Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl .................. Arap Yarımadası’nda, İslam’dan önce, kız çocukları doğduktan sonra toprağa gömülürdü." 20169[/snapback] Hala bunlara inaniyor musunuz? İslamiyetten önce arap yarimadasinda kız çocuklari topraga gömülüyormusmus . Öyle olsa idi nesil nasil devam edecekti. Ya da o dönem sosyal hayatinda nasil çok evlilik söz konusu olacakti merak ediyorum. Siz etmiyor musunuz? 20185[/snapback] Hepsinin gömüldügünden söz edilmiyor herhalde... Bir kısmı gömülüyor olmalı....
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl .................. Arap Yarımadası’nda, İslam’dan önce, kız çocukları doğduktan sonra toprağa gömülürdü." 20169[/snapback] Hala bunlara inaniyor musunuz? İslamiyetten önce arap yarimadasinda kız çocuklari topraga gömülüyormusmus . Öyle olsa idi nesil nasil devam edecekti. Ya da o dönem sosyal hayatinda nasil çok evlilik söz konusu olacakti merak ediyorum. Siz etmiyor musunuz? 20185[/snapback] Hepsinin gömüldügünden söz edilmiyor herhalde... Bir kısmı gömülüyor olmalı.... 20191[/snapback] Peki neye göre seçiliyormuş bu gömülecek!!!! kız çocukları?
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl Peki neye göre seçiliyormuş bu gömülecek!!!! kız çocukları? 20212[/snapback] Oncelikle sunu belirtmeliyim... Bilmiyorum.. Mantıgıma gore yazıyorum... Arastırmaya fırsat bulabilirsem arastırırım.... Herhalde toplanıp, sagdakiler gömülcek, soldakiler yasayacak denmiyordur... Ailesi bu inanısa asiri baglı olan kisiler, gömülüyordur.. Bu inanısta cok da koyu olmayanlar gömmüyorlardır kız cocuklarını... Veya mesela evlenme cagina geldiklerinde gerektiginde kabile dısından kız alıyorlardır... Bu inanısta koyu olan kabilelerde kız sayısı cok da fazla olmadıgı icin... Hala bunlara inaniyor musunuz? İslamiyetten önce arap yarimadasinda kız çocuklari topraga gömülüyormusmus . Öyle olsa idi nesil nasil devam edecekti. Ya da o dönem sosyal hayatinda nasil çok evlilik söz konusu olacakti merak ediyorum. Siz etmiyor musunuz? 20185[/snapback] Tekrar belirtiyorum... Bunları mantıgıma dayanarak yazıyorum.... Konuyu cok net bilmiyorum... Arastırmak gerek.... Ama burdan cıkarabilecegimiz bir diger sey; insan kendi mantıgınla dusununce de olaya cevap bulabiliyormus... Yani cok da mantıksız degilmis bu mesele....
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 19 yıl " De ki: Ey kâfirler Sizin taptıklarınıza ben tapmam. Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz. Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır." Selam ile.. tek din islam oluncaya kadar savaşın bu ne oluyor bu ne tezatlık Tarih boyunca bir tane ideoloji veya din gosteremezsiniz ki geldigi ilk seklini muhafaza etsin. Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43. Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk biraz kuran dışı konuşmadın mı? Dusunce ve inanc kutsaldir ve kutsallara kufretmek acizlerin isidir. Yine soz tersinden alinmasin diye ekleyeyim: Dusunce ve inanclar elestirilir ama hakaret edilemez, dalga gecilemez! "Senin dusuncene katilmiyorum ama kendini ifade etmeni saglamak icin gerekirse canimi bile veririm." sozu ne guzeldir... birisi sana diyecek ki 1400 yıl öncesinin kurallarıyla yaşa sen ne dersin?neden herşeyi hakaret olarak algılıyorsun siz şimdi hoşgörüyle karşılıyormusun bir peygamberin 9 yaşında bir kızla gerdeğe girdiğini 53 yaşında kapı komşunun karısı 9 yaşında olsa ne düşünürsün o adam hakkında bir yastıkta kocayın mı dersin?
