Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Sevgili Sümeyye illaki bir kelimeyi tam söylemek gerekmez. O kelimenin dolaylı yönden anlatımı da vardır. Sen bana müslüman değilsin demedin ama "Hak olan Hilafeti gizlemeyi birak artik .. Ya Musluman ol yada bu isi birak!!" yazdın. Burada müslüman ol diye müslüman olmayana denir. Ayrıca o alıntı yaptığın fikirlerimin gene arkasındayım. Eğer o yazıların gerisini ve ilerisini okusaydın ne demek istediğimi anlardın ve şu an beni tekrar yazma zahmetine sokmazdın. Bende Allahın kanunlarını istiyorum. Her müslüman istemeli. Sana halifeyi kim seçer ve halifelik nedir diye sormamın nedeni buydu. Neden etikete bağlı kalıyorsun. Orada yazmamışmıyım, bazı kanunların değişmesi yeterli diye. Burada yönetimin adı, cinsi mi önemli, yönetimin içeriğimi. Örneğin içki satışı yasaklansın, hırsızın eli kesilsin. Zekat müesseseleri kurulsun. Ama yönetici kim olursa olsun. Artık başkanlıkmı olur cumhuriyetmi bilemem. İşin kritiği okadar kolay değil. Ama beni kesseler gene Allahın kanunlarını insan kanunlarına değişmem. Ben neden varım dünyada ya.. Buradan TC yıkılsın demek istemiyorum. Sadece bazı kanunlar değişsin diyorum.. Sonuçta değişebiliyor da. Örneğin TCK yeni TCK oldu, ülke yıkıldımı, bölündümü??...)) Saygılar.. Alıntı
Φ EnSevgiliye Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Dayanamadım yine girecem araya... Halifelik eskidende tartışmalıydı... Arapların halifeyi İngilizlere satmasıyla fiilen yok oldu... Belirli bir görüş de yok halifenin kim olacağı hakkında... Kimi diyor Hz.Ali den sonra bitti... Kimi diyor Abbasilerle birlikte bitti... Gerçekten de ne diyecek Sümeyye arkadaş... Bence siyaset ve tarihle arası iyi değilse fazla zorlamasın... Kimi kiminin demesinden yolacikarakmi bu hukumleri ortaya atiyorsun Aklin yokmu arastir sorustur gercegi bul.. Okadar safmisin ki Duyumlarla Hareket ediyorsun.. Bide soru Rencide etmek yada kucuk dusurmek icin degil Ya bisey vermek icin Yada bisey Almak icin sorulur... Bir ikincisi madem senin siyaset ve tarihle aran iyi arastir okadar bilgin varsa Kimin Halife olacagini yada kimlerin halifeyi sececegini yada Halifelige kimlerin atanabiliecegini bilirsin... Belki sana gore imkansiz gibi gorunuyor olabilir.. Lakin o gun herkes gorecektir.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 inanc olaylarina surasindan burasindan tutunarak politika üretmeye calisan arkadaslarima daha önce de söylemisitm. Destek oldugunuz seyler, sonunda sizlerin boynunuza kendi ellerinizle attiginiz zincirler olacak, bakin sümeyye ne güzel özetlemis. Artik herkes yolunu secsin diyor. hep söylerim; cumhuriyet tarihimiz, kara taassup ile bir kez daha hesaplasma ile karsi karsiya kalmistir. Bu arada, gercek cumhuriyetciler ile, icinde islam özlemi olanlarin nasil ayristigini hep birlikte görecegiz. saygilar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Dayanamadım yine girecem araya... Halifelik eskidende tartışmalıydı... Arapların halifeyi İngilizlere satmasıyla fiilen yok oldu... Belirli bir görüş de yok halifenin kim olacağı hakkında... Kimi diyor Hz.Ali den sonra bitti... Kimi diyor Abbasilerle birlikte bitti... Gerçekten de ne diyecek Sümeyye arkadaş... Bence