Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 19 yıl arkadaslar mezhepler hakkinda ayrintili bilgi alabileceim bi adres verin bana simdiden tesekkürler
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Buraya Tıkla Sevgiler... 13108[/snapback] Verdiginiz mezhep bilgileri iceren sayfa icin cok tesekür ederim. Gercekten cok yararli oldular. Bilgileri aynen word dosyasina aldim. saygilar
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Sevgili Eren bu arkadaşlara gösterdiğin siteyi yada sayfayı iyi okudunmu, yoksa sadece gösterme olsun diyemi gösterdin, yoksa sendemi , mesheplere karşısın. Neler oluyor burada, Eren önce senden cevap beklicem ve bu konuda çok şeyler yazacağım. Ne bu yalan yanlış, uydurma bilgiler. Bu siteyi yapanları araştırdınmı, kim bunlar. İslamla meshaplerle uzaktan yakından alaksı yok. Ayrıca verdiği tabloda çok tutarsız. Hanefi meshebinde herşeyin hükmü açıktır. Diğer meshaplerinki de hemen hemen aynıdır. Lütfen biraz daha inceleyelim. Bu durumu bir kaza olarak nitelendiriyorum, sevgili eren. Sana sorulan bir konuyu, internetten arama motoruyla buluverip te içieriğini okumadanmı yazıyorssun buralara...Belki o arkadaş gerçekten araştırmak istedi, neden onu yanlış bilgilendiriyorsun.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Ozaman o arkadaşlara bir düzeltme göndersen iyi olur. Çünkü bu işler şakaya, dalgınlığa gelmez. Birinin yanlış bilgilendirilmesi, kimbilir kaç kişinin yanlış bilgilendirmesi olacaktır. Bunun faturası da hep sizi bulacaktır.. Saygılar...
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl iyi hoşta bu konunun yeri burasımı alemsiniz bilgisayar bölümünde mezhepler bu konuda biraz dikkatli olursak forumda karıişıklık ve de kirliliğin önüne gecebiliriz açtığımız konunun konu başlığına uyması önemli bence saygılar
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Ozaman o arkadaşlara bir düzeltme göndersen iyi olur. Çünkü bu işler şakaya, dalgınlığa gelmez. Birinin yanlış bilgilendirilmesi, kimbilir kaç kişinin yanlış bilgilendirmesi olacaktır. Bunun faturası da hep sizi bulacaktır.. Saygılar... 13269[/snapback] Kimseyi yanlis bilgilendirmek gibi bir lüksümüz yok olamazda. Eger bir yanlislik varsa sen bunu söyledin ve arkadasin istegine bir link gönderildi. Dogru veya yanlis bulmak tartismaya açiktir. Ancak ben okumadigim için dogru veya yanlis bulmuyorum... Sevgiler... 13276[/snapback] Tarihsel kaynaklar iki yani keskin bicak gibidir.herkes istedigi tarafi kullanir. Her iki agzi da birilerine dokunur Biri ayni dönemin imaminin tahminlerini ve temennilerini kayak gösterirken bir digeri yasanmis olaylardan belge hazirlar. Bir öteki, sahihlere sarilir, bir baskasi da gecmis tarihcilerin yazilarina. Elemek kolay degildir elbet. Gönderdiginiz sayfa iyi incelenmistir, bazi noktalari tartisma götürse de bence tarafsiz bir hazirlik yapilmistir. cok tesekür ediyorum. Bu da kisinin dünyaya bakisina göre degiseceginden gereksiz yargilardan uzak durmak gerekir. saygilar
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Aslında islamı öğrenmekten çok eksik yanlarını arama derdinde olanlar var gibi. Neden hep islamın eksik yanlarını bulma çabasındasınız. Şunu bilin ki islamın eksik hiç bir yanı yoktur. Kimin nesini okursanız okuyun o onu bağlar. Ehli sünnet akidesi 1400 yıldır oturmuştur ve alimlerin ittifakıyla sabittir. Sonradan çıkma bilmem ne proflarının yazıları bizi hiçmi hiç bağlamaz. Onların kimlikleri de belli amaçlarıda. Benim ön yargım islamı kayıtsız şartsız kabul etmnektir, önyargı diyorum iman böyledir kardeşim. Zaten arasamda ters birşey bulamam, bunu arama kastıyla değil, doğruyu daha da verimli öğrenmek kastıyla yaptığım incelemelerimden çıkarıyorum. Ama sizinde önyargınız şu ki, islamı kayıtsız şartsız reddetmek.. Kastınızın ne olduğu çok açık. İslamı öğrenmekten çok, islamla eğlenmek. Kusura bakmayın ama buna müsade etmezler bilmem kaç milyar insanı, dünyayı ilgilendiren birşeydir bu. Eingsteinden de Allah razı olsun, Newtondan da.... Saygılar...