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Pocedelucia bu çıkışlarına en az 100 kez cevap yazdık sorun yazmamızda değil gene yazarız ama sorun okumamanızda. Sevgili felfecirin de dediği gibi. Siz bir koskoca bir sayfadan yanlız bir kelime yada bir satır alıp veryansın ediyorsunuz. Din bu değildir. Din kitaplara sığmayacak kadar büyük ve beyinlerin alamayacağı kadar ilginçtir. Bir okadar da asildir. Bazı beyinlerin almaması da buna bağlıdır. O açıdan ben inanıyorum ve mantığımla aklımla islam dinini doğru buluyorum. Siz naparsanız yapın ok... Saygılar-Sevgiler..
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Pocedelucia bu çıkışlarına en az 100 kez cevap yazdık sorun yazmamızda değil gene yazarız ama sorun okumamanızda. Sevgili felfecirin de dediği gibi. Siz bir koskoca bir sayfadan yanlız bir kelime yada bir satır alıp veryansın ediyorsunuz. Din bu değildir. Din kitaplara sığmayacak kadar büyük ve beyinlerin alamayacağı kadar ilginçtir. Bir okadar da asildir. Bazı beyinlerin almaması da buna bağlıdır. O açıdan ben inanıyorum ve mantığımla aklımla islam dinini doğru buluyorum. Siz naparsanız yapın ok... Saygılar-Sevgiler.. 20721[/snapback] ne yapsın o zaman bütün kuranı yazsın mı? adam soruyor kapı komşunun karısı 9 yaşında kendisi 53 yaşında bir yastıkta kocayın mı?dersin sen boş konuşacağına şuna cevap versene
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Hz. Aise, Islam kadinliginin bir numunesi olmasi bakimindan son derce önemli bir insandi, Ilmiyle, ahlakiyla, siyasi hayatiyla kisaca, olgun bir insanda bulunmasi gereken yüce vasiflari üzerinde tasiyan bir sahsiyetti.O, dindarligi, fazilet ve kemali,ilim ve istihadi, dine hizmetiyle , bir kadinda olmasi gereken bütün özelliler onda mevcuttu. Davranislari ve yasantisiyla diger örnek olabilecek bir kisiydi. Bir cok konuda kadinlik aleminin durumunu yükseltmeye calisan, her sahada büyük bsarilar kazanarak, adini ebedi olarak yasatmayi hak etmis büyük bir sahabiydi. Hz. Aise, Peygamberin sünnetini iyi bilen, anlayan ve uygulayan Sahabilerin basinda yer alirdi. O, babasinin himayesinde ve Hz. Peygamberin yaninda iken de,zekasi, anlayisi, ve kabiliyezi, ögrenme arzusu, ask, ve iman ile kendisini en iyi sekilde yetistirmis, hicbir kadina nasip olmayan bilgiler edinerek, o zamanin ve günümüz kadinina bir cok konuda örnek olmustur. Islam dinini ve esaslarini anlatmada bütün insanlara örnek olan Hz. Aise, Hz. Peygamberden sonra da müracaat edenleri dinler, insanlarin SIKINtilarina cözüm arardi. O´nun evi, cesitli ilimlerin ögretildigi ve konusuldugu bir ilim ve irfan yuvasiydi. Hz. Aise, Islam´da kadinin erkek gibi dini, ictimai, ilmi, siyasi her türlü isi basarabilecegini ortaya koymus ve kendi yasantisiyla da bunu ispatlamisti. Hz.Aise, Islam´da kadinin sahip oldugu hukukun ne kadar yüksek oldugunu, Islam´in kadinlari ne kadar yükselttigini hayatiyla göstermisti. Islam´in kadina veridigi önemi göstermis ve kisiligiyle Islam kadinina örnek olmustu. Saygilar, sevgiler. Not: Ilgilenenlere bilgi olsun diye yazilmistir, diger gurubun bu yaziyi masal olarak algilamasinda bir sakinca görülmemeltedir. 12956[/snapback] Sevgili alaturka, Aise de zamnın akıllı hemcinslerimizdenmiş diyorum? sana sevgiler turka