siyaset ve tarihle arası iyi değilse fazla zorlamasın... Kimi kiminin demesinden yolacikarakmi bu hukumleri ortaya atiyorsun Aklin yokmu arastir sorustur gercegi bul.. Okadar safmisin ki Duyumlarla Hareket ediyorsun.. Bide soru Rencide etmek yada kucuk dusurmek icin degil Ya bisey vermek icin Yada bisey Almak icin sorulur... Bir ikincisi madem senin siyaset ve tarihle aran iyi arastir okadar bilgin varsa Kimin Halife olacagini yada kimlerin halifeyi sececegini yada Halifelige kimlerin atanabiliecegini bilirsin... Belki sana gore imkansiz gibi gorunuyor olabilir.. Lakin o gun herkes gorecektir.. 14389[/snapback] Halifelik tartışmalı bir konu diyorum... Seçemezsin diyorum... Seçtirmezler diyorum... Mehdi ye kadar böyle bir şey mümkün olamaz... Mehdi döneminde ise olayların akışı zaten bambaşka olur... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Cuz:3 Sure:3(Al-i İmran) Ayet:7-66 Sana kitabı indiren O dur. Onda Kitab ın temeli olan kesin anlamlı ayetler vardır,diğerleri de çeşitli anlamlıdırlar.Kalblerinde eğrilik olan kimseler,fitne çıkarmak, kendilerine göre yorumlamak için onların çeşitli anlamlı olanlarına uyarlar.Oysa onların yorumunu ancak Allah bilir.İlimde derinleşmiş olanlar "O na inandık,Hepsi Rabbimiz'in katındandır" derler.Bunu ancak akıl sahipleri düşünebilirler. Siz,hadi bilginiz olan şey üzerinde tartışanlarsınız.Ama bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışırsınız.Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Arkadaşlar dönüp dolaşıp gene aynı yere geliyoruz. O benim görüşüm diğeri senin görüşün. Lütfen görüşleri yargılarken, antitezle konunun üzerine gidelim, taassupcu, karafikirli, takiyyecii yobaz, gibi yaftalar, çözüm değil aksine kaçıştır. Söyleyecek fikirleri olmayanların psikolojik kaçız mekanızmaları böyledir. Psikolojideki adını şimdi hatırlayamadım.. Saygılar.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Cuz:4 Sure:3(Al-i İmran) Ayet:120-139 Size bir iyilik gelse, onların fenasına gider;başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler.Sabreder ve sakınırsanız, onların hilesi size hiçbir zarar vermez.Allah işlediklerinin hepsini ilmiyle kuşatmıştır. Gevşemeyin,üzülmeyin,inanmışsanız, mutlaka siz en üstünsünüzdür. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Cüz:1 Sure:2(Bakara) Ayet:17-18-19-20-21-115 Onlar çevresini aydınlatmak için ateş yakan kimseye benzerler ki, Allah ışıklarını yok edince, onları karanlıklar içinde görmez bir halde bırakmıştır. Sağırdırlar,dilsizdirler,kördürler,bu yüzden doğru yola dönmezler. Yahut da, karanlıklarda, gök gürlemeleri ve şimşek arasında gökten boşanan sağnağa tutulup, yıldırımlardan ölmek korkusu ile parmaklarını kulaklarına tıkayan kimseye benzer.Allah inkar edenleri kuşatmıştır. Şimşeğin çakması nerdeyse gözlerini alır; ortalığı aydınlattıkça ışığında yürürler ve üzerlerine karanlık basınca durakalırlar.Allah dileseydi işitme ve görmelerini gideriridi.Doğrusu Allah her şeye Kadir dir. Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz ki, O na karşı gelmekten korunmuş olabilesiniz. Doğu da batı da Allah ındır,nereye dönerseniz Allah ın yönü orasıdır. Doğrusu Allah her yeri kaplar ve her şeyi bilir. