Φ evrensel_mesaj Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Toplumda haksızlığı derinleştiren, adaleti ve kardeşliği baltalayan fecaatlardan biride faizdir. Parası olan bir kısım varlıklı insanların hiç çalışmadan, alın teri dökmeden diğer insanların verdiği vergilere, emeklere ortak olduğu zalimane bir uygulamadır. Faiz ta eski çağlardan beri insanların bir kısmını diğer kısmına köle yapan bir sömürü aracıdır. Allahın indirdii tüm kitaplarda faiz yasaklanmıştır ve bu suçu işleyenlere Allah büyük bir cezayı öngörmektedir. buyurun birlite ayetlere göz atalım Bakara 275:Faiz yiyenler şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların «Alım-satım tıpkı Faiz gibidir» demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, Faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de Faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar Faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada sonsuza kadar kalırlar. ayette görüldüü üzere Allah alın teri olan ticaret helal ama hiçbir emek sarfeidlmeden kazanılan serveti yasaklamış ve bu yasayı çiğneyenlerede içinde sonsuza kadar kalacakları cehennem cezasını reva görmektedir. bu ilgili ayete vakıf oluncaya kadar bir insanın aldıklarının hesabı Allaha kalmıştır, ister bağışlar, isterse azabeder ama bu ayete vakıf olduktan sonra faize devam eden birine öngörülen ceza açıktır... ayrıca Allah faizle ilgili diğer ayetlerde de şu mesajları vermektedir. Bakara 276: Allah faizi tüketir (faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah inkarda ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez. Bakara278:Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin. Kuranda belirtilen kutlu,kardeşilk,esenlik,eşitlik,erdem yoluna tabi olanlara ne mutlu.... Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gecekuşu ve Bilimselci arkadaşlar haksöz faiz hakkında birşeyler yazmış buyrunuz katkılarınız bekliyoruz. Bakalım bu konuda neler söyleyeceksiniz.. Buyrunuz katılımızını bekliyoruz Alıntı
Φ evrensel_mesaj Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gecekuşu ve Bilimselci arkadaşlar haksöz faiz hakkında birşeyler yazmış buyrunuz katkılarınız bekliyoruz. Bakalım bu konuda neler söyleyeceksiniz.. Buyrunuz katılımızını bekliyoruz Faizle ekonomi bilmi içiçedir, bir toplumda faizler yükselirse o ekonomide işler iyiye gitmiyorun göstergesidir, faziler düşükse ve sıfır noktasına yakınsa işler tıkırında demektir, gelişmiş ve kalkınmış ülkerlerde neden faizler neredeyse yok denecek kadar az, çünkü onların ekonomileri bereketli, ülke olarak alın terimizi silerek kazandığımız vergiler faiz olarak başaklarının cebine gitmiyor mu. faiz büyük beladır, intihar edenler, aklını oynatanlar, parçalanan yuvalar bunlar hepsi bize açık bir ibret değil mi, Allah bu tür dramların olmaması için cezayı peşin gösteriyor ve diyor ki ebedi cehennemi size öngörüyorum.... Lütfen tüm yeryüzündeki inananlar olarak (incile tevrata kurana teslim olanlar) birbirmiz arasında ayrım yapmayalım ve ortak kelimede biraraya gelip Allahın öğütlerine teslim olalım, olalım ki yeryüzne huzur barış adalet ve erdemli davranışlar hakim olsun.... Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 .... .. Lütfen tüm yeryüzündeki inananlar olarak (incile tevrata kurana teslim olanlar) birbirmiz arasında ayrım yapmayalım ve ortak kelimede biraraya gelip Allahın öğütlerine teslim olalım, olalım ki yeryüzne huzur barış adalet ve erdemli davranışlar hakim olsun.... Bu hükmüde Kur'an-ı Kerimden mi alıyorsun acaba ? Yahu senin neye inandığını ve neyi savunduğunu anlamakta güçlük çekiyorum.... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Toplumda haksızlığı derinleştiren, adaleti ve kardeşliği baltalayan fecaatlardan biride faizdir. Parası olan bir kısım varlıklı insanların hiç çalışmadan, alın teri dökmeden diğer insanların verdiği vergilere, emeklere ortak olduğu zalimane bir uygulamadır. Faiz ta eski çağlardan beri insanların bir kısmını diğer kısmına köle yapan bir sömürü aracıdır. Allahın indirdii tüm kitaplarda faiz yasaklanmıştır ve bu suçu işleyenlere Allah büyük bir cezayı öngörmektedir. buyurun birlite ayetlere göz atalım Bakara 275:Faiz yiyenler şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların «Alım-satım tıpkı Faiz gibidir» demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, Faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de Faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar Faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada sonsuza kadar kalırlar. ayette görüldüü üzere Allah alın teri olan ticaret helal ama hiçbir emek sarfeidlmeden kazanılan serveti yasaklamış ve bu yasayı çiğneyenlerede içinde sonsuza kadar kalacakları cehennem cezasını reva görmektedir. bu ilgili ayete vakıf oluncaya kadar bir insanın aldıklarının hesabı Allaha kalmıştır, ister bağışlar, isterse azabeder ama bu ayete vakıf olduktan sonra faize devam eden birine öngörülen ceza açıktır... ayrıca Allah faizle ilgili diğer ayetlerde de şu mesajları vermektedir. Bakara 276: Allah faizi tüketir (faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah inkarda ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez. Bakara278:Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin. Kuranda belirtilen kutlu,kardeşilk,esenlik,eşitlik,erdem yoluna tabi olanlara ne mutlu.... kardeşim çok teşekkür ederim Allah razı olsun kendi içinde çelişkiye düşmüşün daha önce çarpma falan kabul etmiyodun ama kuranı hakkıyla okumuş olarak neden bakara/275 i kendine cevap almadın merak ettim doğrusu işte kardeşim cinden şeytandan ve şeytandan koruyan ayetler sana anlatmaya çalıştığımız konu buydu bunuda belirteyim dedim Alalhın rahmeti üzerimize olsun Alıntı
