Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Hz. Aise, Islam kadinliginin bir numunesi olmasi bakimindan son derce önemli bir insandi, Ilmiyle, ahlakiyla, siyasi hayatiyla kisaca, olgun bir insanda bulunmasi gereken yüce vasiflari üzerinde tasiyan bir sahsiyetti. O, dindarligi, fazilet ve kemali,ilim ve istihadi, dine hizmetiyle , bir kadinda olmasi gereken bütün özelliler onda mevcuttu. Davranislari ve yasantisiyla diger örnek olabilecek bir kisiydi. Bir cok konuda kadinlik aleminin durumunu yükseltmeye calisan, her sahada büyük bsarilar kazanarak, adini ebedi olarak yasatmayi hak etmis büyük bir sahabiydi. Hz. Aise, Peygamberin sünnetini iyi bilen, anlayan ve uygulayan Sahabilerin basinda yer alirdi. O, babasinin himayesinde ve Hz. Peygamberin yaninda iken de,zekasi, anlayisi, ve kabiliyezi, ögrenme arzusu, ask, ve iman ile kendisini en iyi sekilde yetistirmis, hicbir kadina nasip olmayan bilgiler edinerek, o zamanin ve günümüz kadinina bir cok konuda örnek olmustur. Islam dinini ve esaslarini anlatmada bütün insanlara örnek olan Hz. Aise, Hz. Peygamberden sonra da müracaat edenleri dinler, insanlarin SIKINtilarina cözüm arardi. O´nun evi, cesitli ilimlerin ögretildigi ve konusuldugu bir ilim ve irfan yuvasiydi. Hz. Aise, Islam´da kadinin erkek gibi dini, ictimai, ilmi, siyasi her türlü isi basarabilecegini ortaya koymus ve kendi yasantisiyla da bunu ispatlamisti. Hz.Aise, Islam´da kadinin sahip oldugu hukukun ne kadar yüksek oldugunu, Islam´in kadinlari ne kadar yükselttigini hayatiyla göstermisti. Islam´in kadina veridigi önemi göstermis ve kisiligiyle Islam kadinina örnek olmustu. Saygilar, sevgiler. Not: Ilgilenenlere bilgi olsun diye yazilmistir, diger gurubun bu yaziyi masal olarak algilamasinda bir sakinca görülmemeltedir. Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Hz. Aise, Islam kadinliginin bir numunesi olmasi bakimindan son derce önemli bir insandi, Ilmiyle, ahlakiyla, siyasi hayatiyla kisaca, olgun bir insanda bulunmasi gereken yüce vasiflari üzerinde tasiyan bir sahsiyetti.O, dindarligi, fazilet ve kemali,ilim ve istihadi, dine hizmetiyle , bir kadinda olmasi gereken bütün özelliler onda mevcuttu. Davranislari ve yasantisiyla diger örnek olabilecek bir kisiydi. Bir cok konuda kadinlik aleminin durumunu yükseltmeye calisan, her sahada büyük bsarilar kazanarak, adini ebedi olarak yasatmayi hak etmis büyük bir sahabiydi. Hz. Aise, Peygamberin sünnetini iyi bilen, anlayan ve uygulayan Sahabilerin basinda yer alirdi. O, babasinin himayesinde ve Hz. Peygamberin yaninda iken de,zekasi, anlayisi, ve kabiliyezi, ögrenme arzusu, ask, ve iman ile kendisini en iyi sekilde yetistirmis, hicbir kadina nasip olmayan bilgiler edinerek, o zamanin ve günümüz kadinina bir cok konuda örnek olmustur. Islam dinini ve esaslarini anlatmada bütün insanlara örnek olan Hz. Aise, Hz. Peygamberden sonra da müracaat edenleri dinler, insanlarin SIKINtilarina cözüm arardi. O´nun evi, cesitli ilimlerin ögretildigi ve konusuldugu bir ilim ve irfan yuvasiydi. Hz. Aise, Islam´da kadinin erkek gibi dini, ictimai, ilmi, siyasi her türlü isi basarabilecegini ortaya koymus ve kendi yasantisiyla da bunu ispatlamisti. Hz.Aise, Islam´da kadinin sahip oldugu hukukun ne kadar yüksek oldugunu, Islam´in kadinlari ne kadar yükselttigini hayatiyla göstermisti. Islam´in kadina veridigi önemi göstermis ve kisiligiyle Islam kadinina örnek olmustu. Saygilar, sevgiler. Not: Ilgilenenlere bilgi olsun diye yazilmistir, diger gurubun bu yaziyi masal olarak algilamasinda bir sakinca görülmemeltedir. 