Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Çoğu zaman düşünmüşümdür.insanları ikiye ayırıyorum.yaşamı haketmeye çalışanlar ve yaşamdan yararlananlar..hatta yaşamdan yararlananlar ; yaşamı haketmeye çalışanlardanda yararlanıyor.nasıl mı.?

Bir gün bir bayanla tanışmıştım..Türkiyede doğmuş ama yurt dışında yaşamış baya bir süre..Sonra Türkiyeye döndüğünde, haberi olmadığı dükkan ve evlerin kendine dedesinden miras kaldığını öğrendi..Zaten doğumuyla içinde bulunduğu ailenin ekonomik varlığı ona şaşalı bir hayat yaşatmıştı.Hala da kıza miraslar kalıyordu.Dükkanın birini satmak istiyordu.Tapu elinde ama dükkanın yerini dahi bilmiyordu.Sonra o dükkana bir talipli çıktı.Çocuk iş yapmak istiyordu ama kızın dükkana istediği fiyat çocuğa göre yüksekti.Çocuk ne yaptı ne etti..Bankadan babasınıda kefil edip kredi çekti ve çok zor bir durumda dükkanı aldı.Amacı, dükkanı iş yerine çevirip ailesine bakmaktı..Üstelik yeni evliydi..Yani emeğiyle birşeyler yapmak istiyordu..Sonra işi açtı.evine baktı..işle birlikte vergiler ödedi..çocuğunu okuttu..üretti, çabaladı.. aradan üç yıl geçti. Bizim yurt dışından gelen kız elinde tapu nerede olduğunu bilmediği ikinci dükkanı arıyordu satmak için..Tabi o arada bir kaç daireside kiradaydı..Kiracılarıysa orta halli işçiler..yani yaşamı hak etmeye çalışanlar..Bu mevzuyu kendine de anlattım.bana ; hadi beee, dedi. Kaç gündür şu dükkanı arıyorum, biliyormu sun.? bende uğraşıyorum heralde burda.. :)

BU TİP MEVZULAR ÇOK..SİZ NE DİYORSUNUZ.? :clover:

Gönderi tarihi:

Figgaro çok klasik ve maalesef yaygın olan bir yaklaşım şekli seninkisi? Bu yazıyı yazarken ki amacın neydi onu merak ettim asıl ben? Kızcağız doğuştan zengin diye ya da birtakım büyüklerinden ona miras kaldı diye AYIPLAMAMIZ hatta KINAMAMIZ MI gerekiyor onu anlamadım ben?

Ona o mirası bırakan büyükler belkide alın terleriyle sahip olmuşlardır o malvarlıklarına olamaz mı?

Aslında doğal karşılıyorum senin bu tutumunu. Servet düşmanlığı ya da zengin olan kötüdür mantalitesi öylesine yaygın ki bu ülkede. En basitinden toplumun her kesiminden herkesin (ben dahil) seğretmekten zevk aldığı eski Türk filimlerine bakın. Gerek aleni gerekse içten içe bir servet ve zenginlik düşmanlığı vardır çoğunda! Ben daha fakir olupta kötü olanına rastlamadım zaten! Ama ilginçtir en çok zengin olmayı isteyenlerde yine bu mantaliteyi taşıyan insanlar.

Bu tip garip şartlanmalar ve mantaliteler beni hep şaşırtmıştır. Bende oldukça çok Türk filmi izledim aslında ama gerçek yaşamda sadece cüzdanı kalın olanların kötü olmadığını diğerlerinin de fazlasıyla kötü olabildiğini görüveriyor insan.

Elbetteki bu tip mevzular çok. Çünkü çok fedakar ve namuslu ve de özellikle GURURLU işçi ailesi ile Zengin,kötü,gaddar ve Abartılı bir biçimde acımasız FABRİKATÖR(nedense?) hikayeleri ile dolu eski türk filmleri. Bir tür bağnazlığın ötesine geçmiyor maalesef bunlar...

Gönderi tarihi:

Figgaro çok klasik ve maalesef yaygın olan bir yaklaşım şekli seninkisi? Bu yazıyı yazarken ki amacın neydi onu merak ettim asıl ben? Kızcağız doğuştan zengin diye ya da birtakım büyüklerinden ona miras kaldı diye AYIPLAMAMIZ hatta KINAMAMIZ MI gerekiyor onu anlamadım ben?

Ona o mirası bırakan büyükler belkide alın terleriyle sahip olmuşlardır o malvarlıklarına olamaz mı?