Φ evrensel_mesaj Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 "...Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müşterek olan bir söze geliniz: Allah'tan başkasına tapmayalım. Ona hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilahlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, işte o zaman: Şahit olun ki biz teslim olanlarız! deyiniz." Ali-İmran 64 Bu birleşme davetini kafama göre ben mi yapıyorum yoksa evreni yaratan Rabbimiz olan Allah mı.. Bana saldırı yapıp hakaret edenlere cevap veremyeceğim. Tek isteğim akıl sahibi olan her insanın yukarıdaki ayeti iyice okuması defalarca okuması. eminim ki akıl sahipleri beni algılayacak.. Alıntı
Φ muvahhid Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 davetci olaya hizli girmissin kardes. Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 "...Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müşterek olan bir söze geliniz: Allah'tan başkasına tapmayalım. Ona hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilahlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, işte o zaman: Şahit olun ki biz teslim olanlarız! deyiniz." Ali-İmran 64 Bu birleşme davetini kafama göre ben mi yapıyorum yoksa evreni yaratan Rabbimiz olan Allah mı.. Bana saldırı yapıp hakaret edenlere cevap veremyeceğim. Tek isteğim akıl sahibi olan her insanın yukarıdaki ayeti iyice okuması defalarca okuması. eminim ki akıl sahipleri beni algılayacak.. Yukardaki ayeti okuduk ve aşağıdakileri anladık: 64- De ki: Ey kitap ehli! Sizinle bizim aramızda ortak olan bir söze geliniz. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâhlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahit olun biz müslümanlarız". Burada çeşitli vicdanların, muhtelif milletlerin, farklı dinlerin, çeşitli kitapların, temelli bir vicdanda, hak bir sözde (İslamda) nasıl birleşebilecekleri, İslâm'ın insanlık âleminde ne kadar geniş, ne kadar açık, ne kadar doğru bir hidayet yolu, bir hürriyet kanunu öğretmiş olduğu ve artık bunun Arap ve Arap olmayana ait olmadığı tam olarak gösterilmiştir. cümlesinde toplanan vicdanî birlikten daha geniş, daha hakim hiçbir vicdan bulmak mümkün değildir ki onun arkasına düşülsün. Dinî gelişmeler, vicdanların ayrılık ifade eden özelliklerinde değil, bütünlüğünde ve genişliğindedir. Bütün özgürlük ve eşitlik davasının esası bu bir kelimede, bir vicdanda toplanır: İşte özgürlük ve eşitlik davasının bütün çözüm anahtarı buradadır. Birbirimizi rab, mevla, mutlak hükmedici tanımıyalım; bütün hareketlerimizi bir Hakk'ın emriyle ve Allah'ın rızasıyla ölçelim. Allah'ı bırakıp da onun gerisinde ve hakkın dışında bir bağımlılık anlaşmamız olmasın; hepimiz Allah'a kul olalım ve kendimizi ancak O'na boyun eğmiş bilelim; birbirimize de ancak bu açıdan uyalım ve bağlanalım; hiç birimizin hakkına tecavüz etmeyelim; Allah'ın onu görevlendirdiği vazifeye de Allah için itaat edelim. Asıl anlaşma ve asıl vicdan, bir Allah'ın emrine uyma olunca, her anlaşmazlık, hak düşüncesi ve hak kanunu ile çözümlenir. Ve hiçbir kimsenin şahsî isteği hakim olmaz. Buna göre İsa'yı da rab tanımıyalım. Onu da Allah'ın bir kulu ve bir elçisi tanıyalım. Aynı şekilde papalar, krallar, başkanlar hep böyle, birbirine Allah'a itaatları ve hakkı araştırmaları açısından bakalım. Ortaya atılan bir soruya karşı Resulllah (s.a.v.) kitap ehli (yahudi ve hıristiyanlar)dan iman edenlere: "Siz hani papaların ve diğerlerinin sözlerine, yalnızca onların sözleri olduğu için itaat etmez miydiniz? İşte o, onları rab edinmektir." buyurmuştur. Burada sözün gelişi en çok Hz. İsa'ya "rab" diyen hıristiyanlara yöneliktir. Bugün bazı İncil tercemelerinde bunun muallim (öğretmen) demek olduğu gösterilmişse de akide-i teslis (üçleme inancı) varken bu yorum yeterli olamaz. Hatta, "Ona kitabı ve hikmeti öğretir." (Âl-i İmrân, 3/48) âyetinin delaletine göre gerçek öğretici yine Allah'tır. Saygılar Terapi Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Öncelikle faiz konusunda yanlış aktarılan bir bilgiyi düzeltmek gerekir. "Faiz yükseldiği zaman ekonomi bozulur" diye bir cümle kurmak doğru değildir. Doğru cümle , "Ekonomi bozulduğu zaman faiz yükselir." olmalıdır. Ekonomiyi belirleyen faiz değildir, faizi belirleyen ekonomidir. Şimdi "Faiz yemek haramdır" diyen tüm teist arkadaşlara soruyorum : Enflasyon oranının %100 olduğu bir ortamda, sizden 1 yıl vadeli 10.000 ytl borç isteyen bir yakınınıza paranızın değerini koruyacak önlemler (faiz) almadan borç para verir misiniz? Buyrun cevap verin.... Bazı uyanık teistler, bu parayı dövize ya da altına endeksleyip öyle vermeyi tercih ederler. Böylelikler sözde faiz almamaktadırlar. Acaba borçlu da bölye bir durumda faiz ödememekte midir? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Bana saldırı yapıp hakaret edenlere cevap veremyeceğim. Tek isteğim akıl sahibi olan her insanın yukarıdaki ayeti iyice okuması defalarca okuması. eminim ki akıl sahipleri beni algılayacak.. Bu konuda çok haklısın...'evrensel_mesaj' kardeşim... Emin ol ki akıl sahipleri seni çok iyi algılayacaktır...Akordu bozulmuş borazan seslerine kulaklarınızı tıkayın siz... Diş bileyen, hırıltı dolu iletileri atlayıp sizi okuyan bi dolu insan var. Siz onların saldırı ve hakaretlerini bir kenara bırakın... Bu forum her düşünceden inasanın görüş ve düşüncelerini iletebilmesi için, özgür fikir platforumu... Bunu anlayamayıp hazmedemeyen, monolog kafalar çıkacaktır ... Ve onlarında bunu yazmaya hakları vardır elbette...Kalan tek şey kişisel haklara tecavüz etmeden, hakareti meziyet saymayan sağlıklı beyni olan insanların görüş ve düşüncelerini