala yanıldığınızı anlamadınız .çok .Bugün bir çok bilim adamının gelişen teknolojiyle alemdeki kusursuz yaratılışı görüp ona hayran kalarak alemin yaratıcısız olmamayacığını kabul ettiği ve Allaha inanmaya başladığı inkar edilemez bir gerçek.üstelik Ataistlerin babası bile Allahın varlığını kabul etti ama siz...başka sözüm yok okuyanlara teşekkür ediyorum.

Gönderi tarihi:
can uğur kardeşim dediğin gibi bir fikri savunan insan sayısı o fikrin doğru olduğunu göstermez.ma birde meseleye şu açıdan bakalım .diyelim ki ataistler haklı .Allah yok ve dolayısıyla sorgu sual de yok ahiret de yok.İnanan insanlar (ben müslümanları kastediyorum çünkü Allah katında islamdan başka din makbul değildir)ne kaybederler.Ama ataistler savundukları fikirde yanılmışlar ise kaybedecekleri şeyleri bir düşünsünler.

Bir de ataistlere şunu soruyorum .,en basitinden  yolda 5-6 tuğlayı üst üste görseniz acaba bunu birisi mi üst üste koymuş dersiniz yoksa bir rastlantı sonucu bunlar üst üste gelmişler veye ne bileyim rüzgar sonucu bunlar üst üste gelmiş dersiniz? Eğer bir rastlantu sonucu gelmiş diyorsanız size diyecek başka bir lafım yok.Ama hayır tabiki birisi koymuş diyorsanız size diyorum ki 5-6 tuğla bile bir rastlantı sonucu üst üste gelemiyorsa onu birisi koymuşsa bu dünyanın  bunca mahlukatın bu kusursuz düzenin nasıl bir rastlantı sonucu meydana geldiğini ve onun bir yaratıcısı olmadığını düşünürsünüz.

hem diyorsun ki eskide teknoloji gelişmemişti ve insanlar dünyanın düz olduğunu sanıyorlardı .Ama gelişen teknolojiyle yanıldıklarını anladılar.ama bugün teknoloji daha da gelişti ama siz hala yanıldığınızı anlamadınız .çok .Bugün bir çok bilim adamının gelişen teknolojiyle alemdeki kusursuz yaratılışı görüp ona hayran kalarak  alemin yaratıcısız olmamayacığını kabul ettiği ve Allaha inanmaya başladığı inkar edilemez bir gerçek.üstelik Ataistlerin babası bile Allahın varlığını kabul etti ama siz...başka sözüm yok okuyanlara teşekkür ediyorum.

17460[/snapback]

EVET; DEDIGIM GIBI TEKNOLOJIYE PARALEL, TANRI ANLAYISI DA BIRLIKTE EVRIMLESMISTIR DIYORUM SEVGILI NOTYET.

ILK CAGLARDA INANILAN HER TANRI, INSAN TARAFINDAN YARATILDIGI ICIN, GELISEN DÜNYAYA ORANLA SIMDI BILINMEYEN, ANLASILMAYAN, BIR TANRI YARATILMIS VE ONA TAPILIYOR.

BENCE, BU KONUYU TARTISMAK YERINE NEDEN INANIYORUZ, VE INANC PSIKOLOJISININ KAYNAKLARI NELER OLABILIR KONLARI TARTISILSA DAHA IYI OLURDU. :clover:

iNSANLIK, TARIHI BOYUNCA KENDINE BIRTANRI YARATIP, TAPINMAK,INSANIN ÖLÜMDEN SONRA NE OLACAGI KORKUSUNA DAYANIR.

HIC KIMSE ÖLMEYI, GÜBRE OLMAYI ISTEMEZ. BU ONU KORKUTUR.

ÜSTELIK DINLER BU KORKUYU DA IYICE PEKISTIRMISLERDIR.

ÖNCE DOGADAN KORKU, SONRA IC RAHATLIGI, CENNET GIBI KAVRAMLARLA SONSUZA DEK VAR OLMA DUYGUSU; BU GÜNKÜ GELISMIS TANRI INANCINI DOGURUR KI, GELECEKTE INANIN KI, TANRILAR, EVRENDE VAR OLDUGU SANILAN YÜKESEK UYGARLIKLAR TARAFINDAN GETIRILDIGIMIZ YENI SANILARA KADAR UZANACAKTIR.