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Hz. Aise, Peygamberin sünnetini iyi bilen, anlayan ve uygulayan Sahabilerin basinda yer alirdi.O, babasinin himayesinde ve Hz. Peygamberin yaninda iken de,zekasi, anlayisi, ve kabiliyezi, ögrenme arzusu, ask, ve iman ile kendisini en iyi sekilde yetistirmis, hicbir kadina nasip olmayan bilgiler edinerek, o zamanin ve günümüz kadinina bir cok konuda örnek olmustur. sayın alaturka saffan olayını hatırlatmak isterim arada da muhammedin hoşuna gitmeyecek hatalarda yapmıştır ee hatasız kul olmaz
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Hz. Aise, Islam kadinliginin bir numunesi olmasi bakimindan son derce önemli bir insandi, Ilmiyle, ahlakiyla, siyasi hayatiyla kisaca, olgun bir insanda bulunmasi gereken yüce vasiflari üzerinde tasiyan bir sahsiyetti.O, dindarligi, fazilet ve kemali,ilim ve istihadi, dine hizmetiyle , bir kadinda olmasi gereken bütün özelliler onda mevcuttu. Davranislari ve yasantisiyla diger örnek olabilecek bir kisiydi. Bir cok konuda kadinlik aleminin durumunu yükseltmeye calisan, her sahada büyük bsarilar kazanarak, adini ebedi olarak yasatmayi hak etmis büyük bir sahabiydi. Hz. Aise, Peygamberin sünnetini iyi bilen, anlayan ve uygulayan Sahabilerin basinda yer alirdi. O, babasinin himayesinde ve Hz. Peygamberin yaninda iken de,zekasi, anlayisi, ve kabiliyezi, ögrenme arzusu, ask, ve iman ile kendisini en iyi sekilde yetistirmis, hicbir kadina nasip olmayan bilgiler edinerek, o zamanin ve günümüz kadinina bir cok konuda örnek olmustur. Islam dinini ve esaslarini anlatmada bütün insanlara örnek olan Hz. Aise, Hz. Peygamberden sonra da müracaat edenleri dinler, insanlarin SIKINtilarina cözüm arardi. O´nun evi, cesitli ilimlerin ögretildigi ve konusuldugu bir ilim ve irfan yuvasiydi. Hz. Aise, Islam´da kadinin erkek gibi dini, ictimai, ilmi, siyasi her türlü isi basarabilecegini ortaya koymus ve kendi yasantisiyla da bunu ispatlamisti. Hz.Aise, Islam´da kadinin sahip oldugu hukukun ne kadar yüksek oldugunu, Islam´in kadinlari ne kadar yükselttigini hayatiyla göstermisti. Islam´in kadina veridigi önemi göstermis ve kisiligiyle Islam kadinina örnek olmustu. Saygilar, sevgiler. Not: Ilgilenenlere bilgi olsun diye yazilmistir, diger gurubun bu yaziyi masal olarak algilamasinda bir sakinca görülmemeltedir. 12956[/snapback] Sevgili alaturka, Aise de zamnın akıllı hemcinslerimizdenmiş diyorum? sana sevgiler turka 20846[/snapback] İşte saygıdeğer bir ateist arkadaşımızın gayet olgunca yaklaşımı ve maalesef diğer ateist arkadaşların saygısızca yaklaşımı arada ki farka bakın ... Çok teşekkürler piraye ateistlerde hala umut olduğunu gösterdiğin için saolasın...
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Piraye: Sadece bi kadinin hayatindan kesitler sundum, katlettiler konuyu... tartisilacak olmayan konuyu bile bu hale getirebilioruz.... bende yorumun icin tesekkür ederim, daha fazla lafa ne gerek vardi di mi?
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Piraye: Sadece bi kadinin hayatindan kesitler sundum, katlettiler konuyu...tartisilacak olmayan konuyu bile bu hale getirebilioruz.... bende yorumun icin tesekkür ederim, daha fazla lafa ne gerek vardi di mi? 20857[/snapback] siz şu saffan olayına gelin yaptığı iş hz.muhammedi rahatsız etmiş mi?etmemiş mi?