ifade etmeye devam edebilmesi... *** Sayın TERAPİ şöyle demiş; Gecekuşu ve Bilimselci arkadaşlar haksöz faiz hakkında birşeyler yazmış buyrunuz katkılarınız bekliyoruz. Bakalım bu konuda neler söyleyeceksiniz.. Buyrunuz katılımızını bekliyoruz Görüyorsun ya kendi verecekleri cevabı olmayanlar...Başkalarından nasılda cince medet umuyorlar...Benim cevabımı bir başka arkadaş vermiş bile... BU cin oğlu cin arkadaş gibi, "Bazı uyanık teistler, bu parayı dövize ya da altına endeksleyip öyle vermeyi tercih ederler.Böylelikle sözde faiz almamaktadırlar" diye açık ve net yazmış iletisinde.Yalan mıdır? Bunu yapan dini bütünler yokmudur? Yoksa varmıdır?.Hadi biz neyse...ya hem inanıp hem böyle yapmak,ne perhizi ne turşusudur?. Hadi vereni de boş verelim alan faiz ödeyince dinden imandan çıkmakta mıdır?..Yoksa ekonominin kuralları din iman tanımamaktamıdır?... Kaplumbağa dikkati ve adımlarıyla yürüdüğünüz bu yolda hedefe vardığınızda getireceğiniz şeriat yasaları enflasyon belasını kökünden çözecekmidir?... Önce Haksözle beni karşı karşıya getirmeye çalışıp sonradan, evrenselin yazısına "Yahu senin neye inandığını ve neyi savunduğunu anlamakta güçlük çekiyorum...." diyen uyanık arkadaşım,Sayın, haksözün bu anlatıklarına karşı bir şeyler açıklamak gibi bir derdim yok... Ben başka bakıyorum o başka, ama ekonominin kuralları işiliyor.. kendince dedikleri doğrudur yada değildir bu beni değil onu bağlar ki, sonradan sayın yamyamın ve evrenselin gerçeklere parmak bastığı yazılarla ve evrenselin orada yazdığı dilekleriyle hem fikirim..O zaman da sen anlamakta zorluk çekiyorsun... Ama bence ikimizide bırak sen yamyamın dediklerine bak...Çünkü o bir ekonomi uzmanı olmalı ki çok açık ve net özetlemiş... Şimdi sen cevap ver bakalım "Acaba borçlu da böyle bir durumda faiz ödememekte midir?" Nerdeeee cevap yerine, armudun sapı, üzümün cöpü geveler durursunuz... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayın terapi demiş ki; Yukardaki ayeti okuduk ve aşağıdakileri anladık: Saygılar Terapi Aslında sayın terapi şöyle demeliydi, Yukardaki ayeti okuduk ve aşağıdakileri de okuduk aşağıdaki sitelerden okuyup copy/ paste yaptık... -http://www.biriz.biz/kuran/aliimran/aliimr60-64.htm- -http://www.eflanimuftulugu.gov.tr/kur'an/tefsir/3.htm- Sayın süheda, duymasın sayın terapi, bu konuda çok hassastır... "Onlar cevap aramakla meşguldur bence intertte site,site gezip nerden nasıl kopy paste yapacağız diye uğraşıyorlardır" diye bu duruma çok kızar... Böyle bir durumda başlık sahibine şöyle der"çünkü sizin yazdıklarınız bana göre onlara bir kaç beden büyük geliyordur..." Galiba bir kaç beden küçük geleceksiniz sayın terapi ... Akademik kariyeriniz zedelenebilir... Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayın GeceKuşu hala kaçak dövüşüyorsunuz!!!! Haksöze demişsin ki: "Emin ol ki akıl sahipleri seni çok iyi algılayacaktır...Akordu bozulmuş borazan seslerine kulaklarınızı tıkayın siz..." Eğer akıl sahibi isen...O zaman o ayetleri iyice oku, doğru anla ve kabul et ki samimiyetine inanalım bu 1. Ve yapmış olduğum çağrılara kulak verin. İslamda Hadis yok dediler sizde destek verdiniz.. Yeni bir başlık ekledim. Sünnete sarılmak ve Rasule itaat diye. Size tavsiyem orada yazdıklarımın bir çıktısını alın. Mesela Marmara İlahiyat Fak. Gidin. Uzman bir bilim adamına danışın.. YAzılanların ilmi bir değeri var mı yok mu öğrenin. Madem konu dini ilimlerle ilgili. Bu alanda ülkemizdeki e yetkin Fak. Orası .Haydi Göreyim. Sizi...VE Samimiyetinizi... Meydan boş değil baylar... Yukarda verdiğin adreslerle alakalı olarak ta derim ki: Bakın daha yeni bir başlık ekledim. Bunların hiçbirisi kopyala yapıştır değil. Bunlar zaten milyonlarca insanlar tarafından bilinen gerçekler. Demek ki sen yazdıklarımın benzerini başka siteler dede bulmuşsun. Davamız o kadar tutarlı ki: Sana binlerce adres yazabilirim Gece Kuşu: Koskocaman metin yazıyorum. 3-4 dakka içinde cevap geliyor. Demek ki okunmuyor. Demek ki maksat başka.... Ve Tekrar sesleniyorum.....Artık tarzınızı ve yönteminizi revize edin....ÇAğrıma kulak verin... Ben burada yanlış bulduğum şeyleri delilleriyle yazıyorum. Kimseye saldırmıyorum... Biz inananların ALLAH VAR bölümünde Kainattaki herşey anlamlıdır şeklinde devam edecek olan bir tezi var. Benim inanç esaslarımını kaynak alan bir tez. Buyur sende buna benzer geniş, akademik, anlamlı ve tutarlı bir tez ortaya koy görelim. Bizim tezimize, benzer bir çalışmayla farklı bir tezle cevap ver.Yalan olanlar nelermiş görelim.....Laf üretmeyi bırakın.. Yazdıklarımın hepsi O alana hakim ilim adamlarının ittifak ettiği şeylerdir.. Literatürde yer etmiştir. Mesela benim bazen referans verdiğim risale-i nurlar bugün üzerinde doktora tezleri yapılan ve anlamak maksadıyla enstitüler kurulan bir kaynaktır. İnkar edemezsiniz. Sağdan soldan kopyalama şeyler değil....Hakeza diğer verdiğim kaynaklarda aynı..Bunlar sizler için birşey ifade etmeye bilir ama onbinlerce bilim adamı için büyük anlamlar ifade ediyor..görmemezlikten gelemezsiniz.. Varsa bir iddianız tezinizi hazırlarsınız seminerler var . Herkesin önü açık. Çıkar tezinini paşa paşa savunursunuz. Ve tutarlıysa merak etmeyin kabul görür ve bilim dünyasında yerinizi alırsınız. Çünkü insanların çoğu vefalıdır. Emeğe ve hakikate sahip çıkar hiç merak etmeyin.. Ama madem bu zemindeyiz. Burada ahkam keser gibi bol bol başlık açmayın. Birkaç konuya yönelelim istifade edelim. Konular arasında kaybolup gitmeyelimmm... Vakit buldukça bu çalışmalar sizlerle paylaşılacak. Ama vakit ayırıp önem verip katkıda bulunun farklı tezlerle karşımıza çıkın... Münazara bu şekilde yapılır... 