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Aslında islamı öğrenmekten çok eksik yanlarını arama derdinde olanlar var gibi. Neden hep islamın eksik yanlarını bulma çabasındasınız. Şunu bilin ki islamın eksik hiç bir yanı yoktur. Kimin nesini okursanız okuyun o onu bağlar. Ehli sünnet akidesi 1400 yıldır oturmuştur ve alimlerin ittifakıyla sabittir. Sonradan çıkma bilmem ne proflarının yazıları bizi hiçmi hiç bağlamaz. Onların kimlikleri de belli amaçlarıda. Benim ön yargım islamı kayıtsız şartsız kabul etmnektir, önyargı diyorum iman böyledir kardeşim. Zaten arasamda ters birşey bulamam, bunu arama kastıyla değil, doğruyu daha da verimli öğrenmek kastıyla yaptığım incelemelerimden çıkarıyorum. Ama sizinde önyargınız şu ki, islamı kayıtsız şartsız reddetmek.. Kastınızın ne olduğu çok açık. İslamı öğrenmekten çok, islamla eğlenmek. Kusura bakmayın ama buna müsade etmezler bilmem kaç milyar insanı, dünyayı ilgilendiren birşeydir bu. Eingsteinden de Allah razı olsun, Newtondan da.... Saygılar... 13280[/snapback] Kusura bakmayin, kimsenin namazi niyazi ile eylenilmiyor. Islam tarihi 1400 yili iceren bir siyasal yayilma tarihidir. Bir cok konu yalan yanlis aktarilmistir. Bu gün ortalikta o dönem kusaklarina ait, arpaca persce sayisiz belgeler, yazitlar ucusurken bunlara sirtimizi dönemeyiz. O dönem gördükleri karsisinda siir yazdigi icin Öldürülen bir arap sairinin dahi bir dörtlügü belgedir arkadasim. Hatta Ömer hayyam bir dörtlügünde: "NASIL KIYDIN KÖMÜR GÖZLÜ TÜRKMEN KIZINA" seklinde siirleri de agitlari vardir. Hayyam külliytinda bulunabilir. saygilar
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Ömer hayyamda tartışmlı bir isimdir. Konu konuyu açıyor, açsın bakalım.... Saygılar...
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl Admin iyi hoşta bu konunun yeri burasımı alemsiniz bilgisayar bölümünde mezhepler bu konuda biraz dikkatli olursak forumda karıişıklık ve de kirliliğin önüne gecebiliriz açtığımız konunun konu başlığına uyması önemli bence saygılar 13274[/snapback] Evet bunun yeri burası. Site tanıtımı olduğu için Web Sitesi tatıtımları altına giriyor iyi de oluyor. Dikkat edersen sitenin kimlere göre hazırlandığını tartışıyorsunu ki buda bu bölümün olması gereken özelliğidir. Sevgiler...
Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 19 yıl iyi hoşta bu konunun yeri burasımı alemsiniz bilgisayar bölümünde mezhepler bu konuda biraz dikkatli olursak forumda karıişıklık ve de kirliliğin önüne gecebiliriz açtığımız konunun konu başlığına uyması önemli bence saygılar 13274[/snapback] Evet bunun yeri burası. Site tanıtımı olduğu için Web Sitesi tatıtımları altına giriyor iyi de oluyor. Dikkat edersen sitenin kimlere göre hazırlandığını tartışıyorsunu ki buda bu bölümün olması gereken özelliğidir. Sevgiler... 13331[/snapback] gülerim bende sevgilerde benden yoncanı da aynen iade ediyorum
Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2005 19 yıl Valla bir çok konu birbirine giriyor zamanla, konuya yaklaşımlar genelde zıtlık taşıdığından, konu dallandıkça dallanıyor. Konu başlığı patetesse, konu sonu soğan oluyor... Saygılar...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.