INANAC KAVRAMI ICERIK ACISINDAN BU GÜN, ORTA CAGDAN PEK FAZLA ILERI GIDEMEMISTIR.

SANCILAR BUNDAN CEKILIYOR.

BILIM MÜTHIS ILERLERKEN, INANC EVRIMI ICIN HENÜZ DÜNYAYI KÖKTEN DEGISTIRICEK BÜYÜK BILIMSEL DEVRIMLER OLMADI.

TANRI INANCI KONUSUNDA SIMDILIK, DAHA DÜNYAYI YUVARLAK SANIYORUZ (!)?

DÜM DÜZ OLDUGU SANISI ESPRISINDEN YOLA CIKIYORUM.

SAYGILAR :clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili canugur..

Konuyu gördüğüm gibi direkt aklıma gelen cevapları olduğu gibi yazıp güzel bir şekilde cevap vermişin...

Bana gerek kalmadı...

teşekkürler

anton kardeş o nokta konusunda uzmandır benim yaptığım hataya sakın düşme sakın onunla nokta konusunda *********** yarıştırma kaybedersin

Gönderi tarihi:

Kendi kendinize nokta koyuyorsunuz virgül atıyorsunuz.

Sizi teprik ederim..))

Siz varya alim adamsınız vesselam...

Hem de ne alimler bir avuç şaşkın.. İçlerinde öyle şaşkınları var ki '' biz evrimi ispatlamk için bilimsel kazılar yapıyoruz ama siz Allahı ispatlamak için hiç kazı yaptınız mı ? '' dicek kadar alimler :lol:

Gönderi tarihi:

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış herif megolaman kendi yazdığını kendi onaylıyor kendi kendine gülüyor eğleniyor ve bizleride eğlendiriyor renk kattı foruma :D

Gönderi tarihi:

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış herif megolaman kendi yazdığını kendi onaylıyor kendi kendine gülüyor eğleniyor ve bizleride eğlendiriyor renk kattı foruma :D

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO....

Eskiden arkan dönüktü ... şimdi yüzünü dönmüşün...

Dedemin bi lafı vardı...hani herkesçe bilinen meşhur söz....

"YÜZÜNDEN NE HAYIR GÖRDÜK Kİ ARKANDAN NE HAYIR GÖRELİM"

Ben bu sözü tersine çeviriyorum çünkü armanın başta avatarında arkasını gördük...

"ARKANDAN NE HAYIR GÖRDÜK Kİ YÜZÜNDEN NE HAYIR GÖRELİM"

Gönderi tarihi:

Sen var ya Ateist bile olamazsın ateistlerin kelime dağarcığında hayır hasenat gibi laflar olmaz yok yok karar verdim sen olsan olsan :lol::lol:

Gönderi tarihi:

1.Christianity: 2.1 billion

2.Islam: 1.3 billion

3.Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion

4.Hinduism: 900 million

5.Chinese traditional religion: 394 million

6.Buddhism: 376 million

7.primal-indigenous: 300 million

8.African Traditional & Diasporic: 100 million

9.Sikhism: 23 million

10.Juche: 19 million

11. Spiritism: 15 million

12.Judaism: 14 million

13.Baha'i: 7 million

14.Jainism: 4.2 million

15.Shinto: 4 million

16.Cao Dai: 4 million

17.Zoroastrianism: 2.6 million

18.Tenrikyo: 2 million

19.Neo-Paganism: 1 million

20.Unitarian-Universalism: 800 thousand

21.Rastafarianism: 600 thousand

22.Scientology: 500 thousand

kaynak: <www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html#MainList>

hadi biri ciksinda su, bu din sacma desin, gülerim bi tarfimla...

:D

Dünya akla karadan ibaret diil, bi ufukunuzu genisletin, Islamiyeti kötülemeden önce!

Bunların hiç birisi tanrı tarafından gönderilmemiş.. ve tanrının gücünü yansıtamaz..

bunların hiç biri kainat hakkında bilgi veremez..

tanrıdan gelmedikleri bu kadar basit anlaşılabilir..

herkes bu dinlere mantık soruları sorsun..

akıl yetecektir cevap bulmaya..

Tanrı yanılmaz..

tanrı tek olduğu gibi

tek din

tek kitap gönderir.

ben yanıldım tevratı göndererek

alın size incili

yada buda olmadı size kuranı gönderiyorum demez..

tanrı yanılmaz...