15 güne yakın oldu. O konuya bir cevap bile vermediniz. Ama buraya hemen cevaplar peşpeşe geliyor... Lütfen o makaleyi inceleyin eleştirilerinizle katkıda bulunun uluslararası bir semimer çalışmasıdır o katkınız olmuş olur. Madem burdayız faydalanalım değil mi... yanlış mı..? Tutarlı olalım lütfen Terapi Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 ... ... .. Görüyorsun ya kendi verecekleri cevabı olmayanlar...Başkalarından nasılda cince medet umuyorlar...Benim cevabımı bir başka arkadaş vermiş bile... .... .... .... Benim istediğim cevap bu değil. Evrensel_mesaj diyor ki: . Kim tekrar Faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada sonsuza kadar kalırlar. Sen bunu kabul ediyormusun? EĞer evrensel_mesaj ve haksözü savunuyorsan fikirlerine sahip çık!! Eğer savunmuyorsan o zaman haksözün karşısına çık ve kendi inandığın gerçekleri dile getir... Çok basit manevralar bunlar. Bunlara bizler alışığız Gecekuşu.. Sizler önce benim sorduğum 10'larca soruya bir lutfedip cevap bulun, gönderin. Sonra sizin sorularınıza geliriz... Terapi Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Çok basit manevralar bunlar. Bunlara bizler alışığız Gecekuşu.. Sizler önce benim sorduğum 10'larca soruya bir lutfedip cevap bulun, gönderin. Sonra sizin sorularınıza geliriz... Terapi Bak hele şu işe.... Hazret onlarca soru sormuş da, cevap veremişiz. Peki sorular neymiş? Sorular belli... Big Bang'den önce ne varmış?... Bu düzen nasıl sağlanmışmış?... Bu ve buna benzer sorular. Defalarca açıkladık, hala bunları sorup "hadi cevap verin" diye karşımıza çıkıyorsunuz. Big Bang'in İslam'ı yalanladığını söyledik, ilgili ayeti yok sayıp ayetle tamamen çelişen, anlamsız yorumlar getirdiniz... Düzenin (!) nasıl yürüdüğünü anlattık, beğenmediniz "peki o düzeni kim yarattı" diye sordunuz. Hep kaçtınız, hep kaçtınız. Biz size verilecek cevapları verdik de; http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ndpost&p=198115 şuradaki sorulara hala bir yanıt alamadık... Tek yapabildiğiniz "O ayet o anlama gelmez" demekten ibaret. Peki söyleyin arkadaşlar, o ayetler ne anlama geliyor? Bir de, hala "faiz yemek haramdır" diyen teist arkadaşlardan aşağıdaki sorunun cevabını bekliyorum... "Enflasyon oranının %100 olduğu bir ortamda, sizden 1 yıl vadeli 10.000 ytl borç isteyen bir yakınınıza paranızın değerini koruyacak önlemler (faiz) almadan borç para verir misiniz?" Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Bak hele şu işe.... Hazret onlarca soru sormuş da, cevap veremişiz. Peki sorular neymiş? Sorular belli... . . . "Enflasyon oranının %100 olduğu bir ortamda, sizden 1 yıl vadeli 10.000 ytl borç isteyen bir yakınınıza paranızın değerini koruyacak önlemler (faiz) almadan borç para verir misiniz?" HAYIR YAMYAM HİÇBİR ŞEYE CEVAP VEREMEDİNİZ. SINIFTA KALDINIZ.Hiçbirşeyi açıklayamadınız. VERDİĞİNİZ CEVAPLAR SADECE KAFANIZDAN UYDURDUĞUNUZ YORUMLAR OLDU. AYETLERİDE nasıl yanlış yorumladığınız ispat ettim..O ayetlerin hangi manalara geldiğini tek tek açıkladım.. Bana tezlerinizi ve makalelerinizi getirin. Kafadan uydurduğunuz yorumlarınızı değil... Mesela sevgili yam yam bu kadar bilgilisiniz ilim sahibisiniz. Bana 1 tane bilim dünyasına katkıda bulunduğunuz bir çalışmanızı gönderin bekliyorum..... Ben hiçbir soruma cevap alamadım!!!!!! Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 HAYIR YAMYAM HİÇBİR ŞEYE CEVAP VEREMEDİNİZ. SINIFTA KALDINIZ.Hiçbirşeyi açıklayamadınız. VERDİĞİNİZ CEVAPLAR SADECE KAFANIZDAN UYDURDUĞUNUZ YORUMLAR OLDU. AYETLERİDE nasıl yanlış yorumladığınız ispat ettim..O ayetlerin hangi manalara geldiğini tek tek açıkladım.. Bana tezlerinizi ve makalelerinizi getirin. Kafadan uydurduğunuz yorumlarınızı değil... Mesela sevgili yam yam bu kadar bilgilisiniz ilim sahibisiniz. Bana 1 tane bilim dünyasına katkıda bulunduğunuz bir çalışmanızı gönderin bekliyorum..... Ben hiçbir soruma cevap alamadım!!!!!! Kafanızı kumdan dışarı şıkarabilirseniz cevapları da göreceksiniz sayın terapi.. Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Kafanızı kumdan dışarı şıkarabilirseniz cevapları da göreceksiniz sayın terapi.. İstediğim cevap bu değil ki? tekrar edeyim bence anlaşılmadı sanırım: HAYIR YAMYAM HİÇBİR ŞEYE CEVAP VEREMEDİNİZ. SINIFTA KALDINIZ.Hiçbirşeyi açıklayamadınız. VERDİĞİNİZ CEVAPLAR SADECE KAFANIZDAN UYDURDUĞUNUZ YORUMLAR OLDU. AYETLERİDE nasıl yanlış yorumladığınız ispat ettim..O ayetlerin hangi manalara geldiğini tek tek açıkladım.. Bana tezlerinizi ve makalelerinizi getirin. Kafadan uydurduğunuz yorumlarınızı değil... Mesela sevgili yam yam bu kadar bilgilisiniz ilim sahibisiniz. Bana 1 tane bilim dünyasına katkıda bulunduğunuz bir çalışmanızı gönderin bekliyorum..... Ben hiçbir soruma cevap alamadım!!!!!! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayın GeceKuşu hala kaçak dövüşüyorsunuz! Kimse burada dövüşmüyor mecaz anlamda kullanmışta olsanız bu kafa yapınızı ortaya koyuyor… Burada herkes görüş ve düşüncelerini ortaya koyuyor… Ama sizin derdiniz zorla kabul ettirmek olunca sonuçta kafanızda çatışmalar oluşuyor… Haksöze demişsin ki: "Emin ol ki akıl sahipleri seni çok iyi algılayacaktır... Emin ol ki akıl sahipleri seni çok iyi algılayacaktır... Akordu bozulmuş borazan seslerine kulaklarınızı tıkayın siz... Diş bileyen, hırıltı dolu iletileri atlayıp sizi okuyan bi dolu insan var. Siz onların saldırı ve hakaretlerini bir kenara bırakın... Bu forum her düşünceden insanın görüş ve düşüncelerini iletebilmesi için, özgür fikir platformu... Bunu anlayamayıp hazmedemeyen, monolog kafalar çıkacaktır ... Ve onlarında bunu yazmaya hakları vardır elbette... Kalan tek şey kişisel haklara tecavüz etmeden, hakareti meziyet saymayan sağlıklı beyni