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl onuncuköy kardes: sen nerelerden kovuldun da buraya geldin... konuyu dagitma bi zahmet, yeni toparladik ....
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl onuncuköy kardes: sen nerelerden kovuldun da buraya geldin... konuyu dagitma bi zahmet, yeni toparladik .... 20864[/snapback] alaturka beni takip et biraz yazdığım zaman anlayacaksın sen soruma cevap ver saffan olayı hz.muhammedi rahatsız ettimi?etmedimi?
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl onuncuköy kardes: sen nerelerden kovuldun da buraya geldin... konuyu dagitma bi zahmet, yeni toparladik .... 20864[/snapback] alaturka beni takip et biraz yazdığım zaman anlayacaksın sen soruma cevap ver saffan olayı hz.hz.muhammedi rahatsız ettimi?etmedimi? 20870[/snapback] anladik pacodelucia, spartaküsss, onuncuköy, daha var mi? inan hic bir cevap veremicem, sanirim yanlis kapiyi caldin, kitap falan karistirsaydin yaziodur belki bir yerlerde, niye bu kadar merak ettin bu konuyu ?
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl anladik pacodelucia, spartaküsss, onuncuköy, daha var mi? inan hic bir cevap veremicem, sanirim yanlis kapiyi caldin, kitap falan karistirsaydin yaziodur belki bir yerlerde, niye bu kadar merak ettin bu konuyu ? 20873[/snapback] akıllı adamsın sadece bu forumda değil diğer forumlarda da kovuldum sen şimdi bırakta şu saffan olayında ki ayşenin örnek davranışını bir anlat bakalım tarihte buna camel olayı da derler
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl niye kovuluyosun sürekli hic anlamiorum dogrusu, ne kadar seviyeli ve düzeyli yaziosun oysa... Inan hic bir cevap veremicem, sanirim yanlis kapiyi caldin, kitap falan karistirsaydin yaziodur belki bir yerlerde, niye bu kadar merak ettin bu konuyu ?
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl niye kovuluyosun sürekli hic anlamiorum dogrusu, ne kadar seviyeli ve düzeyli yaziosun oysa... Inan hic bir cevap veremicem, sanirim yanlis kapiyi caldin, kitap falan karistirsaydin yaziodur belki bir yerlerde, niye bu kadar merak ettin bu konuyu ? birinde aşkımıza karşılık alamayınca kovulduk diğerinde yazılarım admin tarafından sürekli değiştiriliyor mesela muhammede Hz.Muhammet diye hitap edilirken hz.Hz.Muhammet olarak değiştiriyorlar sen onu bunu bırakta örnek davranış olan hatta alinin bile onayladığı şu saffan olayına bir dönelim niye cevap veremiyorsun hani ayşe bacımız örnek insandı
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl niye kovuluyosun sürekli hic anlamiorum dogrusu, ne kadar seviyeli ve düzeyli yaziosun oysa... Inan hic bir cevap veremicem, sanirim yanlis kapiyi caldin, kitap falan karistirsaydin yaziodur belki bir yerlerde, niye bu kadar merak ettin bu konuyu ? birinde aşkımıza karşılık alamayınca kovulduk diğerinde yazılarım admin tarafından sürekli değiştiriliyor mesela muhammede Hz.Hz.Muhammet diye hitap edilirken Hz.Hz.Muhammet olarak değiştiriyorlar sen onu bunu bırakta örnek davranış olan hatta alinin bile onayladığı şu saffan olayına bir dönelim niye cevap veremiyorsun hani ayşe bacımız örnek insandı 20885[/snapback] Tamam okuyupta geliim, su an sana ne söylesem yalan olur da, baska bilen cevaplasa? inan ben ayetleri senin kadar bilmiorumdur, ama sende benim yazilarimi biraz takip etseydin, neyi savundugumu, neden inandigimi bilirdin...