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Sizden önceki ümmetlerden bir adam ölümünden sonra kabrinde hesaba çekildi, fakat amel defterinde ibadet namına bir şey bulunamadı.Yalnız bu kişi insanlarla sık sık ilişki içinde bulunan zengin biriydi.Veresiye mal satardı.Alacaklarını toplayan uşağına da şöyle tembihlerdi:"Eli dar olan yoksul ve çaresizlere zaman tanıyın, gerekirse onların borçlarını silin." İşte Yüce Allah onun bu davranışını beğendiği için hesap meleklerine şöyle buyurdu:"Hoşgörülü davranma konusunda biz bu kulumdan daha öndeyiz.Silin onun bütün günahlarını."(Müslim,Müsakat,30) Ben ve yetime arka çıkan, cennette şu iki parmağım gibi yan yana olacağız.(Buhari,Talak 25) Şu bir gerçek ki, ben Haniflik (Allah ın birliğine iman, doğruluk) , hoşgörü ve kolaylık peygamberi olarak gönderildim.(Buhari, iman bahsi;Tırmizi, menakıb bahsi) Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Fussilet Suresi Cüz:24 Sure:41 Ayet:34 Hem hasene(güzellik,iyilik) de bir değildir kötülük de.Kötülüğü en güzel olan hasene ile önle.O zaman bakarsın ki,seninle arasında düşmanlık bulunan kimse yakılgan(şefkatli) bir hısım gibi olmuş! Alıntı
Φ gündoğumu Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 sümeyye yazınızı etkıleyıcı buldum teşekkur edıyorum paylaştığınız için kımsenın gonlunu okşamadan hissettıklerınızi dıllendırmışsınız zamanında meydanı boş bulup atıp tutanlara sındırmesı zor gelıyor halıyle Alıntı
Φ Sümeyye Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 (düzenlenmiş) Gündogumu.. Bu yorumunuzdan dolayi size Tsk ederim Lakin suna bir aciklama getirmek istiyorumki; ben buraya kendi düsüncelerimi veya hissettiklerimi yazmiyorum. Rabbim neyi emretmisse onu sunuyorum. ve en önemlisi hakki saptirarak, islami insanlarin hosuna gidecek sekilde de dile getirmiyorum Hak ne ise oldugu gibi sunuyorum Alhamdulillah Ne acidirki bunun aksisinde bulunan insanlar (****** hocalari) yuzunden islam insanlarin gozunde sadece el kesme, kirpaclanma olarak kaldigi gibi sadece namaz , oruc, hac tan ibaret olarak kaldi zihinlerde. oysa islam bunlarla kalmayip bir hayat bakisi oldugu gibi yönetim seklide vardir.. Insanlar Islami nasil gömek istedilerse oyle sunuldu ve anlatildi. Kimisi islamin hic hos gormedigi, HOSGORUYU islamdan olarak savunurken, kimileride islamin bir hayat nizaminin olmadigini, sadece vijdanlarda kaldigini yaydi.. Iste hedefimiz bu tur sapik ve bozuk olan fikirleri muslumanlarin zihninden silip, eksisinde oldugu gibi Rabbimizin emrettigi sekildeki islami bir zihniyete kavusturmaktir. cunku KURTULUS ancak bu zihniyete sahib olmakladir.. Tarih: 9 Eylül , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Fussilet SuresiCüz:24 Sure:41 Ayet:34 Hem hasene(güzellik,iyilik) de bir değildir kötülük de.Kötülüğü en güzel olan hasene ile önle.O zaman bakarsın ki,seninle arasında düşmanlık bulunan kimse yakılgan(şefkatli) bir hısım gibi olmuş! 14563[/snapback] Fussilet Suresi Cüz:24 Sure:41 Ayet:34 Hem hasene(güzellik,iyilik) de bir değildir kötülük de.Kötülüğü en güzel olan hasene ile önle.O zaman bakarsın ki,seninle arasında düşmanlık bulunan kimse yakılgan(şefkatli) bir hısım gibi olmuş! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.