olan insanların görüş ve düşüncelerini ifade etmeye devam edebilmesi... Söylenmek istenen bu neden Ağıza alınamayacak laflarla insanlara saldırıyorsunuz… Herkes onlarıda okudu sizi de her şey gözle önünde…Kimin ne yaptığı görülüyor… Ve yapmış olduğum çağrılara kulak verin. İslamda Hadis yok dediler sizde destek verdiniz.. Yeni bir başlık ekledim. Sünnete sarılmak ve Rasule itaat diye. Size tavsiyem orada yazdıklarımın bir çıktısını alın. Mesela Marmara İlahiyat Fak. Gidin. Uzman bir bilim adamına danışın.. YAzılanların ilmi bir değeri var mı yok mu öğrenin. Madem konu dini ilimlerle ilgili. Bu alanda ülkemizdeki e yetkin Fak. Orası .Haydi Göreyim. Sizi...VE Samimiyetinizi... Burada kimse kimseye arka çıkmak zorunda değil…Herkes kendini savunacak akıl gücüne sahip… Bunu böyle göremezseniz bu hezeyanlarınız devam eder durur.. Herkes akla yatkın olana evet haklısın demekle destek değil sadece bu noktada aynı düşündüklerini ifade etmiş olurlar… Meydan boş değil baylar... Yukarda verdiğin adreslerle alakalı olarak ta derim ki: Bakın daha yeni bir başlık ekledim. Bunların hiçbirisi kopyala yapıştır değil. Bunlar zaten milyonlarca insanlar tarafından bilinen gerçekler. Demek ki sen yazdıklarımın benzerini başka siteler dede bulmuşsun. Davamız o kadar tutarlı ki: Sana binlerce adres yazabilirim Gece Kuşu: Koskocaman metin yazıyorum. 3-4 dakka içinde cevap geliyor. Demek ki okunmuyor. Demek ki maksat başka.... Daha öncede bunu yaptınız…Açmazlarınız ortaya çıkınca hemen lafı gevelemeye başlıyorsunuz…Yamyamla olan diyaloğunuzdada aynı yaklaşımlarla geçiştirmeye çalıştınız… Bilimselcinin size akademik çümlesi üzerine hemen benimseyip devam ettiriyorsunuz… Ama düşünce yapınızın ve yaklaşımlarınız hiçte akademik etik değer ve yaklaşımlar değil… En azından pozitif bilimlerle ilgili düşünsel bir yapınız yok… Akademik terbiye almış insanların ifade etmeye çalıştığınız gibi davası olmaz, akademik ve bilimsel kaygı ve düşünce yapıları olur…Peşin kabulcü değildir… Ve Tekrar sesleniyorum.....Artık tarzınızı ve yönteminizi revize edin....ÇAğrıma kulak verin... Ben burada yanlış bulduğum şeyleri delilleriyle yazıyorum. Kimseye saldırmıyorum... Biz inananların ALLAH VAR bölümünde Kainattaki herşey anlamlıdır şeklinde devam edecek olan bir tezi var. Benim inanç esaslarımını kaynak alan bir tez. Buyur sende buna benzer geniş, akademik, anlamlı ve tutarlı bir tez ortaya koy görelim. Bizim tezimize, benzer bir çalışmayla farklı bir tezle cevap ver.Yalan olanlar nelermiş görelim.....Laf üretmeyi bırakın.. Yazdıklarımın hepsi O alana hakim ilim adamlarının ittifak ettiği şeylerdir.. Literatürde yer etmiştir. Mesela benim bazen referans verdiğim risale-i nurlar bugün üzerinde doktora tezleri yapılan ve anlamak maksadıyla enstitüler kurulan bir kaynaktır. İnkar edemezsiniz. Sağdan soldan kopyalama şeyler değil....Hakeza diğer verdiğim kaynaklarda aynı..Bunlar sizler için birşey ifade etmeye bilir ama onbinlerce bilim adamı için büyük anlamlar ifade ediyor..görmemezlikten gelemezsiniz.. Sizin bilimsel tezlermiş gibi, o site bu site alıp geldiğiniz kaynaklar tez falan değil dayatmalardır…Tezler kesin sonuçları ifade etmezler, öngörülerdir, değişimlere açıktır..oysa sizin tez diye bize dayatmaya çalıştıklarınız1400 yıldır söylenen gelen inkar edilmesi hoş görülmeyecek teist kavramlardır…Bunları tartışmaya açmanız bile inancınız açısından sakınca taşır…İşte başkaları aynı argümanı kullanıp sizin dogmalarınızın ipliğini pazara çıkarınca…Bu şekilde hiç hoş olamayan saldırı ve hakaretlere uğruyorlar… Yani kısaca bu akademik ayakları artık bırakıp dogmalara bilim adamlarının payeler biçtiği safsatasını bırakın…O değdiniz…İlahiyat fakültelerinde geçerli ve doğrudur…Bilimsel kavramları bunun içine sokarak ancak kendinizi böyle düşündüğü için rezil edersiniz… Varsa bir iddianız tezinizi hazırlarsınız seminerler var . Herkesin önü açık. Çıkar tezinini paşa paşa savunursunuz. Ve tutarlıysa merak etmeyin kabul görür ve bilim dünyasında yerinizi alırsınız. Çünkü insanların çoğu vefalıdır. Emeğe ve hakikate sahip çıkar hiç merak etmeyin.. Ama madem bu zemindeyiz. Burada ahkam keser gibi bol bol başlık açmayın. Birkaç konuya yönelelim istifade edelim. Konular arasında kaybolup gitmeyelimmm... Emredersiniz..siz bize söyleyin biz öyle açalım…patron sizisiniz…söyle patron şimdi nasıl davranalım… Vakit buldukça bu çalışmalar sizlerle paylaşılacak. Ama vakit ayırıp önem verip katkıda bulunun farklı tezlerle karşımıza çıkın... Münazara bu şekilde yapılır... 15 güne yakın oldu. O konuya bir cevap bile vermediniz. Ama buraya hemen cevaplar peşpeşe geliyor... Lütfen o makaleyi inceleyin eleştirilerinizle katkıda bulunun uluslararası bir semimer çalışmasıdır o katkınız olmuş olur. Madem burdayız faydalanalım değil mi... yanlış mı..? Tutarlı olalım lütfen Terapi Benim istediğim cevap bu değil. Evrensel_mesaj diyor ki: . Kim tekrar Faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada sonsuza kadar kalırlar. Sen bunu kabul ediyormusun? EĞer evrensel_mesaj ve haksözü savunuyorsan fikirlerine sahip çık!! Ben seni savunuyormuyum…Hayır…Niye onları savunayım…Benim kendime ait görüşlerim var nediye onlar dururken başakalrının sözlerini savunayım?...ama sen hak vermek ve bazı noktalara katılamayı savunmak olarak düşünürsen elbet yaklaşımın bu olacaktır… O senin bahsettiğin dogmalara inananlar arasında olagelen yaklaşımdır…Hoş adamların kafasına bir odun vurup kan çıkartmadığınız kaldı ya…görüş ve düşüncelerde dediğiniz anlamda savunma güçü azalınca akademik yaklaşımlar “dişler arasına taş doldurmak” gibi önemli tezlere dönüşveriyor… Tabiî ki bunu hoş karşılamayan bir çok insanda