12956[/snapback] dediklerine ben de ekleme yapmak istiyorum evet hz.aişe çok olgun bir kadın kadınlığını çok erken yaşta yaşamış Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Pacodelucia, eklemen icin tesekkürler. Ama o zaman öyleymis sekerim. Bilmedigin konular hakkinda konusmamani daha evvel de rica etmistim. Benim basligimda bi daha yazmassan sevinirim. Saygizliga zerre kadar tahmmülüm yok, artik biliosunudur ! Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Pacodelucia, eklemen icin tesekkürler.Ama o zaman öyleymis sekerim. Bilmedigin konular hakkinda konusmamani daha evvel de rica etmistim. Benim basligimda bi daha yazmassan sevinirim. Saygizliga zerre kadar tahmmülüm yok, artik biliosunudur ! 12975[/snapback] sana saygısızlık yaptığımıda nereden çıkarıyorsun ben doğruları söylüyorum o zaman öyleymişde ne demek?çoğunuz demiyormusunuz allahın farzının yanında petganberinizin sünneti de her devre hitap eder diye? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Neyse... sana daha fazla söyleyecek sözüm yok.. Ricadan anlamiosun, güzel sözden anlamiosun, senin dedigin olsun arkadasim, eyvallah... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Alaturka papayi ciddiye almamani öneririm o herde yapt1gi gibi burada da islamla baglantisi olan mümtaz bir sahsiyeti küçük düsürme adina kötüniyetli yaklasimini göstermis sorsan ne dedim ki der biz onun ve onun gibilerin söylemleriyle deil niyetleriyle ilgiliyiz bir çok forumda ezdigim bu zavalliyi burada da sana bulasirken görmek beni hiç sasirtmadi ve zaten sen ona haketigi ilgiyi göstermissin diline saglik... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 sevgili Alaturka, yani burasi bir forumdur, bazen siz de yapiyorsunuz Ben de atlamadan edemedim. Ama kesinlikle polemik yapmayacagim. Kusura bakmayin da, Ayse anne gibi saibeli bir konuyu buraya getirirseniz, elbet birkac laf edecek cikar degil mi? Yalnizca ortama soruyorum, bir din parayla iliskili midir, degil midir? 40 yasinda zengin bir Hatice anne ile evlilik,ardindan, 9 yasinda bir kiz cocugu olan Ayse ile yapilan izdivacin amaci hüsnü niyeti, yalnizca o zamanki sartlar midir acaba, nedir? Üstelik sahihlerin ve arap kaynaklarinin haremdeki kadin sayisinin 15 üzerinde oldugu bildirdiklerine ramen burasi beni yine ilgilendirmiyor. saygilar. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 sevgili Alaturka, yani burasi bir forumdur, bazen siz de yapiyorsunuz Ben de atlamadan edemedim. Ama kesinlikle polemik yapmayacagim. Kusura bakmayin da, Ayse anne gibi saibeli bir konuyu buraya getirirseniz, elbet birkac laf edecek cikar degil mi? Yalnizca ortama soruyorum, bir din parayla iliskili midir, degil midir? 