Aslında doğal karşılıyorum senin bu tutumunu. Servet düşmanlığı ya da zengin olan kötüdür mantalitesi öylesine yaygın ki bu ülkede. En basitinden toplumun her kesiminden herkesin (ben dahil) seğretmekten zevk aldığı eski Türk filimlerine bakın. Gerek aleni gerekse içten içe bir servet ve zenginlik düşmanlığı vardır çoğunda! Ben daha fakir olupta kötü olanına rastlamadım zaten! Ama ilginçtir en çok zengin olmayı isteyenlerde yine bu mantaliteyi taşıyan insanlar.

Bu tip garip şartlanmalar ve mantaliteler beni hep şaşırtmıştır. Bende oldukça çok Türk filmi izledim aslında ama gerçek yaşamda sadece cüzdanı kalın olanların kötü olmadığını diğerlerinin de fazlasıyla kötü olabildiğini görüveriyor insan.

Elbetteki bu tip mevzular çok. Çünkü çok fedakar ve namuslu ve de özellikle GURURLU işçi ailesi ile Zengin,kötü,gaddar ve Abartılı bir biçimde acımasız FABRİKATÖR(nedense?) hikayeleri ile dolu eski türk filmleri. Bir tür bağnazlığın ötesine geçmiyor maalesef bunlar...

Gönderi tarihi:

Benim aile durumum iyi..Türkiye şartlarında şu anki kazanmış olduğumda iyi.Ama benim ekonomik durumumun iyi olması birtakım gerçekleri değiştirmiyor.Yukarıda anlatmak istediğim olayın ekonomi alanında dönmesi bir rastlantı.öyle denk geldi..Senin de durumun baya iyi heralde biraz rahatsız etti gibi. ;)

Tamam işin manevi tarafından bakalım.Sevgi de yaşamın bir parçası..Sence sevmeyipte sevgiden geçinenler ne..? yaşamdan yararlananlar değilmi.?

Mesela umut tacirleri..umut tacirlerinin dayanağı insan zayıflıklarıdır.bilgisizliği yada çaresizliği karşısında bir insanı umut içerisine sokup bazı çıkarlar sağlamak, yararlanmak değilmidir yaşamdan? öyle değil mi.? nerde burada yaşamı haketmek.?

Etik mesela.Etrafına bir bak bende dahil.Bir çok insan etiği yaşamak değilde nedense bir başkasına satmaya çalışır.? Etik yaşam hakkında bilgisi olan bir çok insanın .Etik hakkında etraftakilere bilgiler verip (kendiyle alakası olmayan) nasıl çıkarlar sağladığını gördüm.nedir bu .? yararlanmak değil mi yaşamdan.? Faydalanmak değil mi.? Birbaşkasının hayatından.. SAĞLICAKLA KAL.. :clover:

• 3 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
bana ; hadi beee, dedi. Kaç gündür şu dükkanı arıyorum, biliyormu sun.? bende uğraşıyorum heralde burda.. :)

BU TİP MEVZULAR ÇOK..SİZ NE DİYORSUNUZ.? :clover:

Inanamiyorum, yani pes dogrusu...

Gönderi tarihi:

bu topiği ne zaman açmışım ya :).. unutmuşum valla açtığımı..neyse gelmişken laflayalım biraz.." hiç bir fakir bir zengine hizmet ederek zengin olamaz..anca fakirler bir araya gelip güçlerini birleştiririrlerse bir yere gelebilir." bu söz italya eski bir bakanının türkiye ve amerika arasındaki ilişkinin sonucunda türkiye ye söylediği biz sözdür..neyse..devam edeyim..

bence bi zengin hiç bi zaman bir fakirin zengin olmasını istemez..diliyle söylesede kalbi öyle demez bence..çünkü zenginin varolma sebebi fakirin varolma sebebidir..herkezin zengin olduğu bir yerde zenginler açısından hayat tatsız, tuzsuz ve fantazisiz olurdu heralde :)

bide bi arkadaşım bi sohpetimiz esnasında bana şöyle demişti.." zenginlerin çocukları bile daha çok seviliyor yaaa" demişti..niye diye sormuştum.." okul yıllarındayken o, öğretmenlerinin zengin çocuklarıyla daha çok ilgilendiği ve daha çok sevdiğini söylemişti..heralde daha temiz, hoş kokulu ve cicili bicili oluşlarındandır..:) bunlarda zenginlere pirim veren fakir grubu heralde.. :D

yahu nerden gördüm şu topiği.. :P durduk yere birilerini kendime gıcık edicem..

Gönderi tarihi:
yahu nerden gördüm şu topiği.. :P durduk yere birilerini kendime gıcık edicem..

Etmesin etmesin, merak etme :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.