sizi medeniyete davet edip bu saldırıları hoş karşılamayacaktır. Ve sizde hemen bu insanlarıda onlar olarak göreceksiniz…Çok basit manevralar bunlar dediğiniz gibi alışık olduğunuz belli oluyor… Eğer savunmuyorsan o zaman haksözün karşısına çık ve kendi inandığın gerçekleri dile getir... Çok basit manevralar bunlar. Bunlara bizler alışığız Gecekuşu.. Sizler önce benim sorduğum 10'larca soruya bir lutfedip cevap bulun, gönderin. Sonra sizin sorularınıza geliriz... Terapi Bak hele şu işe.... Hazret onlarca soru sormuş da, cevap veremişiz. Peki sorular neymiş? Sorular belli... Big Bang'den önce ne varmış?... Bu düzen nasıl sağlanmışmış?... Bu ve buna benzer sorular. Defalarca açıkladık, hala bunları sorup "hadi cevap verin" diye karşımıza çıkıyorsunuz. Big Bang'in İslam'ı yalanladığını söyledik, ilgili ayeti yok sayıp ayetle tamamen çelişen, anlamsız yorumlar getirdiniz... Düzenin (!) nasıl yürüdüğünü anlattık, beğenmediniz "peki o düzeni kim yarattı" diye sordunuz. Hep kaçtınız, hep kaçtınız. Biz size verilecek cevapları verdik de; http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ndpost&p=198115 şuradaki sorulara hala bir yanıt alamadık... Tek yapabildiğiniz "O ayet o anlama gelmez" demekten ibaret. Peki söyleyin arkadaşlar, o ayetler ne anlama geliyor? Bir de, hala "faiz yemek haramdır" diyen teist arkadaşlardan aşağıdaki sorunun cevabını bekliyorum... "Enflasyon oranının %100 olduğu bir ortamda, sizden 1 yıl vadeli 10.000 ytl borç isteyen bir yakınınıza paranızın değerini koruyacak önlemler (faiz) almadan borç para verir misiniz?" HAYIR YAMYAM HİÇBİR ŞEYE CEVAP VEREMEDİNİZ. SINIFTA KALDINIZ.Hiçbirşeyi açıklayamadınız. VERDİĞİNİZ CEVAPLAR SADECE KAFANIZDAN UYDURDUĞUNUZ YORUMLAR OLDU. AYETLERİDE nasıl yanlış yorumladığınız ispat ettim..O ayetlerin hangi manalara geldiğini tek tek açıkladım.. Bana tezlerinizi ve makalelerinizi getirin. Kafadan uydurduğunuz yorumlarınızı değil... Mesela sevgili yam yam bu kadar bilgilisiniz ilim sahibisiniz. Bana 1 tane bilim dünyasına katkıda bulunduğunuz bir çalışmanızı gönderin bekliyorum..... Ben hiçbir soruma cevap alamadım!!!!!! Ya dostum hakikaten bu yazdıklarının ciddiyetine inanarak mı yazıyorsun…Sen hangi bilimsel konudan hangi tez yada makaleden söz ediyorsun…Adamı sınıfta bırakırken kaç verdin…Senin verdiğin notlar yada değerlendirmelerin bilimle çakışıyor…Dogmaların, tezi mezi olmaz…Onlar reddedilemeyecek saptamalardır… İnanır geçersin… eleştirisi falan olmaz…Tezlerinizle gelin deyip eleştiriye açarsan ortaya çıkan sonuçlar dogmatik kafaları rahatsız eder burada gördüğümüz yarattığınız her türlü hakaret sözünün havada uçuştuğu kafa koparmaya yönelik tartışıyoruz görüntüsündeki çatışma alanları oluşturulur…attığınız o tokatlar birazda sizi kendinize getirsin…bunlar akademik tartışmalar değildir…Zaten konuda akademik değildir… Ajitasyonu demagojiyi bir kenara bırakıp, armudun sapı, üzümün çöpünü bırakın sadede gelip sorulanları cevaplayın… hala "faiz yemek haramdır" diyen teist arkadaşlardan aşağıdaki sorunun cevabını bekliyorum... "Enflasyon oranının %100 olduğu bir ortamda, sizden 1 yıl vadeli 10.000 ytl borç isteyen bir yakınınıza paranızın değerini koruyacak önlemler (faiz) almadan borç para verir misiniz?" "Bazı uyanık teistler, bu parayı dövize ya da altına endeksleyip öyle vermeyi tercih ederler.Böylelikle sözde faiz almamaktadırlar" 1-Yalan mıdır? Bunu yapan dini bütünler yokmudur? Yoksa varmıdır?. 2-Hadi vereni de boş verelim alan faiz ödeyince dinden imandan çıkmakta mıdır?.. 3-Yoksa ekonominin kuralları din iman tanımamaktamıdır?... 4-Kaplumbağa dikkati ve adımlarıyla yürüdüğünüz bu yolda hedefe vardığınızda getireceğiniz şeriat yasaları enflasyon belasını kökünden çözecek midir?... 5-"Acaba borçlu da böyle bir durumda faiz ödememekte midir?" Sorular soru sorularak cevaplanmaz! Bunların Copy/paste olacak cevapları da yok sanırım…Hadi bakalım kaleme kuvvet… Sayın Terapi Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Bu konuda çok haklısın...'evrensel_mesaj' kardeşim... Emin ol ki akıl sahipleri seni çok iyi algılayacaktır...Akordu bozulmuş borazan seslerine kulaklarınızı tıkayın siz... Diş bileyen, hırıltı dolu iletileri atlayıp sizi okuyan bi dolu insan var. Siz onların saldırı ve hakaretlerini bir kenara bırakın... Bu forum her düşünceden inasanın görüş ve düşüncelerini iletebilmesi için, özgür fikir platforumu... Bunu anlayamayıp hazmedemeyen, monolog kafalar çıkacaktır ... Ve onlarında bunu yazmaya hakları vardır elbette...Kalan tek şey kişisel haklara tecavüz etmeden, hakareti meziyet saymayan sağlıklı beyni olan insanların görüş ve düşüncelerini ifade etmeye devam edebilmesi... *** .. ... ... Yorumsuz.. Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayın Gece Kuşu: Gene aynı yorumları okudum sizden. Farklı birşey yok. Sadece yorum yorum. O an duygularınız size neyi söylemenizi emrediyorsa onlar. Ben bunları okumaktan yoruldum siz yazmaktan yorulmadınız .... Tepkinizi doğal karşılıyorum. Elinizde paylaşıma açık anlatacak birşeyleriniz yoksa takip edilecek başka yol kalmıyor : Bakın hala beni kopyala yapıştırlarla suçluyorsunuz.... Yazmış olduklarımın bir çoğu yıllardır kendime ait yaptığım araştırmalardan oluşan kaynaklardır. Bunlardan bana ait olanlarda vardır. Başka değerli fikir adamlarına ait olanlarda.. Mesela "Yaratan Rabbinin Adıyla Oku" Bu yazı bana aittir. Sadece benim iznimle bir sitede yayınlanmıştır. Adminine sorup bilgi alabilirsiniz..Buyrun arama motorlarında bu yazıyı aynen bulun sizi doğrulayalım.. Ve yahut "Sünnete Sarılmak" ve "Rasulullaha İtaat" bizzat oturup araştırıp yaptığım çalışmalardır. Daha isterseniz örnekler verebilirim... Buyrun site site dolaşın aynını bulun....