40 yasinda zengin bir Hatice anne ile evlilik,ardindan, 9 yasinda bir kiz cocugu olan Ayse ile yapilan izdivacin amaci hüsnü niyeti, yalnizca o zamanki sartlar midir acaba, nedir? Üstelik sahihlerin ve arap kaynaklarinin haremdeki kadin sayisinin 15 üzerinde oldugu bildirdiklerine ramen burasi beni yine ilgilendirmiyor. saygilar. 13339[/snapback] Göster bakalim o kaynaklari hele bizde bi okuyalim Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 SEvgili Forumarkadasim Canugur, evet bende bazen konulara daliorum,ama bana göre tartsilacak konu var ve tartisilmayacak konu var ve ben aradaki farki secebiliorum. Kalkipta bi biografi tartisilir mi ? Ve özellikle de yazdim, inanmayanlar masal olarak algilayabilir diye, bos laf degil yani, es gecebilirdiniz. Daha ne diim bilmiorum ki???? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Alaturka papayi ciddiye almamani öneririm o herde yapt1gi gibi burada da islamla baglantisi olan mümtaz bir sahsiyeti küçük düsürme adina kötüniyetli yaklasimini göstermis sorsan ne dedim ki der biz onun ve onun gibilerin söylemleriyle deil niyetleriyle ilgiliyiz bir çok forumda ezdigim bu zavalliyi burada da sana bulasirken görmek beni hiç sasirtmadi ve zaten sen ona haketigi ilgiyi göstermissin diline saglik... 13297[/snapback] Arman, yanitin icin tesekkürler. Daha evvel de Papayla papaz olmustuk biz aslinda, buralarda Spartacüs olarak nam salarken... Isteyen istedigi kadar kücük düsürmeye calissin, hic ziyani yok arkadasim,ayaklarim saglam basio yere, kolay kolay düsmem Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Göster bakalim o kaynaklari hele bizde bi okuyalim kaynak göstermekten bıktık Alıntı
Φ notyet Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 alaturka mevlana şöyle der kargalar ötmeye başlayınca bülbüller susarmış. bilmem anlatabiliyor muyum.Bu pacudelicua için gösterdiğin tavırdan dolayı seni kutluyorum. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Göster bakalim o kaynaklari hele bizde bi okuyalim 13344[/snapback] Arkadaşlarından Enes anlatır: “Peygamber 9 ya da 11 karısı varken, günün belirli saatlerinde bütün karılarını dolaşır, hepsi ile cinsel ilişkide bulunurdu” Enes’e sordular: “Peki, Peygamber buna nasıl güç yetiştiriyordu?” Enes şöyle dedi: “Biz aramızda, Peygamber’in otuz erkek gücünde olduğunu konuşurduk.” (Kaynak: Buhari, Tecrid/192) Hz.Muhammed, karılarına eşit süre ayırır, aynı gece hepsini dolaşır, sıra kimdeyse onun yanında kalırdı. (Kaynak: Müsned, c.6, s.108) Aişe’nin sıra konusunda, Peygamber’in dilediği karısının yanında daha fazla kalması konusunda da soruları olmuş. Ne var ki, tam o soruların yöneltildiği sırada bir ayet daha gelir: Ahzab suresinin 51. Ayeti. Şöyle: “Ey Paygamber, bunlardan kimi istersen geri bırakır, dilediğini alabilirsin. Boşadığını yeniden almanda da bir vebal yoktur sana..” Aişe, bu ayet üzerine kendini tutamamış, “Görüyorum ki,” demiş, “Senin Allah’ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor.” (Kaynak: Buhari, Tefsir/7; Tecrid, Hadis/1721; Müslim, Rıda/49,50-Hadis/1464; Ibni Mace, Nikah/57-Hadis/200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261) Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Göster bakalim o kaynaklari hele bizde bi okuyalim 13344[/snapback] Arkadaşlarından Enes anlatır: “Peygamber 9 ya da 11 karısı varken, günün belirli saatlerinde