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Mustaliklere karşı girişilen savaşa giderken, Hz.Muhammed yanına Ayşe’yi de alır. Savaştan sonra ganimetler paylaşılır ve Medine’ye dönmek üzere yola çıkarlar. Dönerken yolda verilen mola sırasında, Ayşe gerdanlığını kaybeder ve gerdanlığı bulmak üzere kervandan ayrılır.. Ayşe, devenin sırtındaki kocun denilen, kapalı bir tahterevanda seyahat ettiği için, yokluğu farkedilmez ve kervan yoluna devam eder. Daha sonra, kolyesini bulan Ayşe, Sefvan bin Mu’attal adındaki genç bir kervancı ile onun devesine binerek arkadan gelir. Daha sonra Medine’ye geldiklerinde, Ayşe ile genç kervan görevlisi hakkında dedikodular başlar.. Hz.Muhammed, Ayşe’yi sorguya çeker, Ayşe böyle bir olayın olmadığını söyler. Herşeyin cevabını Cebrail’den alan Hz.Muhammed bu sorunun cevabını Cebrail’den alamıyacağını çok iyi bilmektedir.. Tekrar Ayşe’yi sorguya çeker ve gene aynı cevabı alır. Bunun üzerine Hz.Muhammed kendisine küser ve Ayşe’de babası Ebu Bekir’in evine gider. Bir süre sonra Ayşe’siz yapamıyacağını anlayan Hz.Muhammed, Ebu Bekir’in evine giderek tekrar Ayşe ile konuşmayı dener. Eğer bir günah işlediysen Allah’a tevbe et, Allah seni affedecektir der. Ayşe işlemediğim bir günah yüzünden niye Allah’a tevbe edeyim der.. Ayşe’yi konuşturamıyacağını anlayan Hz.Muhammed için çözüm, konuyla ilgili bir ayet gelmesindedir.. Ve aşağıdaki ayetler gelir.. Buhari, Şehâdât, 15, 30, Hibe 15, Cihad 64, Megâzi 11, 34, Tefsir, Yusuf 3, Nur 6, 11, Eyman 18, İ'tisan 28, Tevhid 35, 52; Müslim, Tevbe 56, (2770); Tirmizi, Tefsir, (3179); Nesâi, Tahâret 1194, (1, 163-164). bu olaya ait ilgili ayet Nur / 11. (Peygamber'in eşine) bu ağır iftirayı uyduranlar şüphesiz sizin içinizden bir guruptur. Bunu kendiniz için bir kötülük sanmayın, aksine o, sizin için bir iyiliktir. Onlardan her bir kişiye, günah olarak ne işlemişse (onun karşılığı ceza) vardır. Onlardan (elebaşlık yapıp) bu günahın büyüklüğünü yüklenen kimse için de çok büyük bir azap vardır.
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl tamam iyi güzel de benim Hz. Aise hakkinda yazdiklarimla bunun ne alakasi var.... senin yazdiklarin Hz.Aise ile ilgili olsa bile, benim Hz. Aise nin hayatiyla ilisik yazdiklarimla alkasi yok... ne demeye getiriosun lafi anlamadim... yani Hz. Hz.Muhammed keyfine göre ayte indirdi demek istiosun, bu kadarini anladim, eeeeh yani???
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl tamam iyi güzel de benim Hz. Aise hakkinda yazdiklarimla bunun ne alakasi var....senin yazdiklarin Hz.Aise ile ilgili olsa bile, benim Hz. Aise nin hayatiyla ilisik yazdiklarimla alkasi yok... ne demeye getiriosun lafi anlamadim... yani Hz. Hz.Hz.Muhammed keyfine göre ayte indirdi demek istiosun, bu kadarini anladim, eeeeh yani??? 20903[/snapback] bir ayşeyi örnek davranışlarıyla övüyorsunuz ama aynı ayşe herkezin önünde hz.muhammedi utandırıyor o hadisleri iyi oku ben copy past yapmam kaynakları verdim sana
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl tamam iyi güzel de benim Hz. Aise hakkinda yazdiklarimla bunun ne alakasi var....senin yazdiklarin Hz.Aise ile ilgili olsa bile, benim Hz. Aise nin hayatiyla ilisik yazdiklarimla alkasi yok... ne demeye getiriosun lafi anlamadim... yani Hz. Hz.Hz.Muhammed keyfine göre ayte indirdi demek istiosun, bu kadarini anladim, eeeeh yani??? 20903[/snapback] bir ayşeyi örnek davranışlarıyla övüyorsunuz ama aynı ayşe herkezin önünde hz.hz.muhammedi utandırıyor o hadisleri iyi oku ben copy past yapmam kaynakları verdim sana 20905[/snapback] Utandıracak bişi yapmamış bence onun hakkında dedikodular çıkaranlar utanmalı...