Gönderi tarihi:

Mantık hatası var...

Yanılan elbette Tanrı değildir .

Zeburu göndermiştir ama değiştirilmiştir

Tevratı göndermiştir ama değiştirilmiştir

İncili göndermiştir ama değiştirilmiştir.

Yaptırımları uygulayanlar insanlardır yolu gösteren se sadece Allahtır ve doğru yol İslamdır.

Gönderi tarihi:

Mantık hatası var...

Yanılan elbette Tanrı değildir .

Zeburu göndermiştir ama değiştirilmiştir

Tevratı göndermiştir ama değiştirilmiştir

İncili göndermiştir ama değiştirilmiştir.

Yaptırımları uygulayanlar insanlardır yolu gösteren se sadece Allahtır ve doğru yol İslamdır.

TANRI GÖNDERDİĞİ ZAMAN ...ÖYLE BİR GÖNDERİRKİ DEĞİŞTİRİLEMEZ.... VE TÜM İNSANLAR ANLAR..

TEK DİLLE GÖNDERMEZ... TANRININ DİLİYLE GÖNDERİR....

Gönderi tarihi:

TANRI GÖNDERDİĞİ ZAMAN ...ÖYLE BİR GÖNDERİRKİ DEĞİŞTİRİLEMEZ.... VE TÜM İNSANLAR ANLAR..

TEK DİLLE GÖNDERMEZ... TANRININ DİLİYLE GÖNDERİR....

A aaa o zaman hani nerde kaldı imtihan dünyası ? Eğer Tanrı onu kolayca anlamamızı isteseydi emin ol bunu rahatlıkla yapardı ama amaç zaten bu olmalı şeytanla ve nefsinle didişip Tanrıya yakın olma çabası... Eğer senin dediğin gibi olsaydı ALLAH kimseye nefis vermez şeytanı da yeryüzüne göndermezdi ve burası da bir cennet olurdu ...

Gönderi tarihi:

vaaay yüzünü gören cennetlik hele şükür

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO....

Eskiden arkan dönüktü ... şimdi yüzünü dönmüşün...

Dedemin bi lafı vardı...hani herkesçe bilinen meşhur söz....

"YÜZÜNDEN NE HAYIR GÖRDÜK Kİ ARKANDAN NE HAYIR GÖRELİM"

Ben bu sözü tersine çeviriyorum çünkü armanın başta avatarında arkasını gördük...

"ARKANDAN NE HAYIR GÖRDÜK Kİ YÜZÜNDEN NE HAYIR GÖRELİM"

yani beni güldürmekten öldürdün ömrümü yedin be ömrümü

Gönderi tarihi:

TOPIGIN SORUSUNA DÖNERSEK, VERILEN INANCLI SAYILARI ELBETTE DORUDUR.

kIMSE INANAN INSANLARI YOK SAYMIYOR.

ANCAK; SÖYLEMEK ISTEDIGIM, TANRI, TÜM INANAN INSANLARIN BILDIKLERINI BILIYOR.

CÜNKÜ, INSANLIK TARIHI BOYUNCA, TOPLUMLAR BILDIKLERINI, SUCLARINI YAPTIKLARI NE VARSA HER SEYI VE GELECEKLERINI BILE TANRIYA YÜKLEMISLERDIR.

ONLARIN BILMEDIKLERINI TANRI DA BILMIYOR CÜNKÜ.

Gönderi tarihi:

Görüldüğü üzere burada bazı süper zeki! arkadaşların ılımlı tartışmlar yapmaya niyetleri yok en başında da söylediğim gibi maksat kin ve nefreti kusmak ...

Gönderi tarihi:

A aaa o zaman hani nerde kaldı imtihan dünyası ? Eğer Tanrı onu kolayca anlamamızı isteseydi emin ol bunu rahatlıkla yapardı ama amaç zaten bu olmalı şeytanla ve nefsinle didişip Tanrıya yakın olma çabası... Eğer senin dediğin gibi olsaydı ALLAH kimseye nefis vermez şeytanı da yeryüzüne göndermezdi ve burası da bir cennet olurdu ...

Tanrı insanları imtihan etmez..

Çünkü tanrı sınav kağıtlarını okumakla zaman harcamaz..

Yani bak ben bir ipucu veriyorum..ama bu ipucu mantık hatalarıyla dolu.. siz buradan herşeyi çıkarın demez...

