Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DEKORASYON MALIYETINI AZALTMANIN YOLLARI


Ela Çetin

Önerilen İletiler

Her insan güzel dekore edilmiş bir evde yaşamak ve şık görünen bir işyerine sahip olmak ister. Ancak dekorasyon sürecinde harcanan para ve yapım esnasında karşılaşılan sürpriz sorunlar nedeniyle bu iş sanılandan çok daha büyük bir masraf çıkartabilir. Şık görünen ve aynı zamanda çok kullanışlı bir dekorasyonu büyük paralar harcamadan da yapabilmeniz mümkündür. Sadece belirli birkaç noktaya biraz daha özen göstererek ve akıllıca seçimler yaparak hayallerinizde şık görünümlü mekanlara sahip olabilirsiniz.

Maliyetlerin bir anda adeta jet hızıyla uçmasını sağlayan zemin dekorasyonu dikkat etmeniz gereken başlıca konudur. Zemin; oda genelinde en büyük alanlardan birini kapladığı için doğru bir biçimde dekore edilmesi gereken ve odanın tüm havasını etkilen alanların başında gelmektedir. Seçeceğiniz zemin kaplama malzemesinin ucuz ancak uzun süreli kullanıma dayanacak yapıda olması gerekir. Üretim maliyeti ucuz olduğu halde son derece sağlam ve bir o kadar da geniş renk seçeneğine sahip olan laminant, kauçuk ya da karo zemin kaplamalarını seçebilirsiniz. Bu tür zemin kaplama malzemelerinin çok iyi taklit özelliği de olduğundan, dilerseniz parke görünümlü tercihler de yapabilirsiniz. Bu şekilde hem çok şık ve dayanıklı hem de nispeten daha ucuz bir zemine sahip olabilirsiniz. Kaplama aşamasından sonra odanın dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken bir diğer eşya da halılardır. Oda zemininde kullanılan modern halılar, özellikle gelişen teknoloji sayesinde çok fazla özelliğe sahip olduğu gibi fiyatları da normal halılara nazaran daha pahalıdır. Bu nedenle başlangıç aşamasında çok özel bir tasarım yapmıyorsanız halı seçimini basit tutmakta fayda var. Daha önceden kullandığınız ve artık değiştirmek istediğiniz halılarınızı bir müddet daha kullanmaya dayanarak, başlangıç aşamasındaki dekorasyon maliyetini azaltmayı başarabilirsiniz.

 

 

dekorasyon-makiyetini-azaltma-yollari.jpg

İşyeri ya da ev tasarımlarında maliyetin artmasına neden olan dekorasyon araçlarından bir diğeri de aksesuarlardır. Mekan havasını muazzam derece etkileyen aksesuarlar, estetik açıdan büyük katkı sağladığı gibi dekorasyon bütçesini yukarı çeken öğelerdendir. Şüphesiz maliyeti düşürmek için hiç aksesuar kullanmamanızı tavsiye etmeyeceğiz ancak basit ama etkisi fazla seçenekleri de düşünmeden geçmemelisiniz. Odada kullanacağınız aksesuarları seçmeden önce piyasayı iyi araştırarak, etkili ancak ucuz malzemeden üretilen aksesuarlar seçebilirsiniz. Özellikle Çin porseleninden yapılmış biblolar, tabaklar ya da vazolar bu konuda ideal bir tercih olabilir. Ülkemizde de artık neredeyse her yerden alınabilen Çin porselenleri, hem oldukça ucuz hem de odanın estetik görünümü üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratacaktır. Üstelik porselen eşyalar her zaman doğru kullanıldığında tasarımı destekleyen ve her zaman trend kabul edilen dekorasyon araçlarıdır. Bunun haricinde odanızda kalan büyük boşlukları kolay ve bakım gerektirmeyen canlı bitkiler ile de hareketlendirebilirsiniz. Büyük saksılar içerisinde kullanacağınız canlı bitkiler, hem odanın çok daha canlı ve doğal görünmesini sağlayacak hem de bütçenizi zorlamayan şık bir aksesuar görevi görecektir. Ayrıca bitkinizi yetiştirmek sizin için günün stresinden uzaklaşarak zamanınızı olumlu yönde değerlendirebileceğiniz hoş bir hobi haline de gelebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oldunmu oldunmu simdi mosmor oldunmu :)) Evini dekor edeceksen sade olacak bu mor renk heralde bizim evde asla gorulmez :)). Ayrica dekorasyonun sik ve modern olmasi gerekmiyor modernlik nedirki ? oneli olan insan o mekana girdiginde kendini huzurlu ve ferah hissetmesidir. Gerisi bahanedir:) Kolay gelsin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

dekorasyon için elinizdekileri kullanın. Bir matkap alın kendinize bir kaç vida dübel. duvarlara zarar vermekten korkmayın bunun için alçı gibi güzel bir madde icat etmişler. Size hoş görünen kullanışlı size hitab eden dekoratif nesneler bulun. Belki eski bir plak, belki renkli poşetler, müsfette kağıtlarına yaptığınız karalamalar.. Sınırlardan ve kalıplardan kurtulun. En güzel dekorasyon sizin kendinizin yaptığıdır unutmayın!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.