İddianızı ispat edin.. Eğer bulamazsanız yapmış olduğunuz ithamların hepsi havada kalır. O zaman en azından özür dileme erdeminde bulunun.. Alıntı yaptığım fikir adamlarıda benim gibi düşünen ve benim düşüncelerime farklı açılım getiren insanlardır bundan neden rahatsız oldunuz anlamadım? Devam edelim.. Bakınız size somut bir örnek: "yam yam" arkadaşla Kainattaki düzen üzerine bir münazarımız oldu. Siz orada dahi bana ithamlarda bulunuyorsunuz. Açınız o bölümü baştan sonra tekrar okuyunuz...Yam yam arkadaşla bir konuda (benim Bilim ve Teknik dergisinden alıntı yaptığım bir konuda) anlaşamadık. Ben bunun konu açısından önemli olmadığını (Çünkü Kainattaki var olan düzene bir çok delil getirilebilir..O alıntı sadece bunlardan birisiydi...) ama bilgilendirme açısından önemli olduğunu ifade ettim. yam yam Sen bunu HY nın sitesinden aldın bu alındı yalan ve yanlıştır dedi. Bende asla böyle bir siteden almadığımı linklerle ispat ettim..Ve bir çok farklı sitede yayınlanan bu bilginin doğru olduğuna inandığımı ifade ettim. (Bu siteler sadece sizlerin ifade ettiği dini siteler değil...!!!!) Ve "yam yam" dan rica ettim. Bilim ve Teknik dergisine ulaşalım. Eğer gerçekten yam yam'ın söylediği yaptığım alıntı dergide yoksa ( çünkü yam yam başta kesin itiraz etti, sonradan genede dergiye sorma gereksinimi hissetti..) ..Bütün bu sitelere düzeltme yayınlayalım. Bu yanlışlığın önüne geçelim..Ben bu kadar samimiyim..... Madem buradayız birşeyler üretelimm.... değil mi? Ne güzel Forum olarakta güzel bir iş başarmış olup büyük bir hatanın da önüne geçmiş olurduk kötü mü olurdu? Peki ne oldu hala bekliyoruz........Lütfen objektif olalım... Bunları ne için söylüyorum şunun için... Çok nadir olarak yapmış olduğum hatalar olabilir bende insanım farkında olmadan bazı arkadaşlarıda kırmışta olabilirim. Hararetli zeminlerde bunlar doğaldır ve normaldir...Bunları sınırları aşmamak kaydıyla hepimiz yapabiliyoruz.. ama benim buradaki maksadım doğru bildiklerimi anlatmak. Kimseye dayatmak değil.. Bazı ifadelerimi alarak bu çıkarıma varmayın.. Yazmış olduğum tüm mesajlara bakarak yorum yapın... Ama artık forumda fazla kalmayı düşünmüyorum merak etmeyin... Bir şeye zaman ayırıyorsak birşeyler üretmek durumundayız. Eğer üretemiyorsak zamanımızı zayi etmiş oluruz. Ki ben kendi adıma artık kalan bir kaç makaleyi tamamlayıp ayrılma niyetindeyim.. Herşeyin hayırlısı.. Kimsenin dünyasında varolma çabası içersinde değilim...söylediklerimi gene farklı şekillerde yorumlamayın lütfen saygılarımla... Terapi Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 İstediğim cevap bu değil ki? tekrar edeyim bence anlaşılmadı sanırım: HAYIR YAMYAM HİÇBİR ŞEYE CEVAP VEREMEDİNİZ. SINIFTA KALDINIZ.Hiçbirşeyi açıklayamadınız. VERDİĞİNİZ CEVAPLAR SADECE KAFANIZDAN UYDURDUĞUNUZ YORUMLAR OLDU. AYETLERİDE nasıl yanlış yorumladığınız ispat ettim..O ayetlerin hangi manalara geldiğini tek tek açıkladım.. Bana tezlerinizi ve makalelerinizi getirin. Kafadan uydurduğunuz yorumlarınızı değil... Mesela sevgili yam yam bu kadar bilgilisiniz ilim sahibisiniz. Bana 1 tane bilim dünyasına katkıda bulunduğunuz bir çalışmanızı gönderin bekliyorum..... Ben hiçbir soruma cevap alamadım!!!!!! Sayın terapi, Burada bilimsel düşüncelerini açıklayanların, illaki bir akademisyen yada bilim adamı olması mı gerek?... Bilimsel bir eseri bulunmayan bir insanın, bu forumda bilimsel düşüncelerini açıklamasını kabullenemiyormusunuz?... Kişileri, bu tür nitelemelerle nasıl etkilemek istiyorsun?... Ayrıca Yam_yam arkadaşımız, bu forumda yeteri kadar bilime hizmet ediyor... Bu çalışması, bizler için çok gerekli ve yeterli olmakta... Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayın terapi, Burada bilimsel düşüncelerini açıklayanların, illaki bir akademisyen yada bilim adamı olması mı gerek?... Bilimsel bir eseri bulunmayan bir insanın, bu forumda bilimsel düşüncelerini açıklamasını kabullenemiyormusunuz?... Kişileri, bu tür nitelemelerle nasıl etkilemek istiyorsun?... Ayrıca Yam_yam arkadaşımız, bu forumda yeteri kadar bilime hizmet ediyor... Bu çalışması, bizler için çok gerekli ve yeterli olmakta... Sevgili Bilimselci arkadaş tabiki böyle bir sorumluluk yok. Söyleyecek sözü olan herkes dinlenmelidir. Herkesin yapabileceği katkılar vardır. Burada önemli olan tutarlı olmak.. Bakınız "yam yam ne demiş" <<<<<<Bak hele şu işe.... Hazret onlarca soru sormuş da, cevap veremişiz. Peki sorular neymiş? Sorular belli...(Bence birçok sorumu okumadı bile çünkü birçoğa cevaplar gelmedi. Açın mesajlarımı okuyun diyorum ben Terapi) "Mesela Kainatta Herşey Anlamlıdır" dedik. Fikirler öne sürdük sorular sorduk nerde cevaplar? Ben bulamadım bulan varsa söylesin nolur ? Devam edelim yam yam der ki: Big Bang'den önce ne varmış?... Bu düzen nasıl sağlanmışmış?... Bu ve buna benzer sorular. Defalarca açıkladık, ( Nerde Lütfen .doc olarak hazırlayında bana mail atın. İncelemek isterim...) hala bunları sorup "hadi cevap verin" diye karşımıza çıkıyorsunuz. Big Bang'in İslam'ı yalanladığını söyledik, ilgili ayeti yok sayıp ayetle tamamen çelişen, anlamsız yorumlar getirdiniz... >>>>>>>> Bunların hepsi GECEKUŞU nun yaptığı gibi sadece yorum...Cevap değil... Bakınız "yam yam" arkadaş bazı konularda faydalı bilgiler vermiyor mu evet veriyor. Eyvallah. Ben demiyorum ki yam yam MUTLAK YANLIŞ. Saolsun bazı yazdıkları benim "Allah'a olan inancımı dahada artırıyor" Ayrımları iyi yapalım... Katkıların için sağol Bilimselci.. Saygılar Terapi Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Yorumsuz.. Sayın terapi Ama bu cevap değil ki? Size sorulan o sorulara yorumsuz diyerek o iddia