KISACASI TANRI BU HAKSIZLIĞI YAPMAZ..

ZEKASI AZ OLAN NASIL ANLAYACAKTIR BUNLARI.. EŞİTSİZLİK OLMAZMI..

BİR MUSEVİ DOĞAN ÇOCUĞUN ..İSLAM OLABİLME ŞANSI NEDİR..Kİ..

yADA BİR İSLAM ÇOCUĞUNUN MUSEVİ OLMA ŞANSI SIFIRDIR..

TANRI BUNLARLA UĞRAŞSIN..

TANRI NEDEN 2500 YIL İMTAHAN YAPSIN..

DİNLERİN OLMADIĞI MİLYONLARCA YIL İNSANLARINA KIYAKMI GEÇMİŞTİR YANİ..

bİRGÜN HERKES TANRIYI KAVRAYACAKTIR.. AMA BU YOLLARLA DEĞİL..

HRİSTİYANLARA GÖRE ...

TANRI ÖYLE GÜÇLÜDÜRKİ..ÖYLE BÜYÜK..

AMA BEN BAKIYORUM OĞLUNU ÇARMIHA GERİLMESİNİ ÖNLEYEMEYEN BÜYÜKLÜKTE...

BUNUN ÖRNEKLERİ MUSEVİLİKTE VE MÜSLÜMANLIKTADA ÇOKTUR..

BU ŞEKİLDE DİNLER YOLUYLA ULAŞAMAYIZ TANRIYA...

GELİN MEVLANAYA KULAK VERELİM BU KONUDA....

Gönderi tarihi:
BİR MUSEVİ DOĞAN ÇOCUĞUN ..İSLAM OLABİLME ŞANSI NEDİR..Kİ..

yADA BİR İSLAM ÇOCUĞUNUN MUSEVİ OLMA ŞANSI SIFIRDIR..

İNANAN ARKADASLARDAN RİCAM EĞER BİLİYORLARSA BU KONUYU Bİ AÇIKLASINLAR...ŞÖYLE Kİ;

ALLAH'IN VARLIĞI VE HAK DİNİN İSLAM OLDUGU VARSAYIMINDAN YOLA ÇIKARAK, BU DÜNYA BİR İMTİHAN YERİ VE İMTİHANIN SONUNDA İKİ KAPI VAR;CENNET VE CEHHENEM...HANGİ KAPIDAN GECECEMİZİ BELİRLEYEN KURAL BELLİ.ALLAH'A VE Hz.Muhammed'IN O'NUN RESULU OLDUGUNA İMAN ETMEK...

İKİ ÇOCUK DÜŞÜNÜN..BİRİ MÜSLÜMAN DİĞERİ BUDİST BİR AİLEDE DÜNYAYA GELMİŞ...İKİSİ DE KENDİ AİLELERİNİN DİNLERİ ÜZERE YETİŞTİRİLİRLER...HAYATLARININ HİÇBİR DÖNEMİNDE YENİ BİR TANRI ARAYIŞI İÇİNE GİRMEZLER...İKİSİ DE SORGULAMAZ, KENDİ DİNLERİNİ OLDUGU GİBİ KABUL EDERLER...AMA ÖLDÜKTEN SONRA BİRİ CENNETE DİĞERİ CEHENNEME GİDER...

YAZIYI ÇOK FAZLA UZATMADAN SORUMU SORMAK İSTİYORUM...SİZCE NE KADAR ADİL BİR İMTİHAN SİSTEMİDİR BU... YA DA BU TANRININ KURDUGU BU SİSTEM ADİL MİDİR?

Gönderi tarihi:

sayın deletious biz mesajı verdik arkadaş alan alır almayan almaz hadi diyelim ki kutuplarda yaşayan eskimolar mesajı aldı ve müslüman oldu ramazan günü ne yapacak ramazan ayı 6 ay gündüze denk gelirse 1 ay boyunca aç kalacak çünkü gece yok hadi diyelim ki ramazan ayı 6 ay geceye denk geldi o zaman da oruç tutamayacak çünkü gündüz yok hadi çık işin içinden

eskimo rahibe demiş ki ben tanrıyı hiç bilmesem ondan hiç haberim olmasa cehenneme gidermiydim

rahip'te demiş ki hayır gitmezdin eskimo da bunun üzerine o zaman bana tanrıyı niye öğrettin demiş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.