bütün karılarını dolaşır, hepsi ile cinsel ilişkide bulunurdu” Enes’e sordular: “Peki, Peygamber buna nasıl güç yetiştiriyordu?” Enes şöyle dedi: “Biz aramızda, Peygamber’in otuz erkek gücünde olduğunu konuşurduk.” (Kaynak: Buhari, Tecrid/192) Hz.Hz.Muhammed, karılarına eşit süre ayırır, aynı gece hepsini dolaşır, sıra kimdeyse onun yanında kalırdı. (Kaynak: Müsned, c.6, s.108) Aişe’nin sıra konusunda, Peygamber’in dilediği karısının yanında daha fazla kalması konusunda da soruları olmuş. Ne var ki, tam o soruların yöneltildiği sırada bir ayet daha gelir: Ahzab suresinin 51. Ayeti. Şöyle: “Ey Paygamber, bunlardan kimi istersen geri bırakır, dilediğini alabilirsin. Boşadığını yeniden almanda da bir vebal yoktur sana..” Aişe, bu ayet üzerine kendini tutamamış, “Görüyorum ki,” demiş, “Senin Allah’ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor.” (Kaynak: Buhari, Tefsir/7; Tecrid, Hadis/1721; Müslim, Rıda/49,50-Hadis/1464; Ibni Mace, Nikah/57-Hadis/200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261) 18461[/snapback] İşte bir ateist yalanı daha hem de hiç utanmadan sıkılmadan yapılmış bir iftira Yam yam adında ki şahıs sen kadınların en üstünlerinden olan Hz aişenin peygamberimize böyle bir laf ettiğini ispatla bende sen ne istersen yapıcam ama ispatlayamazsan bir daha da buraya ****** yalanlar yazma ******şahsiyet. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Tr de karsilastigim bütün Ateistlerin öne sürdükleri sey ayni, Hz. Hz.Muhammed ucgur düskünüydü, pedofildi...falan filan... her biriniz sanki bir kafaya sahipsiniz... kendinize özgü yorumunuz yok Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Arman nickli muhterem sahsiyet ; sana kaynaklari vermisim. Git arastir. Eger vermis oldugum kaynaklarda yaptigim alintilari bulamazsan gel ondan sonra konus. Yüz küsür tane mesaj yazmisim. Bir bak bakalim bunlardan hiç birinde kaynak göstermeden bir iddia da bulunmusmuyum, ya da kaynagi olmayan bir konuda fikir yürütmüsmüyüm. Simdi dogruca sana gösterdigim kaynaklari bul ve göz at. Özürlerini bekliyorum... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Arman nickli muhterem sahsiyet ; sana kaynaklari vermisim. Git arastir. Eger vermis oldugum kaynaklarda yaptigim alintilari bulamazsan gel ondan sonra konus. Yüz küsür tane mesaj yazmisim. Bir bak bakalim bunlardan hiç birinde kaynak göstermeden bir iddia da bulunmusmuyum, ya da kaynagi olmayan bir konuda fikir yürütmüsmüyüm. Simdi dogruca sana gösterdigim kaynaklari bul ve göz at. Özürlerini bekliyorum... 18472[/snapback] Senin yalan kaynaklarına bakmaya ihtiyacım yok mantık yürütmem yalanlarını ortaya çıkarmama yeter sorarım sana Hz aişe gibi bir şahsiyet öyle bir kelimeyi peygamberimizin yanında bir başkaları varken mi etmiş buna inanıyormusun hakkaten yani böylesine Allaha küfrü bir kelimeyi hem de Hz aişe hemde peygamberimize hemde odada başkalrı da varken söyliyecek de oradakilerden biride bunu hadis olarak gösterecek Olduuuu hepimiz inandık bu adi yalana Özür dilemesi gereken sensin ama benden değil kendi aklından dile Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Senin yalan kaynaklarına bakmaya ihtiyacım yok mantık yürütmem yalanlarını