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl tamam iyi güzel de benim Hz. Aise hakkinda yazdiklarimla bunun ne alakasi var....senin yazdiklarin Hz.Aise ile ilgili olsa bile, benim Hz. Aise nin hayatiyla ilisik yazdiklarimla alkasi yok... ne demeye getiriosun lafi anlamadim... yani Hz. Hz.Hz.Muhammed keyfine göre ayte indirdi demek istiosun, bu kadarini anladim, eeeeh yani??? 20903[/snapback] bir ayşeyi örnek davranışlarıyla övüyorsunuz ama aynı ayşe herkezin önünde hz.hz.muhammedi utandırıyor o hadisleri iyi oku ben copy past yapmam kaynakları verdim sana 20905[/snapback] senin ki saplanti gibi bisey olmus üzülüyorum senin adina.... hic bir insan dört dörtlük diil, ve övünülecek yanlari varsa, hatalari da vardir pek tabi , sana Hz.Aisenin hatasini gözler önüne sürdügün icin tesekkür ederim, cok aydinlandim...
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Hz. Aise, Islam kadinliginin bir numunesi olmasi bakimindan son derce önemli bir insandi, Ilmiyle, ahlakiyla, siyasi hayatiyla kisaca, olgun bir insanda bulunmasi gereken yüce vasiflari üzerinde tasiyan bir sahsiyetti. saplantılık sizde bu yazıyı savunmuyormusun ayşeden bahsederken dört dörtlük demiyormusunuz
Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 19 yıl Hz.Hz.Muhammed, eşlerinden Hafsa'yı bir geceliğine babası Ömer'in evine gönderir. Hafsa gittikten sonra, cariyesi Mariya'yı alır ve Hafsa'nın odasına götürür ve orada Mariya ile yatar. Ancak, normalde babasının evinde kalması gereken Hafsa eve erken döner ve Hz.Hz.Muhammed'i, kendi yatağında Mariya ile yatarken bulur. Bu duruma çok kızan Hafsa, olayı hemen Ayşe'ye anlatır. Ayşe, Hafsa ile birlik olup Hz.Hz.Muhammed'e karşı çok sert tepki gösterirler. Hz.Hz.Muhammed bu tepkiden kurtulmak için, konunun diğer eşlere anlatılmamasını isteyerek Mariya ile bir daha ömür boyu yatmamak üzere yemin eder. Ancak, Hafsa bu olayı diğerlerine de anlatır. Bunun üzerine Hz.Hz.Muhammed verdiği yemini bozar. Tahrim Suresinin ilk 5 ayeti bu olayla ilgilidir. 1. Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir. 2. Allah, (gerektiğinde) yeminlerinizi bozmanızı size meşru kılmıştır. Sizin yardımcınız Allah'tır. O, bilendir, hikmet sahibidir. 3. Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: Bunu sana kim bildirdi? dedi. Peygamber: Bilen, her şeyden haberdar olan Allah bana haber verdi, dedi. 4. Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz, (yerinde olur). Çünkü kalpleriniz sapmıştı. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka verirseniz bilesiniz ki onun dostu ve yardımcısı Allah, Cebrail ve müminlerin iyileridir. Bunların ardından melekler de (ona) yardımcıdır. 5. Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah'a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir. bir ayşe muhammede başkasıyla birlik olup nasıl olumsuz tepki gösterir bu mu örnek davranış
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.