ettiğiniz davanızın verecek bir cevabı olmadığını mı anlatmak istiyorsunuz... Bir yazınızda hatırladığım kadarıyla yazdıklarınızın okunmadan anında cevaplandığından şikayetçiydiniz... Görüyorumki foruma 09.16 da gönderilen bu kısacık iletiyi (?) maşallah 09.32 de yorumsuz cevabını postalayı vermişsiniz... Yorumsuz yaklaşımıda bir gelişme hiç olmazsa armudun sapı ,üzümün çöpü saptırmalarına gitmemiş bizim bazılarının davranışına söylediklerimizi zeki bir yaklaşımla bize yönlendirmişsiniz... soruları cevaplamak yerine Yorumsuz diyerek size yöneltilen bu sorulara bizim cevaplamamızı isteyerek, yeni spekülasyonlara yol açacaksınız... Bence buna sebep olmayın o sorulara cevap verin S O R U L A R Ş Ö Y L E Y D İ ? hala "faiz yemek haramdır" diyen teist arkadaşlardan aşağıdaki sorunun cevabını bekliyorum... "Enflasyon oranının %100 olduğu bir ortamda, sizden 1 yıl vadeli 10.000 ytl borç isteyen bir yakınınıza paranızın değerini koruyacak önlemler (faiz) almadan borç para verir misiniz?" "Bazı uyanık teistler, bu parayı dövize ya da altına endeksleyip öyle vermeyi tercih ederler.Böylelikle sözde faiz almamaktadırlar" 1-Yalan mıdır? Bunu yapan dini bütünler yokmudur? Yoksa varmıdır?. 2-Hadi vereni de boş verelim alan faiz ödeyince dinden imandan çıkmakta mıdır?.. 3-Yoksa ekonominin kuralları din iman tanımamaktamıdır?... 4-Kaplumbağa dikkati ve adımlarıyla yürüdüğünüz bu yolda hedefe vardığınızda getireceğiniz şeriat yasaları enflasyon belasını kökünden çözecek midir?... 5-"Acaba borçlu da böyle bir durumda faiz ödememekte midir?" BENCE DAHA FAZLA KAÇMAYIN cevaplayıp akademik sorumluluğunuzu yerine getirin... Saygılar... *** Not: Tam iletiyi postalayacaktım ki; sizden yeni bir ileti daha gelmiş...Hızınıza yetişemiyorum sayın terapi...bu yönünüzü taktir etmem gerekiyor... Orada şöyle demişsiniz; Ki ben kendi adıma artık kalan bir kaç makaleyi tamamlayıp ayrılma niyetindeyim.. Ama lütfen bu soruların yanıtını vermeden ayrılamayın... Kimsenin dünyasında varolma çabası içersinde değilim...söylediklerimi gene farklı şekillerde yorumlamayın lütfen saygılarımla... Diyorsunuz...Saygılar karşılıklı..Bizde tavırlar asla kişisel olamaz...Düşünce bazında kalır...Analaşabileceğimiz diğer noktalar ortaya çıktığında insani ve düşünsel samimiyet devam eder... "Ama artık forumda fazla kalmayı düşünmüyorum merak etmeyin..." ifadeniz yoruma açık bir yaklaşımdır... Bunun sonuçları bizi samimiyetsizliğe götürüp kırıcı olacağı için girmek istemiyorum... Çünkü gerçek dışı imalarda bulunarak duygu sömürüsü yapmak hiç hoş değil.. Yukarıdaki sorulara Cevaplarınızı sadece ben değil bütün forum okuyanları bekliyor sayın terapi bu güne kadar bizlere yapmaya çalıştığınız bütün olumlu katkılar, havada kalıp hakkınızda şüpheler oluşacaktır... Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın... Sizi sevenleri hayal kırıklığına uğratmayın Sayın terapi Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayın Gecekuşu: Yazmış olduğun mesajı hemen okur okumaz. Pes doğrusu dedim. Bu kadar da önyargı olamaz... Ben eski mesajları incelerken bir yer dikkatimi çekti. Sen yazmışsın doğrumu? Lütfen bana cevap ver.!!! Bu konuda çok haklısın...'evrensel_mesaj' kardeşim... Emin ol ki akıl sahipleri seni çok iyi algılayacaktır...Akordu bozulmuş borazan seslerine kulaklarınızı tıkayın siz... Diş bileyen, hırıltı dolu iletileri atlayıp sizi okuyan bi dolu insan var. Siz onların saldırı ve hakaretlerini bir kenara bırakın... Bu forum her düşünceden inasanın görüş ve düşüncelerini iletebilmesi için, özgür fikir platforumu... Bunu anlayamayıp hazmedemeyen, monolog kafalar çıkacaktır ... Ve onlarında bunu yazmaya hakları vardır elbette...Kalan tek şey kişisel haklara tecavüz etmeden, hakareti meziyet saymayan sağlıklı beyni olan insanların görüş ve düşüncelerini ifade etmeye devam edebilmesi... Ve bu iletiyi birkaç gün önce yazmışsın....366 nolu mesajın Benim bilgisayar ekranından aldığım veriler bu...(mesaj numarası olarak) Yukarda alıntı yaptığım yazdıkları okuyunca: Burada uslübun hoşuma gitmedi ve "yorumsuz" diyerek dikkatini çekmek istedim..Çünkü yorum yapılmayacak kadar yakışıksız O arada sen mesaj yazmışsın ve senin mesajın benim ekranımda 9:16 görünüyor. Ben ise "Yorumsuz" şeklindeki mesajımı senin gönderdiğin o mesaja bakmadan 9:32 de göndermişim.. Yani gene yanlış yargılamalarda bulunuyorsun..Pes doğrusu.... Senin 9:16'da yazdığın mesaja ise cevabımı ben yaklaşık 45 dakka sonra verdim..Yani gene yanlış bir tespit ve gene yanlış bir iddia.. "Ne diyeyim ki maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek... Aman ne yaparımda karşımdakinin bir açığını bulurumda yüzüne çarparım mantığı" Sizden kopyala yapıştır iddianız ve hemen akabinde yaptığınız yukardaki ithamınızdan dolayı özür bekliyorum Gece Kuşu Yoksa samimiyetinizden ciddi şüpheye düşeceğim... Ve birdaha size cevap yazmayacağım.... İşte bu yüzden bu ortamdan artık soğudum şevkimde kalmadı... Buyrun arkadaşlar bize yardım edin.. Eğer ben hatalıysam hemen özür dilemeye hazırım... Sevgilerimle terapi Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Son söz Diyorsun ki Gece Kuşu: "Çünkü gerçek dışı imalarda bulunarak duygu sömürüsü yapmak hiç hoş değil.." (Ortada duygu sömürüsü yok samimi ifadeler var. Artık beni yargılamaktan vazgeçin!!!) Dediklerinize devam edelim: "bu güne kadar bizlere yapmaya çalıştığınız bütün olumlu katkılar, havada kalıp hakkınızda şüpheler oluşacaktır... Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın..." Demek ki katkılarımızda varmış çok enterasan kafam karıştı ne demek istediğinizi anlamakta artık güçlük çekiyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.