Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Besinlerle ilgili bildiğimiz doğrular ve yanlışlar.


öylesi

Önerilen İletiler

DOĞRULAR ve YANLIŞLARŞ

 

Şeker boğaz ağrısına iyi gelir: Doğru

 

Şeker, bal ve pekmez, boğazdaki tahriş olmuş mukus zarının üzerini kaplar ve ağrıyı hafifletir.

Hardal, yabanturpu ve güçlü soğanlar da mukusu sökerek boğaz ağrısını rahatlatır.

 

Bakırlı yiyecekler saçların ağarmasını önler: Yalnış

 

Bakır eksikliği saçların ağarmasını hızlandırsa da, bu minerali içeren yengeç, istiridye,

ayçekirdeği, fıstık ve badem gibi yiyeceklerin yenmesiyle saç ağarması önlenemez. Saçlardaki

pigment eksikliği renk kaybına yol açar.

 

Acı biber bağımlılık yapar: Doğru

 

Acı biber yendiğinde hissedilen acı, vücudun “doğal ağrı kesici” olarak bilinen endorfin

hormonunu salgılamasına yol açar. Endorfin, aynı zamanda haz hissi de verdiği için insanlar bir

süre sonra bu hazzı yeniden hissetmek için daha acı biberler yemeye başlar.

 

Pişirmek mineralleri yok eder: Yanlış

 

Demir, çinko, iyot, selenyum gibi çoğu mineral, besinlerin pişirilmesiyle kaybolmaz. Yalnızca

potasyum pişirme sıvısına karışır ve bu sıvı kullanılmazsa mineral yok olur.

 

Pizza abur cubur grubuna girer: Yanlış

 

Yarım margarita pizza ve balzamik sirkeli bir salata yiyerek yalnızca 360 kalori ve 12 gram yağ

tüketmiş olursunuz. Ayrıca, bir porsiyon sebze yemiş olursunuz.

 

Kadınlar yağlı ve tatlı yiyecekleri sever: Doğru

 

Birçok araştırma, kadınların bisküvi, kek gibi yağlı ve şekerli yiyecekleri, erkeklerinse cips gibi

yağlı ve tuzlu yiyecekleri tercih ettiğini gösteriyor.

 

Yaşlandıkça kilo almak kaçınılmazdır: Yanlış

 

Yaşlandıkça kas kütlemiz azalsa ve kalori yakma hızımız düşse de, düzenli egzersiz yaparak bu

durumun önüne geçebiliriz. Üstelik spor salonuna gitmeden evde basit hareketlerle kilo almayı

önleyebilirsiniz.

 

Elma uçuğu iyileştirir: Doğru

 

Bir elmada 150 “süper besleyici” maddenin yanı sıra vitaminler, mineraller ile tansiyon ve

kolesterolü düşüren pektin maddesi bulunur. Elmanın içindeki kuersetin maddesi, uçuğa yol

açan virüsleri öldürür. Kuersetin maddesi kabuğun hemen altında bulunduğu için elmayı

kabuğuyla yemek en iyisidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.