ortaya çıkarmama yeter sorarım sana Hz aişe gibi bir şahsiyet öyle bir kelimeyi peygamberimizin yanında bir başkaları varken mi etmiş buna inanıyormusun hakkaten yani böylesine Allaha küfrü bir kelimeyi hem de Hz aişe hemde peygamberimize hemde odada başkalrı da varken söyliyecek de oradakilerden biride bunu hadis olarak gösterecek Olduuuu hepimiz inandık bu adi yalana Özür dilemesi gereken sensin ama benden değil kendi aklından dile 18477[/snapback] Senin inanip inanmaman benim için önemli degil. Kanaat getirdim ki sen dinini bilmiyorsun. Sagdan soldan kafana sokulan seyler kadar biliyor ve düsünebiliyorsun Ayrica saygisiz ve küstahsin. Tartisma etigi konusunda zerre fikir sahibi degilsin. Senin gibilerini çok gördügüm için artik kizmiyorum. Git neye inanmak istiyorsan inan. Ancak buraya gelip de bir seyler bildigini sanip saga sola ahkam kesme. Ne diyeyim "egitim sart" Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Senin inanip inanmaman benim için önemli degil. Kanaat getirdim ki sen dinini bilmiyorsun. Sagdan soldan kafana sokulan seyler kadar biliyor ve düsünebiliyorsun Ayrica saygisiz ve küstahsin. Tartisma etigi konusunda zerre fikir sahibi degilsin. Senin gibilerini çok gördügüm için artik kizmiyorum. Git neye inanmak istiyorsan inan. Ancak buraya gelip de bir seyler bildigini sanip saga sola ahkam kesme. Ne diyeyim "egitim sart" 18483[/snapback] Ezik sözlerin adamısın senin gibi yalan yalnış iftiralar yazmıyorum saçma sapan şeyler yazıpda parentez içerisinde yalan yalnış önemsiz kaynaklar yazmak da marifet değil gerçektende eğitim şart onca şey yazmışsın ama iki lafımda dağılıyorsun fikirlerini çürütmek için biraz mantık kurmak yetiyor Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Ezik sözlerin adamısın senin gibi yalan yalnış iftiralar yazmıyorum saçma sapan şeyler yazıpda parentez içerisinde yalan yalnış önemsiz kaynaklar yazmak da marifet değil gerçektende eğitim şart onca şey yazmışsın ama iki lafımda dağılıyorsun fikirlerini çürütmek için biraz mantık kurmak yetiyor 18487[/snapback] Dengim degilsin arman... O yüzden artik seni muhatap almayacagim Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Şükür anladın dengin olmadığımı Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Kaynak: Buhari, Tefsir/7; Tecrid, Hadis/1721; Müslim, hadisler hakkında gidin din adamlarına en güveniliri hangisi yukarıda ki üç ismi verecekler hele o baskılı olanlar ona toz bile kondurmaz Alıntı
Φ Dreamer Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 EVLENME Bazı çevreler, İslâm’da her erkeğin dört kadınla evlendirildiğini kadının görüşü-nün sorulmadığını kadının hakkının yenildiğini iddia ederler. Dört kadınla evlilik (Teaddüt-ü Zevcat) İslâm’da bir emir, mutlaka yapılması gereken bir farz değildir. Belli şartlarda belli özelliğe sahip erkeklere tanınan bir olaydır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir. Kur’an da Allah’ü Teala tek kadınla evliliği Müslümanlara tavsiye etmektedir. Dolayısıyla İslam’da tek eşlilik esastır. Peki dört kadınla evlilik meselesi nedir ? İslâm’da bir erkeğin bir, iki, üç en çok dört kadınla evlenmesini belli şartlar dahilinde izin vardır. Bunlar kısaca şöyledir : 1-) İlk hanımın izin vermesi : Kadın kocası ile evlenirken, kocasına, benden sonra başka kadınla evlenmezsen seninle evlenirim der, erkekte kabul ederse bir daha başka bir kadınla erkek evlenmez. Eğer hanımı izin verirse, erkek ancak o zaman ikinci bir hanımla evlenebilir. 2-) Belli şartlarda ancak erkek ikinci bir kadınla evlenebilir. Mesela ; bir savaş olsa erkeklerin sayısı ülke düzeyinde azalsa (her savaşta olduğu gibi) ülkede kadın nüfusu çok, erkek nüfusu az olsa. İlk hanımın iznini alan erkek ikinci eşini alır ve toplumda kim kimin eşi, kim kimin çocuğu belli olur. Toplum ahlakı bozulmamış olur. 3-) Hanımı izin verirse, ( mali, sosyal-kültürel) şartlarda uygun olsa, erkek kendine sorar: Alacağım yeni eş ile eski eşim arasında adaleti sağlayabilecek miyim ? ikisinin çocuklarında da maddi-manevi adaleti gerçekleştirebilir miyim ? cevabı hayır ise erkek yine evlenemez, hanımı izin verse de. Yani üçüncü şart “adalet” dir. Bu üç şartta bir arada olmalı. Biri eksik olsa, ikinci eş yasaktır. Özetle erkek ikinci eşle evlenmek isterse; hanımından izin , kendisinden adalet şartına uyma, şartlarında uygun olması gerekir. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 HER SEY ORTAYA CIKIYOR ARKADASLAR. KURANIN SIMDIYE KADAR NEDEN TÜRKCE ÖGRETILMEDIGININ, ARAP KAYNAKLARININ NEDEN TÜRKCEYE CEVRILIP, ÜLKEMIZDE KITAPLAR HALINDE YAYINLANMADIGININ, YASAR NURI DENILEN TÜRK MESIHININ NEDEN BÜYÜK BIR HIZLA KURANI DEGISTIRDIGININ, ORTA ASYA TÜRK TARIHINDE ISLAMLASMANIN NEDEN YILLARCA BIZDEN SAKLANDIGININ SAHIHLERIN KAYNAK KITAPLARININ NEDEN ARAPCA DAN CEVRILIP, INSANLARA GÖSTERILMEDIGININ, ÜLKEMIZDE CAMI SAYISININ, NEDEN OKUL SAYISINDAN FAZLA OLDUGUNUN ÜLKENIN HER KÖSESINE NEDEN IMAM HATIP OKULLARI ACILDIGININ nedenleri bir bir ortaya cikiyor. TÜRKLERI ZORLA ISLAMLASTIRMANIN BUNA RAMEN HAALA BASARILAMADIGININ GÖSTERGESIDIR SU YUKARIDAKI MADDELER. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 HER SEY ORTAYA CIKIYOR ARKADASLAR. KURANIN SIMDIYE KADAR NEDEN TÜRKCE ÖGRETILMEDIGININ, ARAP KAYNAKLARININ NEDEN TÜRKCEYE CEVRILIP, ÜLKEMIZDE KITAPLAR HALINDE YAYINLANMADIGININ, YASAR NURI DENILEN TÜRK MESIHININ NEDEN BÜYÜK BIR HIZLA KURANI DEGISTIRDIGININ, ORTA ASYA TÜRK TARIHINDE ISLAMLASMANIN NEDEN YILLARCA BIZDEN SAKLANDIGININ SAHIHLERIN KAYNAK KITAPLARININ NEDEN ARAPCA DAN CEVRILIP, INSANLARA GÖSTERILMEDIGININ, ÜLKEMIZDE CAMI SAYISININ, NEDEN OKUL SAYISINDAN FAZLA OLDUGUNUN ÜLKENIN HER KÖSESINE NEDEN IMAM HATIP OKULLARI ACILDIGININ nedenleri bir bir ortaya cikiyor. TÜRKLERI ZORLA ISLAMLASTIRMANIN BUNA RAMEN HAALA BASARILAMADIGININ GÖSTERGESIDIR SU YUKARIDAKI MADDELER. 18622[/snapback] Evet ortaya çıkıyor. İnanmayanları bir kat daha inandırmıyor. İnanaları da bir kat daha inandırıyor. Temel sorun inanıp inanmamaktadır. Dinin hükümleriyle yada dini uygulayan insanların yapılarıyla yada uygulama tarzlarıyla bir inanç sistemi sorgulanırsa böyle olur. İnanmayan arkladaşlar neden bunları sorguluyor. İnanmadığınız şeyi sorgulamak ner kadar mantıklı..?? Yani üstüne basa basa söylemek istiyorum ki, Dinin yanlışları varsa(bence yok) buradan Allahın olmadığı kanısınamı varacaksınız.. Buna sadece gülerim... Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.